[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri
-
@Yıldıray81 maalesef ki kazanmış olmanız mülakat alacağınız yada vize alacağınız anlamına gelmiyor bilgisi mevcut zaten onun için başvurabilecek bir yasal yol gözükmüyor pek
-
@ramsen18 evet bende aynı şekilde o listede ki sorulara çalışıp girdim. Bire bir aynı sorular çıktı
Emekleri için herkese teşekkür ederim. -
Bu ileti silindi! -
Dün gelen haberden o kadar cok etkilendim ki. Sanki ilk temmuz ayı civarıydı, vizeler çok az kaldı diye bu mevzuu konuşulmaya başlanmıştı ki ne kadar paniklediğimi hatırlıyorum 😔 Ankara yolunda haberi alan, konsoloslukta durumu öğrenen, AP ye kalıp aylardır bekleyen tüm arkadaşların yazdıklarını okuyunca inanılmaz üzüldüm. Umarım bu şanssızlık hayatlarında başka büyük bir şansı kaçırmamak için olmuştur. Herkes için güzel dileklerimi iletiyorum, nerde olursak olalım umarım herkes için güzel bir hayatın bir başlangıcı olur..
-
Eşim 4 ay AP de bekletildikten sonra dün vize kalmadığı için AP sürecimiz sonlanmamış olmasına rağmen vize basılamayacağını öğrendik. Beklemek ve belirsizlik zaten çok zor geçmişti, sabrettik ama üstüne bir de bu gerçekten mental ve duygusal olarak atlatması çok zor başka bir süreci başlattı. Tek umut en azından benim vizemin basılmış olması oldu. Umarım vizesini alan arkadaşların bundan sonraki hayatı tahmin ettiklerinden daha güzel geçer ve vizesini bizler gibi alamayan arkadaşların da önüne başka güzellikler açılır. Herkesin şansı bol olsun.
-
@sinaanyilmaz gerçekten yüreğimi sızlattı yazdıklarınız, inşallah 2025te tekrar kazanırsınız hoş hayaller yıkıldıktan sonra tekrar denemeye kimin gücü kalabilirdi? Çok geçmiş olsun :(
-
@sinaanyilmaz mücadele devam ediyor. Bizim de modumuz inanılmaz düştü. Senin de bu mücadele ruhu ve cesaretle kendine çok başka güzel yollar bulacağına ve mutlu olacağına eminim. Hepimizin yolu açık olsun :/
-
Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci,
üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten;
ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci?
hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesteniyi nişan alırdı kendini asan zenci,
bira içmez ağlardı, babası değirmenci,
sizden iyi olmasın, boşanmada birinciçok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen !!!
-
@Engin2841 gerçekten büyük emek ve çaba gösterilen bir süreçti umarım herkes hedefine bir gün ulaşır çok teşekkür ederim
-
Ne diyeceğimi bilemiyorum meğer son vizeler bize basılmış mulakattan çıkıp sevincimi yaşarken burada deneyimimi paylaşıp kutlama yapmaya başlamışken bir kaç saat sonra vize bitti haberini almak çok sarsıcı oldu. Zaten mülakatdan 1 gün sonra durumumuzun issued olmasına çok şaşırdık. Meğer bundan dolayi issued olmuş. Hepimiz çok emek verdik cok masraf yaptik, hayal kırıklığı yasayan arkadaşlarımın duygularını canı yürekten hissediyorum. Allah başka kapılar açar demekten başka elimden bir şey gelmiyor. Herkese güç diliyorum.
-
@sinaanyilmaz size güç diliyorum umarım bu emekler farklı bir guzellikle karşınıza çıkar
-
@sinaanyilmaz, içinde söyledi: [DV2023 Mülakat Deneyimleri]
Doğarken ağladı insan, bu son olsun, bu son…
Rahmetli Özkan Uğur'u ilk olarak 2017 yılında yanılmıyorsam, Bodrum Antik Tiyatroda MFÖ konserinde dinlemiştim canlı. O gün hiç duymadığım ''Olduramadım'' şarkısını söylemişti. Çok değişik bir tarz, değişik bir tını, tanıdık agresif bir tepki gibi çınladı kulaklarımda. Şimdi sana da, bize olduğu gibi, çevremizdekiler, bak boşuna uğraştın, olmayınca olmuyor diyeceklerdir. Bence güzel ''olmayan'', bu kadar çaba sarf ettikten sonra olmayandır. Hiç çaba sarf etmeden olmadı demek çok çirkin. Umuyorum şansını bir dahaki seneye ve ya başka bir yola taşırsın. Bu çabaların mükafatı bir yerde seni bekliyor, inanıyorum.
-
@sinaanyilmaz Viyanadan alanlardan birsi olarak senin sonunun böyle bitmesine çok üzüldüm .
Benim sürecimde çok zor geçti.Ama ümidimi kaybetmedim dewam ettim.
Umarım başka bir başvurunda kazanırsın ve aldığın schangen vizesininde başka bir dosya taşımanda sana faydası olur. Hayatında bol şans -
S selamibasaran bu başlıktan bahsetti
-
Öncelikle herkese merhaba sizlere mülakat deneyimimden bahsetmek istiyorum mülakat tarihim 25 ağustos 09.15 deydi 22 ağustos tarihine unganlar için randevu almıştım doğum zamanımdaki aşı kartlarımı ve öncesinde aile hekimime gidip yaptırdığım aşılarımı gösteren imzalı bir belge almıştım tetenoz aşımı onayladılar sadece toplamda yaklaşık 370 dolar gibi bir ücreti nakit olarak ödedim. Mülakat sabahı konsolosluğa gittiğimde görevlilerin yardımıyla işlemleri gerçekleştirdim talep ettikleri belgelerin çoğunu istemediler diploma banka hesap dökümü ve sağlık raporunu istediler önlisans mezunuyum lisans eğitimimi tamaladığım için ıslak imzalı öğrenci belgemi ve kapalı zarfta transkirpitimi verdim görevlinin çağırmsıyla ilk olarak yemin ettim sonrasında ise ;
Mezun olduğun bölüm nedir?- Önlisans mezunuyum lisans eğitimimi tamamlıyorum 1 dönemim kaldı
ABD'ye gittiğinde ne yapmayı planlıyorsun? - İngilizcemin zayıf olduğunu önceliğimin dilimi geliştirmek olduğunu ABD' de eğitimimi tamamlayıp kendi mesleğimi yapmak istiyorum
Hesabınız da ne kadar miktar var? - Yaklaşık 7500 dolar var (bu durum beni çok germişti göstermiş olduğum miktar az olduğundan ve öğrenci olduğumdan sıkıntı çıkartabilme ihtimali yüksekti ama bir sorun çıkmadı yine de görevli miktarın az olduğunu belirtti)
Nereye gitmeyi planlıyorsun?
-MARYLAND
Orayı seçme sebebin nedir? oldukça pahalı bir eyalet hesabındaki miktarda az? - Kuzenim orada yaşıyor onun yanında kalıcağım herhangi bir masraf ödemesi yapmayacağım
Uzun sürelimi kalıcaksın? - Kendi düzenimi sağlayana kadar uzun süreli kalıcağımı belirttim
O halde vizen hayırlı olsun
-Teşekkür edip oradan ayrıldım
Çok kısa sürede pasaportum ptt şubesine ulaşmıştı sorunsuz bir şekilde sürecimi tamamladım 13 Eylülde de ABD ye ilk girişimi gerçekleştireceğim emeği geçen bu platformu oluşturup desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum . Herkese iyi şanslar......
- Önlisans mezunuyum lisans eğitimimi tamamlıyorum 1 dönemim kaldı
-
@sinaanyilmaz öncelikle yazınınızda bir çok kişinin yaşadıklarını özetlemişiniz sizin yaşadığınız durum çok zor bir durum sizi anlıyorum diyemem ama yazılarınızda kendimi sizin yerinize koydum ve yaşadığınız psikolojiyi bir nebze anlamaya çalıştım inanın o bile bana yetti arttı ben ilk başvurum dv24dü çıkmadı inanın o kadar üzüldüm yalpaladım ki 1 2 ay kendime zor geldim siz ise resmen kapının ucundan dönmüşünüz umarım hakkınız herşey en hayırlısı olur.
-
@sinaanyilmaz boyle bir surecin ardindan bu sekilde ozenli bir anlatim tek kelimeyle saygideger. Tuylerimi diken diken yaptiniz sonu da sasirtici oldu benim adima, daha farkli bir son olur diye okudum yazinin tamamini. Hazir isinizden de ayrilmissiniz ve ciftlik gibi bir yerdesiniz sanirim, eger orada bir roman yazmak isterseniz mutlaka alip okumak isterdim. Emeginize ve cabaniza saglik
-
Slmlar ,Haberden sonra Kcc’ye dün gece mail attım..Gelen cevabı asağıda sizlerle paylaşmak istiyorum.. Kcc’nin Yaşanan hayal kırıklığını tahmin ederek 2025 yılı DV çekilişine yönlendirmesi de ayrıca bir manidar oldu..
Şu durumda Kendime tesellim tüm dünya genelindeki ekonomik kriz nedeni ile Usa de kırmızı halılar ile karşılanmıyor olacağım.
Kader Gayrete aşıktır. Tüm dileyenlere Yeni yollar yeni güzellikler getirecegine inancım tam hepimizin yolu açık olsun diliyorum.,
//
Thank you for your inquiry.
The Department of State has issued all available diversity visas (DVs) for the 2023 Diversity Visa Program. We know the conclusion of the 2023 program may be disappointing to selectees who were unable to receive a visa. The DV Program is limited to issuing approximately 55,000 visas each fiscal year. Given that some of the first 55,000 persons selected will not qualify for visas or ultimately choose not to participate in the program, more individuals are selected to participate in the program each year than visas available. The 2025 Diversity Visa Program entry period will open October 4, 2023, and we encourage all who are eligible to apply.
For additional information, please visit https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/update-on-diversity-visa-dv-program-2023.html.For additional information, please refer to the following websites:
Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/
Support Contractor –
-
Selamlar Herkese,
Oncelikle cok talihsiz bir durum yasanmis. Herkes adina cok uzucu gercekten. Benim de bir sorum olacakti. Kuzenim 5 Eylulde Muscatta mulakata girdi ve vizesi o gun sozlu sekilde approved oldu. Ertesi gun CEAC uzerinden kontrol ettiginde de vizesi ISSUED statuye dondu. Ancak hala pasaportunuzu gelip alin seklinde mail almadi. Sizce bu olumsuz durumundan etkilenir mi yoksa vizesi coktan basildi(vize numarasi atandi) seklinde dusunebilir miyiz? Bilgi birikimi olan arkadaslar cevaplarsa cok sevinirim, basta @gucarslan ve @crazycells olmak uzere. Tekrar tesekkur ederim. -
@MuRtY Merhaba endişelenmeyin herşey yolunda şu an biz de pass.larımızı bekliyoruz. Aynı anda mülakata girdiğimiz 2 arkadaşımızın mailleri geldi bile Perşembe günü ama mesai saati sonuydu. Büyük bir ihtimalle Pazar günü ((Muscat’ta Cuma-Cumartesi tatil) diğer bekleyenlere de gelecek e-mailleri. 👍 Şu an tek yapması gereken sakince beklemek.
-
@sinaanyilmaz Çok az zaman vardır bu yazıyı okuduktan sonra hissettiklerimi bana hissettirebilen. Enteresan, üzücü, kırıcı, can yakıcı bir o kadar lirik ve çok insan bir metin. Tüm başınızdan geçenler için çok üzgünüm ama bir gün hakettiklerinize ulaşacağınızı biliyorum. Hayatın her alanında tüm bu yaşadıklarınızın aksine şans, huzur ve mutluluk sizinle olsun. bol şans
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum