Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ecom teşekkür ederim bilgi in

  • ⭐⭐

    @ilker92 ben bu sürecin bizzat içerisinde değilim ama yine de yakından takip ettiğim cevaplamak isterim. her ayın bülten açıklamasında "aos filing" için hangi tablo gösteriliyorsa I-485 formu buna göre doldurabilir. Genelde mali yılın ilk aylarında B tablosu baz alınır sonrasında yerini A tablosuna bırakır. Her ayın bülten açıklamasında bunu takip etmeniz gerekiyor I-485'i doldurabilmek için. Bültende current olmadan I-130 formu doldurulursa eğer bülten geriye giderse veya ilerlemezse I-485 formunu dolduramazsınız ve kalış süreleri ile ilgili sıkıntılar yaşabilirsiniz. I-130 formunu, AOS filing tablosuna göre current olmadan doldurmak bu yüzden sıkıntılı olabilir, çünkü sizin PD'niz için ne zaman current olacağını kesin olarak bilemezsiniz. I-485 doldurulduktan sonra artık vize durumu ve overstay ile ilgili bir sorununuz kalmaz. Ancak bu süre içerisinde ABD dışarısına çıkmanız bekleyen başvuru sürecinizi bozacaktır . Seyahat izni için "Advance Parole I-131" formunun doldurulması ve onaylanması lazım.


  • @tufank öncelikle bilgi için teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile interview için A tablosundaki F2A de bulunan tarihi takip etmek gerekiyor. O tarih ise I-130 un gönderildiği tarih baz alınıyor. Örneğin bizim Case = I-130 Ocak 2022 ve November 2023 visa bulletinde şu anda tarih Sep 2019 dolayısı ile bize interview için daha zaman var anlamına geliyor.
    Kısaca NVC den onay alınsa dahi eğer konsolosluktan interview bekliyorsak, visa bulletin deki A tablosundaki tarihe bakarak bir görüşme tarihi beklemek gerekiyor.
    İşin açıkçası çok saçma ama sanırım yapacak bir şey yok.
    Tamamen çok bilinmeyenli denklem gibi. İşin kötü tarafı kızıma bu matematiği nasıl anlatacağımı düşünüyorum kara kara.
    Tekrar teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @Procedure evet maalesef öyle. kayıtları hızlıca almak için B tablosunu ilerde tutuyorlar ama iş green card vermeye gelince, kotalar ve konsolosluk yoğunluklarına göre A tablosunu geride tutuyorlar. Umarım bülten hızlı ilerler ve green card a kavuşursunuz, bol şans.


  • Cevap: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    Merhaba,

    2023 yılı dv programından greencard kazandım ve greencardımı'da geçtiğimiz haziran ayında teslim aldım, kız arkadaşımla bu ağutos'da evlenmeyi planlıyoruz ve eylül ayında ben new york'a gidip temelli yerleştikten sonra 3 -4 ay sonrada kız arkadaşım amerıkaya yanıma nasıl gelebilir?
    Bunun için hangi F2A vizesine mi başvurmamız gerekiyor tam olarak yoksa başka bir vize türü mü almamız gerekiyor?

    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • dates for filling -> I-485 yani AOS yani amerika icinde statu degisikligi icin basvuru.

    Final action date -> kategori icindeki herkes icin gecerli greencard alma tarihi, oncesindeyseniz alirsiniz yoksa alamazsiniz.

    current oldugu durumda diyelim ki bugun basvuru yaptiniz, yarin da I130 kabul edildi, I485 de doldurdunuz ve o da kabul edildi bugun alirsiniz.

    ancak bu final action date diyelim ki 1 yil geride, bu sefer bu tarihin ilerlemesi icin beklemeniz gerekir.

    ustte greencard almis ve evlenmeyi planlayan arkadasa soyleyebilecegim tek sey mustakbel esi icin baska vizelere yonelmesi. yoksa onumuzde 4.5 yil bekleme suresi goruyorum.

    neyse biraz arastirma yaptim ve onun sonuclarini paylasayim, avukatlariniz varsa onlara dogrulatabilirseniz sevinirim.

    su 2022 1 november tarihinde 383 binden fazla kisi bu kategoride bekliyor gorunuyor. fy2023 icerisinde 87000 vize verildi eger 1 november 2022 de basvurduysaniz ve tum sistem ayni hizda tam kapasite calismaya devam ederse en az 4 yil 3 ay beklersiniz.

    ben su an kendi durumum icin 2018 den itibaren olan istatistikleri inceledim, eger herkes sirayla aliyor olsaydi bile benim case'im icin 154 binden biraz daha az insan onumde bekliyor olacakti. fakat biliyoruz ki 2020, 2021 ve belki de 2022 icerisinde basvurmus ve AOS yapmis insanlar bu kategoride vize aldi. bildigim kadariyla onlar icin ayri bir kategori yok.

    ben saniyordum ki su an final action date konusunda sacmaliyorlar. aslinda bir suredir "current" tutarak sacmalamislar. su an bunu "current" goren herkes basvurmus. ben sirf bu yuzden basvurdum, bilseydim 2 yil fark olacagini baska bir plan yapardim. Bu numarayi yoneten kapasite yoksunu beceriksiz insanlarin bunu nisan 2023 te farkettiklerine inanamiyorum.

    karisik bir tablo ancak verilerin hepsi visabulettinin sitesinden.
    buyuk ihtimal yeni basvuranlarla birlikte bu kategori cok anlamsiz bir yere gidiyor. petitioner vatandaslik aldigi takdirde bu kategori icerisindeki bekleme listesinden dusecek, tek umut o benim icin aksi halde 2 yil bekleme suresi ongoruyorum.

    fakat belki cok cok dusuk bir olasilik ancak 2021 ve 2022 PD sahiplerinin vize alabilmesi gibi final action date anlamsizca ilerler ve embassy de interview yogunlugu dusuk olursa alabiliriz. yoksa 2 yil bekleme suresi cok net gorunuyor, 2020 sept PD tarihli biri icin.

    yonetim republicanlara gececek gibi gorunuyor umarim onlar chain immigrationu engellemek icin gercek evlilik sahiplerini etkileyecek adimlar atmazlar. 2019 yilinda bekleyen insan sayisi kotaya oranlandiginda bekleme suresi 1.5 yilin altina dusmus durumdaymis. bunun sebepleri de gordugum kadariyla o zamanki yonetim sebebiyle vatandaslik almak zorunda kalanlarin caseleri f2a'dan IR1 a upgrade olmasi ve onun disinda da sahte evlilik icin insanlarin cesaretinin kirilmasi diye dusunuyorum.

    image.png

  • ⭐⭐

    @acgx Bir düzeltme yapmak isterim. “B. Dates of filling” tablosu her zaman AOS filing için kullanılan bir tablo değil. NVC ye dosya aktarımı, DS-260 formu ve diğer belgeleri toplamak için Consular Processing için kullanılıyor temelde. Zaten tablonun başında bu açıklama mevcut, aşağıya da ekran görüntüsü ekledim. Ama mali yılın ilk aylarında bu tablo aynı zamanda AOS başvurularını almak için de kullanılıyor. Her ayın bülten açıklamasında AOS filing için hangi tablo kullanılması gerektiği belirtiliyor. ( o ay ve gelecek ay için) Bu bazen B bazen A tablosu olabilir. bu bilgiyi her ay takip etmek gerekiyor . “A. final actions dates” tablosunda current olmadan green card a sahip olunamıyor ve bu tabloda, birikmeden dolayı çok geriden geliyor sizin de bahsettiğiniz gibi.

    IMG_3258.jpeg

    IMG_3259.jpeg


  • dogru, bunu atlamisim cunku i130 artik o kadar uzun suruyor ki boyle bir ihtimal dahi dusunulemiyor.

    consular processing icin i130 eskiden 1-2 ay surerdi. simdi 20 ay civari goruyorum herkeste. AOS'lar 6-8 ay goruyordum 2021 civarinda simdi ne oldu bilgim yok.

    bu filling date 2019 oncesinde gercekten soylediginiz gibi kullaniliyordu, NVC ye aktarilmasi icin. fakat su an bu isi manuel yapiyoralr anladigim kadariyla. redditte nvc ye bazi caselerin aktarilmadigini bazilarinin da aktarildigini ancak DQ alamadigini gordum.


  • @acgx 20 ay bekleme suresi I130 için Türkiye’den yapılan başvurular için mi geçerli? ABD içinden yapılırsa süre nedir?


  • ben burda ve baska forumlardaki insanlarin imzalarina bakiyorum.

    bu demek degildir ki 20 ayda alacaksiniz. su anki backlog ile birlikte 4-5 yil gibi gorunuyor. fakat yine bir glitch olur yine current yaparlar o zaman sansli olan one gecip vizesini erkenden alabilir.


  • AOS uzerinden bu islemi yapanlar EAD alabiliyor mu bilgisi olan var mi? ve de Travel Document?

    I130 + I485 file edildiyse EAD ve Travel document veriliyor mu F2A kategorisi icin? Yani permanent resident esi icin?


  • @acgx evet F2A için AOS yapıyorsanız travel permit ve EAD veriliyor.


  • Merhaba arkadaşlar eşimin GC ı var buna istinaden benimde I-130 başvurum var Türkiye den ve malum 2 yıla yakındır da bekliyorum USCIS den bir dönüş olmasını , bu süreç içerisinde 2 kez iş ve turist vizesi başvurumdan red aldım. çok büyük bir şirkette çalışıyorum uluslararası fakat red veriyorlar ona rağmen, bu süreçte GC lı eşi olupta vize alabilen hiç gördünüz mü ?

    Bir de Kanada vizesi almama da mı engel bu durum ?


  • F2A ile ilgili genelde eşlerle ilgili yorumlar var. Peki 21 yaş altındaki çocuklar için de süreç aynı şekildemi işliyor ?
    Her ülkede başvuru sayısı farklı ve F2A olsa bile alt kategorisi F21 (Eş ) ya da F22 ( çocuk ) olan başvurular var. Nasıl oluyor da bu kadar farklı parametre olmasına rağmen 08Sep2019 gibi bir tarih veriliyor aklım almıyor.
    Hatta bu başvuruların bir kısmı Asylumdan green card alanların F2A başvuruları kimi direk DV kazananların başvuruları eş ve çocukları için .
    O yüzden bana biraz garip geliyor, visa bulletin üzerindeki A tablosundaki tarihe göre beklentiye girmek.
    Daha enteresan olan kısım ise NVC den Şubat ayında onay alan bir tanıdığımın eşi ve çocuğu geçen hafta vizesini aldılar ve şu anda Amerikadalar.
    O yüzden burada yazılanlar konusunda biraz şüpheye düştüm işin açıkçası.
    Neyse herhangi bir detaylı bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
    Herkese bol şans.
    Selamlar

  • ⭐⭐

    @Procedure Buraya yazılanlar konusunda şüpheye düşerseniz resmi kaynaklardan bunu teyid etme imkanınız her zaman mevcut. Ekim, Kasım, Aralık 2022 ve Ocak, Şubat, Mart 2023 bültenlerine bakarsanız A tablosuna göre “C” all current olmuş yani PD farketmeksizin tüm DQ olanlara vize randevusu verilmeye hazır hale gelmiş yani bu kişiler için green card ayrılmış diyebiliriz. Sonra Nisan 2023 ten itibaren retrogression yani gerilemeye girmiş çünkü elde verecek yeterli vize kalmamış. Birikme azalırsa A tablosu ilerleyebilir ya da all current olabilir.

    Sizin PD tarihiniz yani I-130 doldurma tarihiniz ve NVC DQ olduğunuz tarih nedir tam olarak?

    Şubat 2023 bülteni:


  • @tufank öncelikle bilgi için teşekkür ederim .
    I-130 Tarihi Ocak 2022
    Nvc ye yönlendirilme : Aralık 2022
    Nvc den dosyanın onaylanıp interview için beklememiz gerektiğini bekirten mail : 31.03.2023

    Umarım yeterlidir bilgiler.
    Başvuru kızım için 15 yaşında ve ben Amerika da Green Cardlıyım. DV Lottery 2021 kazananıyım..
    Amerika dan AOS yapıp Green Card aldım.


  • @memol1994 Merhaba, eşim sizinle aynı durumda. Ben GC sahibiyim, i-130 doldurduk ve 2 seneye yakındır bekliyoruz. 2-3 avukata danıştık ve ABD göçmen vizesi beklerken ABD göçmen olmayan vizenin çıkmasının çok zor olduğu bilgisini aldık. Eşime Kanada vizesi aldık, şu anda kendisi Vancouver’da, ben Seattle’dayım. TS2023’ten dolayı OWP de aldı. hayatımıza bir süre böyle devam edeceğiz.
    Sizinle aynı endişeyi vize çıkana kadar epey yaşamıştık, Kanada vizesine ABD göçmenlik başvurusunun olumsuz etkisi olmadı. Bol şans.

  • ⭐⭐

    @Procedure verdiğiniz bilgilere göre Mart ayının son günü DQ olmuşsanız, Mart 2023 bülteninde A tablosunda "C" all current olmuş. Yani PD tarihine bakılmaksızın F2A kategorisi için tüm DQ olan başvuralar ait işlemler tamamlanmış ve randevu almaya hazır hale gelmiş. Şu an sizin bültenle bir işiniz kalmamış, dosyanız Ankara'ya gönderilmiş. Ankara'nın size randevu vermesini bekler durumdasınız. Eğer 31 Mart değil de 1 Nisan 2023'de DQ olsaydınız bülten geri gittiği için işlemleriniz tamamlanmayacak ve bültende current olmayı beklemek zorunda kalacaktınız. Yani yaklaşık 7 aydır Ankara'dan randevu tarihi bekliyorsunuz.


  • @Procedure Bütün yazılanları okumadım, ama eğer F2A kategorisindeyseniz ve PD/I-130 başvuru tarihiniz Ocak 2022 ise dosyanızın Ankara'da veya NVC'de olmasından bağımsız olarak bültenin current olmasını bekleyeceksiniz. Dosyanızın Ankara'ya gönderilmesi size avantaj sağlamaz. DQ'su sizden daha önce olanların her zaman önceliği var.

  • ⭐⭐

    Mart 2023 tarihinde "A Final action dates" tablosuna göre bülten "all current" olmuş zaten. O tarihte sayın @Procedure 'a ait dosya DQ olduğu için ve bülten "C" olduğu için bugün artık bülten ile ilgili bir bağ kalmamış, Ankara'dan randevu bekleme durumuna geçmiş. Eğer DQ tarihine göre Ankara'daki randevu sıralamasından bahsediyorsanız o konunun bülten ile bağlantısı yok. Ankara'dan randevu bekleme süresi ne kadar, kaç kişi kuyrukta bekliyor bilemiyorum.

    edit: vizemiz basılana kadar bültenle işimiz bitmiyormuş. bu yüzden randevu alıp vizemiz basılana kadar bültenle bağımız hep var.

    @Neo-0, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @Procedure Bütün yazılanları okumadım, ama eğer F2A kategorisindeyseniz ve PD/I-130 başvuru tarihiniz Ocak 2022 ise dosyanızın Ankara'da veya NVC'de olmasından bağımsız olarak bültenin current olmasını bekleyeceksiniz. Dosyanızın Ankara'ya gönderilmesi size avantaj sağlamaz. DQ'su sizden daha önce olanların her zaman önceliği var.


Benzer Başlıklar

  • 316
  • 3
  • 10657
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum