Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Handan tebrik ederim uzun süredir bekliyorsunuz adınıza çok sevindim darısı en kısa zamanda başımıza inşaallah AMİNNN


  • @yasmin982 Teşekkürler evet öyle oldu, inşallah herkes vaktiyle çok beklemeden mülakat tarihini alır🙏


  • @ksmdgn, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Naerys bu aşamada eşimize ait bilgilerimi kendi bilgilerimizi mi götüreceğiz

    Ben size kendi goturdugum belgeleri yazayim direk 🙂
    NVC hesabinizda "Civil Documents" yazan kisimdaki kendinize ait belgeler, esinize ait tax returnler (zorunlu degil ama ben goturdum yine de), esimin pasaport fotokopisi ve dogum belgesi (ikisinden birisi olur ama bende ikisi de vardi), Confirmation Page, DS-260 formu (zorunlu degil ama ben yine de goturmustum. Bakmadilar bile), iliskimize ait kanitlar (tatil fotograflari, tren/otobus/ucak biletleri, nisan ve nikah fotogralari, hem onun ailesiyle olan hem de esimle aramizda olan WhatsApp konusmalari). Benim onaylanmamdaki en buyuk gerekcelerden birisi sanirim ben hep memurun cumlelerini tamamladim. Yani o bana esinin adi bu mu dediginde sadece evet demedim, pesine esimin tam adini soyledim. Amerika'da mi yasayacaksiniz sorusunu sehir ve eyalet bilgisi vererek cevapladim. Is yerinin adina kadar acikca soylemistim. Hatta bir ara babasi ne is yapiyor dediginde; su an emekli ancak onceden surada calisiyormus diyerek babasinin bile sirket adini vermistim ki buna normalde hazirlanmamistik. Sadece yillar icerisindeki konusmalarimizdan biliyorum. 🙂


  • @strader, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    My IR1 visa petition was approved by the NVC in mid-May 2023, but I still have not received an interview date. Is anyone else in the same situation?

    If you are not a Turkish citizen who was born in Turkey then you might need to wait for a year or so. People are here mostly Turkish citizens who were born in Turkey so we approximately receive our ILs between 6 to 8 weeks.

    We have a chart to follow up on dates which I'm going to link it below. You can also add your info there. Good Luck.


  • @Naerys teşekkür ederim


  • Merhaba,

    ABD'ye giris yaptiktan ne kadar sure sonra greencard postalandi size? Bilgisi olan var mi?

    Tesekkurler.


  • Merhaba, iyi forumlar herkese. 28 Ağustos 2023 tarihinde Ungan'larda sağlık muayenem vardı ve sorunsuz sonuçlandı. Yardımı olması açısından tecrübelerimi paylaşayım.

    Muayenem saat 9:40'da idi ve sabah 07:00'da Aşti'deydim (Ankara otogarı). 5 dakika yürüme mesafesindeki A1 (Ankaray) kodlu metroya 06:45 gibi bindim. 13 tl ücreti var ve 15 dakikalık bi yolculuğun ardından Kızılay durağında indim. Karşıya geçtim ve 413 nolu hatta bindim onun da ücreti 7 tl. Dr. Ungan'ların ofisi kuğulu parkın hemen yanında. Bütün yolculuk boyunca Google Maps'teki toplu taşıma bilgilerini kullandım. Kızılay durağından geçen 408-413 ve 440 numaralı otobüsler ve birçok otobüs kuğulupark durağından geçiyor. Otobüsten indikten sonra yolun karşısına geçip 200 metre kadar aşağıya yürümeniz gerekiyor sonra sağınızda kalacak. Unganların ofisi 4. katta, asansörün sağ çaprazında. (sağdaki odaya girip beklemeyin orası unganlara bağlı değil ben yarım saat boşuna beklemişim orda 😃 ) Forumdaki arkadaşların tecrübelerini okuduğumda "ilk gelen ilk muayene olur" mantığıyla çalıştıklarını duymuştum fakat ben gittiğimde randevu saatine göre çağırıyorlardı. Orada bekleyenlerin arasında sonuç bekleyen bi arkadaş da vardı DV talihlisiymiş kendisi ve randevusu Cuma günü tamamlanmış. Sonuçlar için Pazartesi çağırmışlar. Ben de bunu duyunca endişelendim çünkü Adana'da yaşadığım için gidip gelmek çok masraf ve zaman kaybı. 9:50 gibi bana sıra geldi ve çok iyi bir hanımefendi evraklarımı istedi. Evrakları verirken sonuçları almama gerek olup olmayacağını sordum ve dosyamın dijital oluşturulduğunu, sonuçların mail geleceğini öğrenince baya bi rahatladım. Benden Covid 19 aşı belgemi ve pasaportumu aldı sadece. DS 260 onay sayfasına ve sağlık talimatlarına bakmadı. E-nabızdaki aşılarımın geçerli olup olmadığını sordum ve ekran fotoğrafı alıp mail atmamı istedi. Sonra fotoğrafımı çekti ve 3. kata düzen laboratuvarlarına gönderdi. Aşağıya indim ve bana verilen evrakları teslim ettim ardından $47.50 ödeme yaptım. Ödemeyi dolar, tl veya kredi kartıyla yapabiliyorsunuz. Ardından 1 tüp kan aldılar. 10 dakikalık bekleyişin ardından göğüs filmi çekildi ve geri 4. kata yönlendirildim. saat 10:05 civarı doktor randevum için 11:45'te gelmemi söylediler. Beklerken Kuğulu parkın batı kısmındaki büfeden ucuza kahve içebilirsiniz. 11:20 gibi Ungan'ların ofisine gittim ve 12:10 gibi adım okundu. Doktorun ofisine geçtim. Bütün kıyafetleri çıkartıp sadece iç çamaşırının kalmasını istediler ve bi önlük verdiler. Doktor geldi ve önce tansiyon ölçtü sonra göğüsüme 2 3 defa orta sertlikte vurdu ve ameliyat olup olmadığımı düzenli ilaç kullanıp kullanmadığımla ilgili sorular sordu. Aşı belgemi mail attığımı söyledim ve tekrar kontrol edip ona göre aşıları aldı ve 2 adet aşı vurup, "geçmiş olsun çıkabilirsiniz" dedi. Tekrar ön lobiye geçtim ve $310 ödeme yapmam istendi. "Sonuçlar mailinize gelecek, geçmiş olsun." diyip güler yüzle uğurladılar. 12:25 gibi işim bitmişti. Tekrar aynı güzergahtan Aşti'ye döndüm. 3 gün sonra sonuçlar tarafıma mail yoluyla ulaştırıldı. Umarım yazdıklarımın faydası dokunur. Kaldı geriye konsolosluk mülakatı. Herkese sorunsuz günler dilerim 🙂


  • merhabalar covıd19 aşı şartı hala devam ediyor mu


  • @Taner-Akbulut evet sağlık muayenesinde istiyorlar


  • Merhaba arkadaşlar, bugün görüşmem vardı ve vizem onaylandı lakin visa status check yaptığımda şuanda Administrative Processing yaziyor. Sıkıntı var mı yoksa herkese mi oluyor bu?


  • @Berkan-Duru Evet, normal prosedur. Tum gocmen vizelerinde onaydan hemen once “Administrative processing” yaziyor. Yarin “Issued” olacaktir. Endiselenmeyin. Hayirli, ugurlu olsun. Yolunuz acik olsun.


  • @dpdemir teşekkür ederim.. sizlerede 😊 görüşmeyi özetleyecek olursam bekleme dışında pek sorun yaşamadım. Bazı arkadaşların söylediklerinin aksine güvenliğinden tutun tüm çalışanlara kadar hiç bir kaba tabir veya hitap görmedim. Sadece güvenlik ve evrakları isteyen hanımefendi aynı şeyleri tekrarlamayi sevmiyor sanırım. Ama dediğim gibi ben hiç bir sorun yaşamadım. Zaten sistemlerinde sorun varmış sanırım biraz yavaş ilerliyordu sıra. Bana sıra geldi ve 4 dk sürdü herşey. Bayağı bir evrak ve kanıt götürmüş olmama rağmen hiç birine bakılmadı. Sevgili konsolos bey oldukça kibar ve saygılıydı. Sanırım problem yaşamamak için hazırlıklı olmak en önemli faktör. Süreci devam eden arkadaşlara şimdiden bol bol sabır diliyorum.


  • @Berkan-Duru Hayırlı olsun hocam


  • @Samet-Ünlü teşekkürler


  • @Berkan-Duru tebrikler vizeniz hayırlı olsun


  • @ecom teşekkürler


  • @matt88 1 ay sonra geldi benimki


  • @Berkan-Duru Hayırlı olsun Berkan, Allah yolunu açık etsin


  • @Davut-Korkmaz teşekkürler


  • Arkadaşlar çok şükür benimde vizem bugün elime ulaştı. Allah bekleyen herkese en kısa zamanda kolaylıkla nasip etsin. Bende mülakata giderken hiç bir personelle sıkıntı yaşamadım herkes güler yüzlüydü. Mülakatı çok abartmışım gözümde salı günü 8.30 da idi randevum 7.40 gibi içeri aldılar, bankada gişe sırası bekler gibi bekledik içeride. Saat 11.20 gibi bana sıra geldi mülakatta çok kısa sürdü, officer güler yüzlüydü asla gerilmedim, beklerken zaten izliyorsunuz diğer insanları bütün gerginlik geçiyor. bütün evraklarım elimdeydi, Officer pasaportumu vermedi ve bir evrakta eşimin isminin okunmadığını perşembe gününe kadar CEAC a yüklersem hemen onaylanıp pasaportu postaya verileceği söyledi. Çok tedirgin oldum ama hemen aynı gün yükledik. Çok şükür hiç bir sıkıntı olmadan elime aldım bugün. Ptt kargo da çok hızlıydı. Dün bu saatlerde kargoya verildi bugün Adana’ da teslim aldım.

    1. Tavsiyem kısa süreceğini düşünüp aç gitmeyin içeride uzun bekliyorsunuz.

    2. Tavsiyem: sizden de benim gibi evrak vs isterlerse o anlık heyecanla hemen dışarı çıkmayın, nereye göndereceğinizi, hangi belgeyi tam olarak yükleyeceğinizi tam öğrenin öyle çıkın. Bir daha içeriyle irtibat kuramıyorsunuz.

    Bu süreçte bana destek olan ve sorularıma cevap veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum