Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Arkadaşlar merhaba, bu sefer de ben sorayım 😃

    Çoğunuzun bildiği üzre 15 Eylül'de Amerika'ya giriş yapmış ve Green Card'ımı almak için başvuruyu yapmıştım (havaalanındaki görevli aracılığıyla). Bu sürenin biraz uzun sürdüğünün farkıdayım, benim sormak istediğim şey Green Card'ın gönderiminin hangi aşamada olduğunu nereden takip ediyoruz? USCIS hesabımızdan mı oluyor? Sanırım USPS bize track number vermeli ancak o da yok şu an bizde. O nedenle deneyimli arkadaşları buraya bekliyorum.. teşekkürler. ☺
    @ecom @Samet-Ünlü @crazycells ve bilgisi/deneyimi olan diğer arkadaşlar.. 🙂


  • @gkorkmaz Üzüldüm gerçekten adınıza, çünkü aynı zamanda 1 ay ara ile başvuru yapmışız, bende online yaptım, Receipt notice de Nebraska yazıyor benimkinde de. Bende sizi bilgilendireceğim herhangi bir gelişme olursa. En azından tahmini bir bilgiye sahip olabiliriz. Her case birbirinden ayrı işlediği için dosyaya bakan memura bağlı olarak ben önce başvursamda sizinki önce gelebilir. Umarım bir an önce approve olur dosyanız. Benimkisi approve olduğunda sizi burdan bilgilendiririm bende, böylelikle tahmini birşey öngörülebilir.


  • @Naerys, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar merhaba, bu sefer de ben sorayım 😃

    Çoğunuzun bildiği üzre 15 Eylül'de Amerika'ya giriş yapmış ve Green Card'ımı almak için başvuruyu yapmıştım (havaalanındaki görevli aracılığıyla). Bu sürenin biraz uzun sürdüğünün farkıdayım, benim sormak istediğim şey Green Card'ın gönderiminin hangi aşamada olduğunu nereden takip ediyoruz? USCIS hesabımızdan mı oluyor? Sanırım USPS bize track number vermeli ancak o da yok şu an bizde. O nedenle deneyimli arkadaşları buraya bekliyorum.. teşekkürler. ☺
    @ecom @Samet-Ünlü @crazycells ve bilgisi/deneyimi olan diğer arkadaşlar.. 🙂

    Tekrar merhabalar benim bu konuda deneyimim yok ama aşağıdaki başlıktan faydalanabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1979/yeşil-kart-ın-adresinize-ulaşmasını-nasıl-takip-edersiniz?page=1


  • @Naerys Ücreti ödediğinizde size IOE********** şeklinde bir numara vermiş olmaları gerekiyor. Tıpkı I-130 başvurusu yaptığınızdaki numara gibi. Bu numarayı da buradan takip edebilirsiniz.


  • @yakup-budakci Hayır öyle bir durum söz konusu değil. Siz zaten zaman kaybetmek istemiyorsanız her adımı dikkatlice inceleyip evrakları ona göre doldurmanız ve göndermeniz gerekiyor. Eşinizin w2, 1040 veya 1090 gibi vergi beyannamelerine bakarak gelirinin yetip yetmeyeceğini anlayabilirsiniz. Eğer yetmiyorsa Amerika'da yaşayan bir sponsor bulmanız gerekecek. Bu arada joint sponsor bulup işleme onla devam etmek isterseniz bile sponsorluk evraklarını aynı şekilde eşinizin de doldurması gerektiğini unutmayın.


  • Arkadaslar merhaba, 'SSN' için herhangi bir başvuru yapıyor muyuz? yoksa direk eve geliyor mu? Amerikaya geleli 10 gün oldu gelmedi eğer yapmam gereken birsey varsa boşuna beklemiyim..


  • @Erik Emma'dan live agent'a baglanip ogrenebilirsiniz belgenizin nerede oldugunu. Eger K3 basvurusu yaptiysaniz o direk belgenizin oldugu center a gidiyor. Onun receipt inde yazan yerden de anlayabilirsiniz.


  • @Payakan Merhaba. Hayır sadece bekliyorsunuz. Benimki 10. günde gelmişti ama bazen 3-4 haftada gelen de oluyormuş. İnşallah kısa zamanda gelir sizinki de.. 😊


  • @Mihok, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Erik Emma'dan live agent'a baglanip ogrenebilirsiniz belgenizin nerede oldugunu. Eger K3 basvurusu yaptiysaniz o direk belgenizin oldugu center a gidiyor. Onun receipt inde yazan yerden de anlayabilirsiniz.

    @Erik Bazen K3 ve I-130 ayrı ayrı merkezlere gidiyor. En sağlıklısı USCIS'le görüşüp oradan doğrulamak.


  • @Naerys Merhaba, Ben K3 e eşim için basvurdum, dosyayı FedEx ile aşağıdaki adrese gönderdim ve Fedex den teslim edildi bilgisi geldi (7 Eylül 2023), ama USCIS den daha teslim alındığına dair bir bilgi almadım, normal mi acaba?
    USCIS
    Attn: I-129F (Box 660151)
    2501 South State Highway 121 Business
    Suite 400, Lewisville, TX 75067-8003


  • @Erik USCIS daha işleme almamış olabilir. İşleme aldığında I-130 formunda olduğu gibi size mail atarlar. Ve yine emin olmak için Live chat ile sorgulayabilirsiniz. Bizim buradan diyeceklerimiz bir yere kadar, en doğru bilgiyi onlardan alabilirsiniz.

    Size tavsiyem, mesajlarınızdan anladığım kadarıyla çok heyecanlı ve sabırsızsınız ancak böyle olmamaya çalışın. Özellikle USCIS aşaması uzun süren bir süreç ve siz şu an en başındasınız. Sizi çok iyi anlıyorum. Hepimiz aynı yollardan geçtik, geçiyoruz. Ancak bu durumda sadece kendinizi yıpratmış olursunuz.. yapmayın. 😊


  • Bu ileti silindi!

  • @Naerys biliyorum ama benim biraz durumum farklı, Gerçekten çok zor durumdayım. Ne eşimden nede oğlumdan uzak olmak istiyorum. I-130 Process time sırasıyla 30 ay, 14 ay, 10 ay, 7 ay, 5 ay, 2 ay, ve 4 hafta olarak güncellendi, ama şimdi ise 2 aya çıkarılmış.
    İlk evliliğimden bir oğlum var, Oğlum şu an USA de abimin yanında, abim eşimi USA ye getirene kadar oğluma amcası olarak bakacağını söyledi, oğlum 16 yaşında ve okulunu ve arkadaşlarını bırakıp Türkiye ye ne söylesek gelmiyor. Geçtiğimiz sene geldi 8 ay kaldı ve yapamadı ben Annemin yanına gideceğim dedi, ne yapsak sevemedi Türkiyeyi. Beni seviyorsan sen gel USA ye diyor.

    Annesi ile 10 sene önce ayrılmıştık ve annesi bir kaza sonucu bu yaz 4 ay önce vefat etti. Ne eşimi Türkiye de arkamda bırakırım nede oğlumdan vazgeçerim.

    USCIS expedite yaptım ama kabul olmadı. Bir an önce Eşimi USA ye getirip, oğluma tekrardan bir aile ortamı sağlamak istiyorum. Süreç şu an 2 ay gözüküyor ama 4 hafta gözüküyordu, şimdi ise tekrar 2 aya çıkardılar process time i, işlemlerin hızlanması için ne yapmamı önerirsiniz? Oğluma bir an önce besleyici bir aile ortamı sağlamak amacıyla eşimi USA ye getirmek ve oğlumu bir an önce yanıma almak istiyorum.


  • @Erik Öncelikle durumunuz için gerçekten üzüldüm. Mesaj attım size ancak diğer arkadaşlara da yardımcı olması dileğiyle buradan da önerimi yazayım; bağlı bulunduğunuz senatörle iletişime geçmenizi öneririm. Genel olarak yardımcı oluyorlar. Umarım kısa zamanda istediğiniz gibi olur her şey. Sağlıcakla kalmanız dileğiyle..


  • @Samet-Ünlü Tamamdır çok teşekküre ederim.


  • @Naerys Çok teşekkür ederim ilginize! Bugün iletişime geçeceğim Senatör ile. Teşekkür ederim 🙏🏻


  • @Erik Benim gonderdigim K3 icin 16 gun sonra USCIS tarafindan received maili atildi.

    @Naerys Ben once kendim expedite denedim denied edildi. Simdi congressman ile tekrar denedim. Bakalim buradan ne sonuc cikacak.

    Dosyanin gittigi service center cok onemli. Kisa suren onaylar genelde Nebraska Service Center dan cikiyor. Ama dedigim gibi ilk gelen receipt te yazan Service Center dosyaniza bakan yer olmuyor genelde.


  • @Mihok İnşallah sizinki de kısa zamanda sonuç alır.
    Bizimki Nebraska'daydı ama gayet uzun sürdü. O kısa sonuçlar bize denk gelmedi.. 😃 Sizlere denk gelir inşallah 😊


  • @Naerys tecrübeli olanlar cevap verirse sevinirim dedim, bilmediğin şeyler için kesin konuşmayın. Bunu ileri bi tarihte başka birisi okursa yanılgıya düşer silin yazdığınızı.
    Amerikalı aile avukatımızla konuştum, benim için başvuramaz ama çocuklar için başvurabiliyor bunda sorun yok sadece nasıl bir yol izleyeceğimi sordum. Dikkat edersen sorumda da “başvurabiliyor mu?” Demedim.


  • @Umutcum, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Naerys tecrübeli olanlar cevap verirse sevinirim dedim, bilmediğin şeyler için kesin konuşmayın. Bunu ileri bi tarihte başka birisi okursa yanılgıya düşer silin yazdığınızı.
    Amerikalı aile avukatımızla konuştum, benim için başvuramaz ama çocuklar için başvurabiliyor bunda sorun yok sadece nasıl bir yol izleyeceğimi sordum. Dikkat edersen sorumda da “başvurabiliyor mu?” Demedim.

    Öncelikle; eğer çocukların herhangi bir ebeveyni Green Card sahibi ya da Amerikan vatandaşı değilse onlar için Green Card başvurusu yapılamıyor. Dediğim şey buydu. Aşağıdaki linkten de görebiliyoruz..

    Son olarak; dediğiniz şeyi ya da sizin durumunuzu yanlış anlamış olabilirm veya sizin sürecinizde başka, özel bir durum olabilir. Eğer avukatınız başvuru yapılabiliyor dediyse nasıl bir yol izlendiğini de bilmesi gerekir. İsterseniz yine avukatınıza sorun.

    Dediğim gibi, eğer çocukların ebeveynlerinden en az birinin yasal statüsü yoksa (şuanki eşiniz çocukların yasal olarak annesi görünüyor olabilir, o zaman iş değişir tabii) yasal olarak başvuru yapamıyorsunuz. Dediğim şey yanlıştan ziyade eksik olabilir. Buradaki amacımız bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışmak. Aramızda belki avukat olan vardır ancak büyük çoğunluğumuz yaşadığı süreç boyunca denk geldiği durumlar dahilindeki bilgileriyle yardımcı olmaya çalışıyor. Yine de cevabımda eksiklik/yanlışlık varsa @crazycells yorumu silebilir. Bir süre geçince biz silme işlemi yapamıyoruz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum