DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar ben 9 yaşındaki kızımın konsolosluğa evraklarını gpnderdim fakat onaylanmadı. mülakata çağırdılar ve randevu alın dediler. büyük kızımın 2024 mayıs ayında randevusu var onun randevusuna küçük kızımı ekleme yapabilirmiyim yoksa yeni tarih mi almam gerekiyor acaba


  • Evet arkadaşlar şu anda çocuklar için ptt den sonra konsolosluktanda red almış durumdayım. Inanilir gibi degil 2008 2009 da 2 kere 2002 aralikta esimle miamiye gezmeye gittim geldim ayrica yakin zamanda kanadadan ailecek vize alip pasaportumuza vizeyi bastirdim giris cikis yapmayıp gonderene basiliyor benim düştüğüm duruma bakin diyecek hicbisey bulamıyorum


  • @akadir42 duzeltme: 2022 Aralık


  • Gerçekte olsa, çok mantıksız bir şey söylemişsiniz. Ben vize memuru olsam, annem ameliyat olurken benim ne işim var yurtdışında diye sorarım kendime


  • Bugun mulakata girdim iki cocugum icin. Vizemiz vardi esim ve benim ama Henuz giris cikis yapmamistik. “ daha once goturmeyeceginizi soylediniz simdi neden basvuruyorsunuz” diye sordu ve uzun sure hic konusmadan bekletti ve refuse kagidini verdi.

  • ⭐⭐

    @Doğukan-UTKU geçmiş olsun. ilk görüşmede verdiğiniz bilgiler doğrultusunda değerlendirmişler süreci. yani belki en başta sizlerle geleceğini iletseydiniz ( posta yoluyla vize alacağınızı) o zaman sorun olmayabilirdi. ama tabi kötü bir deneyim olmuş, keşke ret vermeselerdi.


  • @tufank saglik olsun artik bizede ders olmus oldu. En azindan basvuru yapacak olanlar var ise bence mutlaka giris cikis yaptiktan sonra gonderilirse daha saglikli olur

  • ⭐⭐⭐

    @Doğukan-UTKU maalesef ilk görüşmede söylediklerimiz @tufank nın da dediği satır satır kaydedildiğinden sonra karşımıza çıkıyor o yüzden bundan sonra bu yoldan gidecek arkadaşlar randevu bulamadık o yüzden ona ayrıca başvuracağız gibi cümlelerle başvuru kapısını açık bırakmalı. Açıkçası aynı hatayı bizde yaptık ve mülakatta bizi de sorguladı bu şekilde neyse ki oğlumuz o aralıkta ameliyat olmuştu ve ameliyat evrakları yanımdaydı şuan çok korkuyor yanımızdan ayrılmak istemiyor dedik ve ameliyat evraklarını alıp kontrol edip onayladı ameliyat olayı olmasa muhtemelen bizde red alacaktık.


  • Merhaba, benim vizem var ve 2 defa giriş çıkış yaptım şimdi eşim ve bebeğimiz için vize başvurusu yapacağız sizce önce bebeğimize vize alıp sona annesine alsak daha mı iyi? Yoksa aynı anda mı başvuru yapmalıyız? Yardımcı olursanız sevinirim.

  • ⭐⭐⭐

    @ihsan-sy Tavsiyem eşiniz ve bebeğinizin görüşmeye birlikte girmesi sizin pasaportunuz da eşinizde bulunsun giriş çıkış göstermek için, muhtemelen sorun olmadan alırsınız. Formu ve seyahat planını düzgün hazırlamanız yeterli olacaktır.


  • @tolgasatir Çok teşekkür ederim, anladığım kadarıyla eşim ve bebeğimiz için ds160 dolduracağız ve daha sonra ais sisteminden hem eşim hem bebeğim için hesap açıp mı ödeme yapacağım? Veya sadece annesi için hesap oluşturup bebeğimizi o hesaba mı ekleyeceğim? Forumda yeniyim biraz kafam karıştı kusura bakmayın 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ihsan-sy
    2. Söylediğiniz gibi anne için bir hesap oluşturup anneyi eklemeyi bitirdiğinizde kişi eklemek istermisiniz diye soruyor orda ekleyebilirsiniz.

    Eğer isterseniz bebeğiniz için mektup yolu ile de başvurabilirsiniz ama burda önemli olan görüşmede gelmeyecek demeyin randevu bulamayız 2 kişilik diye ona başvurmadık yada ona yakın zamanda başvuracağız gibi ucu açık ve başvuracağınızı belli eden cümleler de kullanabilirsiniz, ancak babanın girişi çıkışı var ise aile alırken zorlanmıyor genelde bunu sadece tek kişilik randevu bulmak daha kolay diye belirtmek istedim.


  • @tolgasatir Beraber almalarını istiyorum bu yüzden eşim için hesap oluşturup bebeğimizi oraya eklemek daha iyi olacak sanırım, çocuğumuzu ekledikten sonra ödeme 185x2 usd olacak doğru mudur?

  • ⭐⭐

    @ihsan-sy evet eşiniz adına hesap açıp, sonrasında kişi ekle seçeneği ile çocuğunuzu ekleyebilirsiniz. Böylelikle grup şeklinde randevu alma imkanınız olacaktır.


  • Merhaba,

    Benim vizem var. ABD'ye tek başına girip dönmüşlüğüm de...
    Eşim için (B1-2) başvurduk, 2 hafta sonra randevusu var. Eşimin DS formuna iki çocuğumuzla (14 yaş altı) birlikte seyahat edeceğini belirtip onların bilgilerini de girmiştik.

    Şimdi çocuklar için ayrı bir hesapla ayrı bir DS-160 formu doldurup ayrı bir ais hesabıyla işlem yapmam uygun mudur, yoksa eşimin randevusuna mı ekletmem gerekir?

  • ⭐⭐⭐

    @suylap cocuklarınız randevuya eşiniz ile mi girecek yoksa mektupla mı başvuracaksınız


  • Mektupla başvuracağız çünkü koşulları uyuyor (14 yaş altındalar ve babalarının -benim- vizesi mevcut.)

    Daha önce ben vizeyi aldığım zamanlardan kalma eski bir ais hesabım var, o hesaptan yeni grup ekle diyerek başvurularını yapmayı düşünüyorum. Ama eşimin devam eden süreci dolayısıyla onun randevusuna ekletmem mi daha uygun düşecektir, karar veremedim.

  • ⭐⭐⭐

    @suylap yok eşinizin görüşmesine dahil ederseniz görüşmeye gitmek zorunda kalırlar, tavsiyem eşinizin de görüşmesi yapılsın görüşmede cocuklara mektupla alıcaz onları tek başıma getiremedim tarzında söylesin. Onlara daha sonra ayrı bir grup oluşturup mektupla almaları için girişleri farklı olacak


  • Benim turist vizem vardı çocuklara başvurduk onaylandı ama eşimin onaylanmadı öyle değişik bir sistem


  • @crazycells merhabalar, ben 2024 talihlisiyim ve şu an 6 aylık hamileyim. İkiz bebeklerim olacağı için doğum ve sonraki sürecin nasıl geçeceğini ön göremiyoruz ve ayrıca numaram 7binlerde olduğu için ortalama yaza kadar sıramızın ancak geleceğini düşünüyoruz.
    Size sormak istediğim, özel durumumuzdan dolayı dosya taşıma için başka ülke konsolosluklarıyla görüşür ve kısa sürede onay alırsak, vizemiz onaylanırsa ve ben 2 ay sonrasında Tr de doğum yaparsam, doğacak olan bebeklerimiz geeencard sahibi olabilirler mi, süreç bizim için nasıl işler?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160
Çevrimiçi

41.4k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum