Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏

) Forumdaki arkadaşların tecrübelerini okuduğumda "ilk gelen ilk muayene olur" mantığıyla çalıştıklarını duymuştum fakat ben gittiğimde randevu saatine göre çağırıyorlardı. Orada bekleyenlerin arasında sonuç bekleyen bi arkadaş da vardı DV talihlisiymiş kendisi ve randevusu Cuma günü tamamlanmış. Sonuçlar için Pazartesi çağırmışlar. Ben de bunu duyunca endişelendim çünkü Adana'da yaşadığım için gidip gelmek çok masraf ve zaman kaybı. 9:50 gibi bana sıra geldi ve çok iyi bir hanımefendi evraklarımı istedi. Evrakları verirken sonuçları almama gerek olup olmayacağını sordum ve dosyamın dijital oluşturulduğunu, sonuçların mail geleceğini öğrenince baya bi rahatladım. Benden Covid 19 aşı belgemi ve pasaportumu aldı sadece. DS 260 onay sayfasına ve sağlık talimatlarına bakmadı. E-nabızdaki aşılarımın geçerli olup olmadığını sordum ve ekran fotoğrafı alıp mail atmamı istedi. Sonra fotoğrafımı çekti ve 3. kata düzen laboratuvarlarına gönderdi. Aşağıya indim ve bana verilen evrakları teslim ettim ardından $47.50 ödeme yaptım. Ödemeyi dolar, tl veya kredi kartıyla yapabiliyorsunuz. Ardından 1 tüp kan aldılar. 10 dakikalık bekleyişin ardından göğüs filmi çekildi ve geri 4. kata yönlendirildim. saat 10:05 civarı doktor randevum için 11:45'te gelmemi söylediler. Beklerken Kuğulu parkın batı kısmındaki büfeden ucuza kahve içebilirsiniz. 11:20 gibi Ungan'ların ofisine gittim ve 12:10 gibi adım okundu. Doktorun ofisine geçtim. Bütün kıyafetleri çıkartıp sadece iç çamaşırının kalmasını istediler ve bi önlük verdiler. Doktor geldi ve önce tansiyon ölçtü sonra göğüsüme 2 3 defa orta sertlikte vurdu ve ameliyat olup olmadığımı düzenli ilaç kullanıp kullanmadığımla ilgili sorular sordu. Aşı belgemi mail attığımı söyledim ve tekrar kontrol edip ona göre aşıları aldı ve 2 adet aşı vurup, "geçmiş olsun çıkabilirsiniz" dedi. Tekrar ön lobiye geçtim ve $310 ödeme yapmam istendi. "Sonuçlar mailinize gelecek, geçmiş olsun." diyip güler yüzle uğurladılar. 12:25 gibi işim bitmişti. Tekrar aynı güzergahtan Aşti'ye döndüm. 3 gün sonra sonuçlar tarafıma mail yoluyla ulaştırıldı. Umarım yazdıklarımın faydası dokunur. Kaldı geriye konsolosluk mülakatı. Herkese sorunsuz günler dilerim
görüşmeyi özetleyecek olursam bekleme dışında pek sorun yaşamadım. Bazı arkadaşların söylediklerinin aksine güvenliğinden tutun tüm çalışanlara kadar hiç bir kaba tabir veya hitap görmedim. Sadece güvenlik ve evrakları isteyen hanımefendi aynı şeyleri tekrarlamayi sevmiyor sanırım. Ama dediğim gibi ben hiç bir sorun yaşamadım. Zaten sistemlerinde sorun varmış sanırım biraz yavaş ilerliyordu sıra. Bana sıra geldi ve 4 dk sürdü herşey. Bayağı bir evrak ve kanıt götürmüş olmama rağmen hiç birine bakılmadı. Sevgili konsolos bey oldukça kibar ve saygılıydı. Sanırım problem yaşamamak için hazırlıklı olmak en önemli faktör. Süreci devam eden arkadaşlara şimdiden bol bol sabır diliyorum.