Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @itsmebb Rica ederim. Bildigim kadari ile göçmen vizelerinde ayni post ve vize kategorisi icinde DQ bazlı sıralama var. PD tutmazsa ya da Current olmazsa bunun bir anlamı yok tabii. Tarih, sizin PD tarihinize asilmadan Current olursa DQ'muz arasında sadece 3 gün olduğu icin muhtemelen ayni günlere randevu alırız. PD her ay 1 ay ilerlerse, siz 6 ay erken PD sahibi oldugunuz icin bizden 6 ay erken randevu alirsiniz. Bizim PD'ye daha 2,5 yıl, sizinki de 2 yıl ilerleme gerektiği icin boyle bir durum cümleten kabus olur.


  • @gembruce aslında her şey bundan bir tık daha normalken dq tarihlerine göre randevu aliyordu insanlar. Ama son randevu verilen aylarda şunu hatırlıyorum. Dq tarihi daha önce olduğu halde pd tarihi daha önce olan insanlara randevu verdiler. Hatta bu muhabbet ır başlığında olmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam uzun süredir dq olan ır kategorilerisi arkadaştan daha önce randevu almıştı f2a li bazı arkadaşlar ama pd tarihi epey eskiydi. O dönem ben şöyle düşündüm bu arkadaşlara randevu verilmeseydi f2a vizesi alma süresi ortalama olarak 4 yılı asabilirdi ve mümkün mertebe dq olmuşsa en eski pd lidere randevu veriliyordu. Ve en son bu tarihler ağustos 2020 de kalmıştı. Ama hızlı gidiyordu yinede bunun sebebinide ulkemizde bekleyen çok fazla f2a kategorisi olmamasi mantığını yurutmustum. Buradan vize yoğunluğunu oluşturan genelde İran vatandaslari oluyor. Ama konsolosluklar bulundukları ulke vatandaşlarına öncelik tanıdığı için f2a bile olsa çok uzun randevu bekleme olayı yoktu 2 ayda herkes randevu tarihi aliyordu.
    Bu sebeple bence bultenin hareket etmesi önemli çünkü ister pd ister dq tarihi olsun daha önceki hizlarina donerlerse çok çabuk azalacaktır yığılma. Eski sürelere dönmeleri en fazla 6 ayı bulur. Ama bultenin bu şekilde olması bizim gibi f2a dan az sayıda insanın beklediği bir ülkede vizeleri durduruyor. Çünkü o kadar eski bekleyen kimse yok.
    Tabi ön görmek mümkün değil daha öncede söylediğim gibi sadece geçmişe bakıp mantık yürütmeye çalışıyorum. Örneği pek bulunmayan durumdayiz şuan hepimiz. Yarın başka bir şey çıkar bu tahminlerimizin çöpe gitme ihtimalide yok değil.


  • @ecom Anlayamadigim nokta, Meksika, Filipinler, Cin ve Hindistan'da yogunluk var diye butun dünyanin neden bekledigi.


  • @gembruce belkide yayınladiklari bir takım ortalama bekleme süreleri ile ilgili istatistiklerde 2017 yilindan beri bekleyenler yüzünden sürelerin aşırı uzun gorunmesini istemiyorlardir. Sonuçta yasal göçmenler için çok pozitif
    bir tutum sergileyen gocmenlere yardımcı olsun diye kurulan bu kurumların insanları bu kadar uzun süre bekletmesine elbette karşı çıkacak mantık sahibi insanlar ve hukukcular olacaktır. Yine sadece mantık yürüttüğümu belirterek, bence kısacası en eski tarihlilerin bekleme sürelerinin ortalamasini yükselttiği için olabilir. Şimdiden bazı avukatlar pakistanlilar vs için toplu davalar açmaya hazırlanıyorlar.


  • Kasım vize bülteni açıklandı tarih değişmemiş aynı kalmış


  • @moonlight evet maalesef. Biz her ay bir yıl ilerleyecek diye beklerken bülten aynı kalmış. Bu süreci 5 sene dolmadan bitiremeyeceğiz sanırım.


  • Merhabalar , ben Green Card lı olarak ABD deyim kızım için F2A kategorisinde başvuru yapmıştık. 31 Mart 2023 te NVC den mail aldık ve Konsolosluktan interview için beklememiz gerektiği ve NVC den mail geleceğine dair mail aldık. Ancak bugün itibari ile hala ses soluk yok.
    A- Süreç normalmidir ?
    B- Daha ne kadar bekleriz ?
    C- Beklemek dışında yapabileceğimiz bir şey var mı ?
    Bilgilendirmeler için şimdiden teşekkürler..


  • Gerçekten yeter artık böyle saçma bir sistem ömrü hayıtımda görmedim yaa hangi mantık yüzlerce aileyi bu şekilde ayrı bırakılabilir şaka mı bu yaa cidden yeter artık bunun için illa gidip Ankara konsolosluğu önünde eylem mi yapmak lazım yaa


  • Bu gidisle pandemi dosyalarini eritmelerini beklicez herhalde. 3 yildir ayriyiz, evlilik kurumuna asla uymayan bir durum bu, daha once de dosyalar bu kadar uzun suruyor muydu merak ediyorum. Bunca yildir tum dunyada hic kimse nasil hukuk yolunu tutmamis anlamiyorum. 1-2 sene tamam dedik ama 3.sene bitiyor. Tukendik, hem maddi hem manevi. Amerikada ayri, Turkiyede ayri. Orda bir hayat burda bir hayat gencligimizden koskoca 3 yil gitti.

  • ⭐⭐

    1992 yılından 2022 yılına kadar olan vize bültenlerini aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. (A. FINAL ACTION DATES tablosuna göre)
    Pandemiden önce nasıldı, sonra nasıl oldu belki bir fikir verebilir süreç hakkında.


  • @tufank Öncelikle çok teşekkür ediyorum bilgi için . Ama anladığım kadarı ile bu USCIS bilgisi bu bilginin . NVC den onay almış bir Case ile bir bağlantısı varmıdır ?
    Yani Visa Bulletin deki tarihler benim bildiğim kadarı ile USCIS onay tarihleri diye biliyorum. Ki sonrasında NVC ye dosyalarınızı yüklüyorsunuz ve eğer NVC onay verirse konsolosluktan görüşme bekliyoruz.
    Bu tarihlerin NVC den onay alan bir case ile bağlantısını açıklarsanız sevinirim .
    Tekrar teşekkür ederim.


  • Çok saçma bir hal aldı f2a, tahmini bir zaman yok, gelecek ay current yapıp sonraki ay yine geri alabilirler. Bu yönetimin mantığını yansıtıyor. İllegal sınırdan geçişleri bu kadar destekleyip legal kapıyı bu kadar kapatmalarının başka bir çaresi yok. Bir de cumhuriyetçilere göçmen karşıtı diyorlar, sahte evlilikler harici tıkır tıkır işliyordu sistem. Biz de 2019 da başvuranların bir yılda almasına güvendik başvurduk. Tamamen pişmanlık. Keşke hiç bu kategoriye bulaşmayıp yasa dışı yolları deneseymişiz. Bugun başvuran biri 2027 de anca alacak gibi görünüyor bu şekilde giderse.


  • @acgx Çok basit bir sorum olacaktı. Bende kızım için F2A kategorisinden başvuru yaptım ve şu anda kızım için interview tarihi bekliyoruz. 31.03.2023 te onaylanmıştı NVC de evraklar vs. Sorum şu ; Aylık açıklanan Visa Bulletin in interview verilmesine bir etkisi varmıdır ? Yoksa öylesine bir mantık olmadan bekleyecekmiyiz ?


  • @Procedure, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @acgx Çok basit bir sorum olacaktı. Bende kızım için F2A kategorisinden başvuru yaptım ve şu anda kızım için interview tarihi bekliyoruz. 31.03.2023 te onaylanmıştı NVC de evraklar vs. Sorum şu ; Aylık açıklanan Visa Bulletin in interview verilmesine bir etkisi varmıdır ? Yoksa öylesine bir mantık olmadan bekleyecekmiyiz ?

    Bülten ilerlemeden konsolosluk size randevu veremez. Bülten şuan 2019 yilindaydi yanlış hatırlamıyorsam buda demek oluyor ki sadece o tarihten önce basvuranlara vize vericez. Burada şuan yazan çoğu insanda bülten yüzünden randevu alamiyor bu aşamada takılmış durumda. Neredeyse bir yıldır randevu bekliyoruz


  • @gizemaö yani aklı olan bu vize türüne bulaşmaz. Çaktırmadan güya göçmen dostu demokratlar f2a yi çöp haline getirdi. 2019 2020 yılları hatta pandemi devam ederken bile böyle rezillik yoktu.
    Twitterdan falan bakıyorum ama en az sesi çıkanlarda f2a lilar. iranlilar ve hintliler her gonderinin altına yazıyorlar bunlar olmasa f2a nin varlığını bilen yok. Şu durumda her akşam toplanıp twitterdan bir tag belirleyip sesimizi duyurmamiz gerek aslında ama her ay şu saçma bulteni bekleyip üzülüp dağılıyoruz. Altı üstü 15 dk herkes twit atacak eminin forumdanda bir çok arkadaş destek olacaktır.

  • ⭐⭐

    @Procedure green card'a sahip olmak için bültende 2 defa "current" olmamız gerekiyor. Önce başvuru formlarını doldurmak, sonrasında green card / vize mülakatı ve onayı için.

    Neden 2 ayrı tarih ve tablo var derseniz; birincisi başvuruları hızlıca almak ve süreçleri yürütmek, ikincisi ise vize kotalarına göre hesaplama yapıp vize vermeleri için.

    Başvuruları yapabilmek için PD'mizin "B. DATES FOR FILING" tablosuna göre current olması gerekli.
    Randevu almak için PD'mizin "A. FINAL ACTION DATES" tablosuna göre current olması gerekli. Dikkat ederseniz A tablosu daha geriden geliyor çünkü randevu / green card vermeleri için bu tablo önemli ve burada bir birikme olduğu için ilerlemiyor.


  • @ecom
    Kesinlikle artık bizimde tepki göstermemiz gerekiyor. Ne yapmamız gerekiyorsa ben varım. Bu süreçte herkes için iyisini diliyorum. Hepimiz aynı durumdayız.


  • @tufank Elma armut karismis. Iki kere current olma diye bir durum yok. I-130 her zaman doldurulabilir ve formun doldurulup teslim edildiği tarih PD'dir. I-130 doldurulduktan sonra, A tablosu yurt disinda olup DQ alip vize bekleyenler icin, B tablosu da yurt icinde olup I-485 ile AOS yapacaklar icindir. A tablosu currentsa ya da tarih PD'yi tutuyorsa yurt disindaki elcilik ve konsolosluklar DQ olmak şartıyla randevu verebilir. B tablosu current ise veya tarih PD'yi tutuyorsa, yurt icinde I-485'i (genelde I-130 ile birlikte) file edilebilir. Degil ise önce I-130'u file edip I-485 icin current veya tarihin PDlerini tutmasini bekleyebilirler ama I-130 doldurup beklemek basa bela olduğu icin bu pek tercih edilmez. Özetle, su an yurt disindaki DQ almis olanlar vize alabilmek icin A tablosundaki 08FEB2019'a, yurt icindekiler I-485 ile AOS yapabilmek icin B tablosundaki 01SEP2023'e takilmis durumdalar.


  • @gembruce ABD içinde I-130 doldurmak başa bela mı? I-130 doldurulduktan ortalama ne kadar süre sonra I-485 başvurusu yapılabilir hale geliyor şu günlerde?

  • ⭐⭐

    @gembruce elma ile armutu karıştırdığımı düşünmüyorum. I-130 formunun doldurulmasından bahsetmiyorum, zaten bu doldurulmadan PD ye sahip olamayız. Benim bahsettiğim DS-260 formunu doldurmak ve gerekli dokümanların NVC ye gönderilmesi. bunun için B tablosu baz alınıyor. Yani aslında B tablosu CP yapanlar ile ilgili , ama USCIS mali yılın ilk aylarında bu tabloyu AOS filing için de kullanıyor. Her ayın bülteninde AOS filing için hangi tablonun kullanılması gerektiğini bülten açıklamasında belirtiyor. ( hem employment hem de family based için). Aşağıya bu aşamalar ile ilgili detaylı açıklamaları ekledim:

    IMG_3223.jpeg

    IMG_3224.jpeg

    IMG_3225.jpeg


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum