Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

TR'den ABD'ye aktarılan paranın (swift) vergisi ve yasal sorumlulukları

Vergi Sistemi
3 2 471 3

  • Merhaba!

    Eylül'ün 3'ünde K1 vizesi ile ABD'ye giriş yaptım. 16 Eylül'de de ABD vatandaşı partnerimle evlendim. Yeşil karta başvurma sürecindeyiz, bugün yarın postaya dosyayı vereceğiz.

    Benim Türk bank hesaplarımda 20k USD param var. 9k'sını Swift ile BofA'daki checking hesabıma aktardım. Kalanını da önümüzdeki günlerde aktarmak istiyorum.

    Bu para için vergi ödeyecek miyim? Ya da yeşil kart sürecinde beyan etmem gerekecek mi? Riskleri var mı? K1'e başvururken bu parayı I-134 formunda göstermiştim zaten.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @serret, içinde söyledi: TR'den ABD'ye 20k USD swift: vergilendirme, yasal sorumluluklar vs.

    Merhaba!

    Eylül'ün 3'ünde K1 vizesi ile ABD'ye giriş yaptım. 16 Eylül'de de ABD vatandaşı partnerimle evlendim. Yeşil karta başvurma sürecindeyiz, bugün yarın postaya dosyayı vereceğiz.

    Benim Türk bank hesaplarımda 20k USD param var. 9k'sını Swift ile BofA'daki checking hesabıma aktardım. Kalanını da önümüzdeki günlerde aktarmak istiyorum.

    Bu para için vergi ödeyecek miyim? Ya da yeşil kart sürecinde beyan etmem gerekecek mi? Riskleri var mı? K1'e başvururken bu parayı I-134 formunda göstermiştim zaten.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    Paranızı aktarabilirsiniz. Bir sorun yok. Geçmişte kazandığınız paralar için vergi ödemeyeceksiniz. Yeşilkart sürecinde banka hesaplarınızdaki parayı soruyorsa beyan edersiniz, şu kadar param var diye. Hesap dökümleri gösterirsiniz. Bu yıl içerisinde Abd’de çalışma izninizle çalışıp kazandığınız paraların vergisini 2024 vergi bildiriminde ödeyeceksiniz . Bu yıl bitmeden Abd’de çalışmazsanız, 2024 bildiriminde herhangi bir vergi ödemeyeceksiniz.


  • @Ryback cok tesekkurler detayli anlatim icin!


Benzer Başlıklar

  • 'Tax Refund' için ABD'de banka hesabımın olmaması ve IRS çekini TR'ye göndertmek

    Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    164 Bakış
    emrecayrE
    Merhabalar,2023 yazında work and travel programına katıldım ve w2 formum geç de olsa şu an elime geçti fakat Abd'deki banka hesaplarım kapanmış durumda. 2 gündür internette araştırıyorum ve birçok yöntem gördüm fakat hiçbiri sağlıklı değil. Tax refund için çeşitli siteler mevcut ve arkadaşlarımın en çok kullandığı site freetaxusa buraya mesaj gönderdiğimde çek olarak alabileceğimi adresi türkiye olarak veremeyeciğimi söylediler. Diğer sitelere çok fazla güvenemedim en az kesinti yapan ve arkadaşlarımın da kullandığı bir site olduğu için.Online banka hesabı açmayı veya diğer banka hesaplarıma girmeyi denedim fakat telefon numaram da kapandığı için yapamadım. Paypal ile de hesap açamıyorum fakat payoneer ile denediğimde banka hesabı açtım sanırım ama tam çözemedim bana ait mi vesaire routing ve account number var fakat emin olamadım. ırs in sitesine baktığımda çekleri yurtdışına yolluyorlar fakat sitelerde bunu tercih etmiyorlar. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu herhangi bir çözüm yolu izleyebilir miyim ? Teşekkürler.
  • ABD vergilendirme (progressive tax, credit/deduction calculations)

    Taşındı Vergi Sistemi
    1
    2 Oy
    1 İleti
    258 Bakış
    hasbelkaderH
    Yillik odenecek vergi hesabi yapilirken tax bracket in nasil kullanildigini ve odenecek vergiden deductible ve credit lerin nasil dusuldugunu net bir sekilde anlatan bir video tesadufen youtube da karsima cikti. Anlatim dili ingilizce ama ingilizcede problem yasayanlar da sanirim yapilan hesaplamalardan neyin ne oldugunu cikartabilir. https://www.youtube.com/watch?v=f0TIwsVHH88
  • Geliri olmayan şirketimin vergisi hk

    Taşındı Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    185 Bakış
    MySeaM
    @Enes-Aydın Bildigim kadariyla, C corporation icin IRS form 1120 kullanmaniz gerekiyor, hem gelir hemde masraflari bildirmek icin. Corporation vergilendirmeleri diger LLC lere gore biraz farkli. Avantajli taraflari olabilir. Ama ortaklar eger dividends aliyorlarsa, ayrica ondan da vergi odeyecekler. Biraz karisik. Eger hic bilginiz yoksa, bir muhasebeci bulmanizda fayda var.
  • Türkiye'den gelen gelir için vergi

    Taşındı Vergi Sistemi
    142
    0 Oy
    142 İleti
    23k Bakış
    serlinkonakciyanS
    @sisi_yd tubotx pro kullandik bizim icin doldurdu formu
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum