Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @atakandenek Dosya taşıma konusunu değerlendirmenizi tavsiye ederim. Tabi Ankara’nın bu yıl izleyeceği yolu da bekleyebilirsiniz ama bu Ankara bir çok insanın hayallerini yıktı bir çok kez… Karar sizin.

• @atakandenek merhaba, eğer ABD turist vizeniz yoksa veya 01.10.2023-30.09.2024 arasında olacak şekilde herhangi bir ülkede oturum izniniz varsa veya 01.10.2023-30.09.2024 arasında herhangi bir ülkeden kolayca oturum izni alabilecekseniz ve bu ülkedeki DV vize kazananların sayısı Türkiye'ye göre azsa o ülkeye, CN numaranız Current olmadan (yani kısacası konsolosluklardan dosya taşıma konusunda medet ummadan) KCC aracılığıyla mülakat yerinizi degiştirmenizi öneririm. Yine de son karar sizindir. Bence Ankara'yı bekleyip risk almayın.

• @deep_blue zihnen 100% hazirim,suan git okey deseler yarin ucaga atlar giderim 😁 ankarada mulakata girmeyecegim icin sanirim bu konuda sansliyim. Maddi olarak hazirlanmaya tam gaz devam

• @Yaşar-Baykal, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar,

DV 2023 excel tablosuna baktığım zaman 1200 e yakın kayıt görmekteyim ve yaklaşım 550 ler civarına kadar mülakat maili gelmiş gözüküyor, DV 2024 excel tablosuna baktığım zaman totalde 436 kayıt görmekteyim bu sene çıkan talihli sayısı mı az , excel kayıt süreci durduğu için insanlar kayıt mı yapamamakta yoksa mülakat süreci başladıktan sonra sayı artacak mı? bunu sormamın nedeni eğer seçilen talihli sayısı az ise mülakat tarihi gelme olasılığı artmakta eğer değilse ve 2023 ile aynı ise mülakat yeri araştırmaya erkenden başlamalı mıyız? Teşekkür Ederim

2023 excel dosyasi da zamanla bu sayilara geldi. 2024 sureci henuz yeni basladi ve daha excel tablosuna kayit olmayan cok kisi vardir emin olun. Ankara'nin mulakat verme performansini tahmin etmek gercekten imkansiza yakin o yuzden ne kadar erken alternatifler aranmaya baslarsa o kadar iyi olur.

• @susinx Montreal konsoloslugu ile iletisim kurma konusunda yardima ihtiyaciniz olursa kendi tecrubelerimi forumda birkac kez acikladim. Yine de sorunuz olursa seve seve yardimci olmak isterim.

• @Yaşar-Baykal kazanan sayısı belli zaten ağustos bülteninden inceleyebilirsiniz. Excelle kayıt sayısınıda bir tutmaya bakmayın iki nedeni var bunlardan biri dv23 excellide süreç devam ederken yükseldi hep yeni gelenler oldu süreç içerisinde, bir diğeri ise DV23 sürecinde telegram grubu vardı telegram grubuna girmek içinde excell bilgisi doldurulması gerekiyordu onun için daha hızlı yükseliş yaşandı. Şu anda excelli doldurmaya üşenipte yapmayanlar bile olabilir

• @eray26 ilk bölüme cevap olarak benim iş mektubum vardı belgeleri toplayan görevliye söylemiştim istemedi gerek yok ona dedi ama neden diye sormadım belki hesap dökümündeki parayı yeterli buldu belki de başka bir şey ytd.

• @ipman Peki bu kararı ne zman vermek daha uygun olur mesela Ocak Şubat aylarına kadar süreci takip edip eğer dv 2023 ile paralel gidiyor mu diye bakılıp tahmini gene 15 bine kadar geleceğini varsayıp başvuru yapmak mı mantıklı bugünden mi başlamak mantıklı

• @Beykentli Ds 260 formunu açtırma ile ilgili çok net konuşmuşsunuz, bir şey sormak istiyorum ben forumu takip etmeden önce dosyamı açıp kapattırdım kapatma tarihi 12.5 bu tarihte form doldurmayanlar bile farken, direk açıp kapatanlar hiç alamaz demeniz neye dayanıyor, eğer bir sebebi varsa ben de direk Ankara'dan dosyamı taşıma planı yapmam gerekir.

• @cicek son seçeneği seçmelisinmiz.
    doğru seçeneği işaretlemişsiniz bu haliyle.

• @Tuğba-öz öğleden sonra 14:22'de.

• @Beykentli teşekkür ederim. bende bakıyorum excel tablosuna. Orada bilgilerini güncellemeyenlerde olabilir mi?

• ANKARA BENİ BULSUN :)) Konsolosluğa gönderelim bu videoyu :)

https://www.youtube.com/watch?v=OdVJ6LcCEQ0

• @Yaşar-Baykal
    Merhaba sorularınıza doğru cevaplar alabilmek için önce imzanızı düzenleyin.
    Sonra excele kayıt olun lütfen.

• @Serapp Excel tablosunda kayıtlıyım. İmzamı kaydetmiştim fakat silinmiş sorularımın imzam ile alakası yok fakat geri bildiriminiz için teşekkür ederim.

• Herkese merhaba, biz mülakat mailini aldık. Şimdi de DS formunu açtırıp eşimin pasaport bilgilerini girmek istiyorum. Büyükelçiliğin sitesindeki formla iletişime geçtim ama hala bir yanıt alamadım. Ayda sadece 1 kere mi cevap veriyorlar? Ya da iletişime geçip cevap alan biri var mı acaba?

• @lcncpkw eğer cevap vermezlerse sorun yok, telaş etmeyin.
    mülakat günü evraklarınızı teslime derken bilgileri söyleyin onlar eklerler.
    mülakatınızda bol şans..

• @melikemim merhaba. DS-260'ı açtırmayın deyişim o yazıyı yazdığım günün tarihine dayanıyor. Örnegin bugün 29.Ağustos.2023, DS-260'ı açtırmayın. DS-260'ı kazandığınızı öğrendiğiniz yılın Mayıs ayının haricinde açtırmayın. Hatta bazen mülakat tarihi verilirken Mayıs ayının 25'i gibi DS-260'ı doldurup gönderenler,, Mayıs ayının 15'i gibi gönderenlerden 1 ay sonra Ankara'dan mülakat alabiliyorlar fakat DS-260'ı haziran ve sonrasında gönderenler CN numaraları düşük olsa bile Ankara'dan kolay kolay mülakat alamıyorlar. Lütfen bu forumun 1. sayfasındaki Excel dosyalarını inceleyiniz. Benim endişem şu anda (veya o yazıyı yazdığım tarihte) kimse DS-260 formunu açtırıp Ankara'da mülakata girme şansını (eğer CN numarası 15000'lerden düşükse) kaybetmesindir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@lcncpkw Mülakata Aşkabat'ta mı gireceksiniz, Ankara'da mı?

• @Ümit-Karabayır merhaba. Tabii ki Excel'de bilgilerini güncellemeyenler olabilir ama çok büyük bir oranla günceldir diye düşünüyorum. Eğer belli bir kişinin bilgilerinin güncelliğinden şüpheleniyorsanız onun kullanıcı adını bu forumda arattırıp gruba birşeyler yazıp yazmadığını ve yazmışsa da aldığı yorumları (eğer varsa) görebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    513k Bakış
    ReLoadR
    @mertcank34 said: Bir sey aklima geldi. Denendi mi bilmiyorum ama belki randevu aldiktan sonra dosyasini Ankara'ya tasiyan arkadaslarima bir yardimi dokunabilir. Hatirladigim kadariyla eskiden dosya tasima islemini yaparken numaraniz Cutoff olduktan sonra dosyanizi tasimak istediginiz konsolosluga mail atiliyordu. Egerki konsolosluk uygunsa/musaitse dosyanizi kabul edip sizin isleminizi ilerletebiliyordu. Bu islemin bu sene KCC tarafindan yapildigina sahit olduk ama 1-2 aydir arkadaslarimiz sonuc alamiyor. Belki konsolosluga yazip bu islemi ilerletebilirsiniz. Ben HK'dan mülakat tarihi geldikten sonra Ankara'ya 2 defa mail attım dönüş olmadı sonra KCC'ye mail attım ertesi günü hemen Ankara'ya geri taşıdılar.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k