DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Koray283 Decatur/Georgia Chick-fil-A zincir rest işiydi dimi ilan sizde buna başvurdunuz sanırım


  • @mesut1905 Evet Mesut Bey


  • @Koray283 LC filing date hangi tarihti acaba ?
    siz suç oranları vergiler konusunda araştırma yapmışmıydınız.


  • @mesut1905 29/11 diye hatirliyorum...Evet bayaa arastirma yaptim...Crime rate,konaklama, sehir puani vs acikcasi herkesin beklentisi farkli ama bana artılari eksilerinden daha cok geldi.


  • @tufank Tufan bey merhaba, ı-485 öncesi 2.5-2.9 yıl TR'de bekleyerek AOS için USA'e gidebileceğimizi anlıyorum yazdıklarınızdan ama izlediğim videolarda LC sonrası 6 ay içinde USA'e giriş yapılmalı şeklinde. Ben birşeyi mi kaçırıyorum?


  • @Koray283 çok teşekkürler

  • ⭐⭐

    @pulcet LC sonrası 6 ay içinde I-140 formu doldurulmalı, yoksa LC expire oluyor. ABD giriş tarihi bizim tercihimize ve yasal kalış süremizi nasıl ayarladığımıza bağlı.


  • @tufank teşekkür ederim cevabınız için ve bir sorum daha var. I-140 ve I-485 arası süreci AOS ile devam etmek istersek USA'de beklemek gerekli değil mi? Teşekkürler

  • ⭐⭐

    @pulcet Bu sizin tercihinize kalmış. Bazı kaynaklar I-140 formunu ABD içerisinde doldurmak ve onaylanmasını tavsiye ediyor. BDV ise buna gerek olmadığını ve sorun yaratmayacağını söylüyor. I-140 formunu premium process ile doldurursanız zaten 15 günde onaylanıyor eğer RFE (denetim) almazsa. Ama sorun şu, siz LC onayından sonra ABD ye giderseniz mevcut bültene göre 2.5 sene veya daha fazla yasal statünüzü korumanız lazım. İşte bu zor biraz. O yüzden BDV diyor ki I-140 ı TR doldurun ve bekleyin. Bülten ne zaman AOS filing için curent olursa veya current olmaya yaklaşırsa o zaman ABD ye gelin, kalış süreniz açısından sorun çıkmasın. ABD ye giriş yaptıktan minimum 60 gün sonra I-485 doldurmamızı tavsiye ediyorlar, iyi niyet için. Bu sürede şu risk var bülten geri gidebilir veya ilerlemiyebilir, o zaman da F1 ile bir dil okuluna kayıt yapmak gerekebilir.


  • @tufank @pulcet Ben de bu konuyu BDV ile detayli konustum...hepimizin amaci daha kısa surede gidebilmek...oncelikle I-140 i TR de doldurup beklemek lazim...LC expire olabiliyor evet ama I-140 dolduktan sonra onun expire süresi yok....Simdi esas mevzuu Tufan Bey in de bahsettigi gibi I-140 file edildi ve basladik beklemeye....atiyorum 10 ay sonra bi baktik current oldu veya 2-3 ay kaldi...hemen gidiyoruz....ama 1 sonraki ayki bulten bir cıktı 1 yıl geri gitmis....iste film orada kopuyor...O zaman panik baslayacak...1 yıl geçinicek para vs vs...Ben geriyo donup 15 yılın visa bulletinlerini tek tek inceledim...boyle olan cok ay var arkadaslar...bir bakmissiniz CURRENT olmuş öbür ay 1 yıl geri gitmis...bunlar var...

  • ⭐⭐

    @Koray283 LC expire olayını şu yüzden vurguladım: I-140 formunu ABD içerisinde doldurmayı isteyenler var ise 4-5 ay burada bekleyip giriş yaptıktan sonra işlemlere orada başlayabilirler. (expire olmadan ) Nasıl olsa 15 günde onaylanıyor premium process ile o yüzden çok önemli değil bekletmek. I-140'ı doldurulduktan sonra LC expire olmuyor artık.
    Mevcut bültende tabi ki bu da işe yaramayacak, AOS filing için bültende tarihler ilerlerse düşünülebilir.

    I-485 formunu doldurduktan sonra ABD içerisinde bir sıkıntımız kalmıyor yasal statümüz açısından. Ama işte sorun bültenin ilerlemesi ve bunu doldurmaya vaktimizin olması.


  • @tufank teşekkür ediyorum ayrıntılı cevabınız için

  • ⭐⭐

    @Koray283 bu arada "B.DATES For filing" tablosu baz alındığı zaman çok büyük sıkıntı yok. Son 15 yılda baktığınız bülten "A. Final Action Dates" tablosu için mi? Bülten açıklamasına göre her ay hangi tablo baz alınacağı belirtiliyor AOS filing için. Temmuz veya Ağustos ayından girmek bence daha büyük avantaj. (60 gün minumum bekleme süresi tavsiye edilediğinden başvuru bir sonraki mali yıla yakın olacak) mali yılın ilk aylarında genelde "B" tablosu kullanılıyor.

    B tablosu bazen de dikkat ederseniz "C" yani "all current" oluyor. Bir süre bu tablo yavaş ilerleyebilir ama zamanı geldiğinde tüm ön başvuruları alıp yığılmayı hesaplamak için all current yapılabilir. Bu da bizim döneme denk gelirse çok iyi olur. Takip edip göreceğiz süreci.


  • @tufank Güzel evet ama nedense kafama oturmuyor....ben tabii kendi çevrem açısından değerlendiriyorum...evi kapatacagiz...es dost vedalasacagiz...isi bırakıp bambaska bir hayata gidip birde orada işsiz gucsuz , hazirdan yiyerek bir belirsizligi beklemek pek bana gore degil...tabii ben biraz yapi olarak en kotusune gore plan yaparim...ama boyle bir ihtimal varmi malesef var....olmayadabilir tabii kimseyi karamsarlıga itmek istemem


  • Bu arada simdi bir arkadasim yazdi Mercan perm filing i Kasım ayına ertelemiş….iş verenler erteliyor demişler

  • ⭐⭐

    @Koray283 doğrudur ben de CP seçeneğini seçerken aynı kaygılarla seçtim. Burada bekler, uzun da sürse vizeyi alır öyle ABD'ye gideriz diye düşündük. Ama süreç çok uzarsa AOS seçeneğine geçmek daha avantajlı olur mu diye düşünmeye başladık. Sadece bu mevzu değil, CP yöntemi için ödediğimiz fazladan $7000 dolar var. Az paralar değil. Eğer bugün AOS seçeneğine geçersek bu farkı geri alabilir miyiz diye sordum az önce. Çünkü daha sürecin neredeyse başındayız ve LC dolduralı 2 ay oldu. I-140 formunu ABD dışında doldurma ve AOS ile ilgili riskleri sordum kendilerine tekrardan, en azından tutarlı cevap veriyorlar mı görmüş oluruz.

  • ⭐⭐

    @Koray283 Sebepleri neymiş, neden erteliyorlarmış? PWD süreci bitmiş bir iş için LC doldurmayı bekletmeleri ilginç. Mercan güvenilir bir firma mı acaba?


  • @tufank ben mercan ile de görüsmüstüm canadali düzgün bir firma…göya iş verenler erteliyor bizim ile ilgili bir durum yok diyorlarmıs


  • @tufank Ben sormustum AOS ye gecersen bile 7.000 i geri alamazsiniz dediler

  • ⭐⭐

    Perm Processing Times tablosu güncellenmiş. Garip olan LC değerlendirmesinde Priority Date 1 ay geriye gitmiş. Önceki tabloda PD'leri October 2022 olan dosyaları inceliyorlardı, bu tabloda September 2022 olmuş. Burada ne diye gerileme var anlamadım, memurlar mı boş boş oturuyor, bilgisayarlar mı yoruldu 🙂 belkide hatalı girmişlerdir tabloya.. Geçen ay Ekim 2022 dosyalarını inceleyip bu ay nasıl geriye döndüler yoksa.. Dolapta ya da bilgisayarda unuttukları dosyalar mı var, anlamak zor 🤔

    edit: tabloyu düzelttiler. Tahmin ettiğimiz gibi "November 2022" oldu. Güncel tabloyu aşağıya tekrardan yükledim.

    Önceki tabloda ortalama 323 gün süren LC değerlendirme süresi 326 güne yükselmiş.
    Lc Audit'e giren dosyalar için PD'te 1 aylık bir ilerleme var. June 2022'den July 2022'e ilerlemiş. 513 gün olan ortalama değerlendirme süresi 489 güne düşmüş.

    Screenshot 2023-10-13 at 07.39.26.png
    screenshot-2023-10-11-at-19.33.16.jpg

    Screenshot 2023-10-11 at 19.33.24.png


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum