Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tolgasatir vallahi ben yasli kaldim bazi konulara 🙂 , genelde isler wi fi uzerinden gidiyor anlasilan

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist Estağfurullah 🙂 Aynen internet olduğu sürece sorun yok, iphone telefon varsa mesela E-sim olayı var 30 gün 20 gb internet 40 € diyor tatile gidecekler için baktığınızda avantajlı bir fiyat Turkcell en son arkadaşım sormuştu kendi paketini kullanabilmek için 389 TL demiş günlük.


  • @cnpist, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @Ercan-Geçgin Turk telefonum halen aktif, ucak modunda olarak evin wi fi hattina bagli. Wifi calling ile Trdeki herkesi arayabiliyorum. Kontorlu degil bu arada Turk hatti, halen faturali, dolara cevirince TRdeki fatura komik bir rakam olarak kaliyor o nedenle kontore degistirmedim. Turk telefonumda Qnb app vardi ve ABD de sorunsuz kullaniyordum, eft, swift vs. Artik ABD de daha yerlesik olunca, app'i ABD numarasinda kullanmak istedim. TR de olmak gerekiyor bunun icin ya da cunku app i indirince sistem guvenlik icin kod gonderiyorsistemde kayitli numaraya. Aceleniz yoksa, TRye gittiginiz bir sefer halledersiniz, banka aplikasyonlarini TR disinda kullanmak o kadar zor degil.

    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Wifi calling dediğimiz whatsapp veya benzer uygulamalar yoluyla internet üzerinden görüşme mi olmuş oluyor?
    Ayrıca uçak moduna almayıp yurt dışı aramalara açık şekilde bıraksak ve telefon edip gelen telefonları cevaplamasak ve sadece SMS gelse kesinti olmaz diye düşünüyorum ama orada türk hattı çeker mi o ayrı muamma.
    O halde büyük ihtimalle sizin gibi kullanacağım. Buradaki telefon ve hattımda ABD'de mobil uygulamaları kullanırım. Türkiye'ye döndüğüm bir vakit ABD hattımı tanıtır imzaları atarım.
    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @tolgasatir ben geçen hafta e sim aldım ve yunanistanda 1 hafta kullandım.Sadece internet olacak şekilde aldım.Kurulumu çok kolay zaten.Türk hattımı da hücresel kapayıp sadece gelecek arama ve mesajlara açık bırakarak kullandım. E sim turistik ziyaretler için çok mantıklı telefonunuz e sime uyumlu ise.


  • @Ercan-Geçgin wi fi calling, varolan mevcut hattinizi herhangibir ulkede, hatti aldiginiz ulkedeki kosullar gecerli olmak sarti ile internetten arama yapmanizi saglayan bir arama sekli. Telefonunuzda wifi calling enable etmeniz gerek. Whatsup sizin internet uzerinden konusma ve goruntulu konusma sagliyor. Wifi calling soyle : benim TR de sinirsiz vodafone sahipleri ile gorusme ve sabit arama haklarim var, bunlari whatsup uzerinden yapamam, Trde oldugu gibi numarayi cevirmem gerek. Wifi calling bana bunu sagliyor ama TRdeki faturali hattim ya da kontorlu hattin izin verdigi kurallar geregi kadar. Turk hattiniz, acik biraktiginiz surece roaming ile ABD de bir network e baglanir , arama ve mesaj alirsiniz. Kontorlu hattim olmadigi icin tam detay yazamiyorum lakin TR hattinizdaki banka appleri genelde wifi uzerinde ABdde calisiyor.


  • @cnpist, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @Ercan-Geçgin wi fi calling, varolan mevcut hattinizi herhangibir ulkede, hatti aldiginiz ulkedeki kosullar gecerli olmak sarti ile internetten arama yapmanizi saglayan bir arama sekli. Telefonunuzda wifi calling enable etmeniz gerek. Whatsup sizin internet uzerinden konusma ve goruntulu konusma sagliyor. Wifi calling soyle : benim TR de sinirsiz vodafone sahipleri ile gorusme ve sabit arama haklarim var, bunlari whatsup uzerinden yapamam, Trde oldugu gibi numarayi cevirmem gerek. Wifi calling bana bunu sagliyor ama TRdeki faturali hattim ya da kontorlu hattin izin verdigi kurallar geregi kadar. Turk hattiniz, acik biraktiginiz surece roaming ile ABD de bir network e baglanir , arama ve mesaj alirsiniz. Kontorlu hattim olmadigi icin tam detay yazamiyorum lakin TR hattinizdaki banka appleri genelde wifi uzerinde ABdde calisiyor.

    Tamam anladım hocam teşekkür ederim, düşündüğüm gibi whatsapp gibi uygulamalar üzerinden internete bağlı bir görüşme sayılmaz. Dediğiniz gibi bir imkan olması çok iyi, ben de başta bu şekilde kullanacağım o zaman, açıklamalarınız için teşekkür ederim.


  • Is bankasindan wire ile Bank of America icin 4 gun secerseniz, 20 Usd is bakasi, 15 Usd bank of America kesiyor.


  • @warmgrey ne kadar bir tutar için bu kesinti acaba?


  • Ziraat Bankası'ndan Amerika'daki banka hesabına SWIFT yapan varsa tecrübesini paylaşabilir mi lütfen?

  • ⭐⭐⭐⭐

    Ben dun Wise I kullandim abd den TR ye 4 saatte gitti para TL olarak


  • @gkmn Merhabalar,

    50 USD ve 800 USD için aynı kesinti oldu. Sanırım bütün meblağlar için bu geçerli.


  • @warmgrey değil. İş Bankası (ve büyük ihtimalle diğer bankalar da) yüzde ile alıyor ücretini ama bir asgari miktar var, yanlış hatırlamıyorsam 525 TL, eğer yüzde ile olan ücret daha az ise asgariyi alıyorlar.
    Aracı banka genelde yüzde ile değil ama kademe kademe alıyor. Mesela 1000$a kadar $20, 5000$e kadar $25 vs gibi. Alıcı bankanın ücreti sabit, BofA'da $15 yanlış hatırlamıyorsam.


  • @isik Çok teşekkürler.


  • İlk gidişte Amerika'ya girerken yanımızda 10-15bin doları cash olarak götürmek daha mı mantıklı arkadaşlar? TR'den para transferi yaparken zorlanmamak ve fee ödememek adına?


  • @Legar ziraat bankasinda western union varsa swift transferinden ziyade western union u tercih edin bence, ben yapi krediden western union ile dakikalar icinde 800 usd icin yaklasik 45 usd masraf ile ABD ye transfer yaptim, ABD de isminize geliyor, banka hesabina gelmiyor, herhangi bir western union olan bir yerden nakit olarak alabiliyorsunuz. ABD de walgreens, food lions, seven eleven ve benzeri bir cok yerden cekebilirsiniz, western unio transferi sonrasi size bir MTCN numarasi veriyor kimliginiz ve o numara ile cekebiliyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken food lion disindaki yerler genellikle 300 usd ustu parayi veremiyor, eger 300 usd ustu transfer yaparsaniz food lion vb bir yere giderek kolayca nakit cekebilirsiniz. SWIFT transferinin masrafinin daha yuksek oldugunu ve sure olarak bir kac gun surecegini tahmin ediyorum.


  • @Atılay-Yeşilada 9000$ üzeri nakit taşıyamıyorsunuz diye okumuştum bir yerde deneyimlemiş arkadaşlar yazacaktır.

  • ⭐⭐

    @aristocrat Yaniliyorsunuz, istediginiz kadar tasiyabilirsiniz fakat 10.000 uzerini deklare etmek zorundasiniz gumrukte...


  • @suzmanoglu 800 USD için 45 USD inanılmaz pahalı. TL ye çevirip Wise'dan atsanız bile daha uyguna gelebilir. Ya da Enpara veya Cepteteb üzerinden Swift yapmak.


  • @drserdar Borsalar üzerinden deneme yaptınız mı hiç hocam kripto olarak aktarımlarda amerikan hükümeti ekstra bir şey mi çıkartıyor ? Bu konuda bir bilgim yok keşke tecrübe etmiş birisi yazsa


  • @lumos, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @aristocrat Yaniliyorsunuz, istediginiz kadar tasiyabilirsiniz fakat 10.000 uzerini deklare etmek zorundasiniz gumrukte...

    Ben de bu şekilde biliyorum. 10.000 dolar üzeri de yasak değil sadece bilgilendirmek açısından sanırım form dolduruyoruz Amerika'da. Sanırım sonrasında Türk bankasından transfer daha zahmetli olacak gibi geliyor belki de böylesi daha pratik.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum