Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @nura bilgiler için tekrardan teşekkür ederim. Umarım 2024'te her şey yolunda gider ve bir an önce herkes hayaline ulaşır.


  • @findiklahmacun merhaba, ben de mart sonu NY den basvuru yaptim ayni sekilde k1 sonrasi evlenerek ve hala bekliyorum biometric sonrasi inceleniyor surecine girdi ve 137 gun oldu:/ bol sans…


  • @pin Ben biometric ve parmak izi verdikten sonra 7 gün içinde dosyamın kabul olduğuna dair bir kabul mektubu aldım. Bundan sonra sanırım sadece kartı beklemek kalıyor. Parmak izimi 21 Agustos tarihinde vermiştim. Kabul mektubundan sonra 90gün beklememiz gerektiğini söylüyor. Eğer 90gün üzeri bekliyorsak USCIS sitesinde onlara yazacağımız bir yer mevcut. Siz kabul mektubu aldınız mı veya burayı kullanmayı denediniz mi?


  • @Redbeard Saolun gercekten Reklam gibi olmus 🙂 Burasi hergun takip edeip donus yapamiyorum . Lutfen bana mesaj yazin sorulariniz ile ilgili o zaman gorup donebilirim . Tum DV24 AOS yapacaklar icin gecerli , sizler bilgileri paylasabilirsiniz daha sonra burada . Tesekkurler


  • @Redbeard @onami @avc tekrar merhabalar, inspect’ten kastınız havaalanında homeland security’den geçtikten sonra mı? Gümrükçü gibi.

    Amerika’da gideceğim şehirde Türk konsolosluğu olduğundan, evrakları güncel tarihli vermek istediğim için, konsolosluktan alınabilecek evrakları yanıma almayı zaten düşünmüyorum, onun haricinde diplomalarımın apostilli onaylı kopyalarını ve asıllarını yanıma alacağım, şirket referans yazılarım vs. var. Ayrıca daha önce 8 yıl başka bir ülkede yaşadığım için o ülkeden gidip police clearance sertifikasını almam gerekiyor, bir de onu yanımda getireceğim o kadar. Kargo olayına girmeye cesaret edemem. 2023 Mayıs ayında, yani bu son Amerika’ya gidişimde, Bank of America’dan hesap açtım, Türkiye’deki paramın bir kısmını oraya swift yapacağım için, Türkiye’den bankadan yazı almama da pek gerek olacağını düşünmüyorum, lakin dediğiniz gibi ne olur ne olmaz diye tanıdığıma vekaletname bırakmayı da düşünüyorum. Açıkçası geçen Mayıs ayında Amerika’ya 5. girişim olduğundan bu sefer soru dahi sormadılar, hatta vizeme bile bakılmadı (eski pasaportumdaydı) pasaportumu ekrana tuttu tamam geç dedi homeland security, o kadar. Tabi böyle olması, sonrakinde daha cins bir memura denk gelmeyeceğimiz anlamına gelmiyor farkındayım. DS-260 formunu dolduruyorken Amerika’daydım, orayı seçtim, formun en sonunda dosyamın atandığı yeri USCIS olarak teyit ettim. Ocak.2024 tarihinde current olacağımı varsayarak, bu Kasım sonu gibi Amerika’ya gitmeyi ve Şubat.2024 gibi de sürece başlamayı planlıyorum. Mayıs aylarına kalırsak, biraz riske atmış oluruz. Geçmiş yılların case number current tarihlerini ve 90 günlük süreyi de düşünüp, ona göre tarihleri ayarlayıp önceden gitmekte fayda var. Herkese kolay gelsin.


  • @erenotti Evet benim anladığım tam olarak o. Giriş yaptınız, ezkaza havaalanından çıkarken valizinizi açmak istediler ve belgeleri gördüler. Eğer memur irdelerse sorun olabilir. Bu konuya Figen hanımın da değindiğini görmüştüm okuma yaparken. Ama kargo da bir risk bakıldığı zaman, o yüzden hangisi daha mantıklı ben de emin değilim.

    Amerikaya girişinizden bahsettiğiniz için teşekkür ederim. Ben de daha önce 3 kez girdim. İnşallah hiç bişey sorulmadan 6 ay girişimizi alırız.

    Ben DS-260da Ankara seçtim çünkü ozamanlar bu durumdan emin değildim ama anladığım kadarıyla I-485'ten sonra DS-260 çok bi önemi kalmıyor.

    Dediğiniz gibi, gidişi current olacağımız aya göre ayarlamak en mantıklısı.

    Eğer SWIFT ücretleriyle ilgili fiyat aldığınız banka olursa, paylaşırsanız sevinirim. Ben normalde iş bankasıyla çalışıyorum ve sormayı düşünüyorum. Bilgi alınca ben de burada paylaşırım. Malum bazı bankalarda oldukça yüksek olabiliyor bu meblağ.

    Diploma olarak sadece lisans götürüyorsunuz, değil mi? Lise ve öncesi eğitimler yok. Ayrıca buna ek Türkiye'den götürmek/istemek zorunda olacağımız belgelerin bir listesini görebildiniz mi? Örneğin Askerlikle ilgili belge gibi. Eğer böyle bir liste varsa, linki paylaşırsanız çok memnun olurum.

    Umarım hepimiz için sorunsuz bir süreç olur.


  • @erenotti Hayirlisi olsun. Umarım rahatlıkla süreci tamamlarsın... Sağol bilgiler için..


  • Herkese selam,

    8 Eylül itibari ile Brooklyn’de mülakatimiza girdik, mülakatta herhangi bir sorun cikmadi. Kota konusunu dile getirdigimizde immigration officer’in bu durumdan haberi olmadigini gorduk. Genel olarak DV dosyalarinda ortaya cikan bilgisizlik burada da karsimiza cikti. Ofisten bu sekilde ayrildik.

    Hepinizin bildigi gibi 5 Eylül’de kota sorunu dile getirildi ve 7 Eylül’de kota doldu seklinde bildiri yayinlandi. Ankara mülakatlari iptal etti, kapisina kadar gelen insanlari bos ellerle geri yolladi.

    Bizim gibi AOS yapanlarin dosyalari arasinda 7 Eylül’den sonra approved olan olmadi, beklemeye devam ediyoruz ancak umutlarimiz hizla tukeniyor.

    Bir cok farkli eyalette mulakat alip bekleyenler hala var. Uscis ile iletisime gecildiginde surec devam ediyor deniyor ancak mülakata girenlere immigration officerler sistemden approved alamadiklarini, kendilerine bu konuda email geldigini ve kotanin doldugunu iletiyorlar.

    Dosyamin bulundugu Brooklyn ofisin Ocak’tan sonra yapilan AOS DV caselerini Eylül ayina tasimasi gibi garip bir huyu oldugu icin benim gibi sikinti yasayan 5 kisi var sahsen konustugum. Durum simdilik bu sekilde, ilerleyen günlerde daha detayli bir sekilde surecimi paylasacagim.

    Su asamada AOS yapacaklara verecegim en onemli tavsiye su olacak. Field office’nizi cok iyi arastirin, gecmis yillarda nasil davranmis bu çok önemli. Ben kendi adima sunu cok rahatlikla soyleyebilirim artik mumkunse Brooklyn’den uzak durun. Brooklyn ofis 2022’nin son aylarinda basvuran bir kisiye AOS ile onay verdi, 2023 Ocak’tan sonra basvuranlar hala beklemekte.


  • @koray2000 Çok değerli bir bilgi, teşekkür ederim. Filed officelerle ilgili bilgi edinebileceğimiz bir veri var mı bildiğiniz? Ben açıkcası Washington DC yada Virginia taraflarında (genel olarak DMV denen bölge) bu süreci yönetmeyi düşünüyorum, arkadaşlarım oralarda olduğu için. Belki bir ihtimal Minnesota da olabilir.


  • @avc AOS yapan kisi sayisi dunya genelinde az oldugu icin, gecmis yillarda yapanlarin bilgilerine ve yorumlarina bakmaniz gerekiyor yabanci forumlardan. Ben kendi field office’min nasil hareket ettigini bu şekilde öğrendim, ogrendigimde artik cok gecti. Field officelerin ortalama ne kadar surede görüşme verdiğini gosteren bir tool var USCIS sayfasinda ancak orada Diversity Visa yok, bu yuzden bize net bir bilgi veremiyor.


  • @avc Virginia cok guzel tercih olacaktir 2 senedir cok kisa surede tamamliyor aos dosyalarini. Arkadasin yasadigi magduriyeti ben de yaşıyorum. Lütfen Field office e cok dikkat edin en onemlisi o.


  • @onami @avc Aynen, en onemlisi field office. Zaten size yardimci olan, zorluk cikarmayan bir ofis ile rahatlikla ilerleyebiliyorsunuz. Evrak hazirlama, basvuruyu gonderme ve kalan her seyi bir sekilde halledersiniz. Ben kendi adima gec kalmamak icin en hizli sekilde ilerleyebilecegim Brooklyn ofis ile surece girdim, surecin basinda sakin olup, buralari arastirip oyle sureci baslatmam gerekirmis. Keza hizli bir sekilde baslattigimi sanarken, benden önce sürecini başlattığı halde hala bekleyenler olduğunu sonra öğrendim.


  • Merhaba, 2023 greencard kazananlarındanım ancak girdiğimiz mülakatta eşim apye kalmıştı ve vize bitmiş olması sebebiyle maalesef vizesi basılamadı. Bu durumda ben 24 ekimde abd ye giriş yapacagım ve eşim için de birkaç yıl önce biten turist vizesini 30 eylül sonrası yenileme basvurusunda bulunacagız. Burada merak ettiğim, eğer olurda turist vizesi onaylanır ve birlikte gidersek ilk olarak yapmamız gereken I-130 formunu doldurup priority date verildikten sonra I-485 doldurarak F2A kategorisinde AOS sürecini başlatmak mı oluyor? Çokça bilgi okudum ve biraz kafam karıştı açıkçası. Gideceğim şehir Philadelphia ve oranın field office performansına verdiğiniz linklerden baktığımda son 14 ay içinde 80% completed görünüyor sanırım dosya tamamlama hızları da iyi. Bu şekilde ilerlememiz doğru mudur? Ben okuduklarımı yanlış yorumlamış olabilir miyim?


  • @koray2000 @onami çok teşekkürler bilgi için. Umarım sizin de işler yolunda gider ve bu stresli bekleyiş bir an önce mutlulukla sonuçlanır.


  • @koray2000 değerli bilgilendirmeleriniz çok teşekkürler. umarım sureci olumlu bir şekilde noktalarsınız ve emeklerinizin karşılığını alırsınız. bu sene biz de aynı süreçlerden geçeceğiz. biz de newjerseyi düşünüyoruz çünkü bizim tanıdıklarımız da orda. AOS için acaba durumu nasıl field officelerinin. newyorka yakın olduğu için belki bir bilginiz olabilir diye sormak istedim.


  • @onami çok geçmiş olsun umarım sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırırsınız. size de sormak isterim biz de newjersey i düşünmüştük field office leri ne durumdadır acaba bir bilginiz var mı? dönüşünüz için şimdiden teşekkürler


  • @Sini-sini Ne yazik ki New Jersey hakkinda bir bilgim yok. Sizi yanlış yonlendirmek istemem. Case Number’iniz benim ile ayni durumunuza gore onceliginiz CP hatta Ankara bile olabilir. Bu vesile ile sunu hatirlatmak istiyorum, ben bu sene AOS icin fee odedikten sonra Ankara’daki dosyama sira gelmedi ve atladi. 2024 icin kota sorunu ortaya cikar mi bilmiyorum, zaman icerisinde daha net anlaşılır durum. Heyecan yapmayin, ve degerlendirmenizi sakin yapin sadece ilerleyen gunlerde.


  • @koray2000, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Sini-sini Ne yazik ki New Jersey hakkinda bir bilgim yok. Sizi yanlış yonlendirmek istemem. Case Number’iniz benim ile ayni durumunuza gore onceliginiz CP hatta Ankara bile olabilir. Bu vesile ile sunu hatirlatmak istiyorum, ben bu sene AOS icin fee odedikten sonra Ankara’daki dosyama sira gelmedi ve atladi. 2024 icin kota sorunu ortaya cikar mi bilmiyorum, zaman icerisinde daha net anlaşılır durum. Heyecan yapmayin, ve degerlendirmenizi sakin yapin sadece ilerleyen gunlerde.

    çok haklısınız numaralarımız aynı. biz de bu sene ankaradan sıra gelebileceğini düşünüyorduk ta ki kota doldu durumuna kadar. süreci iyi değerlendirme gerekiyor eder Ankara da sıkıntı yaşayacak gibi olursak hızlı ilerleyen bir field office ile AOS yapılabilir düşüncesindeyiz. hangisi olur onu nereden öğrenebiliriz acaba? Shengen durumları da çok zor. sanatçılar doktorlar red alıyor. işallah ankarada sıra bize gelir.


  • @Sini-sini Bu sene ve önceki senelerde bizim gibi yapanlarin sureclerinden bir fikir edinebilirsiniz, bu arada bu durum degiskenlik gosterebilir, o yüzden net bir sey soyleyemedim neresi olabileceği konusunda ama Brooklyn olmadigina cok eminim, kendimden dolayi 🙂

    Ayrıca Schengen istemeyen ulkelere de tasima imkani olabiliyor bazen, onu da es gecmeyin.


  • @koray2000, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Sini-sini Bu sene ve önceki senelerde bizim gibi yapanlarin sureclerinden bir fikir edinebilirsiniz, bu arada bu durum degiskenlik gosterebilir, o yüzden net bir sey soyleyemedim neresi olabileceği konusunda ama Brooklyn olmadigina cok eminim, kendimden dolayi 🙂

    Ayrıca Schengen istemeyen ulkelere de tasima imkani olabiliyor bazen, onu da es gecmeyin.

    evet hepsini aklımızda tutucaz 🙂 herkes için hayırlısını diliyorum bu süreçte 🙏🏻

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   yunoxxw yunoxxw 

Benzer Başlıklar

  • 994
  • 6433
  • 1007
  • 93
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum