Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bir sorum olacak arkadaslar, mesela Chicagodan is teklif metubu ayarladik mulakatta maddi olarak desteklesin diye,fakat gidecegimiz yer Florida. Floridada bir adres verdigimizde problem olacaktir.Bu adres degisikligini amerikaya girerken yaptigimizda problem oluyor mu? guncellenmeme vs


  • Selamlar,

    Edevlet üzerinden alınan vukuatlı nufus kayıt örnegi ve askerlik belgesi Türkçe olarak veriliyor.
    Bunu ingilizceye çevirtmek gerekiyor mu?
    Ben mülakata ingilterede girecegim, Türkiye için gerekmiyor olabilir. Aynı şey ingiltere için de geçerli mi?
    Soruyu hem Türkiye hem ingiltere için sormuş olayım, işine yarayan olur belki?

    Bir de vukuatlı nufus kayıt ornegi evli oldugumuz dönem için ayrı, bekar dönem için ayrı oluyor kadınlarda. Bunların ikisinide vermek gerekiyor mu? Yoksa son durumdakini vermek daha mı uygun?

    teşekkürler.


  • @Tuğba-öz Merhabalar, öncelikle Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin ve DV2024 Excel 'e giriş yapıp bilgilerinizi DV2024 talihlilerinin süreci takip edebildiği excel'e taşıyınız lütfen.

    Öncelikle hangi konsolosluk için sorduğunuzu bilemediğim için net bir cevap veremiyorum. Ayrıca DV2024 Excel üzerinden sürecini forumdaki herkes ile paylaşan(Önemli bilgileri perdeleyerek) arkadaşlar sayesinde süreci takip edebilirsiniz.


  • şuan ankara 2024 cn no kaçlara kadar mülakat tarihi verdi acaba


  • merhabalar,

    DV 2023 excel tablosuna baktığım zaman 1200 e yakın kayıt görmekteyim ve yaklaşım 550 ler civarına kadar mülakat maili gelmiş gözüküyor, DV 2024 excel tablosuna baktığım zaman totalde 436 kayıt görmekteyim bu sene çıkan talihli sayısı mı az , excel kayıt süreci durduğu için insanlar kayıt mı yapamamakta yoksa mülakat süreci başladıktan sonra sayı artacak mı? bunu sormamın nedeni eğer seçilen talihli sayısı az ise mülakat tarihi gelme olasılığı artmakta eğer değilse ve 2023 ile aynı ise mülakat yeri araştırmaya erkenden başlamalı mıyız? Teşekkür Ederim

  • ⭐⭐

    @eray26 Ilk gideceginiz ve bir sure ortama hazirlik yapacaginiz yer illa da hayatinizi kuracaginiz adres olmak zorunda degildir...

    Bununla birlikte, bir noktada o is icin diger adrese gideceginizi, ve aradaki haftalarda ise hemen baslayamayacaginizi aciklayabilmelisiniz, mektup da buna gore ise baslama ve karar verme suresi vs olmalidir.

    ABD'ye girerken ya da ABD'de iken USCIS sisteminden adres degitirebilirsiniz, is mektubuyla ilgisi yok bunlarin.


  • @Emre-Oktay 2xx lerde en son verdiği mülakat.


  • @lumos o zaman Florida da adres belirtmem ,Chicago dan edinecegim is teklifine bir zitlik olusturmaz.tesekkur ederim cevabiniz icin


  • simdiden mulakat icin evraklari yavas yavas hazirlamak istesek.hangi evraklari hazirda bulundurmamizda fayda var ? ( gecerlilik suresi problem olmayacak sekilde )


  • @melikemim 2023 programının hangi numarada bittiği belli oldu mu?


  • @Ümit-Karabayır Merhaba. CN: 149XX sonrasına Ankara bu yıl mülakat randevusu vermedi ve yılı kapattı. Halbuki başka ülkelerde mülakata girmeye hak kazanan Türk vatandaşları CN: 319XX'e kadar mülakat tarihi alabildiler. Ankara'nın CN: 149XX'e kadar mülakat randevusu verdikleri kişilerde DS-260 formunu erken (Mayıs-2022) submit edenler. Mülakat randevusu almadan önce herhangi bir ekleme ya da düzrltme yapmak için DS-260 formunu açtıranların ise CN: 149XX'dan küçük olsa bile Ankara'dan mülakat tarihi alma şansları hemen hemen hiç yok maalesef. Bu forumun 1. sayfasındaki Excel dosyalarında sizin için yararlı olabilecek tüm bilgiler vardır. Lütfen inceleyiniz.


  • Merhabalar. Dosya numaram çok kötü değil ancak DS-260 formu gönderim tarihim fazlasıyla geç. Evvelsi senelerin verilerini gösteren excel tablolarına baktığımda ise benim dosya numarama yakın ve DS-260 formu gönderim tarihi yedinci ay içerisinde olan çoğu kişi Ankara'dan randevu alamamış gözüküyor. Şimdiden dosya taşımanın yollarına bakmalı mıyım ? ne önerirsiniz ?


  • @eray26 Bu konuda aceleci davranmanıza gerek yok. Zihnen ve maddi olarak hazırlıklı olun yeter. Bir çok evrağın geçerlilik süresi olduğu için zaten bir anlam ifade etmeyecek. Örn. vukuatlı nüf. kay. örneğinin geçerlilik süresi bir ay. E siz mülakata Ankara’da girerseniz erkenden aşı olmanızın da bir anlamı yok. Zira Unganlar aşı öyküsünü pek umursamıyorlar. ( Başka üşkeden mülakat alırsanız o ayrı). Mülakattan önce bolca zamanınız olacak evraklar için.


  • @atakandenek Dosya taşıma konusunu değerlendirmenizi tavsiye ederim. Tabi Ankara’nın bu yıl izleyeceği yolu da bekleyebilirsiniz ama bu Ankara bir çok insanın hayallerini yıktı bir çok kez… Karar sizin.


  • @atakandenek merhaba, eğer ABD turist vizeniz yoksa veya 01.10.2023-30.09.2024 arasında olacak şekilde herhangi bir ülkede oturum izniniz varsa veya 01.10.2023-30.09.2024 arasında herhangi bir ülkeden kolayca oturum izni alabilecekseniz ve bu ülkedeki DV vize kazananların sayısı Türkiye'ye göre azsa o ülkeye, CN numaranız Current olmadan (yani kısacası konsolosluklardan dosya taşıma konusunda medet ummadan) KCC aracılığıyla mülakat yerinizi degiştirmenizi öneririm. Yine de son karar sizindir. Bence Ankara'yı bekleyip risk almayın.


  • @deep_blue zihnen 100% hazirim,suan git okey deseler yarin ucaga atlar giderim 😁 ankarada mulakata girmeyecegim icin sanirim bu konuda sansliyim. Maddi olarak hazirlanmaya tam gaz devam


  • @Yaşar-Baykal, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhabalar,

    DV 2023 excel tablosuna baktığım zaman 1200 e yakın kayıt görmekteyim ve yaklaşım 550 ler civarına kadar mülakat maili gelmiş gözüküyor, DV 2024 excel tablosuna baktığım zaman totalde 436 kayıt görmekteyim bu sene çıkan talihli sayısı mı az , excel kayıt süreci durduğu için insanlar kayıt mı yapamamakta yoksa mülakat süreci başladıktan sonra sayı artacak mı? bunu sormamın nedeni eğer seçilen talihli sayısı az ise mülakat tarihi gelme olasılığı artmakta eğer değilse ve 2023 ile aynı ise mülakat yeri araştırmaya erkenden başlamalı mıyız? Teşekkür Ederim

    2023 excel dosyasi da zamanla bu sayilara geldi. 2024 sureci henuz yeni basladi ve daha excel tablosuna kayit olmayan cok kisi vardir emin olun. Ankara'nin mulakat verme performansini tahmin etmek gercekten imkansiza yakin o yuzden ne kadar erken alternatifler aranmaya baslarsa o kadar iyi olur.


  • @susinx Montreal konsoloslugu ile iletisim kurma konusunda yardima ihtiyaciniz olursa kendi tecrubelerimi forumda birkac kez acikladim. Yine de sorunuz olursa seve seve yardimci olmak isterim.

  • ⭐⭐⭐

    @Yaşar-Baykal kazanan sayısı belli zaten ağustos bülteninden inceleyebilirsiniz. Excelle kayıt sayısınıda bir tutmaya bakmayın iki nedeni var bunlardan biri dv23 excellide süreç devam ederken yükseldi hep yeni gelenler oldu süreç içerisinde, bir diğeri ise DV23 sürecinde telegram grubu vardı telegram grubuna girmek içinde excell bilgisi doldurulması gerekiyordu onun için daha hızlı yükseliş yaşandı. Şu anda excelli doldurmaya üşenipte yapmayanlar bile olabilir


  • @eray26 ilk bölüme cevap olarak benim iş mektubum vardı belgeleri toplayan görevliye söylemiştim istemedi gerek yok ona dedi ama neden diye sormadım belki hesap dökümündeki parayı yeterli buldu belki de başka bir şey ytd.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum