IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Berkan-Duru Evet, normal prosedur. Tum gocmen vizelerinde onaydan hemen once “Administrative processing” yaziyor. Yarin “Issued” olacaktir. Endiselenmeyin. Hayirli, ugurlu olsun. Yolunuz acik olsun.
-
@dpdemir teşekkür ederim.. sizlerede
görüşmeyi özetleyecek olursam bekleme dışında pek sorun yaşamadım. Bazı arkadaşların söylediklerinin aksine güvenliğinden tutun tüm çalışanlara kadar hiç bir kaba tabir veya hitap görmedim. Sadece güvenlik ve evrakları isteyen hanımefendi aynı şeyleri tekrarlamayi sevmiyor sanırım. Ama dediğim gibi ben hiç bir sorun yaşamadım. Zaten sistemlerinde sorun varmış sanırım biraz yavaş ilerliyordu sıra. Bana sıra geldi ve 4 dk sürdü herşey. Bayağı bir evrak ve kanıt götürmüş olmama rağmen hiç birine bakılmadı. Sevgili konsolos bey oldukça kibar ve saygılıydı. Sanırım problem yaşamamak için hazırlıklı olmak en önemli faktör. Süreci devam eden arkadaşlara şimdiden bol bol sabır diliyorum. -
@Berkan-Duru Hayırlı olsun hocam
-
@Samet-Ünlü teşekkürler
-
@Berkan-Duru tebrikler vizeniz hayırlı olsun
-
@ecom teşekkürler
-
@matt88 1 ay sonra geldi benimki
-
@Berkan-Duru Hayırlı olsun Berkan, Allah yolunu açık etsin
-
@Davut-Korkmaz teşekkürler
-
Arkadaşlar çok şükür benimde vizem bugün elime ulaştı. Allah bekleyen herkese en kısa zamanda kolaylıkla nasip etsin. Bende mülakata giderken hiç bir personelle sıkıntı yaşamadım herkes güler yüzlüydü. Mülakatı çok abartmışım gözümde salı günü 8.30 da idi randevum 7.40 gibi içeri aldılar, bankada gişe sırası bekler gibi bekledik içeride. Saat 11.20 gibi bana sıra geldi mülakatta çok kısa sürdü, officer güler yüzlüydü asla gerilmedim, beklerken zaten izliyorsunuz diğer insanları bütün gerginlik geçiyor. bütün evraklarım elimdeydi, Officer pasaportumu vermedi ve bir evrakta eşimin isminin okunmadığını perşembe gününe kadar CEAC a yüklersem hemen onaylanıp pasaportu postaya verileceği söyledi. Çok tedirgin oldum ama hemen aynı gün yükledik. Çok şükür hiç bir sıkıntı olmadan elime aldım bugün. Ptt kargo da çok hızlıydı. Dün bu saatlerde kargoya verildi bugün Adana’ da teslim aldım.
-
Tavsiyem kısa süreceğini düşünüp aç gitmeyin içeride uzun bekliyorsunuz.
-
Tavsiyem: sizden de benim gibi evrak vs isterlerse o anlık heyecanla hemen dışarı çıkmayın, nereye göndereceğinizi, hangi belgeyi tam olarak yükleyeceğinizi tam öğrenin öyle çıkın. Bir daha içeriyle irtibat kuramıyorsunuz.
Bu süreçte bana destek olan ve sorularıma cevap veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.
-
-
@ynsmry hayırlı olsun
greencard ücreti ödedikten sonra 3 ay içinde Amerika'daki adrese geliyor diye biliyorum. -
@Payakan çok teşekkür ederim cevabınız için

-
@ynsmry tebrikler. Görüşme esnasında kanıt istendi mi sizden? Yoksa sadece bir kac soru ile mi tamamlandi
-
@Berkan-Duru merhabalar, ceac’da güncellendi mi durumunuz?
-
@cedric merhaba evet dün gorusmeye girmistim aksami administrative processing yaziyordu ama bu sabah itibari ile issued oldu.
-
@Berkan-Duru tebrikler

-
@cedric teşekkürler

-
@Berkan-Duru evrakları ilk teslim ederken hanımefendi kanıtlarınız varsa ekleyin dedi, yüzlerce fotoğraf, uçak biletleri, airbnb otel rez. Hepsini verdim. Mülakat esnasında da officer sadece fotoğraflara göz ucuyla baktı.
-
@ynsmry Hayırlı olsun dostum. Ben de Adana'da yaşıyorum da dosyaların onaylanıp kargodan size ulaşması 3 4 gün sürdü sanırsam
-
@Samet-Ünlü çok teşekkür ederim, darısı en kısa zamanda size olsun. Bizim evrakta sıkıntı oldu, ondan dolayı dün onaylandı vizem bugün teslim aldım. 24 saat bile değil
gönderilen ptt linkinden takip ettim Adana’ da seçtiğim ptt’ ye geldi yazdığı an gittim aldım, hiç mesaj gelmesini beklemedim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum