Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
70 21 8.1k 13

• @Ozan-1 Teşekkürler, evrt. Geri alma süreci ne zaman başlar bilmiyorum ama ilk başta yatırınızı 5/7 yıl içinde 3 taksit halinde alacaksınız denmişti.

• Yorumunuz çok faydalı oldu teşekkürler. Size de hayırlı olsun dilerim. Sanırım tüm EBvizeleri aynıdır. Bu konuda bilgi alabileceğim başka başlıklar vb var mıdır acaba? Teşekkürler

• @Banu-Çavdar Rica ederim. Bu arada ne yazik ki konsolosluk randevusu verilme asamasinda herhangi bir premium surec olmuyor. Sadece expedite yapilabiliyor. Onun icin de cok gecerli, hayati bir sebebiniz olmasi gerekiyor. Aksi takdirde kabul edilmiyor. Mesela, son zamanlarda evlerinin hasarli oldugunu kanitlayan depremzedelere hizli randevu verildi. Onun disinda kabul edilene rastlamadim.
    Tecrubeleri bu basliktan inceleyebirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1368/employment-based-mulakat-randevu-tarihleri-gerceklesenler-ve-tahminler/236

Ayrica EB2 NIW basliginda da randevu bekleyenlerin paylasimlari mevcut. Dilerseniz oraya da bir goz atabilirsiniz.

Cok sabir gerektiren bir surec. Cok haklisiniz. Umarim artik hizlanir ve randevunuz verilir.

• @Banu-Çavdar Merhaba Banu Hanim, form uyesi @Eylem adlı uyemiz sizinle aynı kategoride (EB5) vizesini geçen yıl aldı. Dilerseniz tecrübelerini okuyabilirsiniz. Sizinle aynı tarihlerde başlamış süreci.

• @dpdemir Çook teşekkürler. Hemen bakıyorum. Uzay boşluğunda yalnız olmadığımı bilmek güzel:)

• Bu ileti silindi!

• @dpdemir Hemen bakıyorum. Hatırlatmanız için çok teşekkür ederim

• @Banu-Çavdar Rica ederim. Umarim, en kisa surede randevunuz verilir.

• @Banu-Çavdar Merhaba, sizi çok iyi anlıyorum. Bizim de 2018 Şubat başında baslayan EB5 sürecimiz 4,5 yılda, temmuz 2022'de tamamlandı. Trump, EB5 in askıya alınması, covid, terör saldırısı istihbaratı nedeni ile kapalı olan konsolosluklar gibi sebeplerle süreç uzadıkça uzadı. Sizde bu bekleme sürecinde araya Ukrayna-Rusya, Israil-Hamas arası savaşlar ve deprem de dahil oldu. Muhtemelen bunlar nedeni ile işleriniz uzamistir diye düşünüyorum. Çünkü önceliği bu durumlarda aile birleşimi dosyalarına verebiliyorlar.

Sistemde görünen bekleme süresi ne kadar? Biz oradan da takip ediyorduk daha ne kadar beklememiz gerekebilecegini. Eğer o süreyi gectiyseniz bir başvuru yapabiliyordunuz yanılmıyorsam.

Beklemenin belirsizligi çok can sıkıcı, biliyorum, hele de okul çağında çocuğunuz varsa. Umarım en kısa zamanda randevu mailiniz gelir. Sormak istediğiniz birşey olursa çekinmeden yazabilirsiniz bana. Kolaylıklar ve sabırlar diliyorum.

• @Banu-Çavdar
    Merhaba Banu hanım. Ben mesajı görene kadar zaten hangi sayfadan süreyi gorebileceginize dair bilgi paylaşılmış.
    Avukat konusuna gelince, yatırım yaptığımiz projenin tüm katılımcıları için tek bir avukatlık firması ilgileniyordu. Bizim proje Miami'deki Paramount firmasinin bir projesiydi ve AmLaw Group ilgileniyordu. Avukatimiz da Charles Raether'di.
    Size özelden benim iletişim bilgilerimi gonderdim. Aklınıza takılan, süreçle ilgili merak ettiğiniz bir şey varsa bana özelden de ulaşabilirsiniz. Kendi tecrubemiz ve bilgimiz kadariyla aydınlatmaya çalışırım. Sürecinizde sabır ve en kısa zamanda haber almanizi diliyorum

• Cevabınız için çok içten teşekkürler. E-mail adresinizi görünce bu yorumu görmeden hemen mail atmıştım. Oysa siz soruma cevap yazmışsınız bile. Aynı bölgede yatırım yapmış farklı avukatlarla çalışıp farklı sonuçlar elde etmişiz. Bu da diğer okurlara not olmuş olsun; İyi avukatlar süreci hızlandırabiliyor.
    Umarım gelecek bir zamanda sizile Miami’de komşuşuk eder, bu günleri konuşuruz. Çok sevgiler

• Banu hanım merhaba, sizinle aynı zamanda(mart 2018) Miami de belki de aynı proje ile EB5 vizesine başvurmuşuz. Bizim dosyamız mart 2021 de uscıs tarafından onaylandı ama biz NVCde randevu dosyalarını tamamlayamadan eb5 programı durduruldu nitekim 2023 Nisan ayında bütün evraklarımızı tamamladık hala randevu bekliyoruz . Çok can sıkıcı bir durum ve napıcağımızı bilmiyoruz yani sizi çok iyi anlıyorum

• Merhaba,
    Forumda beklemekten sıkılan okurlara EB-5 mağdurları sabrı diliyorum ironik bir şekilde :)
    Sanırım birebir aynı süreci yaşıyoruz. Projemizin ve avukatımızın da aynı olduğu konusunda ciddi düşünüyorum.
    Şaka bir yana Eylem hn’ın sürecine de bakınca bizde bir sorun olduğu belli. Ben açıkça avukatımızın hataları nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Ancak bu aşamada avukat değiştirmek doğru mu yoksa asıl bundan sonra mı iyi iletişim kurabileceğimiz bir avukat gerekir bilemiyorum.
    Gerek DV gerek diğer yollarla GC edinen tecrübelilere sormuş olayım;
    Randevu bekleme sürecinde avukat değiştirmeyi ÖNERİR MİSİNİZ? Olayların daha da gecikmesine sebep olabilir mi?

• @Banu-Çavdar Çok haklısınız Allah herkese bizim sabrımızdan versin🥲 (yanlış anlaşılmasın lütfen aksilikler konusunda)bu arada benim ismim Yasemin ve neredeyse bende eminim aynı proje ve aynı avukata sahibiz 🤣 biz Miami Fort laudaredale de Conrad hotel projesine yatırım yaptık. Ben avukat bir tanıdığıma eylem hanımın durumundan bahsettim ve diyor ki eylem hanımın NVC de dökümanları vizelerin durdurulmasından önce tamamlanmış bu nedenle randevu sırasında bizden çok önlerdeymiş onun önce alması normal dedi. Ama benim kafam avukat hanımın söylediği şeylere takıldı bekleme süresi ile ilgili. Şu an yurtdışında olduğum için bekliyorum döner dönmez avukatımız ile bu konuyu konuşacağım. Sizide bilgilendireceğim. Umarım en kısa sürede bizde Eylem hanım gibi sonuca varırız.

• @ysmguller
    Merhaba Yeşim hanım. Öncelikle size de sabır diliyorum.
    Biz EB5 arastirmalarimiza 2017 Eylul gibi başladık. 2017 Ekim gibi Fort Lauderdale Conrad projesinden haberdar olduk. Bizi proje ile ilgili bilgi almak uzere birine yonlendirdiler. Avukatla gorusecegimizi beklerken yönlendirildiğimiz kişinin muhasebeci olduğunu ogrendik. Görüşme sırasında sorularımıza hiç net cevaplar alamadık ve bu bizi biraz huzursuz etti. Projenin yönetiminin daha yeni kendileri tarafından ele alındığını söyleyerek, kendilerince sorulara cevap verememelerine bir açıklama getirip kalın bir doküman verdiler elimize. Görüşme içimize sinmeyince başka proje arayışına girdik ve Paramount'u bulduk. Firma çok iyi bir sunum yapıp her soruya çok profesyonel şekilde cevap verince onlarla anlaşma yaptik. Sonraki süreçte avukatimiz, özellikle dokümanlar konusunda çok sıkı takip etti (özellikle paranın kaynağı konusunda çok titizdi. 20 yıllık banka dokumleri, tapular, konu ile ilgili TC nin lgili imar mevzuatı aciklamalari, devalüasyon açıklamaları vs). Eksik bir nokta kalmaması için evraklarla ilgili 3 aydan fazla sürede sürekli bilgi talep etti bizden. Tabi yine de süreç içinde onun da eksik kaldığı (interview aşaması) zamanlar oldu.

Aslında Conrad, Paramount' dan önce Regional Center onayı almisti. Hatta o zaman yanlış seçim mi yaptık diye düşünmüştük. Ama sonraki süreçte bazı hatalar, ihmaller olmuş gibi gorunuyor.
    Avukat değiştirme konusunda bir fikrim yok. Yani aslında tüm onay süreçleri de tamamlanmış sadece randevu bekliyor olunca avukatlık bir durum kalıyor mu emin de degilim. Eğer mumkunse diğer ülke katılımcıları da aynı durumda mi, yoksa sadece Türk vatandaslari için mi bir gecikme söz konusu, onu ogrenebilseniz. ülkenin son gri liste durumu nedeniyle belki tüm TC vatandaslarinin başvurusunu bekletiyorlardir.

Umarım en kısa zamanda güzel haberlerinizi alırsınız.

• @ysmguller
    ysmguller
    Merhaba Yeşim hanım. Öncelikle size de sabır diliyorum.
    Biz EB5 arastirmalarimiza 2017 Eylul gibi başladık. 2017 Ekim gibi Fort Lauderdale Conrad projesinden haberdar olduk. Bizi proje ile ilgili bilgi almak uzere birine yonlendirdiler. Avukatla gorusecegimizi beklerken yönlendirildiğimiz kişinin muhasebeci olduğunu ogrendik. Görüşme sırasında sorularımıza hiç net cevaplar alamadık ve bu bizi biraz huzursuz etti. Projenin yönetiminin daha yeni kendileri tarafından ele alındığını söyleyerek, kendilerince sorulara cevap verememelerine bir açıklama getirip kalın bir doküman verdiler elimize. Görüşme içimize sinmeyince başka proje arayışına girdik ve Paramount'u bulduk. Firma çok iyi bir sunum yapıp her soruya çok profesyonel şekilde cevap verince onlarla anlaşma yaptik. Sonraki süreçte avukatimiz, özellikle dokümanlar konusunda çok sıkı takip etti (özellikle paranın kaynağı konusunda çok titizdi. 20 yıllık banka dokumleri, tapular, konu ile ilgili TC nin lgili imar mevzuatı aciklamalari, devalüasyon açıklamaları vs). Eksik bir nokta kalmaması için evraklarla ilgili 3 aydan fazla sürede sürekli bilgi talep etti bizden. Tabi yine de süreç içinde onun da eksik kaldığı (interview aşaması) zamanlar oldu.

Aslında Conrad, Paramount' dan önce Regional Center onayı almisti. Hatta o zaman yanlış seçim mi yaptık diye düşünmüştük. Ama sonraki süreçte bazı hatalar, ihmaller olmuş gibi gorunuyor.
    Avukat değiştirme konusunda bir fikrim yok. Yani aslında tüm onay süreçleri de tamamlanmış sadece randevu bekliyor olunca avukatlık bir durum kalıyor mu emin de degilim. Eğer mumkunse diğer ülke katılımcıları da aynı durumda mi, yoksa sadece Türk vatandaslari için mi bir gecikme söz konusu, onu ogrenebilseniz. ülkenin son gri liste durumu nedeniyle belki tüm TC vatandaslarinin başvurusunu bekletiyorlardir.

Umarım en kısa zamanda güzel haberlerinizi alırsınız.

• @Eylem merhaba Eylem hanım,
    Öncelikle bu kadar detaylı bir şekilde bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler. Bizim durumumuz biraz farklı bizim her zaman bir ayağımız Amerikada idi akrabamız arkadaşımız olduğu ve kızımın yaz okulları olduğu için nitekim 2016 yılında kızım ve ben Washington a tasındık öğrenci olarak.2017 yılında çok sevdiğimiz ve güvendiğimiz bir arkadaşımız Conrad’ta EB5 vize programı ile ilgileniyordu. Bizde Miamiye proji görmeye gittik orada 3 gün kaldık sonrasında avukatımıza karar verip sücece başladık. Bizim dosyamız 4 ayda tamamlandı çünkü paranın kaynağı bizimde avukatımızın da en titizlendiği konuydu. Neyseki 2020de dosyamız USCIS tarafından onaylandı ama pandemi patladı ve bizim dosyamız NVC ye 2021 eylülde gönderildi 3 gün sonra da program durduruldu.şaka gibi. 2022 Nisan ayında tekrar başlyınca biz evrakları gönderdik fakat bu sefer de NVC eksik evrak var dedi üstelik hiçbir eksik evrağimiz olmadığı halde Allahtan avukatımız bu süreci iyi yönetti.şimdi her iki ayda bir mail alıyoruz aklımızdasınız diye. Anlayacağınız iş avukatlık değil konsolosluk çok az kişiye randevu veriyor bazı aylar hiç EB5 randevusu vermiyor. Bizimle aynı zamanda aynı projeye başvuru yapmış arkadaşlarımızdan sadece 1 tanesi randevu alabildi o da sizin gibi pandemiden önce NVC de bütün evrakları hazır randevu bekliyordu. Sorun Türkiyedeki konsoloslukta,randevu vermiyorlar

• @ysmguller bu arada benim adım yasemin üyeliğimi açarken yasemin isminde açamadım kabul etmedi.

• Evet her ikimiz de Conrad projesi bekliyoruz. Aynı günlerde ben de bu iki proje arasında kalmıştım maalesef. Umarım sorun projede değildir. Yasemin hn’ın da söylediği gibi EB5 durdurulduğu sırada Ds260 formu onaylananlar ( Örn Eylem hn) gecikmeden çok fazla zarar görmedi gibi gözüküyor. ( Avukatın marifeti bu noktada devreye giriyordu)
    Projeden Türk yatırımcılar dışında Gc alabilen var mı sorun ülke mi proje mi araştıracağım. Ancak bunu öğrenmek neyi değiştirir bilmiyorum. Öğrenip daha fazla moral bozmaktan korkuyorum. Her iki ihtimalde de bekleyip ‘hayırlısını’ dilemekten başka çare yok gibi.

• @ysmguller bizim projeden randevu alabilen arkadaşınız göçmen vizesini alabilmiş mi , bilginiz var mıdır?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    648 Bakış
    LtEmirhanL
    Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu. Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor. Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde: 1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz? 2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi? 3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur? Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • E3 Vizesi

Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    F
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k