DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Mr-Yavuz birşey sorabilir miyim? 8k olan kişi neden mülakat alamadı DS 260 formunu çok geç mi gönderdi acaba öğrenebilir miyim?


  • @ibrahimumut evet DS-260 formunu geç gönderdikleri için.


  • @Turco anladım teşekkür ederim 👍

  • ⭐⭐

    @ibrahimumut Tek sebep bu olamaz, tabii ki etkisi var fakat bazen yine de kimi dosyalar kucuk CN ve erken submit olmasina ragmen mulakat alamayabilir..


  • Evet Merhabalar, sonunda bu yazıyı yazmak bana da nasip oldu. 3 Temmuz 2023 tarihinde girdiğim Greencard mülakatımda vizem onaylandı ve 14 Temmuz tarihi itirabiyle de Pasaportuma vizem basılı bir şekilde geldi. Şu an 01:19 itirabiyle Amerika'dan evimin odasından size bu mesajı yazıyorum. 7 Mayıs 2022 tarihinde saat 19.11'de Greencard'ın bana çıktığını öğrendiğimde mutluluktan deliye dönmüştüm ardından bu forumu buldum ve çok değerli bilgiler elde ettim. Forum'da Ankara'nın tutumu çok net ve sık bir şekilde yazıldığı için benim de ayağıma böyle bir fırsatın çok zor geleceğini bildiğim için bir şekilde dosya taşımalıyım diye araştırmalar içine girmiştim. 2022 Haziran ayından itibaren AB projelerini keşfetip başvuru yapmaya başladım ve Aralık ayında 2 aylık bir Sofya deneyimim oldu, ilk kez yurt dışına çıkıyordum ve çok heyecanlıydım. Acaba bir şekilde dosyamı taşıyabilir miyim diye sorunca 2 ay'ın mülakat almak için yeterli bir süre olmadığını ve taşımamamın daha doğru olacağı cevabını aldım. Ardından tabiki de sürecin de ilerlemesi ve Ankara'nın tutumunun her geçen gün kötüye gitmesiyle üzüle üzüle bir harap olmuştum fakat yılmadım, Bulgaristan'dayken AB Projelerine başvurmaya devam ettim ve nihayet Letonya'dan bir projeden önce 6 ay, sonra 10 ay ve en son 12 ay olacak şekilde kabul aldım. Bu süreçte aynı zamanda Romanya ve İtalya gibi Ülkelerde bulunan projelerden de kabul aldım fakat en hızlı olacağını düşündüğüm için Letonya'yı seçtim ve Vize sürecine başladım. Türkiye'de ehliyet alacağımı belirttiğim için proje başlangıcını 1 ay erteledim ve hiçbir şey beklediğim gibi gitmedi. Vize başvurusu yapabilmem için Letonya'dan bir '' Polis Onayı '' kodu tarzı bir kod alınması gerekiyordu ve bu kodun alınması yaklaşık 2-3 ayı buldu. Her geçen gün aleyhime işliyordu ve zaten sürecin ilerlemesi ve kotanın yavaş yavaş dolması beni tedirgin ediyordu. En sonunda bir şekilde Polis onayı kodunu aldım ve VFS'den normalde ertesi güne randevu oluyorken benim evraklarım tamamlandığında en erken tarihi 1.5 hafta sonrasına bulabildim ve sadece o günde 1 boş yer vardı. Başvuru günü geldi Pazartesi günü evrakları teslim ettim, salı yola çıktı çarşamba Ankara'ya ulaştı ve Perşembe yeniden yola çıkarak Cuma günü VFS Beyoğlu şubesine ulaştı aynı gün kapanışa 15-20 dk kala girerek Pasaportumu teslim aldım ve Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece tam 00.00'da ABD Riga büyükelçiliğine dosyamı taşımak için mail attım.
    Dosyamı taşımak için 3-4 mail attım. Bir sabah kalktığımda '' tamam dosyanızı KCC'den istedik size mülakat tarihi atanınca bilgilendirilme yapılacak '' diye bir mail gördüm ve sevinçten havalara zıpladım. O günün akşamı 17 Mayıs 22.06'da nvc'den bir mail aldım '' dvprogram.state.gov'da updateniz var lütfen kontrol edin'' diye. Anlayamadım çünkü siteye girdiğimde hiçbir değişiklik yoktu, 1-2 saat geçince tekrar kontrol sağlayınca mülakat aldığımı gördüm ve kendimi tutamayarak ağladım.
    İlk işim gruptan tanıştığım Muzzi isimli (Eiffel65) 'e söylemek oldu. Kendisi'de Riga'da öğrenci olduğu ve Riga'da mülakata girdiği için bütün sorularıma cevap verdi. Ertesi gün Sağlık Randevusu aldım, Sağlık raporu için en erken tarih tam bir ay sonrasıydı fakat benim kalacağım yer (Talsi ''eğer yolunuz Letonya'ya düşerse mutlaka uğrayın'' ) ile Riga arasındaki KM, Maliyet ve zamanı göz önünde bulundurunca Riga'ya inişimdem bir gün sonraya randevu verirmisiniz diye rica edince 4-5 gün öncesine yani 14'üne çektik randevuyu ve 21 Haziran'da yani girdiğimden tam bir hafta sonra sağlık raporu sonuçlarımı aldım. Hiçbir sorun yoktu, 3 Temmuz'daki Greencard mülakatıma götürülecek evraklarımın yanına koydum ve 3 temmuz tarihini heyecanlı bir şekilde beklemeye başladım. Bu arada Sağlık Raporu için 400 euroya yakın bir ücret ödedim 190-200 euro doktor ücreti 200 euro'ya yakında 3-4 aşı tuttu.
    2 TEMMUZ Pazar günü
    Çok büyük heyecan olduğu ve işimi şansa bırakmamak için bir gün önceden Talsi'den Riga'ya en son kalkan Otobüse bindim ve akşam 11-11.30 gibi Riga'ya inip Havalimanına geçtim ve sabah olmasını bekledim.
    3 TEMMUZ Pazartesi (BÜYÜK GÜN)
    Heyecandan Havalimanında en fazla 30-45 dk arası uyuyabildim ve sabah 7 olunca yola koyuldum, saat 8 gibi Büyükelçiliğin yanındaki Maxima'dan 1 Euro'ya Pizza ve 1.19 euro'ya Enerji içeçeği alıp karnımı doyurmaya çalıştım ve biraz zamanın geçmesini bekledim. 8.20 gibi Büyükelçiliğin önünde belirip içeri girdim. İçeri girdikten sonra elinde not kağıdı ve bazı yazıların yanına tik atılmış olan güzel ve çok güleryüzlü bir Leton hanımefendi teker teker evraklarımı istedi.
    İstenen evraklar
    1 adet 5cmx5cm fotoğraf
    Kapalı zarfta açılmamış olan sağlık raporu
    Doğum belgesi- Nüfus kayıt örneği Orjinali, noter tasdikli tercümesi ve fotokopi ( Leton hanımefendi belgeyi anlamakta zorluk çekti, Türkiye'de böyle oluyor dedim. Daha önce böyle Doğum belgesi almadım dedi durumu izah edince kabul etti.
    Diplomalar Orjinali, noter tasdikli tercümesi ve fotokopi
    E devletten Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı İngilizce ve noter tasdiği
    D tipi 1 yıllık Letonya vizem

    Götürdüğüm ama sorulmayan ve istenmeyen belgeler;
    Askerlik belgesi ( istenmedi fakat ben noter tasdik ve tercüme yaptırdığım için vermek istedim aldılar ) bu arada askerlik yapmadım.
    Banka hesap dökümü (getirdim vereyim mi dedim yok dedi - https://youtu.be/lL2WFSrgvt8 )
    DS260 Confirmation page
    Mulakat maili dvprogramstate den ve mailden gelen

    Evrakları verdikten sonra Leton hanımefendi birazdan sol taraftaki vezneden ücreti ödeyin dedi ve 2-3 dakika sonra vezneden numaram yandı ve gidip 330 doları nakit ödedim yine beklemeye başladım. Bu arada Mülakata ilk gelen bendim ve benden sonra yaşlı bir Leton bayan da geldi ve bu bayanı bir yerden tanıyorum diyorum kendi kendime en son çıkarttım nereden tanıdığımı 21 Haziranda Riga'da sağlık raporumu almaya gittiğimde o da yeni muayene olmaya gelmişti orada tanışmıştık kendisinin ailesinin büyük bir çoğunluğu ABD'deymiş kendisi de Missouri'ye gitmek istiyormuş.

    Mülakat alanına girdiğimden yaklaşık 1.1-30 saat geçtikten sonra Mülakatım için numaram yandı ve 4 numaralı Vezne'ye ilerlerdim. Sorduğu soruların sırasını ve hepsini hatırlamıyorum sırasız ve hatırladıklarımı yazacağım. Bu arada Türkiye'de girenlerin aksine herhangi bir yemin ettirilmedi.
    K: Konsolosluk Memuru
    B: Ben

    İlk önce sol 4 parmağım sonra sağ 4 parmağım sonra iki baş parmağımın izini aldı.

    K: Merhabaa, DV kazandığınız için tebrik ederim!
    B: Ne dediğimi hatırlamıyorum heyecandan yemin ederim, Teşekkür ettim herhalde ya da sap gibi bir şey demeyip güldüm 😃
    K: Alright, what was your name again
    B: İsmimi söyledim
    K: Nereye gideceksin?
    B: New jersey
    K: Ne iş yapacaksın?
    B: İlk önce servis endüstrinde çalışıcağım iş bulmak daha kolay olduğu için dedim sonra kendi alanımda Havacılıkta çalışmak istiyorum dedim.
    K: Orada tanıdığın mı var?
    B: Evet Akrabamın arkadaşı orada yaşıyor
    K: Daha önce evlendin mi çocuğun var mı?
    B: Hayır
    K:Letonya'da napıyorsun?
    B: Talsi'de AB projesindeyim.
    K:Daha önce yurtdışında yaşadın mı/bulundun mu?
    B:Bulgaristan'da 2 ay yaşadım, Police Certificate gerekiyor muydu onun için de?
    K:Hayır en az 6 aydan başlıyor tarzı bir şey dedi.
    K: Türkiye'de ne yapıyordun?
    B: Öğrenciyim
    K: Eğitim durumun ne?
    B: 1 üniversite bitirdim Türkiye'de de Üniversite okuyorum dedim.
    K: (Tam hatırlamıyorum heyecandan) Durumu onaylamak için ,so you're Undergradute vs.vs. bir şeyler dedi yani kısaca birisini bitirdin birisini okuyorsun hala dimi dedi.
    B: Evet
    Tebrikler, vizenizi onaylıyorum bu haftanın sonuna doğru en geç önümüzdeki haftanın başına doğru vizeniz hazır olur dedi. En son kimse fark etmediği için ve evrakları verirken de Leton hanımefendi'ye söylediğim fakat herhangi bir reaksiyon almadığım için Vize Memuruna da '' It's my birthday '' dedim ve kadın gülerek Happy Birthdayy dedi ve gülerek en sonda heyecandan '' Am i free to go? '' dedim salak gibi 😃 Memur da Yes you can go dedi. En son sanırım teşekkür ederek bye diyerek ayrıldım, valla heyecandan ve uykusuzluktan hatırlamıyorum.
    Girişte güvenlikte mecburen bıraktığım telefonum, bluetooth kulaklığım, bilgisayarım gibi eşyalarımı alarak konsolosluktan ayrıldım. Bu arada gereksiz bir bilgi ama 1 gün boyunca attığım adım sayısı 33.500 ve 32 saat içinde yaklaşık 30-45 dk uyku uyumuşum. Ve inanın çok istediğiniz bir şey olunca hiçbir şey zor gelmiyor, mesela mülakat yerinde o 1 saat bekleme bana 10-15 dk gibi gelmişti duvar saatini bile o yanımda duran Mülakat için gelen Leton kadın söyledi de fark ettim. Bugün yani ( 11 Temmuz ) vizem pasaportuma basılı bir şekilde kargo ile elime ulaştı, Pazartesi girdiğim mülakatıma 4 temmuz resmi tatil olduğu için toplamda 5 iş günü içerisinde ulaştım. Cuma günü yani 7 temmuz'da CEAC'dan kontrol ettiğimde ''Administrative Processing '' olarak görünce Statümü korktum fakat forum'da araştırma yapınca bu Issued'den önceki adım yani onaylandı demek imiş korkmamam gerekiyormuş onu öğrendim siz de Statünüzü AP olarak görürseniz korkmayın diye eklemek istedim. En son olarak bir kaç şey daha eklemek istiyorum arkadaşlar, biliyorum Ankara bu sene çok kötü performans sergiledi biliyorum hepimiz çok çabaladık çok uğraştık mülakat alabilmek için ama her hangi bir sebepten ötürü olmamışsa lütfen üzülmeyin biliyorum bunu demek belki hiçbir anlam ifade etmeyecek, sen zaten kurtardın kıcını diyip bana saldırabilirsiniz ama lütfen kafanıza takmayın bir kere başarıp Greencard lotosunu kazanmışsınız bir daha başvurup bir daha kazanırsınız bir şekilde Allah nasip edecekse eder, belki de bunu yaşamanız tecrübe etmeniz gerekiyordu ve bir sonrakine daha bilgili bir şekilde hazır olmanız gerekiyordu öyle düşünün lütfen. Her şey Allah'tan, Allah hepiniz-hepimiz hakkında hayırlısını versin İnşaAllah. Aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz hemen cevaplarım. Herkese teşekkürler, Allah'a emanet olun!
    Bu arada her Amerika'ya yerleşen gibi ben de YouTube işine başladım ve ufak ufak videolar çekiyorum ayrıyeten '' Greencard sürecimi Başından sonuna kayıt ettiğim video'da '' en kısa sürede kanalda olacak takip etmek isteyenler youtubecom/@americanoturco


  • @lumos hiç bir olumsuz durum yokken mi mülakat vermiyor? Ozaman bu Ankara’nın insiyatifine mi kalmış oluyor?


  • @NINJAKEMAL, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Evet Merhabalar, sonunda bu yazıyı yazmak bana da nasip oldu. 3 Temmuz 2023 tarihinde girdiğim Greencard mülakatımda vizem onaylandı ve 14 Temmuz tarihi itirabiyle de Pasaportuma vizem basılı bir şekilde geldi. Şu an 01:19 itirabiyle Amerika'dan evimin odasından size bu mesajı yazıyorum. 7 Mayıs 2022 tarihinde saat 19.11'de Greencard'ın bana çıktığını öğrendiğimde mutluluktan deliye dönmüştüm ardından bu forumu buldum ve çok değerli bilgiler elde ettim. Forum'da Ankara'nın tutumu çok net ve sık bir şekilde yazıldığı için benim de ayağıma böyle bir fırsatın çok zor geleceğini bildiğim için bir şekilde dosya taşımalıyım diye araştırmalar içine girmiştim. 2022 Haziran ayından itibaren AB projelerini keşfetip başvuru yapmaya başladım ve Aralık ayında 2 aylık bir Sofya deneyimim oldu, ilk kez yurt dışına çıkıyordum ve çok heyecanlıydım. Acaba bir şekilde dosyamı taşıyabilir miyim diye sorunca 2 ay'ın mülakat almak için yeterli bir süre olmadığını ve taşımamamın daha doğru olacağı cevabını aldım. Ardından tabiki de sürecin de ilerlemesi ve Ankara'nın tutumunun her geçen gün kötüye gitmesiyle üzüle üzüle bir harap olmuştum fakat yılmadım, Bulgaristan'dayken AB Projelerine başvurmaya devam ettim ve nihayet Letonya'dan bir projeden önce 6 ay, sonra 10 ay ve en son 12 ay olacak şekilde kabul aldım. Bu süreçte aynı zamanda Romanya ve İtalya gibi Ülkelerde bulunan projelerden de kabul aldım fakat en hızlı olacağını düşündüğüm için Letonya'yı seçtim ve Vize sürecine başladım. Türkiye'de ehliyet alacağımı belirttiğim için proje başlangıcını 1 ay erteledim ve hiçbir şey beklediğim gibi gitmedi. Vize başvurusu yapabilmem için Letonya'dan bir '' Polis Onayı '' kodu tarzı bir kod alınması gerekiyordu ve bu kodun alınması yaklaşık 2-3 ayı buldu. Her geçen gün aleyhime işliyordu ve zaten sürecin ilerlemesi ve kotanın yavaş yavaş dolması beni tedirgin ediyordu. En sonunda bir şekilde Polis onayı kodunu aldım ve VFS'den normalde ertesi güne randevu oluyorken benim evraklarım tamamlandığında en erken tarihi 1.5 hafta sonrasına bulabildim ve sadece o günde 1 boş yer vardı. Başvuru günü geldi Pazartesi günü evrakları teslim ettim, salı yola çıktı çarşamba Ankara'ya ulaştı ve Perşembe yeniden yola çıkarak Cuma günü VFS Beyoğlu şubesine ulaştı aynı gün kapanışa 15-20 dk kala girerek Pasaportumu teslim aldım ve Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece tam 00.00'da ABD Riga büyükelçiliğine dosyamı taşımak için mail attım.
    Dosyamı taşımak için 3-4 mail attım. Bir sabah kalktığımda '' tamam dosyanızı KCC'den istedik size mülakat tarihi atanınca bilgilendirilme yapılacak '' diye bir mail gördüm ve sevinçten havalara zıpladım. O günün akşamı 17 Mayıs 22.06'da nvc'den bir mail aldım '' dvprogram.state.gov'da updateniz var lütfen kontrol edin'' diye. Anlayamadım çünkü siteye girdiğimde hiçbir değişiklik yoktu, 1-2 saat geçince tekrar kontrol sağlayınca mülakat aldığımı gördüm ve kendimi tutamayarak ağladım.
    İlk işim gruptan tanıştığım Muzzi isimli (Eiffel65) 'e söylemek oldu. Kendisi'de Riga'da öğrenci olduğu ve Riga'da mülakata girdiği için bütün sorularıma cevap verdi. Ertesi gün Sağlık Randevusu aldım, Sağlık raporu için en erken tarih tam bir ay sonrasıydı fakat benim kalacağım yer (Talsi ''eğer yolunuz Letonya'ya düşerse mutlaka uğrayın'' ) ile Riga arasındaki KM, Maliyet ve zamanı göz önünde bulundurunca Riga'ya inişimdem bir gün sonraya randevu verirmisiniz diye rica edince 4-5 gün öncesine yani 14'üne çektik randevuyu ve 21 Haziran'da yani girdiğimden tam bir hafta sonra sağlık raporu sonuçlarımı aldım. Hiçbir sorun yoktu, 3 Temmuz'daki Greencard mülakatıma götürülecek evraklarımın yanına koydum ve 3 temmuz tarihini heyecanlı bir şekilde beklemeye başladım. Bu arada Sağlık Raporu için 400 euroya yakın bir ücret ödedim 190-200 euro doktor ücreti 200 euro'ya yakında 3-4 aşı tuttu.
    2 TEMMUZ Pazar günü
    Çok büyük heyecan olduğu ve işimi şansa bırakmamak için bir gün önceden Talsi'den Riga'ya en son kalkan Otobüse bindim ve akşam 11-11.30 gibi Riga'ya inip Havalimanına geçtim ve sabah olmasını bekledim.
    3 TEMMUZ Pazartesi (BÜYÜK GÜN)
    Heyecandan Havalimanında en fazla 30-45 dk arası uyuyabildim ve sabah 7 olunca yola koyuldum, saat 8 gibi Büyükelçiliğin yanındaki Maxima'dan 1 Euro'ya Pizza ve 1.19 euro'ya Enerji içeçeği alıp karnımı doyurmaya çalıştım ve biraz zamanın geçmesini bekledim. 8.20 gibi Büyükelçiliğin önünde belirip içeri girdim. İçeri girdikten sonra elinde not kağıdı ve bazı yazıların yanına tik atılmış olan güzel ve çok güleryüzlü bir Leton hanımefendi teker teker evraklarımı istedi.
    İstenen evraklar
    1 adet 5cmx5cm fotoğraf
    Kapalı zarfta açılmamış olan sağlık raporu
    Doğum belgesi- Nüfus kayıt örneği Orjinali, noter tasdikli tercümesi ve fotokopi ( Leton hanımefendi belgeyi anlamakta zorluk çekti, Türkiye'de böyle oluyor dedim. Daha önce böyle Doğum belgesi almadım dedi durumu izah edince kabul etti.
    Diplomalar Orjinali, noter tasdikli tercümesi ve fotokopi
    E devletten Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı İngilizce ve noter tasdiği
    D tipi 1 yıllık Letonya vizem

    Götürdüğüm ama sorulmayan ve istenmeyen belgeler;
    Askerlik belgesi ( istenmedi fakat ben noter tasdik ve tercüme yaptırdığım için vermek istedim aldılar ) bu arada askerlik yapmadım.
    Banka hesap dökümü (getirdim vereyim mi dedim yok dedi - https://youtu.be/lL2WFSrgvt8 )
    DS260 Confirmation page
    Mulakat maili dvprogramstate den ve mailden gelen

    Evrakları verdikten sonra Leton hanımefendi birazdan sol taraftaki vezneden ücreti ödeyin dedi ve 2-3 dakika sonra vezneden numaram yandı ve gidip 330 doları nakit ödedim yine beklemeye başladım. Bu arada Mülakata ilk gelen bendim ve benden sonra yaşlı bir Leton bayan da geldi ve bu bayanı bir yerden tanıyorum diyorum kendi kendime en son çıkarttım nereden tanıdığımı 21 Haziranda Riga'da sağlık raporumu almaya gittiğimde o da yeni muayene olmaya gelmişti orada tanışmıştık kendisinin ailesinin büyük bir çoğunluğu ABD'deymiş kendisi de Missouri'ye gitmek istiyormuş.

    Mülakat alanına girdiğimden yaklaşık 1.1-30 saat geçtikten sonra Mülakatım için numaram yandı ve 4 numaralı Vezne'ye ilerlerdim. Sorduğu soruların sırasını ve hepsini hatırlamıyorum sırasız ve hatırladıklarımı yazacağım. Bu arada Türkiye'de girenlerin aksine herhangi bir yemin ettirilmedi.
    K: Konsolosluk Memuru
    B: Ben

    İlk önce sol 4 parmağım sonra sağ 4 parmağım sonra iki baş parmağımın izini aldı.

    K: Merhabaa, DV kazandığınız için tebrik ederim!
    B: Ne dediğimi hatırlamıyorum heyecandan yemin ederim, Teşekkür ettim herhalde ya da sap gibi bir şey demeyip güldüm 😃
    K: Alright, what was your name again
    B: İsmimi söyledim
    K: Nereye gideceksin?
    B: New jersey
    K: Ne iş yapacaksın?
    B: İlk önce servis endüstrinde çalışıcağım iş bulmak daha kolay olduğu için dedim sonra kendi alanımda Havacılıkta çalışmak istiyorum dedim.
    K: Orada tanıdığın mı var?
    B: Evet Akrabamın arkadaşı orada yaşıyor
    K: Daha önce evlendin mi çocuğun var mı?
    B: Hayır
    K:Letonya'da napıyorsun?
    B: Talsi'de AB projesindeyim.
    K:Daha önce yurtdışında yaşadın mı/bulundun mu?
    B:Bulgaristan'da 2 ay yaşadım, Police Certificate gerekiyor muydu onun için de?
    K:Hayır en az 6 aydan başlıyor tarzı bir şey dedi.
    K: Türkiye'de ne yapıyordun?
    B: Öğrenciyim
    K: Eğitim durumun ne?
    B: 1 üniversite bitirdim Türkiye'de de Üniversite okuyorum dedim.
    K: (Tam hatırlamıyorum heyecandan) Durumu onaylamak için ,so you're Undergradute vs.vs. bir şeyler dedi yani kısaca birisini bitirdin birisini okuyorsun hala dimi dedi.
    B: Evet
    Tebrikler, vizenizi onaylıyorum bu haftanın sonuna doğru en geç önümüzdeki haftanın başına doğru vizeniz hazır olur dedi. En son kimse fark etmediği için ve evrakları verirken de Leton hanımefendi'ye söylediğim fakat herhangi bir reaksiyon almadığım için Vize Memuruna da '' It's my birthday '' dedim ve kadın gülerek Happy Birthdayy dedi ve gülerek en sonda heyecandan '' Am i free to go? '' dedim salak gibi 😃 Memur da Yes you can go dedi. En son sanırım teşekkür ederek bye diyerek ayrıldım, valla heyecandan ve uykusuzluktan hatırlamıyorum.
    Girişte güvenlikte mecburen bıraktığım telefonum, bluetooth kulaklığım, bilgisayarım gibi eşyalarımı alarak konsolosluktan ayrıldım. Bu arada gereksiz bir bilgi ama 1 gün boyunca attığım adım sayısı 33.500 ve 32 saat içinde yaklaşık 30-45 dk uyku uyumuşum. Ve inanın çok istediğiniz bir şey olunca hiçbir şey zor gelmiyor, mesela mülakat yerinde o 1 saat bekleme bana 10-15 dk gibi gelmişti duvar saatini bile o yanımda duran Mülakat için gelen Leton kadın söyledi de fark ettim. Bugün yani ( 11 Temmuz ) vizem pasaportuma basılı bir şekilde kargo ile elime ulaştı, Pazartesi girdiğim mülakatıma 4 temmuz resmi tatil olduğu için toplamda 5 iş günü içerisinde ulaştım. Cuma günü yani 7 temmuz'da CEAC'dan kontrol ettiğimde ''Administrative Processing '' olarak görünce Statümü korktum fakat forum'da araştırma yapınca bu Issued'den önceki adım yani onaylandı demek imiş korkmamam gerekiyormuş onu öğrendim siz de Statünüzü AP olarak görürseniz korkmayın diye eklemek istedim. En son olarak bir kaç şey daha eklemek istiyorum arkadaşlar, biliyorum Ankara bu sene çok kötü performans sergiledi biliyorum hepimiz çok çabaladık çok uğraştık mülakat alabilmek için ama her hangi bir sebepten ötürü olmamışsa lütfen üzülmeyin biliyorum bunu demek belki hiçbir anlam ifade etmeyecek, sen zaten kurtardın kıcını diyip bana saldırabilirsiniz ama lütfen kafanıza takmayın bir kere başarıp Greencard lotosunu kazanmışsınız bir daha başvurup bir daha kazanırsınız bir şekilde Allah nasip edecekse eder, belki de bunu yaşamanız tecrübe etmeniz gerekiyordu ve bir sonrakine daha bilgili bir şekilde hazır olmanız gerekiyordu öyle düşünün lütfen. Her şey Allah'tan, Allah hepiniz-hepimiz hakkında hayırlısını versin İnşaAllah. Aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz hemen cevaplarım. Herkese teşekkürler, Allah'a emanet olun!
    Bu arada her Amerika'ya yerleşen gibi ben de YouTube işine başladım ve ufak ufak videolar çekiyorum ayrıyeten '' Greencard sürecimi Başından sonuna kayıt ettiğim video'da '' en kısa sürede kanalda olacak takip etmek isteyenler youtubecom/@americanoturco

    Çok meşakkatli bir süreç olmuş ama sonucu sevinç olmuş çok tebrik ederim 🎉

  • ⭐⭐

    @ibrahimumut Uzucu olsa da, genel olarak kazanan ve formu dolduran herkes mulakat alacak diye bir zorunlulugu yok kurumlarin, bunu belirtiyorlar da en basta, cunku bildiginiz gibi kontenjanin ustunde kisi seciliyor...


  • @lumos elbet herkes alacak diye bir şey yok bunu biliyorum ama ben CN numarası büyük olanlar için (ör: 35000 ve sonrası) söylendi zannediyordum ben bu ifadeyi, CN numarası küçük olan kişiler için de geçerli olduğunu düşünmemiştim.

  • ⭐⭐

    @ibrahimumut Atlamalar oluyor , CN'den bagimsiz. Yuksek CN'lielrin isis daha zor tabii.


  • @lumos anladım çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sizin gibi daha önceden tecrübe edinmiş kişilerin süreç hakkında bilgi vermesi gerçekten çok güzel bir şey siteyi kuran kişilere de sizlere de çok teşekkür ederim.


  • @bendedimsize merhaba size ufak bir tavsiyem olabilir, forumu hiç bıkmadan satır satır okuyun ve kendi sürecinizi hiç atmaladan takip edin. Dinamikler çok hızlı değişiyor. Sürecinizde başarılar dilerim.


  • @Serapp Bizde o kadar kesin gözüyle bakıyorduk ki malesef bu süreçte hiçbir şey garanti değilmiş tecrübe ettik 🙂


  • @Figen Figen hanım sözü geçen herkesin hayatına nasıl dokunmuşsunuz. Umarım herkesin yolu açık olsun.


  • @lumos Biz de aynı işlemi yapacağız mülakatta karışıklık yaratmamak için adres değişikliğinin bu şekilde doğru olacağını düşündük 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T Turco 
  • ⭐⭐

    @burcugulsn Bol sanslar ve iyi yolculuklar Burcu hanim.


  • @okanatan Teşekkür ederim darısı sizin başınıza inşallah


  • Merhaba, önceki deneyimimde GC kazandığımı öğrenmem, ailemin ve arkadaşlarımın tepkileri, tüm ümitlerimiz bitti derken Ummanın dosyamızı taşıdığını öğrenmemiz ve Umman için çoklu vizemizin iptal olmaması için ülkeye giriş yaptığımız ve mülakat tarihi aldığımızı öğrendiğimizi paylaşmıştım. Merak eden arkadaşlarımız sayfama girip part 1 ve part 2 şeklinde paylaştığım sürecimi okuyabilirler. Şimdi sağlık muayenesi deneyimimi paylaşacağım. Part 3.

    ~ Sağlık Muayenesi ~

    22 Ağustos 2023 tarihine Maskat (Umman) Amerika Konsolosluğundan mülakat tarihimizi aldıktan sonra ilk işimiz konsolosluğun anlaşmalı hastanesinden sağlık muayenesi için randevu almak olacaktı. Hemen Whatsapp’tan hastane ile iletişime geçip eşimle kendime randevu istedim. Hastane bize 06 Ağustos 2023 saat 11.30 a randevu verdi. Daha erken tarihe randevu almak istedik ancak hastane bize mülakat gününüzden en az 15 gün önceden muayene olmalısınız cevabı verince bizde kabul etmek zorunda kaldık. Hastane bizden istediği belgelerin ve aşıların listesini paylaştı. Bizde bu belgeleri hazırlayıp ve eksik aşılarımızı olup Maskata gitme hazırlıklarına başladık. İstediği belgeler ve aşıların listesi;

    Sağlık Muayenesi Belgeleri

    1. Renkli Pasaport Fotokopisi (1 Adet)
    2. 5X5 Biyometrik Fotoğraf (5 Adet)
    3. Mülakat Aldığımız Sayfanın Çıktısı
    4. Aşı Kartı
    5. Antikor Test Sonucu

    Öncelikle biz istanbulda bir devlet hastanesinden antikor testi yaptırdık. Bu testin amacı ABD’nin bizden istediği aşıların bizde var mı yok mu bunu öğrenmeleri için bu testi yaptırdık. Sadece negatif çıkan aşılarımızı yaptırdık.

    Antikor Testin Listesi
    Kabakulak Igg
Varicella Igg
Kızamık Igg
Rubella Igg
Anti hbs
Hav total

    Antikor test sonucunu doktordan ıslak imza ve kaşeli teslim aldık. Eksik aşılarımızı ise aile hekimimize gidip orada olduk. Tüm aşılarımız tamamlanınca doktorumuzdan aşı kartı istedik. Doktorumuzda ıslak imza ve kaşeli aşı kartımızı A5 kağıda basıp bize verdi.

    Belgelerimiz türkçe olmasından kaynaklı Altunizade (İST) de Yeminli Tercüman Tekin Beyden evraklarımızı ingilizceye çevirisini yapmasını istedik. Bizden sayfa başı 200 TL istedi bizde kabul ettik. Çevirisi yapılan her belgemizi Notere götürüp onaylattık. Onunda fiyatı sayfa başı 600 TL civarıydı. Noter onaylı belgemizi aldıktan sonra Kaymakamlığa gidip apostil yaptırdık. Apostili bilmeyen arkadaşlar için kısaca tanımlamam gerekirse Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir.

    Bu işlemleri yaptıktan sonra orijinal belgelerimizin fotokopilerini çektirdik ve dosyamıza koyduk. 6 Ağustos 2023 sabah 4-5 gibi Maskat havalimanına giriş yaptık. Ardından konaklayacağımız otele gitmek için havalimanına ait taksiye bindik. Burada biraz pahalıya yolculuk yaptık. Taksici bizi 10 Riyale götürmüştü (1 Umman Riyali: 73 Türk Lirası) Neyse sonunda GC olduğu için kendimizi öyle avutmaktan başka çaremiz yoktu 🙂 Otele giriş yaptıktan sonra sabah 10 da kalkıp hazırlanıp hemen Otaxi ile hastanenin olduğu yere doğru gitmeye başladık.

    NMC Speciality Hospital a geldik. 3.Kattaki 311 numaralı odaya gittik. Çok güler yüzlü beyfendi ve yanında hemşire vardı. Kendimizi tanıttık ve randevumuz olduğunu söyleyip Whatsapp’ta ki randevu verdikleri mesajı kendilerine gösterdim. Sonrasında Mülakat mailin çıktısını verdim. Sisteminden kontrol ettikten sonra diğer belgelerimizi tek tek istedi . Önce benim daha sonra eşimin işlemlerini yaptı. İşlemlerimizi yapan beyfendi doldurmamız için bize form verdi. Forma kimlik bilgilerimizi, Türkiyedeki adresimizi ve Amerikada gideceğimiz adresi yazdık. Formda rutin sağlık sorularına yes no şeklinde tik atarak doldurduk. Kişi başı hastane ücreti 75 Umman Riyalini 2 kişiden toplamda 150 Umman Riyalini nakit olarak verdik. Biz Belgelerimizi verdikten sonra hemşire bizim tansiyonumuzu ölçtü, kan aldı sonrasında doktorun odasına götürdü. Güleryüzlü doktor bizi muayene etti ardından alt katta akciğer röntgeni çektirdik. Bu işlemleri yaptıktan sonra hemşire bize tamam işlemleriniz bitti gidebilirsiniz dedi. Ve hastane işlemlerimiz sorunsuz bitti ve bizde otelimize geri döndük. Ertesi sabahına ise İstanbula geri dönüşümüzü yaptık. Artık son aşamaya gelmiştik. 22 Ağustos mülakat gününde Green Cardlarımızı almak olacaktı. Sabırsızlıkla mülakat günümüzü beklemeye başladık…


  • @lumos çok teşekkür ederim aşı ve antikor deyince aklıma hep siz geleceksiniz 🙂


  • @NINJAKEMAL Mülakatınızın doğum gününüze denk gelmesi manidar olmuş. ☺️ Yeni hayatınızda başarılar ve güzel tesadüfler hiç eksik olmasın. 🤞🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum