Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ozgurcc estağfurullah nedemek bazen hayatlarimizda karar alırken ufak dokunuşlar olur iyi gelir insana kelebeğin Kanata cirpmasi ile okyonusta firtina yapmasi gibi admin arkadaşlar güzel ışık oldunuz yolumuza bizlere✋🙏😊tesekkurler


  • @Ömer-Şerif-BAYAZIT sizede yeni hayatinizda mutluluklar dilerim Omer bey tebrikler 😊🙏✋

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bernat kısa sürede AP sürecinizin sonlanacağına eminim.
    yolunuz açık olsun, abd'de bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mstfak hayırlı olsun vizeniz.
    abd'de huzur ve başarı diliyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkmn tebrikler, vizneiz hayırlı olsun.
    abd'de huzur ve başarı diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @clestial vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun.
    abd'de huzurlu ve başarılı bir hayat diliyorum sizlere.


  • @Whocares99 Çabalarınızın karşılığını almanız sevindirici. Vizeniz hayırlı olsun. Hayatınızın yeni döneminde sağlık ve mutluluk dilerim.


  • @Whocares99 Tebrik ederim. Sağlık mutluluk dolu bir gelecek dilerim

  • ⭐⭐

    Merhaba Sevgili DV Severler,
    Sunu soylemeliyim ki, bu macerada bas rolu ceken cok degerli insanlar var. Sevgili @gucarslan, @crazycells ve degerli arkadaslarinin olusturdugu bu efsane platform yani yesilkartforum; en yakininiza sordugunuzda anlamayacaklari sorularin cevabini bulmamizi, ya da duslerimizde goremeyecegimiz ak saklali dede ve nur yuzlu ninenin verecegi destegi saglayan bir dijital kultur ortami. Ulkede bu disiplinle tek kurum yok, yoksa saha kalkardik, cesitlilik vizesi cekilisi kazanani 4 kisi olan efsane ulkelerden birinde olurduk. Dosya tasima ozelinde de sevgili DV peer’lerim @achillesoag, @cerkezkizi09 ve @ahmet_ e bu bilinmeyen yolculukta bana onculuk ve eslik ettikleri icin sevgilerimi buradan iletmek isterim.

    Bildiginiz uzere, Turkiye’den Turkiye dogumlu olarak DV kazanani olmak ayri bir kategori oldu son bir kac senedir. Hem artan devam orani hem de Turkiye’deki super demokratik egilimler sonucu, benim gibi yuksek CN’li birine EU bolgesinde sira gelmeyeceginin bir cok isaretiyle doluydu. Yine de ogrenir ogrenmez senelerdir metaverisini guncelleyerek beklettigim DS-260 formunu olabildigince erken doldurup cekilisin aciklanmasinin 25. saatinde sisteme kaydettim. Peki bu yeterli miydi? Degildi, o nedenle de 9 Mayis 2022’den itibaren acaba nasil tasirim, keske ABD (baska her kitaya var…) vizem olsaydi gibi dusuncelerle aklim bir oturdu bir kalkti. ABD vizesinin bir gun beni bu sekilde isiracagini bilerek yasadim son on bes yili zira… Bir kac guzel firsat da buldum, is buldum vs ama sonra bunlar da olamadi bir sekilde… Ben Ankara’dan kesinlikle alamayacagimi coktan fark etmistim de, Ankara bunun farkinda degildi, seneye iyi baslamis gibi yapti fakat yuksek cut-off yalandan gulumsuyordu. Bir cok arkadasim gibi ben de once vizem olan ya da seyehat edebilecegim yerlere daha current olmadan mailer attim, formlar doldurdum, mail adresim biraz dunyayi seyre cikti. 3 Ocak 2023’de verileri de gorunce bir bardak buzlu su icip, artik yalvarma moduna gectim konsolsoluklara, bu arada Telegram grubundan benim gibi bir kac arkadas daha coktan secenek avina baslamisti. Sevgili @achillesoag ve @cerkezkizi09'nin yesil isigiyla guzel ulke Avusturya’dan olumlu yanit aldik. Mailimde kisacik, Ankara’dan mulakat alamayacagimi cunku cok ‘demokratik’ olduklari icin bana sira gelmeyecegini soyleyip rica ettim dosyami kabul etmeleri icin, Ocak ayinda. Hemen mail geldi; tabii ki, seve seve tasiriz dosyanizi fakat Ankara’nin durumu nedir diye, gerisi dedikodu artik ama sonunda oldu. Benim CN malumunuz 302XX haliyle oldukca erken ve current olmadan tasimis oldum.

    Sureci hizlica ogrendik, klinige telefon ettim bazi detaylar icin (ozellikle bes yas alti Covid asisi konusu bazi arkadaslari zorladi) ve gerekli adimlari atmaya basladik.
    Bu surecin en buyuk bolum sonu canavari, Schengen vizesiydi, o tek basina baslik olacagi icin detaylara giremeyecegim. Fakat sunu belirtmeliyim ki, Turkiye’deki Avusturya Buyukelciligi DV surecine hakim artik ve bunun icin bizlere destek oldular, basta cok sorguladilar hatta bazen ret de verdiler ama genel tutum oldukca iyi niyetliydi. Cunku, bir ulkeye, ikinci bir ulkeye goc etmek icin turistik (baska kategori yok) vize istemek durumundaydik. Kendi kendimizi yakacak bir sinirdi bu nokta, cunku amac gocmenlik… Ilk dosyalari cok guzel hazirladik ve oncu gucler Ogun ve Ahmet sorunsuzca vizelerini aldilar.

    Nitekim ben de bultende aktif olmayi (ust uste bu kadar 30.000 de kalmasi yuregimizi hoplatti) ve mulakat almayi bekledim ki, Avusturya’dan vize alayim, cunku oncesinde alip durdugum vizeler sureye yetmedi. Nedense, erken tasima, erken submit ve kendi skalamadaki en kucuk CN olmama ragmen Avusturya bana mulakati 25 Temmuz icin planladi, benim mevcut Schengen vizem 20 Temmuz'da bitiyordu. Aslinda belki mail atsaydim erkene alirlardi, dedigim gibi aylardir siradayim ama mecbur kalmadan bu duruma ellemek istemedim, biz bu kadar guzellik yaptilar hos gorulmeyen (israrla ozellikle erken tarihe alamayacaklarini her yerden duyuruyorlar cunku) bir talebim olmasin diye dusundum ve tekrar vizeye basvurdum, neyse ki sorunsuzca Schengen basvurusu onaylandi.

    Saglik Kontrolu
    18 Mayis 2023 tarinhinde mulakatin gelmesinden sonra, hatta hemen o an, Saglik kontrolu icin ilgili klinige mail attim ve randevu aldim. Zaten asilarimiz, epikrizlerimiz, tum saglik gecmisimiz ve kisa bir anamnez notumuz hazirdi, sadece arada bir operasyon daha oldu ve onu da ekleyince her sey tamamdi. Randevu gunu, guzelce gorusmemizi yaptik hatta klinik bizzat tesekkur etti, Turkiye’den gelen bir cok kisinin onlarin islerini cok kolaylastirdigini soylediler (saniyorum birirleri Viyana ekibinin organize edenlerden oldugumuzu iletmis 🤗 ). Bu arada tum orjinal saglik belgelerini kendim cevirdim ve bununla ilgili hic bir sorun yasamadik, bilakis bir yandan da anamnez verirken herkes icin kolaylik oldu. Ozellikle bir takim testlerde sonuclarin degerleri onemli bu nedenle orjinal belgeleri de mutlaka goturmelisiniz tabii artik bunu soylemeye gerek kalmamistir.

    Mulakat Gunu
    25 Temmuz 2023 Sali gunu, o gun mulakati olan arkadaslarla birlikte, bir gun once Saglik kontrolunde de birbirimize eslik etmistik, bir yerde bulustuk, kahvelerimizi ictik ve saatin gelmesini bekledik. Herkesin mulakati 13:00’e planlamisti, benim yine 13:30 😁 . Adrese gittik ve koridorlara tasan siraya girerek beklemeye basladik, oldukca uzun bir sira vardi ama islemler seri bir sekilde ilerliyordu. Iceri girdik, sonra adimiz okundu ilk olarak Sevgili A. Hanim belgelerimizi aldi, sonra yine bekledik, odeme icin baska vezneye gittik ve en son mulakat icin adimiz okundu. Mulakatimiz biraz rutin disiydi, hattta cok konustuk (olumlu anlamda) diyebilirim. Tuylu evladimizin cinsinden, asilarina kadar konustuk. Sonra o meshur ‘vizelerinizi onayliyorum’ cumlesini duyduk. Bu arada evraklarimiz eksiksiz oldugu icin bizim islemler de erken bitti, yani islemler hizli yurutuluyor, herkes verimli is yapiyor.

    NOT: Bu deneyimde, evraklar, asilar vb. konulari tekrar tekrar yazmadim. Cunku ziyadesiyle konusuldu ve ben de kisisel olan durumlar disinda ozel bir belge vermedim. Bildiginiz gibi kosullari sagliyorsaniz da bazen idari sorusturmaya denk gelebilirsiniz ki bir kac arkadasimiz bu surecteler, onlara sabir ve ivedi sekilde vizelerine kavusmalarini dilemek isterim tekrar buradan.

    Ben bedava kola kazanamayan bir insanim arkadaslar, bana herkesin yurudugu yol daha tasli olur 😉 barisiktim bu durumla cunku benim icin norm buydu ve cabalamam gerekiyorsa elimden geleni yaparim, ama artik tukenme noktasindaydim. DV2023 basvurusu benim araliksiz 13, aralikli 15. basvurumdu, arada Covid nedeniyle yanan bir Kanada gocmenlik surecim ve bir kac tane ufak baska aksayan, sonu gelmeyen gocmenlik sureclerim oldu. Daha sokun etkisi gecmedi ama sevgili @gucarslan nin dedigi gibi detaylar muhim degil, o vizeleri gittik ve aldik.

    Hepinize iyi haftalar, bekleyen herkese beklentileri dogrultusunda cevap ve gelismeler diliyorum. Saglikta kalin.

  • Yasaklı

    @gkmn belge teslimi biraz gergin geçmiş ama soğukkanlılığınızı korumuşsunuz, tebrik ederim. yeni hayatınızda mutluluklar.


  • Vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @lumos Tebrikler. Viyana, Muscat, Hong Kong ve diğer konsolosluklarin önümüzdeki yılda da bol mülakat dağıtması dileğiyle


  • @lumos Tebrikler, ABD'de bol şans diliyorum.


  • @lumos Tebrikler, yeni hayatınızda başarılar dilerim

  • ⭐⭐

    @lumos 15 başvuru, 30 bin üstü olup beklemek, birden fazla Schengen ve daha neler neler... Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz sözü sizin için Tuğba Hanım😎
    Çok sevindim, hayırlı uğurlu olsun👏
    ABD'deki yeni hayatınızda sağlık ve mutluluklar dilerim❤


  • @lumos 13. Başvuruda mutlu sona ulaştınız, mülakat gününde sizi etiketleyip sormuştum ne durumdasınız diye ancak sonuç kesinleşmiş duruyor. Tekrardan gözünüz aydın ABD'de bol şans diliyorum

  • ⭐⭐

    @Serapp Bilmukabele Serap hanim, siz de ayni kulvardasiniz, yeter ki saglik olsun, diger yollar alinir. 💚 👊 💪

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lumos emeklerinizin karşılığını almanız en çok beni mutlu etti.
    süreç ne kadar zorlu olsa da önemli olan pes etmeden devam etmekti, bunu da layıkıyla yaptınız.
    foruma katkılarınızın artarak devam etmesi, abd'deki deneyimlerinizi bol bol okumak dileğiyle..

    vizeniz de yeni hayatınız da hayırlı olsun.
    daha güzel, daha mutlu en önemlisi daha özgür coğrafyaların huzur vermesi dileğiyle!

    bol şans 😉

  • ⭐⭐

    @Uçan-hollandalı Tesekkurler, ancak yerlesik hayata donebildim. Kusura bakmayin, uzun bir cevap oldu 😁


  • @lumos Tuğba Hanim çok mutlu oldum sızım ve aileniz adına forumda ve telegramda her sorunda her problemde gece gündüz insanlarin yanındaydınız bu kadar insana dokunduktan sonra Dv-2023 filminin sonunda iyi insanlar eninde sonunda kazanır finali ile güzel bitmesi çok mutlu etti🙏👍😊💐 yolunuz açık olsun...


Benzer Başlıklar

  • 11426
  • 1168
  • 516
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum