Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• Ziraat Bankası'ndan Amerika'daki banka hesabına SWIFT yapan varsa tecrübesini paylaşabilir mi lütfen?

• Ben dun Wise I kullandim abd den TR ye 4 saatte gitti para TL olarak

• @gkmn Merhabalar,

50 USD ve 800 USD için aynı kesinti oldu. Sanırım bütün meblağlar için bu geçerli.

• @warmgrey değil. İş Bankası (ve büyük ihtimalle diğer bankalar da) yüzde ile alıyor ücretini ama bir asgari miktar var, yanlış hatırlamıyorsam 525 TL, eğer yüzde ile olan ücret daha az ise asgariyi alıyorlar.
    Aracı banka genelde yüzde ile değil ama kademe kademe alıyor. Mesela 1000$a kadar $20, 5000$e kadar $25 vs gibi. Alıcı bankanın ücreti sabit, BofA'da $15 yanlış hatırlamıyorsam.

• @isik Çok teşekkürler.

• İlk gidişte Amerika'ya girerken yanımızda 10-15bin doları cash olarak götürmek daha mı mantıklı arkadaşlar? TR'den para transferi yaparken zorlanmamak ve fee ödememek adına?

• @Legar ziraat bankasinda western union varsa swift transferinden ziyade western union u tercih edin bence, ben yapi krediden western union ile dakikalar icinde 800 usd icin yaklasik 45 usd masraf ile ABD ye transfer yaptim, ABD de isminize geliyor, banka hesabina gelmiyor, herhangi bir western union olan bir yerden nakit olarak alabiliyorsunuz. ABD de walgreens, food lions, seven eleven ve benzeri bir cok yerden cekebilirsiniz, western unio transferi sonrasi size bir MTCN numarasi veriyor kimliginiz ve o numara ile cekebiliyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken food lion disindaki yerler genellikle 300 usd ustu parayi veremiyor, eger 300 usd ustu transfer yaparsaniz food lion vb bir yere giderek kolayca nakit cekebilirsiniz. SWIFT transferinin masrafinin daha yuksek oldugunu ve sure olarak bir kac gun surecegini tahmin ediyorum.

• @Atılay-Yeşilada 9000$ üzeri nakit taşıyamıyorsunuz diye okumuştum bir yerde deneyimlemiş arkadaşlar yazacaktır.

• ⭐⭐⭐

@aristocrat Yaniliyorsunuz, istediginiz kadar tasiyabilirsiniz fakat 10.000 uzerini deklare etmek zorundasiniz gumrukte...

• @suzmanoglu 800 USD için 45 USD inanılmaz pahalı. TL ye çevirip Wise'dan atsanız bile daha uyguna gelebilir. Ya da Enpara veya Cepteteb üzerinden Swift yapmak.

• @drserdar Borsalar üzerinden deneme yaptınız mı hiç hocam kripto olarak aktarımlarda amerikan hükümeti ekstra bir şey mi çıkartıyor ? Bu konuda bir bilgim yok keşke tecrübe etmiş birisi yazsa

• @lumos, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@aristocrat Yaniliyorsunuz, istediginiz kadar tasiyabilirsiniz fakat 10.000 uzerini deklare etmek zorundasiniz gumrukte...

Ben de bu şekilde biliyorum. 10.000 dolar üzeri de yasak değil sadece bilgilendirmek açısından sanırım form dolduruyoruz Amerika'da. Sanırım sonrasında Türk bankasından transfer daha zahmetli olacak gibi geliyor belki de böylesi daha pratik.

• @Atılay-Yeşilada evet, biz de bu sekilde bir kac kere para getirdik. Stresli kismi Turkiyeden cikarken 10k uzeriydi sanirim bildirmeniz gerek ve ben bunu yapmadim, ABD girisinde ise kolay, giriste size uzerinizde 10k uzeri var mi diye sorukuyor, evet dediginizde sizi baska bir yere goturup orada form doldurup beyanda bulunuyorsunuz. SSN varsa onu yaziyorsunuz yoksa GC numarasi istiyorlar. 5000 dolar alti swift ile yapilan transferlerde masraf fazla ama 5000 uzeri swift yaparsaniz masraflar o kadar goze batmiyor.

• @cnpist, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@Atılay-Yeşilada evet, biz de bu sekilde bir kac kere para getirdik. Stresli kismi Turkiyeden cikarken 10k uzeriydi sanirim bildirmeniz gerek ve ben bunu yapmadim, ABD girisinde ise kolay, giriste size uzerinizde 10k uzeri var mi diye sorukuyor, evet dediginizde sizi baska bir yere goturup orada form doldurup beyanda bulunuyorsunuz. SSN varsa onu yaziyorsunuz yoksa GC numarasi istiyorlar. 5000 dolar alti swift ile yapilan transferlerde masraf fazla ama 5000 uzeri swift yaparsaniz masraflar o kadar goze batmiyor.

Anlıyorum çok teşekkür ederim. Türkiye kısmında stresli derken 10k üzeri parayı beyan etmemek bir soruna yol açar mı ABD tarafında zaten dediğiniz gibi form doldurarak beyan etmemiz gerekiyor.

• @Atılay-Yeşilada Bende riske atmamak için 10k üstü bende götürmüyorum, kalanı western union ile banka hesabı açınca kendime yollayacagım.

• @baran-bozdogan, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@Atılay-Yeşilada Bende riske atmamak için 10k üstü bende götürmüyorum, kalanı western union ile banka hesabı açınca kendime yollayacagım.

Bu da mantıklı aslında yani 9-10k arası bir şey götürüp geri kalan parayı transfer ile hatta TEB bankasının kartı ile az az çekim yapılsa da halledilebilir gibi duruyor.

• @Atılay-Yeşilada 10 k gbi bir paran varsa yarısını bankada bırakıp yarısını yanında götürmek daha mantıklı .artık para transferleri eski gbi zor değil. Gidincede hemen banka banka hesabı açtırarak elindeki dövizi bankaya yatırırsın.
    Ben böyle yapmayı düşünüyorum

• @Cancan, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@Atılay-Yeşilada 10 k gbi bir paran varsa yarısını bankada bırakıp yarısını yanında götürmek daha mantıklı .artık para transferleri eski gbi zor değil. Gidincede hemen banka banka hesabı açtırarak elindeki dövizi bankaya yatırırsın.
    Ben böyle yapmayı düşünüyorum

Evet ben de bu şekilde düşünüyorum. En azından hem belli bir miktarda cash olur yanımızda hem de beyan durumuyla uğraşmak zorunda kalmamış oluruz. Zaten dediğiniz gibi transferler de kolay oluyor artık.

• ⭐⭐⭐

@Atılay-Yeşilada Her zaman form doldurulmuyor, bazen dogrudan gumrukteki polise soylemeniz gerekebilir. Baktiniz kimse yonlendirme yapmadi, siz bildirmekle yukumlusunuz her sekilde, gidip soyleyin.

• @lumos, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@Atılay-Yeşilada Her zaman form doldurulmuyor, bazen dogrudan gumrukteki polise soylemeniz gerekebilir. Baktiniz kimse yonlendirme yapmadi, siz bildirmekle yukumlusunuz her sekilde, gidip soyleyin.

Tamamdır çok teşekkürler, 10k altında böyle bir bildirme zorunluluğu olmuyor değil mi?

Benzer Başlıklar

• Abd ye cepte nakit para götürürken limit (Resim)

Kilitli Bankacılık
    10
    1 Oy
    10 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @pakaji bir daha forumda gereksiz bir baslik acarsaniz, forumdan kalici olarak cikarilacaksiniz. Madem forumu okumaya basladiniz, bilgileri de okudugunuz basliklarda vermelisiniz. Sizin foruma aktaracaginiz her bilgi icin yeni bir baslik olusturamayiz, zaten halihazirda var olan seyleri soylemek disinda bir sey de yapmiyorsunuz zaten.
  • ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

Bankacılık
    132
    0 Oy
    132 İleti
    14k Bakış
    serelS
    @okokok merhaba. bahsettiğiniz tutarla girişte sorun yaşadınız mı ? form vermek yeterli oldu mu ?
  • ABD'den bilgisayar alırken...

Bankacılık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @vikki77 ABD'den bilgisayar alırken... içinde söyledi: Merhaba, bilgisayarimda bir çok orijinal olmayan programları kullanıyorum, ABD'de bu konuda sorun olur mu. Olursa bu kadar maliyete nasıl katlanır? torrent ya da diger korsan icerikleri indirmediginiz surece sorun olmuyor.
  • Amerika'dan Turkiye'ye Para Aktarimi

Kilitli Taşındı Bankacılık
    7
    0 Oy
    7 İleti
    2k Bakış
    Y
    İyi paraymış şoka girdim :D
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k