F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
Onlardan bir iyilik beklemiyorum zaten de umarım çekilen acılar ilerde unutulmaz.
#Ekim2023Bülten
-
@gizemaö çok yavaş olduğu söylenilen zamanlarda bile yok bu kadar bekleme süreleri. İyice suyu çıktı bu işin artık mantık yürütmek olmaz çünkü ortada mantıklı bir şey yok. Ankara konsolosluğu bizlere hizmet için değil adeta yabancilar için burada. Yabancilar olmasa heralde dükkanı kapatıp gidecekler. Dv kazananlarini bile perişan ettiler 2 yıldır insanlar vize alacak konsolosluk ariyorlar kendi ülkemizde yokmuş gibi. Kısmen normal sürelere sahip tek vize türü vatandaşların yakınları onlarada artık mecburlar yani.Çok tuhaf zamanlar...
-
Ben de çok ama çok üzgünüm 3 yılı geçti sürecimiz ve hala belirsizlik devam ediyor daha da geriye gitmediğine şükrediyorum ama daha ne kadar bekleyeceğiz yazıklar olsun böyle bir hayal kırıklığı olamaz
-
DQ'da bekleyenler olarak mandamus davası acsak mi? Artik zamanı geldi sanirim. Hakim gözüyle de yeterince ızdırap çekmedik mi? Ben hiç avukatla süreç yurutmedigim icin öneride bulunamıyorum. Aranızda önerebilecegi iyi bir avukat olan varsa ben varım çünkü normal yoldan hiç bir umidim kalmadı artık. Bu ay ileri gidip, gelecek ay geri de gidebilir. Bir standartları yok. Birlik olursak en azından masrafı düşürürüz.
-
@gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
DQ'da bekleyenler olarak mandamus davası acsak mi? Artik zamanı geldi sanirim. Hakim gözüyle de yeterince ızdırap çekmedik mi? Ben hiç avukatla süreç yurutmedigim icin öneride bulunamıyorum. Aranızda önerebilecegi iyi bir avukat olan varsa ben varım çünkü normal yoldan hiç bir umidim kalmadı artık. Bu ay ileri gidip, gelecek ay geri de gidebilir. Bir standartları yok. Birlik olursak en azından masrafı düşürürüz.
Bizim iyi bir göçmenlik avukatimiz var ama böyle davalarla ilgileniyor mu bilmiyorum çünkü genelde gördüğüm amerikali avukatlar açıyor bu davalari. Ama hafta içi sorarım.
Aslında burada bu konuda eskilerden deneyimli bir arkadaş vardı. Forumda hala aktif mi bilmiyorum ve detayları hatırlamıyorum ama kendisi deneyimiyle bizlere faydali olabilir. @cesurcaner -
2019 yılını zaten daha önce işledikleri için hızlıca geçecekleniri düşünüyorum. Yoksa hiç bir mantığı yok bunun. Geri gitmek ne demek. Zaten 2020 gelmiş. Orada yazılan 2019, ama 2020 ve 2021 caselerde hareketlilik olacağını düşünüyorum ilerdeki zamanlarda.
-
Arkadaşlar bu bültende iki farklı tablo var. Bunun farkı nedir kendimize uygun olanı hangisi acaba neye bakmamız gerekiyor
-
@meryem-b. amerika dışından başvuranlar olarak ilk tabloya bakmamız gerekiyor, ikinci tablo amerika içerisinden başvuranlar için
-
@ecom, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
@gembruce, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
Bizim iyi bir göçmenlik avukatimiz var ama böyle davalarla ilgileniyor mu bilmiyorum çünkü genelde gördüğüm amerikali avukatlar açıyor bu davalari. Ama hafta içi sorarım.
Aslında burada bu konuda eskilerden deneyimli bir arkadaş vardı. Forumda hala aktif mi bilmiyorum ve detayları hatırlamıyorum ama kendisi deneyimiyle bizlere faydali olabilir. @cesurcanerMorrison ile çalışmışlar.
Sanırım 4 Aralık gibi dava süreci başlamış, 1 Ocak'ta dava açılmış ve 14 Ocak'ta mülakat mektubu gelip 22 Ocak'ta mülakata girmiş. Epey hızlı.
O zamanlar kişi başı toplam 1000$ imiş ama şimdi 2000$ istiyor herhalde
-
@moonlight teşekkür ederim. Yani ikinci tablo Amerika içerisinde evlenip süreci başlatanlar için değil mi? Dosyamızı Amerika’da avukatın başlatması ve bizim Türkiyede olmamız bu bültene dahil değil. Doğru mu Anladım acaba
-
@meryem-b evet benim bildiğim kadarıyla I-485 AOS formu doldurmak için ikinci tabloya bakılıyor o da amerikada bulunanlar için geçerli sanıyorum
-
@gembruce mandamus hakkımız var mı bizim acaba? O sadece asylum başvurusu yapanlar için olmuyor muydu?
-
@gembruce biz de buraya kadar avukatsiz ilerledik ancak fikrinize katiliyorum yanlis hatirlamiyorsam en son okudugumda 3 senenin dolmasi gerekiyordu o dava icin.
Artik hukuk yolunu tutmak tek cozum gibi gozukuyor. Zaman gectikce sabrimiz azaliyor. Is 15 dk lik mulakata kalmisken beklemek daha da zor. -
@moonlight Anladım çok teşekkür ederim.
-
@ICu Güncel durumda da bu süre ve ücretle olabilecekse benim için makul. Bugün Türk bir avukatın ofisini aradım, mandamus size uygun değil dediler. Morrison'a web sitesinden mesaj bıraktım. Geri döndüklerinde randevu alıp ona da soracağım.
-
@moonlight Asylum kisitlamasi yok bildigim kadar ile ama basari sansinin avukat tarafından degerlendirilmesi lazim.
-
@kfreeman Düşünceniz çok mantıklı ve tutarlı ancak maalesef ABD hükümetinin hangi mantıkla hareket ettiğini çözemiyoruz. Tarih current iken 6 ay neredeyse hiç randevu vermeyip önce bir anda 8 Eylül 2018'e çektiler. Biz bu tarihin ilerlemesini beklerken bir kaç ay bir gün bile ilerlemeyip sonra 1 Ocak 2018'e geri çektiler. 2022 yılının aile birleştirme vizesi kotasının 57bin adedi hiç kullanılmadan çöp oldu. Yanılmıyorsam çalışma bazlı kotasına transfer edilen aile birleştirme kotası buna dahil değil. Musluman ülkelere Trump doneminde baslayan kısıtlamayı Blinken'ın daha da genişletildiği söyleniyor. Yani bariz bir sekilde hükümet kaynakli bir çok koldan engelleme var.
-
@ICu bu çok hızlı gelen bilgi için teşekkürler. Evet çok hızlı sonuçlanmış. Bu kadar hızlı sonuclanacaksa ve durumumuz buna uygunsa aslinda mantıklı. Çünkü böyle sessiz beklersek daha çok bekleyebiliriz.
-
Bakın aslında dava konusunda bize fayda sağlayacak bir durum da yok gibi çünkü biz mülakat alamayanlara mülakat verilse dahi current olmadığımız için vize yine alamayacağız ekteki örnekte tam olarak bu olmuş mülakatı geçmiş ama eksik belgeyi tamamlayana kadar bülten gerilediği için yine de vizesini alamamış.. bu kadar acımasız bir sisteme nereden düştük biz gerçekten inanılmaz

-
@moonlight doğru bir yere degindiniz aslında. Çünkü şimdi hatırladım bülten ilk gerilediginde o gün randevusu olan biri başka bir forumda konsolosluğa gittigini vizesinin onaylandigini ama vermediklerini anlatmıştı. Konsolosluktaki memur sistem musade etmiyor demiş. Bültende tarihiniz aktif olduğunda vizenizi alacaksiniz diye bilgi verip göndermişler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum