Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @incomprisa Neredeyse 1 yıldır Dallasın Kuzeyinde yaşıyoruz (Plano), sorduğunuz sorulara deneyimlerimiz şöyle; evet sıcak, Haziran-Eylül arası 35-45C arasında geziniyor sıcaklık. Dallas, Islamabad, Bağdat ve Beyrut gibi şehirlerle aynı enlemlerde, sıcaklığı az çok tahmin edersiniz. Bu sıcaklık yaşam kalitenizi çok negatif etkilemiyor çünkü her ortam klimalı. Çok nemli değil, o yüzden yapış yapış bir sıcağı yok. İlkbahar ve sonbaharda havası çok güzel. Kışı ise birkaç haftası (her yerin buz tuttuğu ve kar/buz yağdığı) dışında çok sert değil. Doğal afet olarak bol bol Tornado ve şiddetli fırtına ve dolu yağışı gerçekleşebiliyor. Gece gündüz arası sıcaklık farkları 15-20C civarında.

    Yeşilliği, parkı, gezilecek alanı var ancak öyle çok muhteşem şelaleler, ulusal parklar, sahiller vs. yok. Mesela şehir dümdüz, hiç tepe ve dağ yok 🙂 Yeşili o kadar fazlaki ABD’de polen yoğunluğu en fazla olan şehirlerden biriymiş, ilkbaharda dışardaki masamızın üzeri sarı bir tabaka ile kaplanıyor. 90’larda burda okuyup Türkiyeye dönmüş, 2010’larda tekrar yerleşmiş bir hanımefendi ile tanışmıştık, kendisi; 20 yılda çölden yeşil bir şehre döndüğüne çok şaşırdığını söylemişti. Bence iklimin ve gezilecek yer gibi bakınca kısmen Ankaraya benziyor.

    Sivrisineği, hamam böceği, örümceği, karıncası çok ancak önleminizi alınca rahatsızlık seviyesi çok yüksek olmuyor. Özellikle yaz akşamları açık alana gideceksek, sivrisinekler için mutlaka off kullanıyoruz. Ani sıcaklarda evlere karıncalar musallat olabiliyor onu da karınca yemi ile hallediyoruz.

    Yani her şeyin çözümü var, yaşadıkça da alışıyorsunuz. Şehir güzel ve düzenli, yeni yeni de büyüdüğü için de planlı büyüyor. Birçok şirket yeni merkez açıyor. Çok göç alıyor, özellikle trafikte California ve Florida plakalı araçları çok görüyoruz. Çeşitlilik çok fazla ve göçmenlere karşı nazikler. Genel deneyimimi de sizin vasıtanızla da paylaşmış olayım.


  • @deebee çok teşekkür ederim! Biraz rahatladım açıkçası. Evet aslında yaşayarak her şey çözebiliriz. Umarım Texas bize de iyi gelir! Yazdığınız İçin çok sağ olun!


  • Merhaba arkadaşlar. Eşimle birlikte 26 Eylül'de Dallas'a taşınacağız. İlk etapta airbnb'den bir aylık bir ev kiralamayı düşünüyoruz. Bu bir aylık süreçte ev arama, banka hesabı açma, ssn gelince ehliyet alma gibi işlerimiz olacak. Bu yüzden airbnb'den ev tutarken her şeyin elimizin altında olduğu merkezi bir yerden ev tutmak istiyoruz. Önerebileceğiniz yerler var mıdır? Ayrıca ilk geldiğinizde araç satın alana kadar ulaşım işini nasıl çözdünüz bunu da merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.


  • @ozzy22, özelden direk ev adresi yazdım. Ama airbnb de merkezi çok ev var. Araç işini de alana kadar merkezde birisi için Uber Lyft olabilir. Çünkü kiralamada sigorta olayı var. Asıl para sigortaya gidiyor. Turo dan da bulunabilir ama bunla ilgili tecrübem yok.


  • Houston , Austin , Dallas üçleminde kalmış biri olarak 8 eylülde gelip 3 şehiri de gezip ona göre karar vereceğiz eşimle.

    Yakın zamanda 3 şehiri de tecrübe etmiş bir arkadaşımız var ise tecrübeleri ile bizleri aydınlatabilirse çok sevinirim.


  • @Not_Born_Yesterday Çok teşekkür ederim. Merkezi bir yerden tutacağımız için sanırım uber ve lyft araç satın alana kadar daha mantıklı.


  • @ozzy22 Merhaba, bu islemleri her yerde rahatlikla yapabilirsiniz. Size nacizane tavsiyem yasamak icin hangi bolgeyi secmeyi planliyorsaniz, o bolgede airbnb yapmaniz. Ev bakmak, bolgeyi tanimak icin cok avantajli oluyor. Biz, Plano civarinda yasamayi gitmeden arastirmalarimizdan secmistik. Plano’da cok pahaliydi airbnb secenekleri o yuzden yakin ve ucuz olan Adisson’da airbnb yapmistik.

    Dallas ve civarinda arabasiz olmak cok zor, toplu ulasim cok yaygin degil, uber ve lyft ise uzun mesafede (10 mil ve uzeri) cok pahaliya geliyor. Turo’dan erken rezervasyon ve uzun sureli kiralama ile gunluk $40-50’a araba kiralayabilirsiniz.


  • @deebee Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.


  • @deebee deneyimleriniz aklımdaki bir çok soruyu cevapladı. Paylaştığınız için teşekkürler. Eylül ayında biz de texas dallas-houston bölgesinden birine yerleşmeyi düşünüyoruz. Dallas'a daha sıcak bakıyorduk. Özellikle "kısmen Ankara" benzetmesi +1 puan ekledi diyebilirim. 🙂


  • Yaklaşır 2 yıldır Dallastayım,Downtownda yaşıyorum (tavsiye etmiyorum) Plano burda ki en yaşanılabilir güzel yer olduğu söyleniyor bence de, rockwall da güzel güvenilir tavsiye ederim.


  • @yigitberberoglu Kardeşim bana göre en yaşanılabilir Austin bu 3 ü arasında sonra Dallas , Houston en son . Austin diğerlerine göre pahalı bir şehir ev kiralarında özellikle,suç oranı daha az diğerlerine göre,daha düzgün insanlar var . Maddi durumunuz ise ben Austin i önerirdim


  • @benjaminblacks Rockwall da yasayan birisi olarak katiliyorum ama hadi benden de bir beylikduzu benzetmesi gelsin 🙂


  • @keremas7 Kerem bey beylikdüzü bu kadar güzel değildir bence ya:)


  • @ozzy22 merhaba, biz de eşimle Houston, Dalllas ve Austin'i görebilmek için ilk girişimizi yaptık. 2 hafta kalıp tekrar Türkiye'ye döneceğiz. Sizin tecrübeleriniz nasıl? Dallas'ta yaşamaya karar verebildiniz mi?


  • @Ozzyy Merhabalar. Evet hocam biz Dallas'a yerleştik. 1 aydır buradayız. Şu ana kadar çok memnunuz hatta sürekli çok doğru bir tercih yapmışız diyoruz :)) Biz şehir araştırması yaparken dikkate aldığımız şeyler güvenlik, iş imkanları ve yaşam giderleriydi. Bu 3 özelliği değerlendirdiğimizde bizim için Amerika'da en iyi 2 şehir Austin ve Dallas'tı. Karar aşamasında ikisi arasında baya gidip geldik. Daha sonra şunu fark ettik ki Dallas her kulvarda Austin'den önde. Austin'de kiralar daha yüksek ve ufak bir yer. Dallas-Fort Worth metro alanının nüfusu 7.9 milyon. Burası gerçekten büyük ve büyümeye de devam eden bir yer. Kendi mesleğinizi indeed ya da linkedin gibi sitelere girip konuma göre arattığınızda orada listelenen iş ilanı sayısından farkı görüyorsunuz zaten. Tabii ki siz kendi araştırmanızı yapın karar sizin ama biz Dallas'ı baya sevdik 🙂

  • ⭐⭐

    @ozzy22 Hayırlı olsun. Dallas'ı görmeye gelirsem sizi ziyaret ederim 🙂 İşleriniz hep rast gitsin. Sonsuz sevgiler❤️🧿


  • @ozzy22 çok teşekkür ederim detaylı açıklama için. Bol şans diliyorum bundan sonrası icin de.


  • @Serapp Çok teşekkür ederiz Serap ablacım. Ne zaman istersen gel. Başımızın üstünde yerin var. İrem'in de çok selamı var. Muratcan'a da sevgiler 🙂


  • @Ozzyy Çok teşekkür ederiz. Dallas'a taşınmaya karar verirseniz haberleşelim. Her konuda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız 🙂


  • Merhabalar.Dallas yaşamayı düşündüğümüz şehirlerden olduğu için buraya yazıyorum.Lise 1 öğrencisi kızım var.Geldiğimizde orada süreç nasıl olacak dil yeterliliği için bir sınava alınacak mı yada okulların dil desteği veren bir programları var mı merak ediyorum.Bu durumları Dallasta yaşayanlardan bilgi almak istiyorum rica etsem en azından kısa bir özet şeklinde anlatır mısınız?


Benzer Başlıklar

  • 97
  • 76
  • 34
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum