Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Borankartl çok teşekkür ederim size de Amerika’da bol şanslar


  • Sayın @Darwin vizeniz hayırlı olsun. Bir sorum olacaktı benim kızımda da benzer bir durum(21 yaş sorunu) var acaba current olma ayınıza göre mi belirleniyor onların vize alıp alamayacağı?


  • @Prm-oguzhan teşekkürler hocam sagolun


  • @bloom123 çok teşekkür ederim tam olarak nasıl hesaplandığını bilmiyorum umarım sizin de sorunsuz bir şekilde vizeniz onaylanır

  • ⭐⭐

    @bloom123 sorunuzun cevabı ve hesaplama yöntemi şu iletide olabilir.


  • @Darwin tebrikler Amerikadaki hayatınızda başarılar. Darısı bizlere 🤲


  • Öncelikle deneyimime başlamadan önce başta @gucarslan olmak üzere sıkılmadan usanmadan bıkmadan her sorumuzu cevaplayan ve bize yol gösteren tüm yöneticilere teşekkür etmek istiyorum.

    06/07/2023 Sağlık Muayenesi Deneyimim

    Muayene gününden 1 gün önce eşim ile birlikte Ankara’ya geldim ve 1 gün Ulus tarafında ismini hatırlayamadığım ancak telegram grubunda bir ailenin önerisi ile bir otelde kaldım. Ulus tarafı gerçekten çok hareketli o yüzden Ulus tarafında kalmanızı pek önermem her ne kadar kaldığımız otel gayet nezih bir yer olsa da adım başı pavyonlar mevcut ve akşam uyumaya çalıştığınızda gerçekten fazlaca gürültü oluyor.

    Sabah uyanıp otelde güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra Unganlara doğru kendi aracımız ile yola koyulduk. Unganların orada park yeri bulmak maalesef imkansız ancak arka tarafındaki paralel caddede park sorunu yok , tabii arka caddeyi keşfetmemiz için 2 kere Unganların önünde tur atmamız gerekti 🙂 Gittiğimiz saatte unganlar çok kalabalık değildi ve unganlara giriş yaptıktan sonra herkesin bildiği üzere ds260 formu ve diğer dökümanları istedi. Aşı kartımız maalesef olmadığı için aşı yapılacağı bilgisi tarafımıza verildi.

    İşlemlerimiz tamamlandıktan sonra alt kata geçtik ve önce ödememizi gerçekleştirdik. Sonrasında röntgen ve kan tahlili yapıldı. Bu işlemler bittikten sonra tekrar yukarı çıktık ve muayeneyi beklemeye başladık. Nitekim çok vakit geçmeden beni ve eşimi ayrı olarak içeri çağırdılar. Sadece iç çamaşırınızla kalacak şekilde soyunuyorsunuz ve bezden yapılmış olan önlük tarzı şeyi giyip bekliyorsunuz. Biraz bekledikten sonra Handan hanım geldi ve hızlıca sorular sormaya başladı. Hatırlayabildiğim sorular ; uyuşturu kullanıp kullanmadığım , intihara meyilimin olup olmadığı , vücudumda dövme olup olmadığı , bulaşıcı bir hastalığımın olup olmadığı gibi genel sorulardı. Tüm bu sorulara hayır dedikten sonra daha önce alkollu araç kullanıp kullanmadığım ile ilgili soru soruldu. Ben de 4-5 sene evvel 1 kez alkollü araç kullandığımı ve bu sebepten dolayı ehliyetimin 6 ay alındığı söyledim. Handan hanım da psikiyatrist ile görüşmem gerektiği bilgisini vererek ve bir yandan da aşı yaparak muayenemi sonlandırdı. Bu husustan dolayı ekstra kan testi ve uyuşturucu testi yapıldı daha sonra tekrar Unganların girişine giderek psikiyatrist ile görüşme için Pazartesi gününe randevu alabileceğimiz bilgisine ulaştım. Oysa ki günlerden cuma idi ve 3 gün vardı. Otel , yemek vs, derken ufak bir hesap yaptım ve yola çıkıp Bursa’ya evime dönüp hafta sonunu bursada geçirdikten sonra pazartesi günü görüşme için tekrar Ankara’ya gelmek daha mantıklı geldi ve otelden ayrılıp pazartesi Ankara’ya psikiyatrist ile görüşme için tekrar gelmek üzere şehirden ayrıldım.

    Psikiyatrist ile görüşme ise sohbet tadında geçti. Doktorun ismini hatırlayamasam da kendisi gerçekten çok şeker ve tatlı bir insandı. Olayın nasıl olduğunu sordu , ne sıklıkla alkol kullandığımı sordu , herhangi bir bağımlılığımın olup olmadığını sordu. Kısacası görüşme bir arkadaşımla sohbet ediyormuş tadında geçti. Biraz da çocukluk ve geçmişten konuştuktan sonra görüşme benim için olumludur ve raporumu gün içerisinde göndereceğim dedi ve görüşmemiz sonlandı. Görüşme yaklaşık yarım saat civarı sürdü ve ayriyetten bu görüşme için 1500 TL para ödedim.

    Salı günü ise (ertesi gün) öğleden sonra 14.00-15.00 civarında tekrar Unganlara girip eşimin ve kendimin sağlık raporunu aldım ve mülakat günü tekrar Ankara’ya gelmek üzere şehirden ayrıldım.

    25/08/2023 Mülakat Deneyimim

    25 Ağustos saat 08.00’deki mülakatım için 24 Ağustos tarihinde Ankara’ya eşim ile geldim. Tüm evrakları yaklaşık 10 gün öncesinden hazırlamıştım ve 2 günde bir olmak üzere defalarca üst üste herhangi bir eksik olmaması adına kontrol ettim. Çünkü sürecin sonuna yaklaştığımız için herhangi bir eksik evraktan dolayı AP gibi bir durum ile karşılaşmak istemiyordum. Konsolosluğa yakın otel bakarken içlerinde puanı yüksek ve fiyatı uygun bir otel dikkatimi çekti (Otelin ismi : Royal Sweet Otel) hemen oteli telefonla arayarak kahvaltısız fiyat rica ettim ve 2 kişi 1400 TL bilgisini tarafıma ilettiler. Bu oteli mülakatı olan herkese gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. Odamız gayet temizdi , personel ilgili ve en önemlisi park sorunu yok ve konsolosluğa sadece 5-6 dakika mesafede. 1 gece otelde kaldıktan sonra 08.00 deki mülakatımız için ne olur ne olmaz diyerek 6.30’da otelden ayrıldık ve 6.45 gibi konsolosluğun önünde beklemeye başladık. Saat 07.45 gibi güvenlik görevlileri 07.45 ve 08.00 randevularının içeri girebileceği bilgisini verdi. Pasaportlarımızı verdik ve güvenlik kontrolünden sonra içeriye girdik. İlk girişte resepsiyon kısmında pasaportumuzu eşim ile beraber teslim ettik ve sıra numaramızı alıp beklemeye başladık. Sıra numaramız yandı ve kişi başı 330 Usd toplamda 660 Usd ödemeyi nakit olarak yaptık. Ödemeden sonra evrak teslimi için tekrar beklemeye başladık ve sıra numaramız yanınca evrak teslimi için bankoya geçtik. Evraklarımızın tesliminde Ds260 formundaki permanent adres kısmını (yani greencardın teslim edileceği adres) güncellemek istediğimi görevliye belirttim ve daha önce A4 kağıdına yazmış olduğum adresi kendisine verdim ve gerekli güncellemeyi yaptı. Tekrar beklemeye başladık ve mülakatı beklerken gerçekten heyecanımız ciddi şekilde artmıştı ve sonunda sıramız geldi. Önce sağ elimizi kaldırıp eşimle beraber yemin ettik ve ardından parmak izimizi verdik. Heyecanlı olduğum için mülakatı Türkçe yapmak istediğimi belirttiğim için tercüman da bir yandan mülakatı yapan görevlinin söylediklerini bize tercüme ediyordu.

    -Mezuniyetimi ve bölümüm sordu
    -Amerikada nerede yaşayacaksın ?
    -Amerikada herhangi bir tanıdığım veya aile üyemin olup olmadığını sordu
    -Eşimle birbirimizi ne kadardır tanıdığımızı sordu
    -Bankada ne kadar paramın olduğunu sordu

    Ben her ne kadar Türkçe mülakat yapmak istesem de bazı sorulara Türkçe bazı sorulara da tercümanın çevirmesini beklemeten İngilizce yanıt vererek mülakatımı gerçekleştirdim yani bizimkisi yarı türkçe yarı ingilizce bir mülakat oldu.

    Herşey çok güzel görünüyor , vizenizi onaylıyorum ve 1 hafta içerisinde pasaportunuz tarafınıza ulaşacaktır bilgisini duyduktan sonra gerçekten üzerimden bir yük kalktı ve eşimle birbirimize bakıp içimizden sevinç çığlıkları atarak oradan sessizce uzaklaştık.

    İnşallah herkese bu sevinci yaşamak nasip olur.

    Önemli Not : Ben mülakat heyecanı ile eski pasaportum yanımda olmasına rağmen turist vizemin iptal edilmesi için eski pasaportumu mülakat esnasında vermeyi unuttum bu sebepten dolayı Bursa yoluna çıkmışken tekrar ışık hızı ile konsolosluğa dönüp sn @gucarslan ın da yardımı ile turist vize iptali için eski pasaportumu iade ettim. Süreç zaten stresli bu sebepten dolayı ekstra stres yaşamamak adına mutlaka ama mutlaka geçerli bir turist vizeniz veya başka tür bir vizeniz var ise vize iptali için ilgili görevliye pasaportunuzu teslim ediniz.


  • Mülakat soruları.pdf Muscat Mülakat deneyimim:
    21 Ağustos saat 14.30'da NMC Specificalty Hospital'a giderek saglik dosyamı aldim. Mulakatim 22 Ağustos 8.30'daydı. @airyucel ve @ramsen18 (eşi Leyla) ile birlikte 7.30'da konsolosluktaydık. 14 kişi Türkiye'den mülakata girecektik. Neredeyse her yarım saatte bir ikişer kişi mülakata girecek şeklinde konsolosluk planlama yapmıştı. İlk mülakata girecek Çağrı ve Zeki Salih beyler 7.55'te içeri alındı. Heyecanlı bekleyiş sürerken 8.25'te güvenlik birimi tarafından Yücel beyle birlikte çağrıldık. Öncelikle dosya, telefon, anahtar, gözlük vb. Tüm eşyalarımı X-Ray'den geçmesi için kutuya koydum. Telefon, akıllı saat ve otel kartımı TC kimlik kartımla birlikte görevliye teslim ettim. Dosyamı alarak güvenlik binasından sonra küçük bir koridordan geçerek konsolosluk binasının avlusuna çıktım. Binaya girdiğimde polis memuru sol taraftaki odaya yönlendirdi. Küçük bir odada 3 tane banko vardı. 1. Banko'da evrak teslimi, 2. Banko'da vize işlemleri 3. Banko'da ise us citizens işlemleri yapılıyordu. Benden önce 2 kisi (yabancı kadın ve erkek) dosyalarını teslim etmiş bekliyordu. Dosya teslim bankosunda Çağdaş bey vardı. Görevli ile diyaloglarını dinleyip anlamaya çalışıyordum. Birth certificate (Formul A ) belgesi ile ilgili konuşuluyordu. Zeki Salih beyin sırası geldiğinde de dikkatlice diyalogu dinledim ve anladım ki formul a belgesi cok dilli olmasına rağmen ingilizce çevirisini istiyor. Zeki Salih bey asıl belgenin vukuatlı nüfus kayit örneği olduğunu söyleyerek formul A belgesinin ek belge oldugunu söylemesi üzerine evraklari sorunsuz teslim etti. Artık sıra bana gelmişti. Tüm evraklarım hazırdı.
    -Sırasıyla aşağıdaki belgeler istendi:

    • Passport +fotokopi
    • 2 adet Fotoğraf (5x5 size)
    • Birth certificate (vukuatli nüfus kayit örneği orijinal+ çeviri+noter+ apostil+fotokopileri ve formul A belgesi orijinal+ fotokopisi)
    • Police certificate (Adli sicil kaydı +apostil+ fotokopisi)
    • Military dokuman (askerlik durum belgesi+ceviri+noter+ apostil)
    • Financial dokuman (enpara hesap dokumu Türkçeydi ama sorun olmadı + imza sirkuleri+ ingilizce referans mektubu) (ek olarak aracımın ruhsatını ve sahibinden satış ilanını verdim ama Geri verdi almadı.)
    • High school diploma + University bachelor +Master (lise diplomam Türkçeydi çeviri+noter+apostil+ fotokopisi. Lisans ve masterin apostil + fotokopisi)
    • 330$ ödemeyi de yine ayni kişiye yaptım. 400$ vermiştim ve para üstünü de teslim aldım.

    İşte beklenen an!

    Benden önce mülakata giren arkadaşlara sorulan soruları yine dinledim. Oysa hepsi forumda paylaşılam excelledeki soruların aynısıydı. Bir gece öncesi cevaplarımı hazırlamıştım. (Leyla hanım otelde, takside, cafede her yerde gelebilecek soruları bize sorarak pratik kazandırdığı için ayrıca teşekkür ederim.) Numaram yandığında bankoya yaklaştım ve bilgilerin doğruluğu için sağ elimi kaldırarak yemin ettim. Parmak izlerim alindi. Daha sonra sorular peş peşe gelmeye başladı 🙂

    -Daha önce tutuklandın mı?
    (Hayir)

    -Baska bir ulkeden yaşadın mi? Hep Turkiye'de mi yaşadın?
    (Hayır, hep Turkiye'de yaşadım)

    -Ne is yapiyorsun? Amerika'da ne is yapacaksın? (Öğretmenim ve öncelikle hizmet sektöründe çalışacağım kariyerime uygun is bulmana kadar diyince görevli kadin da gülümseyerek öğretmene ihtiyaçlarının oldugunu söyledi. )

    -Akraban/Tanıdığın var mi?
    (Evet arkadaşım var)

    -Hangi eyalete gideceksin?
    ( Formda Michigan yazdığı için Michigan dedim fakat Houston'a gideceğim. USCIS ve havalimanında adresi güncelleyeceğim)

    İşte beklenen cevap geldi. 🙂

    "I will approve you" sonrasında ilave etti 10 gün kadar bekleyeceğimi, konsolosluğa pasaportu almak icin tekrar gelmem gerektiğini söyledi.
    O an "approve" kelimesini duymuş olmak bile yetti. 10 gün degil 20 gün bile bekleyebilirdim. Fakat Muscat'ta her kaldığım gün de Amerika'daki hayatım rötarlanıyor. Umarım en kisa sürede pasaportu alırım.

    TEŞEKKÜR,
    Başta @gucarslan bey ve @lumos hanım olmak üzere tüm forum ekibine, forumda bizlerle değerli bilgilerini paylasan tüm arkadaşlara sonsuz TEŞEKKÜRLER.

    İyiki varsınız iyiki varız, bundan sonraki süreçte benden sonrakilere ışık tutmaya ben de devam edeceğim.
    Sevgilerimle...

    Mülakat soruları.pdf


  • @yigitberberoglu Deneyiminizi keyifle okudum.Amerika'daki hayatınızda sağlık, huzur ve bol kazanç dilerim.


  • Sayın @tufank teşekkür ederim. Bu hesaplamaya göre sorun gözükmüyor sağolun.


  • @yigitberberoglu Bizimde Florida'da gösterdiğimiz bir adres vardı fakat adresin sahibi kişi telefonlara dönüş yapmiyor(uzaktan akraba) yeni adresi güncellerken mülakatı yapan memurami verdiğiniz yeni adresi? Detayli bilgi verebilir misiniz rica etsem?


  • Sayın @SeyfettinB hayırlı olsun vizeniz darısı başımıza.


  • @Perihan-0, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @yigitberberoglu Deneyiminizi keyifle okudum.Amerika'daki hayatınızda sağlık, huzur ve bol kazanç dilerim.

    Çok çok teşekkür ederiz. Darısı sizlerin başına.


  • @yigitberberoglu vizeniz hayırlı olsun Amerika'daki hayatınızda bol şans 🙂


  • @bloom123 Teşekkürler, mülakat deneyiminizi okumak dileğiyle. Mülakatınızda başarılar diliyorum 🙏


  • @Perihan-0, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @yigitberberoglu Bizimde Florida'da gösterdiğimiz bir adres vardı fakat adresin sahibi kişi telefonlara dönüş yapmiyor(uzaktan akraba) yeni adresi güncellerken mülakatı yapan memurami verdiğiniz yeni adresi? Detayli bilgi verebilir misiniz rica etsem?

    Ben de Florida’da bir adres göstermiştim ilk formu doldururken ama sonrasında Texas,Houston’da bir adres beyan ettim.

    Yeni adresi güncellerken mülakattan önce evraklarımızı teslim aşamasında belirttim yeni adresi.

    Ancak bildiğim kadarı ile Amerika’ya ilk giriş yaparken bile adresi güncelleme şansınız bulunuyor. Siz yine de bir aksilik yaşamamak için evraklarınızı teslim ederken ds260 formundaki adresi güncellemek istediğinizi mülakat öncesi evrak tesliminde belirtin.


  • Sayın @yigitberberoglu vizeniz hayırlı olsun.


  • @SeyfettinB, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @yigitberberoglu vizeniz hayırlı olsun Amerika'daki hayatınızda bol şans 🙂

    Çok teşekkür ederiz. Size de hayırlı uğurlu olsun yeni hayatınız 🙂


  • @bloom123, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Sayın @yigitberberoglu vizeniz hayırlı olsun.

    Darısı sizin başınıza , umarım siz de sorunsuz bir şekilde vizenize kavuşursunuz.


  • @yigitberberoglu çok teşekkür ediyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum