Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Yaşar-Baykal Merhabalar, sizle ilgili olarak DV2024 Excel'e bilgi girişi yaptım. Geri kalan bilgileri de siz girebilirseniz uygun olur.


  • @lcncpkw Merhabalar, öncelikle umarım mülakatınız güzel geçer, bir sorun olmadan vizenizi alırsınız. Sizle ilgili DV2024 Excel' e bilgilerinizin girişini yaptım. Geriye kalan bilgileri de siz güncelleyebilirseniz güzel olur.


  • Herkese merhaba. Arama yaptığımda geçmiş yıllarda sorulduğunu gördüm fakat güncelliğini teyit etmek için sormak istedim, meşguliyet için üzgünüm.
    Asıl talihlinin eşi daha önce bir boşanma gerçekleştirmişse o kişi için de boşanma kararının İngilizce’ ye çevrilip, apostil basılarak belgelere eklenmesi gerekiyor mu ? Yoksa bu işlem sadece asıl talihli için mi geçerli ?
    Teşekkürler.


  • @lcncpkw merhaba.
    Mülakat randevusu alınca DS-260'ı açtırıp, İngilizce ad-soyad yazılı yerlere yerlerde Türkmenistan'ın pasaportundaki gibi yazın ama Türkmenistan'ın pasaportunda İngilizce'de olmayan harfleri İngilizcedeki benzer harflerle yazın, benzer seslerle değil.
    Türkmenistan'ın pasaportundaki Ç,Ş,Ö,Ü harflerinin yerine C,S,O,U yazın. Ç sesi Ch olarak okunuyor diye Ch yazmayın, Ç harfinin İngilizcedeki benzeri C, onu yazın.
    Bu arada Türkmen alfabesiyle yazılması gereken yerlere ise (native alphabet) pasaportundaki gibi Türkmen harfleriyle yazarsınız.
    Mesela sizin adınız Laçin Çepkowa Wladimirowna olsa pasaportta Wladimirowna yazmazsa DS-260'a yazmayın.Laçin'i de LACIN diye yazın (büyük i de nokta yok). Çepkowa'yı da CEPKOWA olarak yazınız.
    Ben Türkmenistan'da bir Türk vatandaşı olarak 10 yıldan fazla çalıştım ve yaşadım. Oradan Green Card kazanan ABD'de yaşaya bir sürü Türkmen arkadaşım var. Türkmenistan'ın İstanbul'daki Konsolosluğu'ndan da 1,5 ayda kişi başına 40 USD resmi ödeme karşılığında sabıka kaydımı almıştım.


  • @Revolter Hassasiyetin için teşekkür ederim asıl talihli eşim olduğu için kendi ismim yazmıyor excel de kayıtlıyız.

  • ⭐⭐

    @Yaşar-Baykal, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp Excel tablosunda kayıtlıyım. İmzamı kaydetmiştim fakat silinmiş sorularımın imzam ile alakası yok fakat geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

    Sorularınızın imza ile alakası var. Olmasa forum yönetimi bunu istemez öyle değil mi? Sorduğunuz sorular CN ve submite bakarak cevaplanıyor çünkü.
    Ben de teşekkür ederim. Bol şanslar.


  • Merhaba arkadaşlar ben de Excele bilgilerimi girdim ancak kaydetti mı bilmiyorum


  • Merhabalar arkadaşlar ,

    Dosyamı cayman adalarında olduğum geçen Jamaika Kingstona kaydıracağım şu an geçen sene abd de j1 vizesi ile kaldığım için 2 yıl kuralı waiver işlemim devam ediyor sizce waiver aldıktan sonra mı transfer edeyim şimdi mi çünkü geçen sene sadece 1 kişi almış greencardı diversity vize ile .

    Teşekkür ederim hepinize


  • 2024 talihlileri tr kaç kişi kazandı bilgisi olan varmı ? üstelik bende excelle bilgilerimi girmek istiyorum nasıl yapacağım bilgisi olan birisi varmı ?

  • Yasaklı

    @Beykentli cevabınız için teşekkür ederim. Bizim yurtdışı için kullanılan pasaportumuzda nasıl yazıyorsa öyle yazdım. Sabıka kaydının da Türkmen vatandaşlarına zorunlu olmadığı yazıyor websitelerinde. Dosya açtırmak için talepte bulundum ama daha cevap vermediler.


  • @Beykentli anladım. biraz internette fazlaca bilgi kirliliği var, normalde ben açtırmayacaktım örneğin, ama eşim inatla yanlış beyan deyip açtırdı( hala kavga ediyoruz.) kesinlikle artık açtırmamak gerekiyor bu saatten sonra haklısınız. Bende bir an telaşa düştüm:/


  • @raltan 3,684 kisi kazanmis. Excele girip sag ustte yorum kismina tiklayin ve bilgilerinizi girin. Daha sonra adminler uygun satira bilgilerinizi ekleyecektir.


  • @raltan sayılarla DV2024 kısmında detaylı bilgi bulabilirsiniz.


  • @lcncpkw tekrar merhaba. Ankara'daki mülakatta bir Türkmenistan vatandaşı bayan "Ben ülkemden sabıka kaydı alamıyorum." dedi, ABD'li memur da kabul etti ama orada çalışmış Türk vatandaşlarına İstanbul'daki Türkmenistan Konsolosluğu sabıka kaydı veriyor, muhtemelen Ankara Konsolosluğu da veriyordu. Türkmenistan vatandaşlarının neden sabıka kaydı alamadıklarını tahmin edebiliyorum, yeşil kart lotosunu kazandığınızı oradaki en yakınlarınıza bile söylemeyin bence.

  • ⭐⭐

    @lotus, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar ben de Excele bilgilerimi girdim ancak kaydetti mı bilmiyorum

    Evet listede varsınız, elinize sağlık.

  • ⭐⭐

    @gubaz53, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar arkadaşlar ,

    Dosyamı cayman adalarında olduğum geçen Jamaika Kingstona kaydıracağım şu an geçen sene abd de j1 vizesi ile kaldığım için 2 yıl kuralı waiver işlemim devam ediyor sizce waiver aldıktan sonra mı transfer edeyim şimdi mi çünkü geçen sene sadece 1 kişi almış greencardı diversity vize ile .

    Teşekkür ederim hepinize

    Jamaika'da yaşayanların çekilişe katılma hakları yok. O nedenle AF kontenjanından bir kişi alabilmiş. Transfer isteğiniz kabul edildiği takdirde neden olmasın?

  • ⭐⭐

    @raltan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    2024 talihlileri tr kaç kişi kazandı bilgisi olan varmı ? üstelik bende excelle bilgilerimi girmek istiyorum nasıl yapacağım bilgisi olan birisi varmı ?

    Önce bu linkte anlatıldığı gibi imzanızı düzenleyin lütfen. Sonra bilgilerinizi eğer isterseniz excele bir arkadaşımız da girebilir.


  • @Serapp Ben arkadaşa özelden de yazdım hocam, excel'de bilgisi var lakin kendisi mi girdi bilmiyorum. Düzenleme geçmişinde başka bir veri üzerine kayıt yapılmış.


  • @atakandenek Üstad'ın da dediği gibi Ankara'ya güvenmeyin. Taşıyabileceğiniz konsoloslukları şimdiden belirleyip 2. Bülten ve konsolosluk performansına bakarak aksiyon alabilirsiniz. 13k fena değil ama riske de girmemek gerekir diye düşünüyorum. DV23te 13K lere Ankaradan çok geç mülakat dağıtıldı ki sizin dosya gönderim de geç tarihte. Fırsatınız varsa AOS yapın yoksa tasımak için hiç düşünmeyin bile direk mail atmaya başlayın nacizane tavsiyem


  • arkadaslar bir sey sormak istiyorum. cocuklugumuzda oldugumuz asilarin ne yazik ki bir belgesi veya asi karti yok bunun icin antikor testi yaptirmak gerekiyormus forumda okuduklarima istinaden anladigim fakat hastane hangi antikor testi diye sordu spesifik bir adi var mi bu testin acaba ? Bahreynde saglik muaynesi ile ilgili american mission hospital yetkili fakat hicbir sey bilmiyorlar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum