DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @eray26 siz yine de hazırlıklı gidin, riske atmaya böyle bir şans elde etmişken hiç gerek yok. Size bakmıyorlar gibi gelse de emin olun bakıyorlar. Oraya gittiğinizde ülkeye maddi anlamda yük olmanızdan çok ülkeye iş gücü olarak katkı sağlamanız bekleniyor, bu sebeple de mali evraklarınız önemli. İlgili konsolosluk listeye eklememiş olabilir ancak travel.state.gov da dv visa kategorisinde bu özellikle belirtiliyor. Riske atmayın kendinizi derim.

  • ⭐⭐

    @lumos bu paylaşımınızı yeni gördüm. tebrikler vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @tufank Cok tesekkur ederim. En kisa surede sizin de sureciniz su gibi gecerek guzel bir sekilde sonuclansin dilerim ki.

  • ⭐⭐

    @lumos iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.


  • @bernat yanimda goturecegim her evragi ama grupta da belirtildigi gibi istemedikleri surece vermeyecegim.


  • @eray26 en mantıklısı bu şekilde Türkiye'de evrak almak çoğu devlet dairesinde çok rahat olduğu için maksimum evrakla olmak çok avantajlı


  • @heycan aynen oyle


  • @heycan siz tum evraklari tercume ettirdiniz mi mulakat icin ?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T Turco 

  • @Jiyan-Zoroğlan arkada bir inceleme olmadı evrak tesliminde bulunan kadın belgeleri sırayla dosyaya koydu oturduğu yerden kalkıp konsolosluk memuruna götürüp verdi ve bizde hemen o bankoda mülakat yaptık. Arasında bir dk bile geçmedi. Zannettiğiniz gibi bir inceleme yok.


  • Teker teker dönemediğim herkese tekrar geçmiş olsun ve iyi dilek mesajları için teşekkür ederim. “Bir şekilde viyana’ya gittim” kısmı için ısrarla nasıl gittin diye soruluyor; cevap vereyim çok sevdiğim bir şarkı ile yine;

    “Yollar gide gide biter, mahpus yata yata biter” 🙂

    Mahpus demişken, politik bir sebeple hala devam eden bir davam vardı bu yüzden de abd’ye gitmeyi çok istiyordum. 30 ekim’de duruşmam var ve tutuklama olmasa bile en iyi ihtimalle yurt dışı yasağı gelecek. Bu sebeple Belçika’ya siyasi sığınma talebinde bulundum, şu an için geçici oturumum ve Belçika içinde serbest dolaşım hakkım var. Bir süre burada iltica davam devam edecek.
    Şimdilik her şey yolunda. Günlerim 38286367282 çeşit belçika biralarını denmekle geçiyor. Tripel karmeliet efsane. İlgililere şiddetle tavsiye ederim.
    Tekrar mesajlarınız için teşekkür ederim. Kaçmak zorunda kalmadığımız ülkelerimizde, mutlu mesut hayatlar sürebileceğimiz günler dilerim.


  • @Hamuchera Yani arkadaşın bahsettiği şey aslında şuben Umman’da mülakata girerken anne soyadını değiştirmem gerektiğini söyledim çünkü kızlık soyadını yazmamıştım, evrakları teslim alan kadın önceden formu açtırıp yapman gerekiyordu burada yapamam gibisinden bir şey söyledi bende şaşırdım haliyle 3-4 saniye olmadan arka taraftan benim ayağa kalkınca farkettiğim bir hanımefendi gelip ona hafif tebessümle sorun olmaz gibi bir şey söyledi ve o işi öylece hallettim 😊


  • @eray26 ingilizcesi olmayan ve daha önceki deneyimlerde lazım olabilecekleri ve önerilenleri tercüme ettirmiştim ki faydasını gördüm, şu şekilde oldu daha önceki mülakatlarda istemedikleri askerlik belgesini askerlik yapmamama rağmen istediler yanımda çevirisi vardı verdim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • DV2023'ün Ankara için -maalesef- son vizelerinden birini almış biri olarak benim tüm deneyimim şu şekilde:
    2022 Mayıs'ta talihli olduğumu öğrendiğimde başvuru sırasındaki pasaportumun süresi geçmişti.Eksik araştırmalarım sonucu DS260'ı vizenin basılacağı pasaportla doldurmam gerektiğini düşünüp yaklaşık 3 hafta yeni pasaportu bekledim.13xxx sıralamayla en geç 2023 Nisan Mayıs gibi gitmeyi planlarken,aralık ocak aylarında durumun pek iyi gitmediğini farkettim.Hem mülakatlar azdı hem de submit tarihi önemliydi.Açıkçası umudu kesip buraya,okulumu bitirip iyi bir iş bulmaya odaklandım.Yaz geldiğinde hiç aklımda değildi artık.Henüz okulum tam bitmeden bir iş buldum,13 Temmuz'da sağlık kontrolüne gittim ve ertesi gün 14 Temmuz gecesi mail geldi.
    Tabi hiç düşünmeden o eski heyecana döndüm.İlk önce 2 ay staj yapıp işe başlayacaktım.Kendimi tutamadım ekip liderime durumu açıkladım.İşe girişim iptal edildi.Öğrenci olduğum için hesabımdaki parayı ailemden elde etmiştim ama umudu kestiğimiz için büyük kısmıyla başka bir yatırım yapmıştık.Tekrar para bulduk.Ben bir yandan staja devam ederken içim içimi yiyordu.Vizeyi alamazsam,iptal olan işim kadar güzel pozisyonu bulmam çok zordu.İlk kazandığım 2022 yazı hayal kurarak geçmişti.Şimdi mülakatıma 5 6 hafta var çok az kalmış ama hiç heyecanlanamıyordum.Tamamen stresliydim.
    Sağlık randevumu 31 Ağustos gününe aldım.İzmir'den AŞTİ'ye otobüsle gittim.Otogarın kendine ait servisleri var.Kızılay Meydanı'na bırakıyorlar.
    Sabah erken saatlerde Unganlar'ın önündeydim.Henüz randevuma zaman olduğu için kahvaltı yapıp biraz daha bekledim ve kliniğe çıktım.Görevli hanımefendilere durumu açıkladım,erken geldiğimi söyledim ama sorun olmadığını söylediler.Sadece mülakat çıktısına ve aşı raporuna baktılar.Fotoğrafımı çekip üst kata laboratuvara yönlendirdiler.İlk başta 47 doların TL karşılığını kredi kartıyla ödedim.25'ten büyük olduğum için idrar testi yapılmadı.Sonrasında aşağıya indim ve tekrar beklemeye başladım.Benden başka az sayıda Türk vardı.Orada bir arkadaşla tanışıp çağırılana kadar sohbet ettim.Aynı okuldan benzer durumlarda 2 kişiydik.Maalesef ki mülakatı 8 Eylül'dü ve bugüne kadarki tüm harcamaları ve emekleri üzücü biçimde karşılıksız kaldı.Muayene sırasında Doktor Mehmet Bey "Daha önce uzun süreli ABD'de bulundun mu?","Uyuşturucu kullanımın var mı?","Nereye gitmeyi,ne yapmayı planlıyorsun?" soruları sordu ve tek şırınga aşı vurdu.Elle muayenede karnımı ve dizlerimi kontrol etti.Herhangi bir sorun olmadan bitti.Ertesi gün saat 3'te raporumu alıp İzmir'e döndüm.
    Sağlık kontrolü sonrasında artık banka hesap dökümü ve diğer belgeleri tamamladım.Kendi durumumu anlatacak olursam 26 yaşında öğrenciyim,okulum bitmek üzere ve makine mühendisi olacağım.Hesabımda yaklaşık 15 bin USD gösterdim.10'dan fazla belge çıkardım ama çok az kısmına ihtiyacım oldu.5 Eylül gecesi babamla birlikte yola çıkıp sabah Ankara'ya geldik.Mülakatım 8.45'teydi.Saat 8 gibi sıradaydım.Tam güvenliklere yaklaştığımda "sadece 7.45 ve 8 mülakatlıları alınacak" dendi ve ben sıradan çıkıp kenara geçtim.Orda biraz telefona ve etrafa dalmışım ve sıra baya uzamış.Randevu saatinin bir önemi kalmadığını anlayınca sıraya girdim.Yanlış hatırlamıyorsam 10 gibi güvenlikten geçip elçiliğin içine girmiştim.Mülakat binasına girdiğimde,Greencard mülakat kısmı zaten doluydu.Benden sonra gelen belki olmamıştır.Bu beni biraz strese soktu.İlk önce sıra aldım,ilk numara yandığında ücreti ödedim,ikinci kez yandığında belge teslimine gittim.Şanslıyım ki bir çok kişinin gazabına uğradığı sinirli hanımefendi değil gayet anlayışlı biri denk geldi.Okuldan kaşeli zarf içinde aldığım öğrenci belgesini verdim,transkripte gerek yok dedi.Öğrenci kartımın yanımda olup olmadığını sordu,yoktu.Garanti olsun diyerek E Devlet'ten aldığım lise diplomamı verdim.Nüfus kaydı,sicil kaydı ve banka dökümünü de teslim ettim.2 tane de fotoğraf.Sonra tekrar mülakat bekleme alanına döndüm.Abartısız 2 saat beklemişimdir.Ama orda zaman baya hızlı geçiyor.Orda tanıştığım bir kaç kişi de gidince geriye yaklaşık 7 8 kişi kalmıştık.1 bankoda sanırım Mısırlı olan 5 6 kişilik bir aile uzun süredir görüşüyordu.Yani tek banko ilerliyordu.Sıra numaram 84'tü ama erken çağrıldım ve gittim.Belge tesliminde mülakatı İngilizce yapabileceğimi söylemiştim.Bunun sebebi de iş tecrübesi olmayan biri olduğum için en azından İngilizce bildiğimi gösterebilmekti.
    Diyalog basit şekilde merhabalaşmayla başladı.Sonrasında diploma sordu ve durumu açıkladım. Ne okuduğumu,ne kadar sürem kaldığını sordu.O sırada E Devlet'ten alınan lise diplomasını "geçerli evrak" olarak niteledi.Sicil kaydı ve nüfus örneğine bakarken "Daha önce hiç evlendin mi?çocuğun var mı?" sorularını sordu. Nereye gideceğimi sorduğunda gideceğim yeri ve kimin yanına gideceğimi söyledim.Çünkü zaten "orda arkadaşın mı var?" diye bendne önceki herkese soruyordu. Ne iş yapacağımı sorduğunda "Makine mühendisliği yapmayı planlıyorum ama ilk 6 ay 1 sene hizmet sektöründe çalışacağımın farkındayım" dedim."Zaten iş tecrübesi yok,mühendislik diye tutturup işsiz kalır bu" düşüncesine girmesin diye kendimce planlar kurmuştum 😃 En son hesap dökümü önündeydi,hiç ona bakmadan ne kadar param olduğunu sordu ve söyledim."Hayırlı olsun" diyip vizemi onayladı.Gün içerisinde ISSUED oldu ve 2 gün sonra da pasaportumu teslim aldım.
    Bu süreç bana psikolojik olarak çok geliştirdi.2021 Ekimde başvururken büyük bir depresyon içerisindeydim.2022 Mayıstan sonra büyük bir mutluluk ve "nasılsa ABDye gidiyorum" psikolojisine girdim.Sonra Aralık'ta gerçekleri farkedince ciddi anlamda zorluk yaşadım.Sonrasında durumu kabullenip Türkiye'ye odaklandım ve aslında başarılı da olmuştum.Sonra gene 1 mail tüm planları değiştirdi.Gene çok risk aldım,hata yaptım ama mutlu sona ulaştım.Vize alamayan ve özellikle vize alıp da kapıdan çevrilme travması yaşayan arkadaşlar için çok üzgünüm.Ben aylar önce gidememeyi kabullenmiştim ve aşmıştım.O yüzden içten inanarak söylüyorum ki sizi anlayabiliyorum.Ancak bu ciddi bir hayat deneyimi oluyor.Umarım hepimiz için en iyisi gerçekleşecek.
    Dosya taşımış herkese çok teşekkür ediyorum.Onlar sayesinde bu vizeyi alabildim.Ayrıca bu forumu kuran ve yönetenlerin emeğinin karşılığı bitmez.Onlara da teşekkür ediyorum.


  • @heycan bende o zaman gerekli gereksiz demeden her belgenin tercumesini yaptirayim


  • Herkese merhabalar,
    Bizim de vizemiz neyse ki onaylandı. Daha önce bahsettiğim eşimin gözündeki problem sonucu etkilememiş oldu. Benim sorum greencard'ın gönderileceği adresle ilgili. Mülakatta arkadaşımın adresini vermiştik ama arkadaşım taşınmak üzereymiş. Biz şubatta Abd'ye gitmeyi planlıyoruz. Bu nedenle mülakatımız geçtiği için yeni adresi nasıl verebilirim bilgilendirir misiniz? Değişiklik yapmak mümkün mü?
    Şimdiden çok teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @makaron Ulkeye girerken yeni adresinizi bir kagida yazarak, gocmenlik polisine iletebilirsiniz, sizden zarflari istediklerinde verirsiniz yani.


  • @lumos aa tamam, öncesinde burada yapmam gereken bir şey yok yani 🙂 Çok teşekkür ederim bilgilendirme için 🙏


  • Arkadaşlar bakıyorum herkeste bi karamsarlık var tamam dv23 korkutucu bir şekilde geçmiş olabilir ama forumdaki deneyimli arkadaşların da ısrarla söylediği bir şey var her sene dv süreci kendi içinde parametreler barındırıyor ve ayreten şuna dikkat çekmek isterim excel tablosundaki kişi sayısı bir bana mı az geliyor tamam zamanla arttığını söylediler tecrübeli arkadaşlar ama yine de az geliyor işte. Bilmiyorum geçen sene bu zamanlarda excele kayıtlı olan kişi sayısını tabi.Ben yine karamsarlığa kapılmadan tedbirler alınması taraftarıyım şahsi görüşüm en kötü senaryoda Ankara’nın 12k ları görüceğidir.3k,5k,7k CN numaralarına sahip olan arkadaşların panik yaptığını görünce şaşırıyorum.Herkese stressiz başarılı süreçler diliyorum umarım isteyen herkes alır o vizeyi.


  • @bendedimsize çok şey söylenebilir ama halen ucu açık bir konu bence bu dv24 için şu kadar olur demek çok zor

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • @bendedimsize Bu cümleleri 2023 sürecinde bir çok kişi söyledi 2022 yılı bitiminde ama maalesef 8k da mülakat alamayan arkadaşlarımız oldu, 35k case number verilmiş olan bir yılda 12k ile yada 15k ile kapatılması çok vahim. Herkes her şeye hazırlıklı olsun bence, tüm seçenekleri detaylıca çalışıp değerlendirin maalesef isterlerse CN0001 den sonra bile mülakat vermeyebilirler ve bu konu ile alakalı kimsenin yapacak bir şeyi olmaz. Herkese bol şans ..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum