EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@Koray283 bu arada "B.DATES For filing" tablosu baz alındığı zaman çok büyük sıkıntı yok. Son 15 yılda baktığınız bülten "A. Final Action Dates" tablosu için mi? Bülten açıklamasına göre her ay hangi tablo baz alınacağı belirtiliyor AOS filing için. Temmuz veya Ağustos ayından girmek bence daha büyük avantaj. (60 gün minumum bekleme süresi tavsiye edilediğinden başvuru bir sonraki mali yıla yakın olacak) mali yılın ilk aylarında genelde "B" tablosu kullanılıyor.
B tablosu bazen de dikkat ederseniz "C" yani "all current" oluyor. Bir süre bu tablo yavaş ilerleyebilir ama zamanı geldiğinde tüm ön başvuruları alıp yığılmayı hesaplamak için all current yapılabilir. Bu da bizim döneme denk gelirse çok iyi olur. Takip edip göreceğiz süreci.
-
@tufank Güzel evet ama nedense kafama oturmuyor....ben tabii kendi çevrem açısından değerlendiriyorum...evi kapatacagiz...es dost vedalasacagiz...isi bırakıp bambaska bir hayata gidip birde orada işsiz gucsuz , hazirdan yiyerek bir belirsizligi beklemek pek bana gore degil...tabii ben biraz yapi olarak en kotusune gore plan yaparim...ama boyle bir ihtimal varmi malesef var....olmayadabilir tabii kimseyi karamsarlıga itmek istemem
-
Bu arada simdi bir arkadasim yazdi Mercan perm filing i Kasım ayına ertelemiş….iş verenler erteliyor demişler
-
@Koray283 doğrudur ben de CP seçeneğini seçerken aynı kaygılarla seçtim. Burada bekler, uzun da sürse vizeyi alır öyle ABD'ye gideriz diye düşündük. Ama süreç çok uzarsa AOS seçeneğine geçmek daha avantajlı olur mu diye düşünmeye başladık. Sadece bu mevzu değil, CP yöntemi için ödediğimiz fazladan $7000 dolar var. Az paralar değil. Eğer bugün AOS seçeneğine geçersek bu farkı geri alabilir miyiz diye sordum az önce. Çünkü daha sürecin neredeyse başındayız ve LC dolduralı 2 ay oldu. I-140 formunu ABD dışında doldurma ve AOS ile ilgili riskleri sordum kendilerine tekrardan, en azından tutarlı cevap veriyorlar mı görmüş oluruz.
-
@Koray283 Sebepleri neymiş, neden erteliyorlarmış? PWD süreci bitmiş bir iş için LC doldurmayı bekletmeleri ilginç. Mercan güvenilir bir firma mı acaba?
-
@tufank ben mercan ile de görüsmüstüm canadali düzgün bir firma…göya iş verenler erteliyor bizim ile ilgili bir durum yok diyorlarmıs
-
@tufank Ben sormustum AOS ye gecersen bile 7.000 i geri alamazsiniz dediler
-
Perm Processing Times tablosu güncellenmiş. Garip olan LC değerlendirmesinde Priority Date 1 ay geriye gitmiş. Önceki tabloda PD'leri October 2022 olan dosyaları inceliyorlardı, bu tabloda September 2022 olmuş. Burada ne diye gerileme var anlamadım, memurlar mı boş boş oturuyor, bilgisayarlar mı yoruldu :) belkide hatalı girmişlerdir tabloya.. Geçen ay Ekim 2022 dosyalarını inceleyip bu ay nasıl geriye döndüler yoksa.. Dolapta ya da bilgisayarda unuttukları dosyalar mı var, anlamak zor :thinking_face:
edit: tabloyu düzelttiler. Tahmin ettiğimiz gibi "November 2022" oldu. Güncel tabloyu aşağıya tekrardan yükledim.
Önceki tabloda ortalama 323 gün süren LC değerlendirme süresi 326 güne yükselmiş.
Lc Audit'e giren dosyalar için PD'te 1 aylık bir ilerleme var. June 2022'den July 2022'e ilerlemiş. 513 gün olan ortalama değerlendirme süresi 489 güne düşmüş.

-
@tufank tabloda bazi taktiksel hata!lar olabiliyor. yabanci forumlardan takip ettigim kadari ile uzun suredir October ve November dosyalarina bakiyorlardi.
bu arada PWD tablosunu da guncellemisler bir de gereksiz bilgi ama sayfanin basindaki kapanmayan parantez hala acik :)
-
@btek14 Memur / developer aceleyle editleyip öğle yemeğine çıktı sanırım 😄
-
Bu arada November 2022 ye ilerlediği söyleniyor çünkü bu PD’ye ait bazı dosyalar onaylanmış. Hatalı girmişler anlaşılan..
-
Acaba bu 4-5 falan olanlara EW9 vs tipindeki dependent yani eş-çocuk vizeleri de dahil edip mi yazıyorlar yoksa hariç mi, ondan tam emin olamadım. Gerçi dönemsel olarak değişebilir, pandemi geride kaldı. 2024'de olacaklar biraz fikir verecektir bizim yaşayacaklarımıza dair.
-
@tufank :) 2-3 aydir bu sekilde. bitmedi yemegi adamin...
-
@emre911 Ben de net bilmemekle birlikte mantıken eş-çocuk için olan EW serisi vizeler de dahildir. EW başlığında toplamışlar. Bakalım yaşayıp göreceğiz. :)
-
@emre911 Basılan vize sayılarını gösterdiği için bu veriye eş-çocuk dahil. zaten üst kategori olan EW olarak yazmışlar.
-
@Riethian hepsini TR vatandaşlarına vermemişler. Yarısına yakını diğer ülke vatandaşı. Bakalım yeni mali yıldaki durumu izleyeceğiz. 2019 - 2020 yıllarında TR'den kaç kişi başvurdu ve beklemede bilmediğimiz için basılan vize sayıları az mı çok mu anlamak zor.
-
işlemlerin ortasında geçersem anlarım ama şu an geçmemim onları nasıl etkileyeceğini tam anlamadım. belki yaptığımız sözleşmeden dolayıdır, onu yenilemek mümkün olmadığı için ve artık o fiyattan imzaladığımız için talep ediyorlar. baktığımızda bugün AOS seçeneğine geçersek daha ortada LC dışında bir aşama olmadığı için etkilememesi lazım. Dün yazdım daha cevap gelmedi, bakalım bugün cevap verirler sanırım.
@Koray283, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@tufank Ben sormustum AOS ye gecersen bile 7.000 i geri alamazsiniz dediler
-
Muhtemelen TR vatandaşı olup başka ülkelerden alan da vardır Ankara randevuyu geciktirirse. Mesela şu Umman'dan baya bir DV Lottery talihlisi almıştı. Benzer şekilde Avrupa'dan da alanlar var. Acaba EW'de de aynısı yapılabiliyor mu?
-
@emre911 Oturma iznimiz var ise olabilir, DV den farklı olarak dosya taşıma işlemini yapmak için bir neden sunmamız gerekebilir. Bir de şu durum var. DQ olup "A Final Actions tablosunda" current olmadan zaten vize randevu tarihi alamıyoruz. Bu duruma geldikten sonra Ankara belki birkaç ay geciktirebilir randevu tarihini diye düşünüyorum. Aradaki bu birkaç ay için başka konsolosluğa taşımak ne derece avantaj sağlar bilemedim. Her şey tamam olduktan sonra randevu için de 1 sene bekletiyorlarsa o ayrı bir durum , o zaman tabi ki taşımak bir avantaj yaratabilir. Elimizde bir örnek olsa bununla ilgili daha doğru değerlendirme yapabileceğiz.
-
Evet neredeyse hiç örnek olmadığına göre yazan eden, demek ki sayılar da hiçe yakınmış gibi görünüyor. Şener bey vardı, belki ona DQ olduktan ne kadar sonra Ankara'dan randevu verildiği sorulabilir. Başka da bir örnek görmedim maalesef forumda.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum