ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)
-
Mahkeme 900.000 $ olan modernizasyon planını iptal etti, tekrardan minimum yatırım tutari 500.000 $ oldu
-
@yayakaldim34 guncelleme icin tesekkurler.
-
Merhaba. EB5 kategorisinde bekleyen var mı acaba. Bugün NVC den EB5 in durdurulduğunu dair mail geldi. Aslında 29 temmuz 2020 de NVC de tüm işlemlerimiz tamamlanmış ve mülakat tarihi bekler haldeydik. Önce 3 Martta 120 gün, daha sonra 6 haziranda 60 gün içinde randevu tarihi veya bir haber alacağımız, tüm ödeme ve evrak işlerinin tamam olup sabrımız için teşekkür eden mailleri aldık. Bugün ise aşağıdaki maili alınca şok olduk. Randevu tarihi maili beklediğimiz bir süreçte bu karar bizi etkiliyor mu, etkilemiyor ise biz neden böyle bir mail aldık?
.......
The EB-5 category pilot program has expired as of June 30, 2021, for applicants seeking a visa under the Regional Center Program.
This includes the following visa categories:-
I5, for an investor Pilot Program in a targeted area -
R5, for an investor Pilot Program not in a targeted area
The National Visa Center (NVC) will not act on any new or pending EB-5 visa petitions as described above until further notice. Please do not submit any additional fees or forms to NVC.
If this visa program is extended by Congress, new notification letters will be sent to all case parties. Unfortunately, we cannot predict when a decision will be made. All previously submitted fee payments will remain valid if this program is extended in the future.
-
-
@Eylem dilerseniz sorunuzu suradan Muslu Hukuk Burosu'na sorun:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
kendileri EB-5 surecini de takip ediyorlar diye hatirliyorum, o nedenle guncel bilgiyi paylasacaklardir.
-
@crazycells teşekkürler
-
Merhaba EB5 minimum yatırım miktarları ne oldu acaba? bazı yerlerde TEA için 500.000$ bazı yerlerde 900.000 dolar yazıyor
-
@Jackhead, içinde söyledi: ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)
Merhaba EB5 minimum yatırım miktarları ne oldu acaba? bazı yerlerde TEA için 500.000$ bazı yerlerde 900.000 dolar yazıyor
Guncel miktarlar su sekilde:

-
Y yapay-zeka bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba 23/03/2018’de başlayan EB5 vize başvuru sürecimiz maalesef hala devam ediyor. Üst üste gelen aksilikler sonucu 06/12/2022 ‘de başvurumuzun onaylandığı ve bizim adımıza Ankara’dan Greencard vize başvurusu alınacağına dair NVC ‘den onay maili aldık. Umutla halen bekliyoruz.
En son 03/08/2023’de aklımızdasınız, bekleyin msj’ı aldık:(
‘The next communication you receive from NVC will be either a notice that your appointment is scheduled, or if an appointment is not scheduled within the next 60 days, we will send a notice confirming that your case is still in line for an interview.’Bu süreç ne kadar daha sürer?
Sanırım randevularda ‘preminium prosess’ diye bir şey varmış. Ondan dolayı mı bize randevu sıradı bir türlü gelemiyor?
Bizim buradan randevu için yapabileceğimiz bir şey var mıdır?
2018’den bu yana binlerce Dw talihlisi üstelik hiç ücret ödemeden gidip hayat kurdu. Biz EB5 için büyük rakamlar yatırdık. Halen paramız Abd’de bloke durumda. Konu hakkında bilgilendirebilirseniz çok sevinirim -
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Siz Regional Center'a mı yatırım yapmıştınız? Yaptığınız yatırımı sonra geri alma şansınız oluyor muydu?
-
@Banu-Çavdar Merhaba, hayirli olsun. Tum
EB kategorileri icin ayni midir bilmiyorum ama EB2 ve EB3’ler konsolosluk randevusu icin bu aralar yaklasik 20-22 ay civari bekliyor. Bize de 21 ayda randevu verildi. Bu dediginiz mailden her 2 ayda bir aldik. -
@Ozan-1 Teşekkürler, evrt. Geri alma süreci ne zaman başlar bilmiyorum ama ilk başta yatırınızı 5/7 yıl içinde 3 taksit halinde alacaksınız denmişti.
-
Yorumunuz çok faydalı oldu teşekkürler. Size de hayırlı olsun dilerim. Sanırım tüm EBvizeleri aynıdır. Bu konuda bilgi alabileceğim başka başlıklar vb var mıdır acaba? Teşekkürler
-
@Banu-Çavdar Rica ederim. Bu arada ne yazik ki konsolosluk randevusu verilme asamasinda herhangi bir premium surec olmuyor. Sadece expedite yapilabiliyor. Onun icin de cok gecerli, hayati bir sebebiniz olmasi gerekiyor. Aksi takdirde kabul edilmiyor. Mesela, son zamanlarda evlerinin hasarli oldugunu kanitlayan depremzedelere hizli randevu verildi. Onun disinda kabul edilene rastlamadim.
Tecrubeleri bu basliktan inceleyebirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1368/employment-based-mulakat-randevu-tarihleri-gerceklesenler-ve-tahminler/236Ayrica EB2 NIW basliginda da randevu bekleyenlerin paylasimlari mevcut. Dilerseniz oraya da bir goz atabilirsiniz.
Cok sabir gerektiren bir surec. Cok haklisiniz. Umarim artik hizlanir ve randevunuz verilir.
-
@Banu-Çavdar Merhaba Banu Hanim, form uyesi @Eylem adlı uyemiz sizinle aynı kategoride (EB5) vizesini geçen yıl aldı. Dilerseniz tecrübelerini okuyabilirsiniz. Sizinle aynı tarihlerde başlamış süreci.
-
@dpdemir Çook teşekkürler. Hemen bakıyorum. Uzay boşluğunda yalnız olmadığımı bilmek güzel:)
-
Bu ileti silindi! -
@dpdemir Hemen bakıyorum. Hatırlatmanız için çok teşekkür ederim
-
@Banu-Çavdar Rica ederim. Umarim, en kisa surede randevunuz verilir.
-
@Banu-Çavdar Merhaba, sizi çok iyi anlıyorum. Bizim de 2018 Şubat başında baslayan EB5 sürecimiz 4,5 yılda, temmuz 2022'de tamamlandı. Trump, EB5 in askıya alınması, covid, terör saldırısı istihbaratı nedeni ile kapalı olan konsolosluklar gibi sebeplerle süreç uzadıkça uzadı. Sizde bu bekleme sürecinde araya Ukrayna-Rusya, Israil-Hamas arası savaşlar ve deprem de dahil oldu. Muhtemelen bunlar nedeni ile işleriniz uzamistir diye düşünüyorum. Çünkü önceliği bu durumlarda aile birleşimi dosyalarına verebiliyorlar.
Sistemde görünen bekleme süresi ne kadar? Biz oradan da takip ediyorduk daha ne kadar beklememiz gerekebilecegini. Eğer o süreyi gectiyseniz bir başvuru yapabiliyordunuz yanılmıyorsam.
Beklemenin belirsizligi çok can sıkıcı, biliyorum, hele de okul çağında çocuğunuz varsa. Umarım en kısa zamanda randevu mailiniz gelir. Sormak istediğiniz birşey olursa çekinmeden yazabilirsiniz bana. Kolaylıklar ve sabırlar diliyorum.
-
@Banu-Çavdar
Merhaba Banu hanım. Ben mesajı görene kadar zaten hangi sayfadan süreyi gorebileceginize dair bilgi paylaşılmış.
Avukat konusuna gelince, yatırım yaptığımiz projenin tüm katılımcıları için tek bir avukatlık firması ilgileniyordu. Bizim proje Miami'deki Paramount firmasinin bir projesiydi ve AmLaw Group ilgileniyordu. Avukatimiz da Charles Raether'di.
Size özelden benim iletişim bilgilerimi gonderdim. Aklınıza takılan, süreçle ilgili merak ettiğiniz bir şey varsa bana özelden de ulaşabilirsiniz. Kendi tecrubemiz ve bilgimiz kadariyla aydınlatmaya çalışırım. Sürecinizde sabır ve en kısa zamanda haber almanizi diliyorum
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
