Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

• @tufank

Bu arada ABD'deki bir kaynaktan, EW-4 EW-5 lerin de 10.000 lik kotadan düştüğünü öğrendim. Çok emin olmadan söylediği için kaynağı söylemeyeyim ama doğru da olabilir diye paylaşayım.

Ayrıca Av. Muhammed Üzüm beye de mail attım. Kendileri konuya geri dönüş yaparlarsa kesin bilgi niteliğinde olacaktır muhtemelen. Onu da ayrıca yazarım döndükleri zaman.

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 ben de az önce BDV ye sordum cevap bekliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 BDV de aynı cevabı verdi. Yıllık 10k kota içerisine bizimle birlikte gelen aile üyeleri de dahil. Aşağıya sorumu ve gelen cevabı ekledim.

Ben: Hello, I would like to know more about annual limit o the EW (EB-3C) visa. As we know there is a 10.000 visa limit yearly for this category. Is this limit includes both the principal beneficiaries (the primary workers) and their derivatives? For example we are a family of 3 members. When we have chance to get our green card , is the annual visa limit reduce by "1" or "3"? When I check yearly visa statistics it shows that spouse and children included in these visa numbers. So in my opinion 10,000 visa limit is the total number of visas available for both the primary EB-3 Other Workers and their family members. Can you please confirm this?

BDV: Hi TUFAN, thank you for contacting us.
    You are correct, there is a 10,000 Visa limit. Unfortunately, this does include dependents. This means that even if there is one person being sponsored, your entire family of 3 gets counted in the visa application process.
    To answer your question: When we have chance to get our green card , is the annual visa limit reduce by "1" or "3"?
    It reduces by 3.

• @tufank Diger Employment based kategorileri icin de oyle oldugunu dusunuyorum. Dogru tahmin etmisiz. Baska bir aciklamasi olamazdi mantiken zaten.

• ⭐⭐⭐⭐

@dpdemir evet tüm EB3 kategorisi için durum aynı. Tıpkı DV’de olduğu gibi.

• Ortalama 1.5 aile çarpanı olduğunu düşünürsek 4.000 işçi bile alsa yıllık bunu, 10.000 lik kotayı doldurur. 95 yılından bu yana hiç dolmaması enteresan gerçekten. Demek ki gerçekten maliyeti karşılayabilen insan sayısı az. Normalde akraba işi, İngilizce yoksunluğu, 100 den az personel çalıştıran şirketlerin sponsorluk için mali yetersizliği vs de var derdim ama diğer başlıktaki en son mülakatı geçen arkadaş hepsini boşa çıkardı. 😃 Tek akla gelen maliyetler ve ülke bazlı kotalar diye düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 maliyetler, bekleme süreleri, 1 yıllık çalışma zorunluluğu , maaşın düşük olması ve şehir merkezine uzak iş lokasyonları buradaki sayıyı düşük tutuyor bence . Ama son zamanlarda talebin arttığını söyleyebiliriz. Son senelerde kotanın dolmamasını da işlem hacmine ve yavaşlığa borçluyuz bence. Sadece EB-3C bazında söylemiyorum, tüm göçmen kategorilerindeki yoğunluk özellikle Consular Processing seçeneği ile ilerleyenleri etkiliyor.

Bu arada ben de kriterleri çözmüş değilim. Bir akrabanın yanında işe girmek doğrudan ret sebebi değilmiş görünen o ki. Yine de bu nedenden dolayı ret alan veya belirli aşamalarda takılan çok kişi vardır diye düşünüyorum. Audit, RFE gibi adımlarda elenenler.

• ⭐⭐⭐⭐

Ekim 2023 vize bülteni bugün açıklanır umarım. "Perm processing times" tablosu da henüz güncellenmedi. Bakalım yeni mali yılda süreç nasıl ilerleyecek.

• ⭐⭐

@tufank Fiscal year 2023 de Ağustos verileri gelmeden baktığımda toplam 50 EW vizesi verilmiş. Şubat ve haziran aylarında hiç EW vizesi verilmemiş.Aylık ortalama 5 EW vizesi gibi bir ortalama görüyorum. Çok az gibi göründü bana.Diğer ülke konsolosluklarına da bir bakacağım.

• ⭐⭐⭐⭐

@selamibasaran evet sayılar az, başvuralar da az diye umuyoruz 🙂 Aşağıdaki iletide bu sayıları çıkarmıştım:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2375/eb-3c-ew-green-card-süreci-danışmanlığı-konusunda-sorular-ve-uyarılar/455?_=1694773005720

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 
  • ⭐⭐

@selamibasaran Bence normal. Daha yeni yeni duyulmaya başladı. Eb3vize üzerinde bile şu anda ortalama 110 başvuru var.

• @Riethian 111 için gelmekteyim 🤣

• ⭐⭐

@Uçan-hollandalı 😂 😂 Bekliyoruz. Ama önce kafadaki bütün soru işaretlerini çözmeyi unutma :))

• ⭐⭐

@Uçan-hollandalı başlat hocam. Parayı ayarladıysan bekleme.

• IMG_6332.jpeg

Açıklansa da ilerleme var mı görsek 🤔

• ⭐⭐

@serel 2 gündür sayfayı refresh yapıp duruyorum 🙂 Muhtemelen 1 ay da olsa current gözüküp sonra gerileyecek.

• ⭐⭐⭐⭐

benim gözüm de "processing times" sayfasında. https://flag.dol.gov/processingtimes . Bizim LC onayı veya girersek LC audit (umarım olmaz) buradaki işlem hızına bağlı. Tabi bülteni de refresh ediyorum arada 🙂

• ⭐⭐

@Riethian bizim kategoride May2020 yazıyordu. Düz hesap yaparsak 3 sene var diyebilir miyiz? Bu hızla giderse.

• ⭐⭐

Her Ekim'de kısa da olsa Current oluyor. Bu çizelge güzel özetliyor durumu. Sonrasında gerileme başlayıp derinleşiyor.
    image.png
    Bu linkten siz de inceleyebilirsiniz. https://www.currentprioritydate.com/

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian pandemiden dolayı birikmiş dosyalar hızla işleme alınırsa bence bundan sonraki süreçler de biraz daha hızlanabilir. talep artıyor evet ama bu işlem hızlarını görünce insanlar biraz daha bekleme konumuna geçiyorlar. belki bizim işlemlere sıra geldiğinde bu yığılmalar azalmış olur ve bülten yakın bir tarihe çekilmiş olur. ben zaten 3 seneyi gözden çıkardım. öncesi olursa çok daha güzel olur.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 15
  • 42
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |