IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Busra-Akdag bu redler etkilemez her vize başvurusu kendi koşullarında değerlendirilir. Degerlendirilecek konu sizin her hangi bir sabıkaniz var mı? Evliliğiniz gerçek mi? Eşinizin size sponsor olmak için yeterli geliri var mı? Genel olarak bunlara bakılır.
-
@ecom çok teşekkür ediyorum
-
@efsun Öncelikle ben amerikan vatandaşı ile evlendim ve potamac service center'a denk geldim. Önce 12 ay görünüyordu sonra 16 ay'a çıktı bekleme süresi ama yaklaşık 11 ay'da tamamlandı benim USCIS süreci. Avukatlara pek bu konuda güvenmenizi tavsiye etmem. Ben avukat ile çalışmıyorum buradan aldığım bilgiler ile yapıyorum ve fazlasıyla yeterli oluyor benim kanaatimce. Saygilarimla.
-
Bu arada onay aldıktan sonra amerika'ya girer girmez çalışmaya başlayabiliyor muyuz? Yoksa green card'ın elime gelmesini mi beklemem lazım? SSN alma süreci nasıl oluyor bilen var mı ?
-
@ecom Aynen Green Card sahipleri kardeş ve ebeveynler için başvuramıyordu. Karıştırdım orayı, iyiki düzelttiniz.. :)
Ben de onu demeye çalışıyorum aslında; kesin olarak bilgi veremeyiz. Bazen bazı arkadaşlar yazıyorlar ya da kesin bilgi veremiyoruz diye azarlandığımız da oldu ancak memurların kendileri bile kesin bilemezken biz nasıl bilebiliriz? Özellikle pandemiden sonra bütün kategorilerin bekleme süreleri çok uzadı. O nedenle beklemekten başka çare yok. Beklerken de eğer yapılabiliyorsa senatörlerden vs ricada bulunulabilir.
-
@Naerys evet malesef bazen yardımcı olmaya çalışan arkadaşların bunu gönüllülük esasiyla yaptığı unutulabiliyor. Oysa küçük bir teşekkür ve asgari düzeyde bir nezaket bile insanları motive eder.
-
@yenibasladim ssn genelde kartinizdan önce geliyor. İlk bir ayda elinizde olur aksilik olmazsa ki bazen olabiliyor. Green card 3 ay içerisinde genelde geliyor deneyimlerden okuduğum kadarıyla. Ssn olmadan calisamazsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar, bugün pasaportumu teslim aldım lakin yine bir sorum olacak. Vize geçerliliği 6 ay gösteriyor bu normal sanırım? 6 ay içinde giriş yapmak için bu vize anladığım kadarıyla. Daha sonra green card fee ödeyip adresimize gelmesini bekleyeceğiz değil mi? Bir de son olarak vize üzerinde böyle bir ibare var " 212(g) (2) (b) " bu ne oluyor tam olarak?
-
@yenibasladim, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@efsun Öncelikle ben amerikan vatandaşı ile evlendim ve potamac service center'a denk geldim. Önce 12 ay görünüyordu sonra 16 ay'a çıktı bekleme süresi ama yaklaşık 11 ay'da tamamlandı benim USCIS süreci. Avukatlara pek bu konuda güvenmenizi tavsiye etmem. Ben avukat ile çalışmıyorum buradan aldığım bilgiler ile yapıyorum ve fazlasıyla yeterli oluyor benim kanaatimce. Saygilarimla.
Approval Potomactan mi geldi? K3 basvurusu yapmis miydiniz?
-
@Berkan-Duru Konuyla ilgili, "Sorun degil, cogu kiside vardir bu annotation, asilarin bazilari birden fazla doz vurulmasi gerektigi icin ve yeteri kadar zaman olmadigi icin bu not yer aliyor." demiş @crazycells
-
@Samet-Ünlü peki Yurtdışı çıkış harcı ödüyor muyuz Göçmen vize sahipleri olarak? Varmı deneyimi bilgisi olan bu konuda?
-
@Berkan-Duru belge olarak neler istediler görüşmenizde neler oldu
-
@Berkan-Duru normalde göçmen vize olduğu için aslında odememeniz lazım ama bazi memurlar odenmesinde ısrarcı olabiliyor uğraşmak istemeyen ödeyip geçiyor uğraşan bazı insanlarda ya ikna edip yada üst bir sorumluya kadar sordurup ödemiyorlar. Malesef şansa biraz. Bu arada green card ücretini giriş yapmadan odemenizi öneririm , giriş yapmadan ödeyenlerin kartlarinin daha hızlı geldiği söyleniyor.
-
@ecom bilgilendirme için teşekkürler. Ucreti erken odeyince yaklasik ne zaman geliyor adresimize? Bir diger soru ise ilk girisi adresimizden farkli bir eyalete yapmak sorun teşkil eder mi? Ayrıca mevcut basılı vizemiz ile çalısma olanagimiz oluyor mu yoksa greencard in gelmesi mi gerekiyor önce?
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
@ecom bilgilendirme için teşekkürler. Ucreti erken odeyince yaklasik ne zaman geliyor adresimize? Bir diger soru ise ilk girisi adresimizden farkli bir eyalete yapmak sorun teşkil eder mi? Ayrıca mevcut basılı vizemiz ile çalısma olanagimiz oluyor mu yoksa greencard in gelmesi mi gerekiyor önce?
Rica ederim. Adresinize ne zaman ulaşacağını asla tam tarih olarak bilemeyiz. Ama bugüne kadar paylaşılan deneyimlerden gördüğüm en erken diyebilecegimiz bir ayda gelmesi ve bu sürede kartini eline alanlarin çoğu gitmeden ücreti ödeyenler. Çünkü bir yanlışlık yada aksilik olmazsa siz giriş yapınca ücreti odediyseniz kart basımı yapılıyor. Mantık olarakda zaten ücretini henüz odemediginiz karti basmazlar buda tabiki süreyi uzatır.
Başka eyaletten giriş yapanlar oldu sorun yaşayan duymadım.
Çalışma izni konusu şöyle aslında evet vizeniz göçmen vize ama yinede benim okuduğum deneyimlerde ssn istiyor iş yerleri. Green cardi isteyeni pek duymasamda ssn kesin olmalı diye biliyorum. Ssn zaten kısa sürede geliyor genelde 2 haftada falan. -
@ecom cevaplar için teşekkürler
-
Herkese merhaba;
NVC için belge yükleme aşamasındayız.
Benden istenen belgeler bunlar.
“Fotoğraflar” dediği, eşimle birlikte olan, ilişkimizi kanıtlayıcı fotoğraflar mı demek istiyor? Eğer doğru anlamışsam, kaç tane fotoğraf yüklemeliyim?
“Doğum Sertifikası” dediği, “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” sanırım?
“Evlilik Belgesi” nin hangi sayfalarını taratıp, “pdf” olarak yüklemeliyim? Tercüme ettirmeli miyim?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
@cufer yeterli bulduğunuz 5-6 resim yeterli olur sanırım. Evet nufus kayıt örneği birth certificate olarak geçiyor. Evlilik cüzdanının kesinlikle çevirisini yapıp yukleyin. Tek pdf halinde hem orijinali tüm sayfalar okunur şekilde,hemde çevirisini de eklemeyi unutmayin. Resimleri düzgün biçimde yüklemek önemli, örneğin: yatay resmi düz yüklemeyin. Görüşme günü de daha fazla kanıtlar ile gidersiniz.
-
@Berkan-Duru Teşekkür ederim, bilgiler için. Hata yapmamak için, bilsen de emin olmak gerekiyor.
-
@cufer rica ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum