DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @datanist
    Tam anlatamamışım teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @yusufalak 8-9K ile girin diye bir tavsiye olacağını sanmıyorum çünkü 10K üstü ime girsenizde beyan ettiğiniz sürece bir sorun yok. Beyanda zor yada riskli bir işlem değil uzun uçuş, havaalanı vs gibi ortamlarda üstünüzde 8-9K nakit taşımaya güveniyorsanız üstünüde taşıyabilirsiniz. Swiftte yapsanız yanınızdada taşısanız kendi birikiminizse yeni kazanç değilse vergi ödemenize gerek yok


  • Merhaba herkese, DV2024 kazananlarından olan ve KCC'ye dosya taşıma talebinde bulunarak olumlu geri dönüş almış olan var mı? Şimdiden teşekkürler.


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @yusufalak 8-9K ile girin diye bir tavsiye olacağını sanmıyorum çünkü 10K üstü ime girsenizde beyan ettiğiniz sürece bir sorun yok. Beyanda zor yada riskli bir işlem değil uzun uçuş, havaalanı vs gibi ortamlarda üstünüzde 8-9K nakit taşımaya güveniyorsanız üstünüde taşıyabilirsiniz. Swiftte yapsanız yanınızdada taşısanız kendi birikiminizse yeni kazanç değilse vergi ödemenize gerek yok

    Çalınma riskine karşı diye söyleniyor. Beyan zorluğu olacağını sanmıyorum. Sonuçta karışılığı olduğu sürece sorun çıkmaz ama. Üzerinde 20-30k gibi paralar hırsızların dikkatini ceker bence.

  • ⭐⭐⭐

    @yusufalak evet bende aynısını düşünüyorum 8-9K bile üstünüzde taşımak için fazla bence


  • Merhaba 24 talihlisiyiz babam kazandı greencardı , başvuru yaptığında ben 20 yaşımdaydım şu an 21 im beni götürme hakkı var değil mi


  • Bu hamas İsrail muhabbeti inşallah bizi etkilemez

  • ⭐⭐⭐

    @Buse-Şahin buna direk bu şekilde cevap vermek zor çünkü bir formül ile hesaplama yapıyorlar. Formülü biraz karmaşık gibi görünsede zor değil aslında ama anlatırken biraz karmaşık gelebiliyor, Önce şuna bakıyorlar başvuru başlangıcı ile sonuçların açıklandığı tarihler arasında kaç gün var yaklaşık 210 gün ediyor bu süre(tabii tam gün sayısını hesaplamanız lazım ben tek tek saymadım bütün ayları). Sizin 21 yaşınıza ulaştığınız doğum gününden sonraki 210gün içinde mülakat almış olmanız gerekiyor eğer bu süre geçerse maalesef faydalanamıyorsunuz. Yazdığınıza göre zaten 21e dönmüşsünüz CNde biraz yüksek numaranızın aktif olması bile zaman alacak o yüzden kendinizi kötü sonuca hazırlıklı tutmanızı öneririm


  • @Buse-Şahin
    21 yaşına girdiyseniz 22 ye kadar mülakata girmeniz lazım diye biliyorum,hatta hakkınızı kaybetmeniz 22 yi bulmayabilir bile.


  • Merhabalar. Eşim tek böbrekli, bir sorun yaşamıyor bu konuda fakat gireceğimiz sağlık kontrollerinde sorun oluşturur mu, bilgisi olan var mı?


  • @Aslı-Uslu
    Bildiğim kadarıyla bulaşıcı hastalık olmaması yetiyor.Bir sorun olacağını sanmıyorum ama yinede bilgisi olan biri olan biri yazarsa bende bu konuyu öğrenmiş olurum.


  • @devrim09 Evet internette ben de böyle okudum ama yine de tam emin de olamadık..


  • @ayvalik10 Size cevaben veriyor gibi oluyorum ama herkese yazmak istedim. TEB üzerinden para çekerken Türkiye'deki günlük para çekme limitinizin USD karşılığını BOFA üzerinden ücretsiz çekiyorsunuz. Dolayısıyla günlük para çekme limitinin yükseltilmesi gerekmektedir. Ben bu hafta 20K TL'ye yükseltim. (Yurtiçi daha düşük bir tutar) Çok bir meblağ değil ama en azından acil durumlarda iş görür. Türkiye'deki günlük para çekme limiti biraz daha düşük. Banka şubenize giderek yükseltebilirsiniz ve/veya telefon ile de ilk önce deneyebilir herkes. Bu arada yine bir uyarı, ne formu olduğunu bilmiyorum (Detayını tam bilmiyorum.) Şube yetkilisine Amerika'da yaşayacağım diyerek spesifik bir form doldurdum. Ayrıca yine banka kartınıza bir USD hesabı tanımlamak gerekiyor. Nacizhane herkes ile paylaşmak istedim.
    Not: Teb yurt dışı para transferlerinde SWIFT için diğer bankalara göre daha düşük masraf kesiyor. Ben BOFA'ya göndereceğim, BOFA gönderdiğimde eğer muhabir banka (bu kısmı tam bilmiyorum) olursa arada muhabir banka ve BOFA bir masraf kesecek. (Tutara vakıf değilim.) Bu konu özelinde tecrübesi olan birisi var ise mutlaka ek bilgi verirse süper olur..


  • Biz newark havalimanından giriş yaptık 9k vardı yanımızda. Fakat kimse sormadı ne kadar nakitin var vs diye . Valizlerimize de hiç bakmadılar herkes çok güler yüzlüydü.


  • @Redbeard, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ayvalik10 Size cevaben veriyor gibi oluyorum ama herkese yazmak istedim. TEB üzerinden para çekerken Türkiye'deki günlük para çekme limitinizin USD karşılığını BOFA üzerinden ücretsiz çekiyorsunuz. Dolayısıyla günlük para çekme limitinin yükseltilmesi gerekmektedir. Ben bu hafta 20K TL'ye yükseltim. (Yurtiçi daha düşük bir tutar) Çok bir meblağ değil ama en azından acil durumlarda iş görür. Türkiye'deki günlük para çekme limiti biraz daha düşük. Banka şubenize giderek yükseltebilirsiniz ve/veya telefon ile de ilk önce deneyebilir herkes. Bu arada yine bir uyarı, ne formu olduğunu bilmiyorum (Detayını tam bilmiyorum.) Şube yetkilisine Amerika'da yaşayacağım diyerek spesifik bir form doldurdum. Ayrıca yine banka kartınıza bir USD hesabı tanımlamak gerekiyor. Nacizhane herkes ile paylaşmak istedim.
    Not: Teb yurt dışı para transferlerinde SWIFT için diğer bankalara göre daha düşük masraf kesiyor. Ben BOFA'ya göndereceğim, BOFA gönderdiğimde eğer muhabir banka (bu kısmı tam bilmiyorum) olursa arada muhabir banka ve BOFA bir masraf kesecek. (Tutara vakıf değilim.) Bu konu özelinde tecrübesi olan birisi var ise mutlaka ek bilgi verirse süper olur..

    Bu konu başka bir başlığın konusu;

    Yurtdışı para transferleri

    Kısa bir bilgilendirme olaması açısından;

    " Muafakatname " şube görevlisine yaşayacağınız bölgeyi söylerekburada hem kartla hem internet üzerinden yapacağınız işlemlerde herhangi bir limit ve kontrole takılmak istemediğiniz belirtiyorsunuz. Ama dikkat yapacağınız her işlemden siz sorumlu oluyorsunuz. Banka hiç bir işleme müdehale etmeyecektir. Dikkatli şekilde kullanmanız gerekir kartlarınızı. Kopyalanmaya karşı dikkatli olmalısınız. Örneğin TR 3-4 kez 1000tl üstü alış verişlerde özellikle internetten kısa süre içerisinde yaparsanız banka son işlemi blokluyor sizi arıyorlar siz mi yapıyorsunuz diye. (Bankadan bankaya değişebilir) Bu tarz önlemlerden muaf olacaksınız.


  • Merhaba arkadaşlar, aşı kartı bulunmayan kişiler bunları nasıl temin edebiliyor. Aşının yapılacağı yere herhangi bir kart olmadan gidersek mantıken hepsi yapılıyor diye anladım okuduklarımdan fakat ödenmesi gereken ücreti bir kenara bırakırsak daha önceden yapılmış olabilecek bir aşıyı tekrardan olmayı istemem açıkçası. Bunun bir çözümü bulunuyor mu, yapılmış olan aşıların kontrolleri kendileri tarafından yapılabiliyor mu ?

    Aşı konusu haricinde, mülakata çağrılan bireylerin banka hesaplarında ortalama kaç USD bulundurması gerekiyor, bununla ilgili kanıtlamamız gereken bir şey oluyor mu ? Şu tarihte hesabına para geçilmiş bu hesaptaki para harbiden senin mi, istediğin şekilde kullanabilecek misin gibisinden şüpheleri oluyor mu yetkililerin ?

    Detaylı yönledirebilecek arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. 🙂

  • ⭐⭐

    @oguzbhan THY ucaklari Newark a indiginde polisin onune gidinceye kadar vakit baya gec oluyor. O yuzden gecis pek sikintili olmuyor.

  • ⭐⭐

    @yusufalak @misha90 polis mulakatta ne kadar para beyan ettiginizi goruyor bilginize. O sari zarfin icinde mulakatta sundugunuz belgeler var. Ama tabiki de bu para nerede diye sormuyor. Zaten sormasi da mantiksiz. Herkes 10 bin dolari denklestirip mulakata girmiyor. 3 haneli hemde ilk rakami 1 olmayan para gosteren tanidiklarim var. Cikartip orda bir kac yuzbin dolari saydirtmaz herhalde. 🙂


  • Öncelikle herkese merhaba. Excele baktığım zaman 8 kişi harici kimsenin daha 2nl mailini almadığını görüyorum bi sıkıntı olduğu için mi yoksa normalde de bu kadar uzun sürdüğü için mi? Aktif olduğum ay aralık olarak gözüküyor ve 10-15 gün içerisinde 2nl mailini alacağım yazıyodu bi kaç kaynakta ama ekimde aktif olan kişilere ya 2nl maili gelmemiş ya da güncellemeyi unutmuşlar (inşallaha güncellemeyi unutmuşlardır) belki çok saçma bi soru olarak gelebilir ama insan çok fazla kafaya takıyor böyle bir şeyler karşılaşınca. İyi günler


  • @yusufalak Bilgilendirme için çok teşekkürler.
    Saygılarımla,


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

41.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum