Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @moonlight Asylum kisitlamasi yok bildigim kadar ile ama basari sansinin avukat tarafından degerlendirilmesi lazim.


  • @kfreeman Düşünceniz çok mantıklı ve tutarlı ancak maalesef ABD hükümetinin hangi mantıkla hareket ettiğini çözemiyoruz. Tarih current iken 6 ay neredeyse hiç randevu vermeyip önce bir anda 8 Eylül 2018'e çektiler. Biz bu tarihin ilerlemesini beklerken bir kaç ay bir gün bile ilerlemeyip sonra 1 Ocak 2018'e geri çektiler. 2022 yılının aile birleştirme vizesi kotasının 57bin adedi hiç kullanılmadan çöp oldu. Yanılmıyorsam çalışma bazlı kotasına transfer edilen aile birleştirme kotası buna dahil değil. Musluman ülkelere Trump doneminde baslayan kısıtlamayı Blinken'ın daha da genişletildiği söyleniyor. Yani bariz bir sekilde hükümet kaynakli bir çok koldan engelleme var.


  • @ICu bu çok hızlı gelen bilgi için teşekkürler. Evet çok hızlı sonuçlanmış. Bu kadar hızlı sonuclanacaksa ve durumumuz buna uygunsa aslinda mantıklı. Çünkü böyle sessiz beklersek daha çok bekleyebiliriz.


  • Bakın aslında dava konusunda bize fayda sağlayacak bir durum da yok gibi çünkü biz mülakat alamayanlara mülakat verilse dahi current olmadığımız için vize yine alamayacağız ekteki örnekte tam olarak bu olmuş mülakatı geçmiş ama eksik belgeyi tamamlayana kadar bülten gerilediği için yine de vizesini alamamış.. bu kadar acımasız bir sisteme nereden düştük biz gerçekten inanılmaz
    image.png


  • @moonlight doğru bir yere degindiniz aslında. Çünkü şimdi hatırladım bülten ilk gerilediginde o gün randevusu olan biri başka bir forumda konsolosluğa gittigini vizesinin onaylandigini ama vermediklerini anlatmıştı. Konsolosluktaki memur sistem musade etmiyor demiş. Bültende tarihiniz aktif olduğunda vizenizi alacaksiniz diye bilgi verip göndermişler.


  • @ecom Gerçekten çok kötü aynı bizler de her şeyimiz tamam bomboş yere bekliyoruz bir de mülakatını geçen insanlara vize vermemişler.. daha önceki kazanılan mandamus davası örneğinde mülakatı almışlar ama bülten 2021de current oldugu için vizelerini alabilmişler gibi görünüyor


  • Yabanci site ve gruplardan takip ettigim kadariyla arada approved olanlar goruyordum. En son 2018 cektikten sonra kimseden haber cikmamaya basladi. Pandemi zamanina denk gelen bazi olumsuzluklardan dolayi bu tarihe cektiklerini dusunuyorum. Ilerideki aylarda normale donusecektir. Ama yine de normalinden cok zaman aldi. Asiri yogunluk var. Hele birde benim gibi Vermont a dusen birinin hali perisanlik! 😒 @gembruce


  • Morrison cevap yazdi. Mandamus bize uygun degilmis. 😞


  • @gembruce
    Sebep? Önceden mandamus'a katılan F2A var?


  • @ICu Belirli bir tarihle herkesi durdurdukları ve durum bize özel olmadıgı içinmiş. 2-3 yıl daha randevu alamayabilecegimizi, hatta Trump gelirse GC sahipleri icin aile birleştirmelerini tümden kaldirabilirmis. 2-3 yıl icinde vatandaş olmayı planlıyorsam, çocuğum icin ayrı bir I-130 formunu şimdiden doldurmanın faydalı olacagini söyledi. Yüksek lisans ile esimi getirme ihtimalini sordum. Reddedilir, istihdam edilmesi ya da yatırım yapması ile gelmesini saglayabilirsiniz dedi. İkisi icin de pek bir sansımız yok.


  • Bence hızlı ilerleme olmasa bile yine de eritilerek ilerleyecektir tarih ben öyle düşünüyorum. Bir önceki bültenden 1 sene ileri attı yeni bülten. Biraz daha uğraştıracaklar her zamanki gibi ama yolun sonu güzel...


  • @Atılay-Yeşilada keşke bu zor geçen 3 yilin ardindan sizin kadar umutlu olabilsem. Ama bizim ülkemizde 2019 yilindan bekleyen olduğunu sanmıyorum. Buda hala bizim için bultenin hareket etmediği anlamina gelir. Forumda bile suan en eski bekleyen ben @moonlight ve @gizemaö variz ve hepimiz 2020 dosyasiyiz. Tamam herkes forumdan haberdar değildir ama illaki bir kişi olsun duyardık. Dile kolay ama geçmesi çok zor yillardi bizler için. Olsa olsa yine 2019 dan bekleyen yabancilara verecekler vizeleri. Zaten yayinladiklarinda anlariz bakalım kaç türk vatandaşına vize vermiş ankara konsolosluğu .


  • @ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @Atılay-Yeşilada keşke bu zor geçen 3 yilin ardindan sizin kadar umutlu olabilsem. Ama bizim ülkemizde 2019 yilindan bekleyen olduğunu sanmıyorum. Buda hala bizim için bultenin hareket etmediği anlamina gelir. Forumda bile suan en eski bekleyen ben @moonlight ve @gizemaö variz ve hepimiz 2020 dosyasiyiz. Tamam herkes forumdan haberdar değildir ama illaki bir kişi olsun duyardık. Dile kolay ama geçmesi çok zor yillardi bizler için. Olsa olsa yine 2019 dan bekleyen yabancilara verecekler vizeleri. Zaten yayinladiklarinda anlariz bakalım kaç türk vatandaşına vize vermiş ankara konsolosluğu .

    Çok haklısınız gerçekten ne zaman bir şeylerin olacağını bilmeden beklemek en berbat durumlardan biri ve insanın içinde hiç iyimserlik kalmıyor doğal olarak. Ben de 2019'dan beri bekleyen olmadığını düşünüyorum en azından Ankara'da... Ve genel olarak bu tarih tüm dünyadaki bekleyen varsa az kişi de olsa eritmek için yapılıyor bence. Belki 2019-2020 arası çok az dosya var ve gelecek ay 2020 olacak o tarih. Yavaş yavaş da current'a tekrar dönecek, bir anda dönmese bile. Umarım önümüzdeki aylarda daha da hızlanır süreç, sizlerin güzel haberlerini okuruz buradan, bizim için de umut verici olur.


  • @ecom
    Benim de aklıma şey gelmişti:

    Feb/2019'da eşi DQ olmuş birisi çoktan vatandaş olmamış mıdır? I-130 süreçlerini falan da sayarsak...

    GC'li eşin Abd'deki kalış süresi çoktan 5 seneyi bulmuş, kişi vatandaş olmuştur. Dünya çapında kaç tane böyle GC'li kalmıştır ki


  • @ICu aynen ben de bu şekilde F2A kategorisini artık inofficial bi şekilde bitirdiklerini düşünmeye başladım bu tarihlere göre zaten eşleri vatandaş olmuş caseler kalıyor sadece geriye belki de..


  • @ICu tabi ki buda doğru bir mantık. Ama öte yandan paylaştıkları verilerde birilerine f2a verilmiş oluyor az sayidada olsa. Farkettiyseniz mantık bile yürütemiyoruz bu kadar mantıksızlık içerisinde.


  • Sizlerin sürecini gözlemledikçe inanılmaz gözüm korkuyor. Zor bir süreç bekliyor bizi de sanırım. Umarım en kısa zamanda herkesin ki sonuçlanır 😕


  • @ecom
    Evet, her ay randevu kapasitelerinin çok altında sembolik rakamlarda randevu verip senelik limitin altında kalıp sene sonu yaklaşırken kullanılmayan vizeleri başka yerlerde kullanıyor veya çöpe atıyor da olabilirler.

    Çünkü geçmişte benzer bir şey olmuştu sanırım; kullanılmayan F2A vizelerini EB'ye vermişlerdi


  • Tum foruma selamlar amerikada yasiyorum green card holder bir partnering var ulke icinde bu surece girdigim zaman green cardim elime gecene kadar calisma ve seyahat iznine sahip olabiliyor muyum tesekkurler


  • @ulas1111 merhaba, öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın ki sağlıklı yönlendirme yapılabilinsin. Siz şu an Amerika’da hangi statüte de yaşamaktasınız? Hangi vizeye sahipsiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum