DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @yenibasladim Biz tam aileyi koymadigimiz ve belgeyi yatay yuklemedigimiz icin (heyecandan fark edememistik) red yemistik o belgeden. Sizin de buyuk ihtimalle ondan dolayidir. Zira biz de ayni mesaji almistik.. Olaylari gosteren vukuatli belgenizin ikinci sayfasinda tam ailenizin listesi olsun ve iki sayfa da yatay olsun. Taramalarda dikey oluyor belge ancak internette PDF dondurme sayfalari var.. Adobe uyeliginiz varsa direk dosya uzerinde de yapabilirsiniz tabi.


  • @notron Biz online basvuru yaptik ve dosya numarasinin oldugu Notice of Action belgesi ayni gun (Cumartesi olmasina ragmen.. gerci Cumartesi gunleri de calisiyorlar ama yine de resmi is gunu degildi) esimin e-mailine iletildi. Genelde bu durumdan cok beklememis oluyorsunuz online olunca ama tabi bazen sorun olabiliyor ve online basvurularin bile NOA1'leri birkac gunde iletilebiliyor.


  • @dreamyy Bu maili her aldiginizda emin olmak icin USCIS hesabinizda "Documents" sekmesine gidin. Butun Notice of Action belgeleri, basvurunuzda hangi asamadalar, memurlar neye bakiyor ya da sizden ne istiyor ile ilgili belgelerin hepsi oradan bildiriliyor. Ornek vereyim; bizim onay belgemiz 29 Mart 2023'te "Documents" sekmesinde olusturulmus ancak bize onay maili 30 Mart 2023'te geldi. Biz de belgelerin once burada olusturuldugunu bildigimizden her gun o sekmeyi kontrol ederdik ve bize "we have taken an action on your case" maili gelmeden onaylandigimizi gormustuk.. 🙂


  • @Naerys biz USCIS hesabımıza ulaşamıyoruz. Bunun için her yolu denedik. Avukattanda sağlıklı bilgi alamıyoruz. Nasıl ulaşabiliriz uscıs hesabımıza


  • @Naerys Merhaba bir sorum olacak, deneyimli arkadaşlar da cevaplarsa sevinirim. Bir kaç hafta içinde New York a uçuşum olacak 2-3 günlüğüne. Yalnız eşim ile yaşayacağım adres New York değil de başka bir eyalet. Yani anlayacağınız ilk girişimi farklı bir eyaletten yapacağım. Soruma gelecek olursak, bildiğim kadarıyla green card ve ssn hemen gelmiyor. Ben adres beyanimi yine de New York konsolosluğu aracılığıyla yapabilir miyim? Dediğim gibi eşimin ikameti başka bir eyalette. Hangi evraklar lazım ve ücreti vs varmı?.. Arkadaşlar cevaplayan olursa yardımı dokunur. Hazır New York a gelmişken adres beyanımi yapmak tercihim olurdu. Ne önerirsiniz?..


  • @ksmdgn, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Naerys biz USCIS hesabımıza ulaşamıyoruz. Bunun için her yolu denedik. Avukattanda sağlıklı bilgi alamıyoruz. Nasıl ulaşabiliriz uscıs hesabımıza

    Eşiniz USCIS ile görüşüp teknik yardım alabilir. Sayfalarında iletişim bilgileri mevcut zaten. Direk bağlanma yöntemini telefonda hatırlamıyorum ama canlı görüşmede canlı bağlantı sağlayana kadar “Live Chat” yazarsanız direk bağlanıyorsunuz. Bu görüşmeleri de siz değil eşiniz yapsın. Çünkü direk vatandaşla/başvuru sahibiyle muhattap olmak istiyorlar. Tecrübeyle sabittir. 🙂


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Naerys Merhaba bir sorum olacak, deneyimli arkadaşlar da cevaplarsa sevinirim. Bir kaç hafta içinde New York a uçuşum olacak 2-3 günlüğüne. Yalnız eşim ile yaşayacağım adres New York değil de başka bir eyalet. Yani anlayacağınız ilk girişimi farklı bir eyaletten yapacağım. Soruma gelecek olursak, bildiğim kadarıyla green card ve ssn hemen gelmiyor. Ben adres beyanimi yine de New York konsolosluğu aracılığıyla yapabilir miyim? Dediğim gibi eşimin ikameti başka bir eyalette. Hangi evraklar lazım ve ücreti vs varmı?.. Arkadaşlar cevaplayan olursa yardımı dokunur. Hazır New York a gelmişken adres beyanımi yapmak tercihim olurdu. Ne önerirsiniz?..

    Benim bu konuda henüz tecrübem yok ancak tecrübe edinen arkadaşların paylaşımlarından yaptığım çıkarımlara dayanarak yazacağım; öncelikle ilk adres beyanını zaten başvuru sırasında yapıyorsunuz. O da eşinizin asıl adresidir/eyaletidir. Değiştirmek için de USCIS’e Online başvuru yapıyorsunuz ama bu aşamada da oluyor mu onlara sormak lazım.

    İkincisi; ilk giriş yapacağınız havaalanındaki gümrük memuru okuduklarımıza göre adres beyanı yapmanızı istiyormuş, onda da eşinizin asıl adresini verip giriş yaptığınız eyalete sadece birkaç günlüğüne tatil için gittiğinizi, oradan asıl ikamet adresiniz olacak eyalete geçiş yapacağınızı söyleyebilirsiniz. Sorun çıkacağını sanmıyorum.

    Üçüncüsü; konsolosluğa sadece Türkiye’deki ikametinizi Amerika’ya taşımak amacıyla başvuru yapıyorsunuz. Green Card’ım ve SSN kartım şuraya gelsin diye başvuru yapmıyorsunuz. Eğer New York Başkonsolosluğu’nun görev alanında asıl yaşayacağınız eyalet de mevcutsa hazır oradayken ikamet adresi taşıması için başvuru yapabilirsiniz.

    Son olarak; Green Card ücreti mevcut. Onu birisi size paylaşmıştı sanırım. USCIS sayfasından ödeniyor. Pasaportunuzla birlikte iki tane broşür almış olmanız lazım. Onlardan birinde internet adresi ve nasıl ödeme yapacağınıza dair açıklamaları yazıyor. Ücreti Amerika’ya giriş yapmadan da ödeyebilirsiniz (biz öyle yaptık), giriş yaptıktan sonra da ödeyebilirsiniz.


  • @Naerys anladım fakat asıl merak ettiğim şey acaba NY TR konsolosluğu ile bu adres beyanimi yapabilip yapamadigim. Çünkü dediğim gibi eşimin asıl ikameti Chicago konsolosluguna yakin. İlla en yakın konsolos mu olmak zorunda ondan emin olmak istiyorum 😁 sanırım sizde pek bilmiyorsunuz bunun cevabını. Yinede sagolun. Belki bilen/cevaplayan birileri çıkar.


  • @Naerys teşekkür ederim


  • @ecom 2 sayfa idi ve 2 si de yüklüydü. Ayrı ayrı yapıp 2 dosya halinde mi yüklemeliyim? 2. sayfaya bakmamış sanırım


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Naerys anladım fakat asıl merak ettiğim şey acaba NY TR konsolosluğu ile bu adres beyanimi yapabilip yapamadigim. Çünkü dediğim gibi eşimin asıl ikameti Chicago konsolosluguna yakin. İlla en yakın konsolos mu olmak zorunda ondan emin olmak istiyorum 😁 sanırım sizde pek bilmiyorsunuz bunun cevabını. Yinede sagolun. Belki bilen/cevaplayan birileri çıkar.

    Berkan bey; adres beyanından kastınız Green kartınızın nereye gönderilip gönderilmeyeceği mi? Eğer buysa, bu adres beyanını konsolosluklardan yapmıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Konsoloslukları Green Card gönderme için adres beyanı yapmaz. Bundan eminiz. USCIS yapar bu işi. Green Card için adres beyanınızı zaten USCIS aracılığı ile yapmış olmanız lazımdı başvurularınızı yaparken. İlk giriş yapacağınız havaalanındaki gümrüklerde dr memurlar bu adresleri teyit eder ki hâlâ aynı adreste misiniz değil misiniz diye. Ama yok ben Türkiye’deki ikâmetimi Amerika’ya taşımak için adres beyanı yapmak istiyorum diyorsanız da eşinizin adresi hangi konsolosluğun hizmet alanındaysa ona gitmelisiniz. Bu Türkiye’de de böyledir. Diğer bütün ülkelerde de böyledir. Ama hazır New York’tayım, ikâmetimi aldırayım işte diye bir fikriniz varsa da NY Başkonsolosluğu ile iletişime geçip sorun. Burada kimse bu konuda size kesin bilgi veremez. İkâmet aldırma cevabı burada değil yani.


  • Arkadaşlar merhaba son zamanda mulakat alanlar yazabilirmi kaç ayda mulakat geldi size benim dün nvcye evraklatim yüklendi ocak ayina kadar mulakat cikarmi acaba


  • @Naerys teşekkürler bilgilendirmeler için


  • @yenibasladim muhtemelen görmemiş. Siz yüklediğiniz formatin tersini deneyin. Yani iki sayfayı birleştirip gonderdiyseniz ayrı yüklemeyi deneyin. Bizimki tek sayfaydi ama iki sayfa yükleyen arkadaslar yardımcı olursa daha isabetli olur.


  • @Berkan-Duru Rica ederim. Umarim bu sefer yeterince acik ve tatmin edici olmustur. 🙂


  • @ecom @yenibasladim Biz iki sayfayi birlestirip yuklemistik, o zaman onaylanmisti. Hatta ilk yorumumu yapmadan once CEAC sisteminden kontrol edip ona gore yazmistim.. 🙂 Soyle de bir durum varmis, bazen bizimkini bu sekilde kabul edip, baskasininkini de farkli bir sekilde kabul edebiliyorlarmis. Ornek verecek olursam; biz ilk Nufus kayit ornegini benim evlilik sonrasi soyadimla yukledik ancak Olaylarda ne zaman, kiminle evlendigim, evlilik oncesi soyadimin ne oldugu falan yaziyordu. Ona ragmen red yemistik. Ancak burada baska bir arkadas evlendikten sonraki soyadiyla belgesini yuklemis ve kabul almis. Ancak o arkadastan da Ingilizce ceviri zorunlu olmamasina ragmen cevrilmis halini yuklemelerini istemisler. Sanirim tamamen denk gelinen memurun ruh haline gore degisiyor.


  • Arkadaşlar merhaba son zamanda mulakat alanlar yazabilirmi kaç ayda mulakat geldi size benim dün nvcye evraklarım yüklendi ocak ayina kadar mulakat cikarmi acaba


  • @Nailaysegul evet, belki de ocak gelmeden görüşmeye girme olasılığınız bile var


  • Selamlar. Abd vatandaşı biriyle türkiyede evlendikten sonra süreç nasıl ilerliyor. Birkac ay sonra türkiyeye gelecek evlenmeden önce belge hazırlamamız gerekiyormu yada gelirken yanında bi belge getirecekmi bi sürü soru işareti


  • @ilkerrr, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Selamlar. Abd vatandaşı biriyle Türkiye'de evlendikten sonra süreç nasıl ilerliyor? Birkac ay sonra Türkiye'ye gelecek evlenmeden önce belge hazırlamamız gerekiyor mu ya da gelirken yanında bi belge getirecekmi bi sürü soru işareti

    Nikah işlemleri için belge hazırlamanız lazım ve bazı belgeleri eşinizin kendisiyle getirmesi lazım. İstenilen belgeleri ilgili belediyeyle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Sonraki aşamalar için de forumda çok fazla bilgi paylaşımı oldu. Forumu da kontrol edebilirsiniz. Bunların dışında tabii ki en iyi bilgiyi USCIS guidebook'u inceleyerek edinebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 656
  • 9
  • 41
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum