Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @yenibasladim, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Bu arada onay aldıktan sonra amerika'ya girer girmez çalışmaya başlayabiliyor muyuz? Yoksa green card'ın elime gelmesini mi beklemem lazım? SSN alma süreci nasıl oluyor bilen var mı ?

    Amerika'ya giris yaptiktan sonra 3 hafta icerisinde SSN elinize ulasmali ancak bazen sorunlar olusabiliyor ve bu sure uzayabiliyor. Green Card suresi biraz daha uzun olabiliyor.


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhaba arkadaşlar, bugün pasaportumu teslim aldım lakin yine bir sorum olacak. Vize geçerliliği 6 ay gösteriyor bu normal sanırım? 6 ay içinde giriş yapmak için bu vize anladığım kadarıyla. Daha sonra green card fee ödeyip adresimize gelmesini bekleyeceğiz değil mi? Bir de son olarak vize üzerinde böyle bir ibare var " 212(g) (2) (b) " bu ne oluyor tam olarak?

    CR1 vizesi 6 ay gecerlidir, vize suresi saglik muayesiyle baslar. Bu sure icerisinde de Amerika'ya giris yapmamiz gerekli. 212(g) (2) (b) ibaresi bazi asilarin ikinci ve/veya ucuncu dozlarinin yapilmadigi anlamina geliyor. Cok da muhim degil. Sorun teskil etmez yani.. benim vizede de aynisi var. 🙂


  • @cufer, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Herkese merhaba;
    NVC için belge yükleme aşamasındayız.

    IMG_0533.jpeg

    Benden istenen belgeler bunlar.
    “Fotoğraflar” dediği, eşimle birlikte olan, ilişkimizi kanıtlayıcı fotoğraflar mı demek istiyor? Eğer doğru anlamışsam, kaç tane fotoğraf yüklemeliyim?
    “Doğum Sertifikası” dediği, “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” sanırım?
    “Evlilik Belgesi” nin hangi sayfalarını taratıp, “pdf” olarak yüklemeliyim? Tercüme ettirmeli miyim?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Sevgili @cufer : Photographs dedigi kisim sizin Amerikan pasaport standartlarindaki vesikalik fotografiniz. Lutfen iliski kanit fotograflari yuklemeyin oraya.. 🙂

    Dogum belgesi dedigi: Olaylari gosteren Vukuatli Nufus Kayit ornegi. Aile olarak da sayfa 2'de tum aileyi de koyun. Biz o konuda Aileyi koymadigimiz icin red yemistik. Ve mutlaka döndürme sartlarina uyun. Nufus kayit ornegi yatay bir belgedir ancak taramada dikey oluyor. PDF dondurme sitelerinde onu yatay olarak döndürün. Bu konuda da bizim ağzımız yanmıştı.. 🙂

    Evlilik belgesi: Tabir-i caize üzerinde yazı, imza, mühür olan bütün sayfalarını taratıp (renkli olarak) yükleyin.

    Bütün dosyalarınız PDF olsun. Sadece vesikalık fotograf jpg formatında olmalı. Belgelerinizi tercüme ettirmek zorunda değilsiniz. Biz hiçbir belgemizi - adli sicil kaydı hariç - İngilizce yüklemedik ve bu konuda sorun yaşamadık.


  • @ecom 1 ay sonra aktif olarak inceleniyor yazması ne ifade ediyor peki


  • @Emly, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Busra-Akdag Merhaba @ecom beyfendi sorunuza cevap vermiş zaten ama bende paylaşmak istedim. Bizde avukatımızın yanlış yönlendirmesi ile ilk F1 (dil okulu vizesi)’ ne başvurduk ve red yedim maalesef sonrasında nikah yapıp o şekilde ilerledik ve red ile alakalı hiç bir sorunla karşılaşmadık.

    Bu arada girişte hiç bir sorun yaşamadım sadece green card’ımın gönderileceği adresle alakalı ufak bir sorun vardı onu memur beyle düzelttik. Geleli 18 gün oldu geçen hafta SSN’im geldi. LAX havalimanından gelecek arkadaşlara tavsiyem hiç oyalanmadan pasaport kontrol sırasına girin neredeyse 1,5 saat bekledim çok kalabalıktı. Birde havalimanında ücretsiz wifi var ben heyecandan bakamadım sonradan farkettim eşimi zor buldum. 🙂 Bekleyen herkese sabır ve kolaylık diliyorum.

    Bilgi için çok teşekkürler. Ben de 15 Eylül'de LAX'ten Amerika'ya giriş yapacağım. Direk sıraya geçerim. Zaten panik bir insanım, eşimi bulamazsam herhalde ortaya oturur ağlarım 😂 😂


  • @Busra-Akdag Iki sorunuza da tek yerden cevap verelim; biz ilk Actively Review ibaresini 13 ay boyunca gorduk (imzamda mevcut hepsi ve biz Nebraska'daydik 🙂 ) Zaten ikinci actively reviewing durumu onay/red anlaminda oluyor normal sartlarda ancak sizin esinizin statusu degistigi icin nacizane fikrim kategoriniz degisti ve bu nedenle ikinci "actively reviewing" uyarisini aldiniz. Eger ikinci actively reviewing mailinden sonra dosyalar kisminda Approval Notice gormediyseniz dedigim sekilde olmus olabilir.

    Sureniz kategoriniz degistiginde sifirlanmaz. Sadece hizlanir. Ama ne kadar hizlanir kesin bilinmez. Dosyanizin icerigine, basvurunuzun bulundugu servis merkezine ve hatta dosyaniza bakan/bakacak olan memura gore degisir. Yani ayni servis merkezindeki dosyalarin hizlari da oradaki memurlarin calisma hizlarina gore de degisiyor maalesef.

    Umarim en kisa zamanda onayinizi alirsiniz. Bol sans.. ☺


  • @Naerys peki diyelim ABD de 6 ay kaldık ve elimizde ki vizenin tarihi geçti. Ama green cardim geldi o da 2 yillik. Bu durumda Türkiye ye herhangi bir zaman geri gidip dönebilir miyim sorunsuz? Süreç nasıl işliyor? ABD geri girişinde green card i mi gösteriyoruz pasaport kontrolünde?


  • @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Naerys peki diyelim ABD de 6 ay kaldık ve elimizde ki vizenin tarihi geçti. Ama green cardim geldi o da 2 yillik. Bu durumda Türkiye ye herhangi bir zaman geri gidip dönebilir miyim sorunsuz? Süreç nasıl işliyor? ABD geri girişinde green card i mi gösteriyoruz pasaport kontrolünde?

    O surecte Green Card'iniz geldiyse, ki gelir, pasaporttaki vizenin suresinin gecip gecmemesinin herhangi bir onemi kalmaz. ABD'ye giriste Green Card'inizi gosteriyorsunuz. Turkiye'ye gelirken pasaport lazim olacagindan o da yaninizda olur zaten, sorun olmaz. Ve Green Card'iniz olduktan sonra ABD - Turkiye arasinda gidip gelmenizde hicbir sorun olmaz. CR1 vizesinin anlamlarindan birisi zaten seyahat ozgurlugu. Green Card demek oy kullanmak disinda, Amerikan vatandaslarinin elde ettigi hemen hemen butun haklara sahip olmak. 🙂


  • @Naerys cevaplar için teşekkürler ☺ şunu da sorayım müsaadenizle, greencardli olup ABD dışında 6 ayi geçmemek şartı ile seyahat edilebilir diye duydum. Peki eğer böyle birşey var ise bu 6 aylık dilim vatandaş olana kadar ki toplam geçirilen süre mi yoksa her giriş çıkışta bu 6 ay sıfırlaniyor mu? Örneğin Türkiye de veya başka bir ülke de greencard li olarak 5 ay kaldım ama sonra ABD ye girdim, bu durumda 6 ay sifirlaniyor mu yoksa geriye sadece bu hakdan 1 ay mi kaliyor?.. çok detayli sorular sorduysam kusura bakmayın 😀 bilen arkadaşlarda aydınlatırsa sevinirim.


  • @Berkan-Duru Ben de en fazla 6 ay Amerika disinda kalinabiliyor diye biliyorum ve sanirim bu sure her giris cikista sifirlaniyor, sizin tabirinizle ancak tam emin de degilim. Yanlis bilgi vermek istemem. Ancak soyle de bir durum var; eger bu giris cikislari -sifirlansa bile- 5-6 aylik sureler seklinde her sene yaparsaniz, vatandasliga basvurdugunuzda basvuru mulakatinizi yapan memur bu durum nedeniyle sorun cikartabilir ve vatandaslik basvurunuz onaylanmayabilir. O nedenle mumkun mertebe cok fazla Amerika disinda kalmamaya calisin. En azindan vatandasliginizi alana kadar. Tabii ki yillik aile, arkadas ziyaretleriyle tatiller sorun olmaz ancak tavsiyem bu sureleri mumkun oldugunca kisa tutun.. 🙂

    Edit: Birazcik arastirmadan sonra soyle bir sey gordum, ne kadar dogru bilmiyorum ancak "up to 1 year" diyor. Yani bir yila kadar ABD disinda yasayan Green Card'lilar, haklarini riske atarlar yaziyor. Yani siz siz olun, 6 aydan fazla Amerika disinda kalmayin. Kalacaksaniz da gercekten iyi bir sebebiniz olmali. 3-4 aylik periyotlar da mulakat memurlarinin sorgusuna taabi oluyormus. Bu forumda oyle yaziyordu. O kismi bi' inceleyin.. 🙂


  • @Naerys tabii ki.. bende işte meraktan soruyorum öyle 🙂 teşekkürler cevaplar için


  • Eşim California da yaşıyor başvuruyu oradan fiziki olarak yapması mı daha hızlı ve etkili olur yoksa online yapması mı ? Evliliğin gerçek olduğunu kanıtlayan dosyaları ilk başvuru sırasında yüklemek mi gerekiyor


  • @dreamyy genelde bu kadar kısa sürede onay alan olmaz. Bu olsa olsa dosyanizin bir memura atandığı sıranız geldiğinde bu memurun dosyanizi inceleyecegi anlamina gelir.


  • @ecom tahmin etmiştik.Mail gelmedi çünkü.Teşekkür ederim


  • Merhabalar 1 Eylul'de NVC'ye belgeleri submitlemistim. Dogum belgesi olarak vukuatlı nüfus belgesi ( Nüfus Aile ) olarak seçtim. Sanırım sadece "Kişi" olarak seçip onu göndermem gerekiyor değil mi? Bugün mail geldi ve birth certificate ile alakalı şöyle bir şey paylaştılar " Part of this document is missing. Please replace this with a scan that shows the complete text of the document. Please ensure all sides of every page are scanned and visible. Please visit https://nvc.state.gov/scan for further guidance." Ben zaten bunu E-devletten aldığım gibi atmıştım. Tam olarak ne istiyorlar bilgisi olan var mi acaba?


  • @notron Benim eşim direkt olarak fiziki belge gönderdi ama pek bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Bu gönderi altına bir de online yapan biri yazarsa belli olur. Biz 13 September 2022 debelgeleri gönderdik 16 september 2022'de dosya numarası oluşturulmuştu.


  • @Naerys Teşekkürler uyarılarınız için 🙏
    Eşim, tüm belgelerimizi avukata teslim etmiş. Süreci bekliyoruz artık.


  • @yenibasladim merhaba okunmayan yerler olabilir mi evrakta tarattiktan sonra?


  • @notron evlilik ile ilgili kanıtları uscis aşamasında yukluyorsunuz. Yüklediğiniz tüm belgeleri ingilizce yeminli tercümeleriyle birlikte yukluyorsunuz. Online yada fiziki çok fark eder mi bilmiyorum.


  • @yenibasladim, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar 1 Eylul'de NVC'ye belgeleri submitlemistim. Dogum belgesi olarak vukuatlı nüfus belgesi ( Nüfus Aile ) olarak seçtim. Sanırım sadece "Kişi" olarak seçip onu göndermem gerekiyor değil mi? Bugün mail geldi ve birth certificate ile alakalı şöyle bir şey paylaştılar " Part of this document is missing. Please replace this with a scan that shows the complete text of the document. Please ensure all sides of every page are scanned and visible. Please visit https://nvc.state.gov/scan for further guidance." Ben zaten bunu E-devletten aldığım gibi atmıştım. Tam olarak ne istiyorlar bilgisi olan var mi acaba?

    Biz vukuatlı gonderdik en kapsamlı olani sanirim aile oluyor ve bir sorun yaşamadık.
    Benim anladığım kadarıyla ya yönünü yanlış yuklemissiniz yada tam okunaklı çıkmamış okunamayan net olmayan yerleri olabilir. Tek sayfamiydi yüklediğiniz belge bazen vukuatlarin olduğu sayfa yetmez ikinci sayfa olur. Hepsini yuklemek gerekir. Hızlıca doğru şekilde tekrar taratıp yükleyin bence.


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 1476
  • 654
  • 18
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum