Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kaptanpilot, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Enlistment oldum gideceğim günü bekliyorum. Bana recruiter N-400 ve N-426 formlarını verdi. Bunları doldurup gittiğim yerde yani Basic Training'de yetkiliye verecekmişim öyle dedi. Bu işlemlerden, geçmiş olanlar için, USCIS websitesinden online N-400 gönderme gibi bir ihtimal var mı? En hızlı ve mantıklı yol nedir processingi başlatmak ve hızlı olması için?

    Kendiniz gonderirseniz normal sekilde process olabilir. Onlarin dedigi gibi yapin. Yakin zamanda gordugumuz kadariyla basic training bittiginde vatandas olmus oluyorsunuz zaten.


  • @mufasa, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Göz ameliyatı sorun olur mu acaba? Gitmeden olmak istiyorum boot campsite rahat ederim

    Arada en az 6 ay sure olsun cunku goz ameliyati olunca bi sure yuksek isiga vs maruz kalamiyorsunuz


  • @yapay-zeka
    Yas siniri 17-35 ancak kontenjan doluluk oranlari %50 oldugu 35 ten sonrasi icin waiver (goz ardi etme ile) alinabiliyor yani spor saglik kosullarini saglayan her yastan kisi katilabiliyor.Yas sinirini kanunen uygulamiyorlar suanda



  • forumda 3 yillik reserve sozlesme imzalandiginda egitim(universite parasi) verilmedigi ve diger benefitlerden yararlanilmadigindan bahsedilmis. Bu olayin dogruluk payi nedir acaba? benim konustugum recruiter tum benefitlerden yararlanabilcegimden bahsetmisti, Ev benefiti haric. ekstra bilgisi olan varsa aydinlatirsa sevinirim.


  • @capon, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    forumda 3 yillik reserve sozlesme imzalandiginda egitim(universite parasi) verilmedigi ve diger benefitlerden yararlanilmadigindan bahsedilmis. Bu olayin dogruluk payi nedir acaba? benim konustugum recruiter tum benefitlerden yararlanabilcegimden bahsetmisti, Ev benefiti haric. ekstra bilgisi olan varsa aydinlatirsa sevinirim.

    Üniversite parası olarak GI Bill den yararlanamazsınız 3 senelik kontratla ama onunda farklı yardımları var üniversite için. Tuition Assistance tarzı bişeylerdi hatırladığım kadarıyla .Hiç reservede bulunmadığım için tam olarak bilmiyorum.


  • Security Clearances mevzusu yüzünden Green Card ile ABD vatandaşı olmadan orduya girince seçebileceğiniz MOS'ler bir hayli azalıyor. En güzel işler sadece ABD vatandaşlarına açık durumda.

    Benim bulduğum işler arasında sizce hangisi daha iyi veya başka hangi Security Clearances istemeyen, non-citizen MOS'leri önerirsiniz?

    15-Series Aviation Jobs
    15B - Aircraft Powerplant Repairer
    15D - Aircraft Powertrain Repairer
    15F - Aircraft Electrician
    15G - Aircraft Structural Repairer
    15H - Aircraft Pneudraulics Repairer
    15R - AH-64 Attack Helicopter Repairer
    15T - UH-60 Helicopter Repairer
    15U - CH-47 Helicopter Repairer

    88-Series Naval Jobs
    88K - Watercraft Operator
    88L - Watercraft Engineer

    68-Series Medical Jobs
    68A - Biomedical Equipment Specialist
    68B - Orthopedic Specialist
    68C - Practical Nursing Specialist
    68D - Operating Room Specialist
    68E - Dental Specialist
    68F - Physical Therapy Specialist
    68G - Patient Administration Specialist
    68H - Optical Laboratory Specialist
    68J - Medical Logistics Specialist
    68K - Medical Laboratory Specialist
    68L - Occupational Therapy Specialist
    68M - Nutrition Care Specialist
    68P - Radiology Specialist
    68Q - Pharmacy Specialist
    68S - Preventive Medicine Specialist
    68V - Respiratory Specialist
    68X - Behavioral Health Specialist
    68Y - Eye Specialist

    Other Series Mixed Jobs
    36B - Financial Management Technician
    92R - Parachute Rigger
    92M - Mortuary Affairs Specialist


  • Is secerken askeriyeden sonra ne is yapmak istediginize ve neye ilginiz olduguna gore karar verin. Havaciliga mi ilginiz var, medical islere mi, finansa mi vs.

    Aviation guzel. 15 series herhangi biri olabilir. 15T ve 15U tavsiye ederim

    88 serisini tavsiye etmem. 68 serisi guzel medical alana ilgi varsa ama 68M cok tavsiye etmem eger kendi isinizi yapamazsaniz cook olarak kullaniyorlar o da sucks.

    36B guzel, ofis isi finans.

    92R ve 92M tavsiye etmem.


  • @kaptanpilot Bu MOS ler sizin Asvab skorunuza ve o andaki ihtiyac durumuna gore onunuze cikacak. AIT sureleri cok degisken oluyor. Civil e bu meslegi transfer edebilmek ne kadar gecerli olur bunu da dusunmek gerekir.
    Vatandas olup security clearence alip daha sonra MOS degisikligi de yapabilirsiniz.
    @tfnsylmz in MOS tavsiyelerine katiliyorum.


  • @Mihok Vatandaşlık 3-4 ayda gelse, o sürede zaten çoktan Basic Training bitmiş oluyor AIT'e başlamış oluyoruz, MOS eğitimine başladıktan sonra vatandaş olsak bile MOS değiştirmek kolay olmaz sanırım. Şimdiki MOS'im temporary O9M, burada 2-3 ay zaman geçirsem, eğitimi bilerek geçmesem, bu sürede vatandaş olup sonra MOS seçsem teoride olur sanırım.


  • Arkadaslar MOS degistirmenin belli basli kurallari var, girerim 3-5 ay sonra MOS degistiririm diye bir sey yok. Kontrat imzaliyorsunuz reenlist olana kadar degistirememe ihtimaliniz var yani birkac sene o MOS’te kalabilirsiniz. Packet MOS’ler var cok daha secici olanlar onlara her an istek yapabilirsiniz ama dedigim gibi onlar da cok daha secici oluyor.


  • @kaptanpilot AIT donemindeyken MOS degistirmenin pek mumkun olacagini sanmiyorum. Ancak unitinize transfer olduktan sonra istediginiz MOS te alim olursa yapabilirsiniz. Her MOS te her zaman acilmaz ve talep fazla olabilir.

    Vatandaslik almak icin yapmaniz gereken islemler var. Herkes AIT surecinde aliyor diye bir sey yok. Kimisi daha gec alabiliyor. Bu sizin evraklarinizi tamamlayabilmenizle alakali.


  • @kaptanpilot bu mesleklerin puanlari yuksek mi? bende 2 aydir tekrardan ASVAB'a hazirlaniyorum ama hala fizik ve teknik kisimlari zor geliyor yapamiyorum


  • @capon şimdiki puanınıza uyuyorsa recruiter ile O9M programını konuşun. Önemli olan AFQT skoru.


  • merhaba arkadaşlar.
    benim merak ettiğim konu ben amerikaya giriş yaptığımda 1 ay içerisinde us armye başvuru yapıp katılabiliyor muyum yoksa amerikada 1 yıl gibi yaşadıktan sonra mı başvuru yapabilirim?


  • @Mr-alikaya fiziksel olarak greencard elinizde ise yeterli diye biliyorum. Yıl ile alakalı bir şey sormadılar hiç.


  • @kaptanpilot en son araştırdığıma göre böyle bir kural varmış birkaç yıl önce bu kuralı kaldırmışlar diye bir yerde okumuştum


  • @kaptanpilot hocam en son enlistment olmayı bekliyordunuz. Şu an süreç nasıl gidiyor, ASVAB için nasıl çalıştınız?


  • @timtim Merhaba hocam ben gectigimiz gunlerde active duty icin sozlesmeyi imzaladim. ASVAB skorum ingilizcemden dolayi dusuk geldi bunun neticesinde beni 3 haftalik asvab kursuna gonderip beni sinava hazirlayacaklar. Sinava tekrar girecegim ardindan da sanirim dil okulu surecim baskayacak yani asvabdan dusuk puan alsaniz bile boyle bir durum olabiliyor. Ancak benim GT puanim fena degildi bunun etkisi var midir bilmem ama bir dip not olarak soyleyeyim dedim.


  • Merhaba arkadaslar, diyabet 2 hastalarinin askeriyeye basvurmasinda bir sakinca var mi? basvuru yapabilir miyiz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum