Bu başlık arşivlenmiştir. Güncel bilgiler, deneyimler ve soru-cevaplar için şu başlığı incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4583/i̇dari-i̇şlem-administrative-process-ap-süreci
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Hayırlı olsun @roccorocco. Gözün aydın.
@luna geçmiş olsun. Ap ye kalanlarda 221g ye göre refuse yazması normal bir durumdur. Nihai karar verilmediği için geçici redlerde bu şekilde mesaj yazıyor. Neden Ap ye kaldığınızı tahmin edebiliyormusunuz? Ap sürecinde beklemekten başka yapılabilecek bir şey yok maalesef. Bir gelişme olduğunda ya da ek bilgi talebinde konsolosluk iletişime geçiyor zaten. Ap nin tek kötü tarafı belirsiz süre beklemede olunmasıdır. 1 günde sürebiliyor, 1 haftada, 6 ayda sürebiliyor. İnş kısa sürede iyi haberleri alırsınız.
@luna FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
Selamlar,
Dun mulakat sonucunda idari isleme kaldık, bugun status kontrol sayfasından statuyu kontrol ettigimizde Processing Pending durumunda oldugumuzu ve acıklamada da "Your visa case has been refused under Section 221(g) of the U.S. Immigration and Nationality Act." yazdıgını gorduk. Umarım refuse olmaz bu asamada ne yapmak gerekli bilemiyoruz. @crazycells sizin bir yorumunuz var mıdır? Teşekkürler
sayin @roccorocco 'nun dedigi gibi bu sekilde yazmasi normal. Su an yapmaniz gereken tek sey, konsoloslugun sizden istedigi bir sey varsa onlari yapip, sonrasinda sadece beklemek.
@roccorocco tesekkur ederim yorumunuz icin, asıl talihli esim ve ds260 formunu bekar olarak doldurmustu daha sonra evlendik ve case number current olduktan sonra formu actırarak beni eklemisti ve medeni durumunu guncellemisti. bunun dısında bir tahmin edebilecegimiz durum yok, ancak mulakat sırasında bununla ilgili herhangi bir soru sorulmadı. neticede mulakata girdigimizde her ikimizinde bilgileri guncel ve tutarlıydı. suan ekstra bir belirsizlik olması insanı yıpratıyor.gelismeler oldukca bu konu üzerinde paylasırım, yardımlarınız icin cok tesekkur ederim.
esimin aklında soyle bir sey var, bir iki hafta sonra eger bir donus olmazsa konsolosluga mail atmayı dusunuyor yardımcı olabilecegimiz neler var seklinde birde ekstra detaylı evrakları iletmeyi planlıyor. bunun bize bir faydası olur mu?
@luna dosyanızla ilgili bir gelişme olduğunda zaten paylaşılıyor. Ek bilgi ve belge gerek olduğu zaman konsolosluk iletişime geçiyor. Bana sorarsanız, sizden birşey istenmediği sürece konsolosluğa ek belge göndermeyiniz ve ile iletişime geçmeyiniz. Biraz sabır gerektiren bir süreç. Kısa sürede olumlu dönerler.
@luna hayir, maalesef surece faydasi olmaz. Sadece sabirla beklemeniz gerekiyor, surece etki etmeniz mumkun degil.
Ben iletişim formundan mail atmayı denedim. 400 karakter sınırı vardı. Meramımı tam anlatabildin mi bilmiyorum. Ayrıca ek olarak bir pdf dosyası ekledim. Özetle mahkeme dosyasının karışık gözükebileceği ve olayı kendi ağzımdan anlatmak istediğimi belirten bir giriş yaptım ve olayı açıkladım. Dosyama koyarlar mı ya da dikkate alırlar mı bilmiyorum. Ama gelen cevap dosyanın incelemesinin henüz bitmediği ve bittiğinde bana mail atacakları şeklindeydi. şuan 38 gün oldu ve durum sorgulamada hala Interview Scheculed yazıyor. hafiften çıldırmak üzereyim. İş, ev, seyahat planı her şey hazırdı. Bütün planlar askıda bekliyoruz.
Telefonla görüşme yapanınız oldu mu? Daha anlamlı bir cevap alabilir miyim telefon etsem?
Arkadaslar simdi parmak izi verme işlemi bitti ve yine Ap ye bıraktılar. Pasaportu iade ettiler :((
sayın @roccorocco cok gecmis olsun. tekrar ap ye bırakma gibi bir durum mümkün mü? ne soylediler peki?
@roccorocco çok geçmiş olsun:(
Parmak izi alıp tekrar AP'ye bırakma ilginç olmuş. Senin tahminin nedir? Neden AP'ye bırakıyorlar sence?
@roccorocco FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
Arkadaslar simdi parmak izi verme işlemi bitti ve yine Ap ye bıraktılar. Pasaportu iade ettiler :((
Nasılya alla alla gerçekten tam bir sabır fırtınası çok geçmiş olsun.
Anladığım kadarıyla işlemler biraz daha uzamış gibi ama henüz herşey bitmedi sanırım üzmeyin kendinizi valla allah sabır versin tam bir sıkıntı
güzel haberlerinizi dört gözle bekliyorum...
@luna @Mardin-Le-Gund. Tesekkurler. Benim daha önceki Abd seyahatinde ülkeye girişte problem yaşamıştım ve ülkeye alınmamıştım. Vizem o anki seyahat amacına uygun bulunmadı vs vs demişti. Zaten ilk Ap ye o yüzden kaldığımı düşünüyordum. Ama şimdi bana söyledikleri tekrar bu durumu inceliyeceklerini söyledi. Şimdiki mülakatı yapan kişi ile ilk mülakatı yapan kişi aynıydı. Kibar ve tatlı bir hanım. Parmak izi için zahmet olduğunu ve pasaport bana lazım olur gerekçesiyle tekrar iade etti. Bende Ap process completed olmuştu istemiştiniz o yüzden gönderdim dedim ama şimdi tekrar bir incelrme yapmamız gerekiyor dedi.
@roccorocco geçmiş olsun
@endyilmaz telefonla cevaplamiyorlar genelde, orada bekleyenler size kapsamli bilgi verebilecek kisiler olmuyor.
@roccorocco FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
@luna @Mardin-Le-Gund. Tesekkurler. Benim daha önceki Abd seyahatinde ülkeye girişte problem yaşamıştım ve ülkeye alınmamıştım. Vizem o anki seyahat amacına uygun bulunmadı vs vs demişti. Zaten ilk Ap ye o yüzden kaldığımı düşünüyordum. Ama şimdi bana söyledikleri tekrar bu durumu inceliyeceklerini söyledi. Şimdiki mülakatı yapan kişi ile ilk mülakatı yapan kişi aynıydı. Kibar ve tatlı bir hanım. Parmak izi için zahmet olduğunu ve pasaport bana lazım olur gerekçesiyle tekrar iade etti. Bende Ap process completed olmuştu istemiştiniz o yüzden gönderdim dedim ama şimdi tekrar bir incelrme yapmamız gerekiyor dedi.
gecmis olsun, demek ki henuz idari islem bitmemis sadece parmak izinizin eksik oldugunu farketmis de olabilirler; bol sabirli beklemeler.
@barış tesekkurler. Evet tam bir sabır işi. Peynire ulaşıyorum ama uzanamıyorum :(( her iyi haber sonrası bir engel veya başka birşey çıkıyor.
@roccorocco Üzmeyin kendinizi ben mutlu son ile biteceğine inanıyorum.. Herşey çok güzel olacak
@Barış anlıyorum ama bana bu yaşattıkları artık fazla oluyor. İşten ayrılma işlemlerim bile başlamışken yeniden bekleme sürecine girmek can sıkıcı.
@roccorocco geçmiş olsun.. iyi düşünün iyi olsun
hiçbir şey kendinizi üzmeye değmez.. umarım güzel haberlerini alırız..
@roccorocco Tekrar geçmiş olsun..
Her işte bir hayır vardır...Ap süreci gerçekten zor bi süreç.
Umarım güzel haberlerinizi alırız..Bizlerde her gün sürecin tamamlandığına dair email bekliyoruz..
Bol sabır ve şans..
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum