EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
-
@tufank Fiscal year 2023 de Ağustos verileri gelmeden baktığımda toplam 50 EW vizesi verilmiş. Şubat ve haziran aylarında hiç EW vizesi verilmemiş.Aylık ortalama 5 EW vizesi gibi bir ortalama görüyorum. Çok az gibi göründü bana.Diğer ülke konsolosluklarına da bir bakacağım.
-
@selamibasaran evet sayılar az, başvuralar da az diye umuyoruz :) Aşağıdaki iletide bu sayıları çıkarmıştım:
-
T tufank bu başlıktan bahsetti
-
@selamibasaran Bence normal. Daha yeni yeni duyulmaya başladı. Eb3vize üzerinde bile şu anda ortalama 110 başvuru var.
-
@Riethian 111 için gelmekteyim 🤣
-
@Uçan-hollandalı :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy: Bekliyoruz. Ama önce kafadaki bütün soru işaretlerini çözmeyi unutma :))
-
@Uçan-hollandalı başlat hocam. Parayı ayarladıysan bekleme.
-

Açıklansa da ilerleme var mı görsek 🤔
-
@serel 2 gündür sayfayı refresh yapıp duruyorum :) Muhtemelen 1 ay da olsa current gözüküp sonra gerileyecek.
-
benim gözüm de "processing times" sayfasında. https://flag.dol.gov/processingtimes . Bizim LC onayı veya girersek LC audit (umarım olmaz) buradaki işlem hızına bağlı. Tabi bülteni de refresh ediyorum arada :)
-
@Riethian bizim kategoride May2020 yazıyordu. Düz hesap yaparsak 3 sene var diyebilir miyiz? Bu hızla giderse.
-
Her Ekim'de kısa da olsa Current oluyor. Bu çizelge güzel özetliyor durumu. Sonrasında gerileme başlayıp derinleşiyor.

Bu linkten siz de inceleyebilirsiniz. https://www.currentprioritydate.com/ -
@Riethian pandemiden dolayı birikmiş dosyalar hızla işleme alınırsa bence bundan sonraki süreçler de biraz daha hızlanabilir. talep artıyor evet ama bu işlem hızlarını görünce insanlar biraz daha bekleme konumuna geçiyorlar. belki bizim işlemlere sıra geldiğinde bu yığılmalar azalmış olur ve bülten yakın bir tarihe çekilmiş olur. ben zaten 3 seneyi gözden çıkardım. öncesi olursa çok daha güzel olur.
-
@selamibasaran Yani LC onayı şu anda ortalama 10 ay + I-140 premium process le 20 gün desek, kabaca 12 ay desek bu sürece ve eğer şanslıysak seneye Ekim'de Current olduğu anda başvuru yapılsa güzel bir olay olur bence :) Ankara durumuna göre çok geç randevu veriyorsa o dönem başka konsoloslukları denemek gerekecek. Eb3vize bu konuda destek olacağını söyledi. Kaldı ki biz ilk parti olduğumuz için aslında onların prestij işiyiz :)) Ellerinden geleni yapacaklarına eminim. Umarım araya ekstra saçmalıklar (Pandemi, savaş v.s.) girmez de yolumuzda devam edebiliriz.
-
@tufank Doğrudur, ben de aynı şekilde 3 sene olarak kurdum kafamda. Bir de haberiniz var mı bilmiyorum ama şöyle bir yasa tasarısı var. 1992-2021 arasında senelik kontenjan ayrılmış ama kullanılmamış green cardların EB vize türüne aktarılması ve biriken yükün azaltılması ile alakalı. 2023-2024 döneminde yasalaşması bekleniyor. Bu yasa çıkarsa bizim de önümüz ciddi ölçüde rahatlayabilir. Bunu da yakından takip ediyorum şahsen :))
https://www.govtrack.us/congress/bills/118/hr1535/summary
https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-bill/1535/text
-
@Riethian yok bunu duymamıştım. sadece 10k vize sayısının artık arttılması yönünde istekler olduğunu biliyordum ama bu yasa tasarısından haberim yoktu. güzel haberler gelir umarım. sürecin içerisine girince insan tüm detayalara hakim olmak istiyor :) ben de son 1 ay içerisinde epey bir teknik terim öğrendim ve bir sürü kaynağı takip ediyorum :) duyduklarımızı, bildiklerimizi veya öngörülerimizi burada paylaşmak epey faydalı oluyor / olacak.
-
@tufank Aynen. Ben de aylardır gömüldüm bu bilgi yığınına. Ama ne ile uğraştığımızı bilmek gerek :)) En büyük tesellim Çinli veya Hintli değiliz :)) Yeni bilgiler öğrendikçe paylaşırım buradan.
-
@Riethian onlara zaten başvuruyu temelli kapatmış firmalar. Hindistan için current date 2009'u gösteriyordu. işe girinceye kadar insan elden ayaktan düşer :)
-
Bugün itibariyle LC doldurulmuş,başvurumuzda LC süreci resmi olarak başlamış.2 gün içerisinde sponsor başvuruyu yapmış.
@selamibasaran, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
Günaydınlar. Ben de dün ilk ödemeyi gerçekleştirerek BDV ile sürecimi başlatmış bulunuyorum. Kısaca özet geçmem gerekirse;
DV 2024 sonucu sonrası alternatifleri değerlendirmeye başlamıştım.B1/B2 alıp elimde bulunsun diyerekten turist vize başvurusu için randevu aldım. Eb3 için iki şirketlede görüştüm. Aslında @eb3vize-com ile Charleston güzel bir lokasyon olarak görünüyordu. Fakat biz hanımla karar alma sürecini uzatınca ordaki açık slotlar kapandı. Daha sonrasında her iki firmanında açık pozisyonlarını takip ettim. Benim 2 tane küçük çocuğum olduğu için en azından 700 bin veya bir milyon nüfuslu şehirlerin çıkmasını bekliyordum. BDV de bu şekilde çok az iş çıkıyordu. Yine bir gün kontrol ederken depo işleri diye iki lokasyonda(chicago ve california) işler çıktı. Fakat Türkiyede depo işlettiğim için bu tür bir işin zor olacağını düşünerekten başvurmadım. Daha sonra BDV de çıkan Charlotte Mc Donalds işini gördüm. Şehri araştırmaya başladım burda @FreeWoRLD Fatih beyin yazdıklarını okuyarak şehrin uygun olacağını düşünerek bu lokasyona başvurmaya karar verdim.Fakat BDV de şöyle bir durum var bu şekilde büyük şehir çıkınca slotlar ya hemen doluyor yada dolmaya yakın işi kaldırıyorlar, reserve bazı soran kişilere sunuyorlar diye düşünüyorum. @tufank bey atlanta işi için slot açtırdığını okuyunca uzun uğraşlar sonucu Charlotte ya slot açmalarını sağladım. Slotu açınca iki tarafta online oluyor slot açıldığı bilgisi size veriliyor ve hemen başvuruyorsunuz.Yoksa bir başkası başvurup slotu doldurabiliyor. Dün de swift i yaparak ilk ödemeyi gerçekleştirdim. Ödeme teyidi alındığı için yazmak istedim. Herkesin sürecinde başarılar dilerim.Bir noktanın altını çizeyim kendileri ile çalışmasamda @denizci10 orçun beyin ilk webinarda aydınlatıcı bilgileri bu yola girmemizde ön ayak olmuştur.Kendisine ayrıyeten teşekkür ederim. -
@tufank Aynen öyle maalesef :) Ama senelerce ekmeğini yediler :)) 1990'dan beri varmış EB3. 21 yıldır Green Card'a başvuruyorum. Bilsem böyle bir vize türü var çoktan yola koyulmuştum :))
-
@selamibasaran Tebrikler :) Darısı başıma :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum