Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @ramsen18 pozisyon belli değil henüz ssn gelmeden birşey yapamıyorum . Şuan arkadaşımla driver olarak işi öğrendim trafik kurallarını.Umarım iş bulabilirsiniz . İngilizce seviyeniz nedir ? benim burada uzun süredir yaşayan tanıdıklarım var

• ⭐⭐⭐⭐⭐

ankara konsolosluğu bugün AP süreçleri devam eden dv talihlisi arkadaşlarımıza mail gönderip süreçlerinin artık devam edemeyeceğini bildirdi.
    bu nedenle artık DV2023 süreci AP'de bekleyen dosyalar için de resmen bitmiş oldu.

ankara'nın umursamaz tavırları, mülakat vermekteki cimriliği, eu dosyalara uyguladığı üvey evlat muamelesi vs. vs..

bir mali yıl daha 12 gün sonra bitiyor; kalan yine çoğu talihli için hüzün ne yazık ki..
    son sözü yine her zaman ki gibi 30 eylül'de söylemek üzere

sevgiyle kalın!

• bugün yani tam 9 gün sonra SSN im geldi arkadaşlar :)

• Bu ileti silindi!

• Herkese merhaba tekrar. Kazanan arkadaşlara hayırlı olsun kazanıpta mülakata alınmayanlar için üzgünüm. Başıma gelmemesi için dua ettim.

Benim şöyle bir sorum var. 3 gün önce 17 eylülde evlendim. Evlenmeden önce benim vizem onaylandı pasaportum elimde. Eşim için başvuru yapabilir miyim yoksa farklı bir vize türüne mi başvurmalıyım? Gc için kota dolduğunu biliyorum ama bu eşler içinde geçerli mi acaba? Nasıl bir yol izlememi öneririsiniz. Önümüzdeki hafta eşimin kimlik pasaport değişikliği için başvurucaz.

• @korkmazunal eşiniz için de gc kotasından başvurduğunuz için, maalesef kota doldu cevabını alacaksınız. Süreç kota dolması sebebiyle bitti zira. Aile birleşimi ile gc alabilir eşiniz ama önceki tecrübeler bunun 2-3 yıl kadar sürebildiğini gösteriyor.

• @korkmazunal Buradaki başlıkları k8ntrol et yardımı dokunabilir

• Merhabalar 2023 talihlilerinin excell tablosuna nereden ulaşabilirim acaba?

• ⭐⭐⭐

@korkmazunal Merhaba, tebrikler oncelikle, mutluluklar dilerim. Cevap olarak arkadaslarin da belirttigi gibi esiniz icin surec artik Diversity Visa kapsaminda olamayacak. Fakat siz esinize yesil kartli olarak sponsor olabilirsiniz, surec uzun ama imkansiz degil, ilk firsatta islemleri baslatmanizi oneririm. Ilgili baslik;

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

• @turanturan Merhaba aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. 👇

https://bit.ly/3KzLHwc

• selamlar lütfen bilenler cevaplarsa iyi olur AOS ile green cardımızı ailecek aldık ve 01 eylül de TR döndük tekrar giriş için bilinen son tarih nedir 6 ay mı? 1 yıldan az mı? kanunen bilen varsa cevaplasın lütfen

• @berenelesabd evet 6 ay bitmeden tekrar giris yapmalisiniz ABD ye

• @berenelesabd merhaba.
    6 ay değil. 6 ay 181-183 gün arasında değişir. ABD'den çıktıktan sonra (çıkış ve giriş günlerinizde de kendinizi ABD'de yok sayarak), 180 günü ABD dışında geçirmemeniz gerekir. Hangi ayın 28,29,30,31 çektiğine de iyice dikkat ediniz. Bence risk almamak için 180 günün altında kalmalısınız ki ABD'ye tekrar girişinizde havaalanında sorguya çekilme riskiyle karşılaşmayasınız. Bu konuda da bazı ABD havaalanlarındaki memurlar daha toleranslı olabiliyormuş ama yine de güven olmaz, memurdan memura da farkedebilir, risk almaya değmez bence.

• Teşekkürler arkadaşlar

• Arkadaşlar sağlık muayenesinden sonra sonuç ortalama ne kader süre sonra çıkıyor ? Ben 2024 talihlisi olarak cayman adalarında yaşadığımdan dolayı Jamaika’ya gitmem gerekecek muayene için mülakattan 2 gün önce gitmeyi düşünüyorum bundan dolayı geçen senenin talihlileri olarak size sormak istedim .

Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gubaz53 bu soruyu Jamaika’da konsolosluğun resmî olarak tanıdığı, Kingston’da bulunan ve sağlık raporu vermeye yetkili tek sağlık kuruluşu olan kliniğe sormanız daha doğru olacaktır herhangi bir aksilik yaşamamanız için.

ANDREWS MEMORIAL HOSPITAL
    27 Hope Road, Kingston 10

Telephone Numbers:
    (876) 920-7638
    (876) 920-7687

• @gubaz53 Bu hastaneden hastaneye değişkenlik gösteriyor. Planınızı yapmadan önce mutlaka yetkili hastane ile görüşün. Zaten sizden muayeneye gitmeden önce randevu oluşturmanız istenecek. O zaman tarihleri daha iyi netleştirebilirsiniz. Bir de tavsiyem; mülakat tarihine çok yakın (1-2 gün) bir tarihe randevu alırsanız ve sağlık kuruluşu sizden ek bir tahlil, kontrol v.b. isterse raporunuz yetişmeyebilir. Bunu da gözönünde bulundurmanız iyi olur.
    Not: ( Ola ki sağlık raporunuz yetişmedi, mülakata yine de girebilirsiniz. Mülakatta her şey yolunda giderse vizeniz sağlık raporunuzu sunduktan sonra basılır.)

• arkadaşlar elçiliklerle yazışmak için dosya taşımak için ,öngörüşme yapmak için mail adresleri veya bazı elçiliklerin sanırım kendi arayüzleri olan websayfaları var.Bu mail adreslerini nereden temin edebilirim acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gubaz53 https://amhosp.org/usmedical/ sürecinizde bol şans.

Hastanenin göçmen vize sağlık kontrolü randevusu ile kırmızı ile iletmiş olduğu notunu göreceksiniz web sitesinde, "Please schedule your medical examination at least ten (10) days prior to the date of your visa interview by using the Option below."

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    514k Bakış
    U
    Dublin konsolosluğu mülakat tarihimden önce farklı bir tarihe döküman review randevusu maili iletti. İki mülakat olacak . Anladığım kadarıyla ispanya vb bazı ülkeler bu şekilde çalışıyor. İlk mülakatta eksik varsa tespit edilip asıl mülakata tam hazır gelinmesi hedefleniyor. Bazı konsolosluklar randevu veremezken Dublin’in iki randevu vermesi de kaderin cilvesi olsa gerek 😃
  • [Arşiv] Sayılarla DV2023

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k