Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar,

Turist vize görüşmemiz öncesinde DS-160 formumuzu güncellemek istiyorum ancak ais sistemi içinden nereden yapacağıımı bilmiyorum. ve açıkçası (komik gelebilir ama) sistem içinde bilmediğim yerlere tıklayarak deneme yanılmayla bulmak istemiyorum 🙂

bu güncellemeyi nereden yapacağım?
    formu güncelledikten sonra güncellenmiş halinin çıktısını alabiliyoruz değil mi?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@birgi ad soyad bilgisinin sağ tarafındaki ayarlar iconuna tıklayıp “düzelt” seçeneğini seçtikten sonra ilgili form alanı değiştirebilirsiniz. Aşağıdaki linkte detaylar mevcut:

https://yesilkartforum.com/forum/post/355799

Bu arada form imzaladıktan sonra değiştirilemez. Yeni bir form doldurmalısınız. Bunun için de aşağıdaki iletileri inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/post/365514

https://yesilkartforum.com/forum/post/370891

• @tufank cevabiniz icin cok tesekkur ederiz . Aslinda vize islemini yaptim uzun zaman oldu , randevu Haziran ayina verildi ama gitmesi gerek mi ? degil mi onu bilemedim .. Belki sure yaklasinca ilave bir bilgi gelir diye umuyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Figen rica ederim. Normalde ödeme yapıp randevu aşamasına gelmeden muaf olduğuna yönelik bilgiler ve posta yolu ile gönderme seçeneği gösteriliyor diye biliyorum. Acaba ödemeyi yaptığınız ve randevu aldığınız tarihte 80 yaşında mıydı? Belki o sırada muaf değildi. Dilerseniz Ankara için bu sayfadan https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/contact-us-ankara-tr/
    Istanbul için ise bu sayfadan https://tr.usembassy.gov/tr/embassy-consulates-tr/istanbul-tr/contact-us-form-tr DS-160 formu ve diğer detayları ekleyerek muaf olma durumu konusunda daha net bilgi alabilirsiniz.

• @Figen, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@fmaltun asla yakalayamiyorum 😞

Şu anda Ankara için 12-29 Ağustos 2024 arası boş. İstanbul için de 19 Aralık 2024 ten itibaren 6 gün boş. İsterseniz kontrol edin.

• @fmaltun Bizim tarih zaten Haziran 2024 Benim ihtiyacim en gec Nisan 2024 gibi Istanbula . Yoksa Aralik 2024 zaten cok uzak 🙂 tesekkurler

• Daha önce hiç yurt dışına çıkmadım. Bu sebeple vize mülakatına gitmeden bir ya da iki ülkeye gidip gelmek istiyorum. Schengen bölgesini hem vize alma zorluğundan hem de masraflı oluşundan dolayı istemiyorum. Sizce birkaç günlüğüne gitmek için -yurt dışına çıkmış, gelmiş biri olmak için- hangi ülkelere göz atmalıyım?

• Merhabalar,
    Benim babam iltica yaptı ve şimdi 21 yaş altı kardeşim ve annem abd ye gittiler.
    Ben babamı senelerdir göremiyorum artık babam yasal oldu tamamen.Ben evli ve 1 çocukluyum.Bana davetiye yollayacaklar kızım dedesini hiç göremedi.Benim türkiyede ailem kalmadı sadece eşimin anne ve babası var.Davetiye ile vize almam kolaylaşır mı ne gibi şeylerde karşılaşırım yardımcı olursanız çok sevinirim aile özleminden ölüp gideceğim

• @mansamusa01
    Gürcistan (kimlikle seyahat edilebilir)
    Karadağ
    Kuzey Makedonya
    Sırbistan (kimlikle seyahat edilebilir)

• ⭐⭐

@mansamusa01 şengen bölgesi dışında gideceğiniz vizesiz ülkeler bir seyahat geçmişi oluşturur ama vize geçmişi olmadığından Amerikan konsolosluğunda çok olumlu değerlendirilmez.
    O nedenle mümkünse şengen bölgesi Almanya veya Hollanda ve mümkünse bir İngiltere vizesi ile oluşturulmuş seyahat geçmişi daha yararlı olur.

• @tufank teşekkürler ancak doğru mu anladım emin olmak istiyorum.

ais sisteminde bulunan DS-160 formumuz "imzalı" olduğu için güncelleyemiyor muyum?

yeni bi DS-160 doldurup onun numarasını mı kendi sistemimize 1 defalık entegre edebiliyoruz?

• ⭐⭐⭐⭐

@birgi DS-160 formunu imzaladıktan sonra üzerinde değişiklik yapamazsınız. DS-160 formu ile AIS birbirinden bağımsız. Dilediğiniz kadar DS-160 formu doldurabilirsiniz ancak görüşmeye gireceğiniz DS-160 form numarasını AIS üzerinden 1 kereye mahsus güncelleyebilirsiniz ( randevuyu iptal etmeye gerek kalmadan ) Bunu da görüşmeye yakın bir tarihte örnekse 1 hafta kala yapmak daha mantıklı, bu hakkınızı harcamamak adına.

• Bu ileti silindi!

• @tufank
    Merhabalar,
    Benim babam iltica yaptı ve şimdi 21 yaş altı kardeşim ve annem abd ye gittiler.
    Ben babamı senelerdir göremiyorum artık babam yasal oldu tamamen.Ben evli ve 1 çocukluyum.Bana davetiye yollayacaklar kızım dedesini hiç göremedi.Benim türkiyede ailem kalmadı sadece eşimin anne ve babası var.Davetiye ile vize almam kolaylaşır mı ne gibi şeylerde karşılaşırım yardımcı olursanız çok sevinirim aile özleminden ölüp gideceğim

• merhaba arkadaşlar nasılsınız umarım iyisinizdir size bir soru soracağım ben bu vize alma işinden hiç anlamıyorum amerikaya turist vizesi almak istiyorum gerekli belgeleri toplamak uzun sürer mi ve 1 ay içerisinde vizeyi almam mümkün mü acaba yaşım 18 ve daha önce hiç bir ülkeye vize almadım internette bir kaç sitede araştırdım randevusu 1 yıl sonraya verilen bile varmış benim 1 ay içinde almam lazım vizeyi

• ⭐⭐

@ireliamain sana pasaport Kenanın numarasını veriyorum. Akşam pasaportu veriyorsun sabah vizen hazır. Kardeş yaş 18 foruma üye olmuşsun. Bir kaç başlık oku lütfen. Abd vizesi zor alınabilen vize türlerindendir. Biraz araştır anlayacaksın.

• @selamibasaran hocam schengen aldığımızda diğer ülkeleri gezsekte damga vurmuyorlar ve kontrol etmiyorlar bile pasaportu orası işi biraz muallakta bırakıyor. Yinede vize almayı en çok kolaylaştırcak şeylerden biri schengen tabiki.

• ⭐⭐

@aristocrat ben zorla damga vurun diyorum. 🙂 kontrol ediyorum pasaportları pasaport kontrolde. Bizim memurlar kara kapılarında vurmuyorlar genelde.

• @selamibasaran neyse o zaman uğraşmaya değmez zaten amerika güzel değil çok kaotik bir ortamı var Avrupa ülkeleri daha iyi

• @selamibasaran valla 3 schengen var vurmuyorlar damga hocam

Benzer Başlıklar

• 1055
  • 5
  • 257
  • 1011
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |