Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
1.2k 234 70.0k 220

  • Merhabalar, ben de suresi dolan B1/B2 vizemi mulakatsiz yenilemek istiyorum. Fakat gecen sene Abd'de iken 6 aylik kalis suremi arti 5 ay ihlal ederek toplamda 11 ay Abd'de kalmis oldum. Bunun sebebi ise orada iken hastalanmam ve tam 3 kere farkli hastanelere gidip (2 tanesi kalis surem bittikten sonra) tedavi olmamdir. Bu durumu belirten bir dilekce ile basvurmam halinde vizemi mulakatsiz uzatma sansim var midir?


  • sevgili dostlar bu hafta ds160 doldurdum arkasından odemim yaptım şuan için gelmene gerek yok dediler - ve 2 hafta bekle mail gelecek dediler - bekliyorum ne belge isterlerse göndereceğim- bakalım umarım vizemi yenilerler

    2014 aldığım vizem ile 3 defa giriş çıkış yaptım

    2024 de bitecekti mayıs ayında şimdiden yenilmek istedim.

    bu sefer yeşil pasaportumu kayıt ettim 10 yıllık pasaportum vardı bakalım sonuç yazarım teşekkür ederim. 🙂


  • @Ny-Tx, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Merhabalar, ben de suresi dolan B1/B2 vizemi mulakatsiz yenilemek istiyorum. Fakat gecen sene Abd'de iken 6 aylik kalis suremi arti 5 ay ihlal ederek toplamda 11 ay Abd'de kalmis oldum. Bunun sebebi ise orada iken hastalanmam ve tam 3 kere farkli hastanelere gidip (2 tanesi kalis surem bittikten sonra) tedavi olmamdir. Bu durumu belirten bir dilekce ile basvurmam halinde vizemi mulakatsiz uzatma sansim var midir?

    giriş ve çıkışlarını yazıyorsun - bilmiyorum ne olur kaçak kalma ile ilgili bir soru vardı sanırım - o süreyi hastanede geçirdiysen bilemem. hadi hayırlısı bakalım.


  • @atmaca05, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    @flyatik merhaba, ben 1.5 hafta once basvurmama ragmen henuz mail almadim.

    bende 1 hafta oldu bakalım yoğunluk var sanırım.


  • @nyclover, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Benim 10 yıllık B1-B2 vizem mayıs 2024'de dolacak. Süresi dolmadan yeni vizeye başvurabiliyor muyuz?

    Mülakatsız başvuru nasıl oluyor? Yanlışım yoksa benim mülakata girmeme gerek yok. Pasaportu posta yolu ile falan mı yolluyoruz? Tecrübe etmiş biri süreci anlatabilirse sevinirim.

    cevaplar forumda dostum 🙂 teşekkürler. evet ama .


  • @gucarslan Uğur bey malum süreç bizim APmiz devam ederken bitti ve sizin de önerdiğiniz gibi yol almaya devam edeceğiz. Eşimin 2021 yılında biten abd turist vizesi var. Bu aşamada biz de sizin bu iletide belirttiğiniz şekilde posta yoluyla turist vizesi yenilemeye başvurup henüz 4 yıl geçmediği için şansımızı deneyelim diyoruz. Burada aklıma takılan 2 soru var. İlki eğer turist vize başvurumuza red gelirse bu sonraki süreçte yapacağımız F2A vize başvurusunu olumsuz etkiler mi? Bir diğer soru da DS160 da sizin yaptığınız gibi “daha önce göçmen vizeye başvurdunuz mu?” Sorusuna “evet, Vize kotası dolduğu için süreci tamamlayamadım” şeklinde bir açıklama belirtmeli miyiz ve siz varsa eşinizin abd vizesini de ekleyin demişsiniz ben dv visa basılı sayfayı eklemeli miyim? Sizce nasıl bir yol almamız daha doğru olur bu aşamada? Şimdiden çok teşekkürler.


  • @bernat merhaba.
    evet, eşiniz posta yoluyla vize yenileyebilir, bu mümkün. ancak tavsiyem bunu 30 eylül sonrasında yapın. mali yılın bitmesini bekleyin yani..
    herhangi bir sebepten gelebilecek redi F2A sürecinizi etkilemez. her vize başvurusu ayrı incelenir.
    ilgili soruya da evet diyerek ilgili açıklamayı yapın ve açıklamaya "mali yıl bittiği için mülakat alamadım" yazın, vize kotasını karıştırmayın.
    ve hiçbir koşulda dv vizenizi eklemeyin 😉


  • @gucarslan bu şekilde bir şansımızı deneyelim öyleyse. Çok teşekkür ediyorum.


  • @gucarslan Uğur abi merhaba dv2023 malesef istediğimiz gibi sonuçlanmadı bu süreci atlatmak bizim için kolay olmuyor.farklı arayışlar içerisindeyiz. Eşimle birlikte turist vizesine başvurmak istiyoruz ds260 formu bizim için sorun teşkil eder mi ? mülakat esnasında bir dezavantaja dönüşür mü ?nasıl bir yol izlemeliyiz?


  • Bu siteden çok yararlanıyorum benim de katkım olsun diye yazıyorum. 29 ağustos günü ds-160 formu doldurup 10 yıllık turist vizemi yenileme talebinde bulundum. 2022 yılında süresi dolmuştu. 13 eylül günü talimat maili aldım . bir fotoğraf ds160 onay sayfası eski vizenin olduğu pasaport ve posta talimat çıktısını alıp yollamamı istemişler. Bu sabah yolladım . yalnız gelen talimat sayfasında ptt memuruna yazılan notta girilmesini istedikleri kargolama kodu ile İstanbul konsolosluk adresi cıkıyor. Ben başvurumu ankara için yapmıştım. Gönderilecek adres ise yine istanbul yazıyordu. İstanbula yolladım. Ücretsiz gitti . Gelişmeleri yazarım. Herkese bol şans


  • BANA daha haber gelmedi 😕 bakalım bu hafta bekliyorum artık ...


  • 14 , 15. günü buluyor zannederim. Hayırlı olur inşallah


  • @seray 14-15 iş günü müdür acaba?


  • Yok değil gibi . En azından benim süreç için öyle olmadı. Tatiller dahil oldu


  • merhaba 2024 şubat ayında bitecek 10 yıllık vizemi konsolosluğa gönderdim mülakata çagırdılar .Ayrıca gönderdiğim resmide geri göndermediler sarı bir kagıt gönderdiler aynı durumda olanlar varmı acaba


  • Arkadaşlar anladığım kadarıyla öncelikle DS160 ı dolduruyoruz, ardından ais kaydı oluşturuyoruz. Sonrasında bize pasaportunuzu ve evraklarınızı iletin diye bir mail mi geliyor? Ve sonra evraklarımızı mı iletiyoruz? Bu kısmı tam anlayamadım.


  • abd vize yenileme başvurusunda bulanan ancak mülakata çağrılanlar varmı


  • @bernat evet . mülakatsız yenileme hakkınız varsa ki bunu ds 160 doldurduğunuzda ekranda görüyorsunuz , evrakları göndermeniz için talimat maili atıyorlar . bu mailde pasaport foto ds160 onay formu ve talimatlar sayfasını yazdır çıktı al yolla diyorlar ve bir posta evragı da gönderiyorlar . onu da çıktı alıp ptt e veriyorsunuz . o posta evrağında ne nasıl yapılacak yazıyor.


  • @Ayyıldız28 durumunuzda bir değişiklik mi olmuştu ? evlenme boşanma gibi mesela . ya da mesleğiniz falan mı değişti


  • @seray çok teşekkür ediyorum.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
  • B1 vizesi expedited oluyor mu?

    Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    434 Bakış
    crazycellsC
    @chediak, içinde söyledi: B1 vizesi expedited oluyor mu? Merhaba, B1 ile öğrenci alan bir eğitim programına başvuru yaptım. Program Mayıs ayında başlıyor ve eğer kabul alırsam davet mektubum şubatın ortasında gelecek. Şu an konsolosluk ve büyükelçilikteki vize randevuları çok geç tarihe veriliyormuş COVIDten dolayı. Ben de kabul alıp da vizeden dolayı gidemezsem diye endişelendim. B1 vizeleri ile acil başvuru yapılabiliyor mu? Şu anki durumu bilen var mı? Acil randevu icin basvuru yapabilirsiniz ama normalde diploma veya sertifika saglayan egitim kurumlari B-1 degil, F-1 ile ogrenci aliyorlar. Sizin durumunuzu bilemiyorum ama eger ciddi bir egitim programina baslamiyorsaniz konsolosluk durumunuzu acil olarak gormeyebilir, bilginize.
  • Turist vizesi alma ihtimalim nedir?

    Kilitli Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    721 Bakış
    crazycellsC
    @Altaylı639 su konuda cevapladim, bilginize: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1335/abd-vatandasi-ve-gocmen-yakinlarinin-b1-b2-vize-basvurulari/52
  • Esnaf iken Turist Vizesi Almak?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    12
    1 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    DustyBlueD
    @truelove Esnaf İken Vize Almak? içinde söyledi: @suprasailor Esnaf İken Vize Almak? içinde söyledi: @truelove Merhaba, https://www.youtube.com/watch?v=sB2mjucJqYU linkte bulunan videodaki arkadaşın amerika vizesi almasındaki hikaye aslında sizin mesleğiniz ile örtüşüyor. Bir izlemenizi tavsiye ederim. Bende sizin gibi esnafım 5-6 yıl önce vize başvurusu yaptım ve vize vermediler. Gerekçe olarak avrupada bir kaç yere gidip gelmemi tavsiye ettiler. Çünki pasaportum bom boştu. Şimdilerde bayağı doldurdum aslında fakat tekrar başvuru yapmaya cesaret edemedim. Sizin başvuru sonucunuzu merak ile beklemekteyiz. Herşeyin hayırlısı olsun hakkınızda. Saygılar. Video linki için teşekkür ederim fakat gördüğüm kadarı ile arkadaşın durumu benden çok daha farklı. Açıkcası benim vize ile ilgili çok bir beklentim yok. En azından kendimi çok fazla şartlamadım Vize alabilirsem 2 haftalık güzel bir tatil yapıp dönmeyi düşünüyorum, olmadı vizesiz bi ülkeye giderim Salı günü sonuç ile ilgili bilgilendirme yaparım ne oldu vizeyi alabildiniz mi hocam?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum