Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @cedric Merhabalar, internetten aldığım bilgiye göre 2017 yılında trump tarafından orta doğu ülkeleri için çıkarılan bir güvenlik araştırması. "The purpose is to check your background for any criminal activities that may affect US national security. It is completely random and nobody knows why some people get DS5535 while others don’t" Yani rastgele olarak seçip yapıyorlarmış genelde. Böyle bir bilgi dönüyor.


  • @cedric Merhaba, oncelikle Hayirli Olsun ve Gecmis olsun. Benim vize turum sizinle ayni degil ama ben de Ap’ye kaldim mulakatimda ve DS-5535 formunu emaille gonderdiler. Ben de bilgileri doldurdum kendilerine mail attim hemen ertesi gun. 3 aydir bekliyorum. Henuz bir gelisme yok. Defalarca mail attim. Iki kez donus aldim. “Idari islem sureciniz devam ediyor. Surece etki etmemiz mumkun degil, sonuclaninca sizi haberdar edecegiz” seklinde. Umarim sizinki daha kisa surer.
    Bunun belli bir sebebi yok. Cogunlukla security name check oldugu soyleniyor. Benim ikinci Ap’ye kalisim bu. 2016’da turist vizemi alirken de basima gelmisti. O zaman daha kisa surmustu. 40 gunde onay almistim. Sari bir Ap kagidi aldiniz mi?Pasaportunuz sizde mi? Aldilar mi?


  • @dpdemir pasaportum bende. Sarı kağıt ve aile içi şiddet kağıdı verdiler. Moralim çok bozuldu.umarım bu süreç sizinki kadar uzun sürmez. Ama bana 2-3 hafta belki biraz daha uzun sürebilir denildi. Bilemedim


  • @cedric Haklisiniz. Cok uzucu bir durum. Bana da Ap isaretli sari kagit ile birlikte pasaportumu geri verdi. Mevcut B1/B2 vizemi de iptal etti. Ne kadar surer dedigimde “couple months” demisti. 2 aydir sebepsiz yere oglumdan ayriyim bu surec yuzunden. Umarim en kisa surede sonuclansin.


  • @dpdemir tamamen keyfi yapıyorlar. Çünkü sorun çıkabilecek hiç bir eksiğim vs yoktu. Bana eşimle ilgili doğru düzgün soru bile sormadı. Şu işlemlerim tamamlansın hepsini şikayet edeceğim. Türk memur kadın banada denk geldi. Evraklarımı alırken dokunma,ses vs çıkarma dedi. Gerçekten anlam veremiyorum insanların bu tavırlarına


  • @cedric Ayni memur bana da denk geldi. Psikolojik test mi acaba dedim. Her hareketimde azarladi. Nefes almak disinda herseyde azarliyor. Evet hicbir eksigimiz yok, zaten 2 sene sadece mulakat icin beklemisim. Ne arastiracaklarsa o surede arastirilmis olmasi gerekiyor aslinda. Bu arada Kasim ayinda Abd’ye gittim. Sorunsuz giris yaptim. Demek ki Abd icin risk teskil etmiyorum. Cok mantiksiz bir surec.


  • @cedric öncelikle geçmiş olsun. Nedeni hiç belli değil belkide sadece algoritma meselesi. Ap başlığını incelerseniz çok sık yaşandığını görürsünüz. Moralinizi bozmayın vizenizi alırsınız neticede bu durum çok üzücü olsada biran önce formu göndermek, beklemek ve hızlıca sonuçlanmasını umut etmekten başka çare yok malesef. Umarım hızlıca sonuçlanır.


  • Merhaba arkadaslar vizemiz basildi. annotation 212(g)(2)(b) yaziyor. Ne demek oluyor? sanirsam asilar ile ilgili. Herhangi birsey yapmamiza gerek var mi?


  • @istanbullover Merhaba. İnternette biraz bakındım o duruma ve yabancı göçmenlik avukatlarının cevabına göre aşılarınız eksik. Ancak Amerika’ya girişte sorun yaşamazsınız diyorlar. Waiver durumunuz var sanırım.. aşılarınız eksik olsa bile vizeniz onaylandığı için sorun yaşamamanız lazım.. diyor avukatlar. Tabii konuyu iyi bilen birisi cevaplarsa daha güzel olur. Aşağıya kaynak linki bırakıyorum. Bol şans. :)

    https://www.avvo.com/legal-answers/212-g-2-b-on-my-wife-s-iv-2442018.html


  • @istanbullover hemen hemen her gocmen vizesinde bu ibare oluyormus. Sorun yasanmiyor, iciniz rahat olsun. Bizimkilerde de vardi. Sorunsuz giris yapildi Abd’ye.


  • @Naerys evet waiver oldugu icin bir problem olmaz diyorlar🙏🏻 tesekkur ederim


  • @dpdemir tesekkur ederim🙏🏻 unganlarda asilar vurulmustu daha ne asisi icin boyle waiver vermisler ilginc. Ama cogu insanin vizesinde oluyormus dediginiz gibi


  • @istanbullover Rica ederim. Ben de pasaportumu bugün postaneden aldim, bende de yaziyor aynisi.. :D


  • @istanbullover ben de sizin gibi dusundum. Gereken asilari olduk, daha niye boyle bir ibare koyuyorlar acaba dedim. Sanirim, hepatit B gibi asilar toplamda 3 doz olmasi gerekiyor. Unganlar sadece 1 dozunu yapmis oluyor. Digerleri eksik kaliyor. Bu yuzden boyle bir ibare koyuyorlar.


  • @Naerys tebrik ederim :)


  • Mrb, Nvc doc yükleme sürecinde ds-260'ı online yükledim ama maalesef bir çıktısını almadım. Randevu için konsolosluğa gitmeden önce tekrar mı doldurmak gerekiyor ds-260'ı. Birde sağlık raporu için istenen belgeler de Unganlar ds-260 çıktısını istiyor nasıl çözüm bulurum?


  • Bu arada dq olduktan sonra;
    Eşim 83 gün oldu randevu tarihi yok henüz

    1. Çocuk 72 gün
    2. Çocuk 46 gün oldu dq olalı ama ses yok. Amerikan vatandaşıyım

  • @nyden, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Mrb, Nvc doc yükleme sürecinde ds-260'ı online yükledim ama maalesef bir çıktısını almadım. Randevu için konsolosluğa gitmeden önce tekrar mı doldurmak gerekiyor ds-260'ı. Birde sağlık raporu için istenen belgeler de Unganlar ds-260 çıktısını istiyor nasıl çözüm bulurum?

    Merhabalar.. CEAC hesabinizdan ciktilari alabilirsiniz. Ama zaten saglik muayenesi ya da vize gorusmelerinde DS-260 formlari degil, confirmation page'ler isteniyor. Eger onlari aldiysaniz sorun olmaz. Randevu mektuplari icin adina basvuru yapilanlarin birincil ulkelerine bakiliyor. Yani Turk vatandasi dahi olsalar Turkiye'de dogmamislarsa bekleme sureleri uzun oluyor. Ancak genel olarak son zamanlarda her kategoride bi' yogunluk var. Esiniz ve 1. cocuk icin randevu mektubu almis olmaniz lazimdi. Umarim kisa zamanda randevularinizi alirsiniz..


  • @Naerys aydınlattığın için teşekkürler


  • Merhaba, sağlık muayenesinin sonuçlarını fiziksel olarak almaya gerek yok değil mi? @Berkan-Duru bey öyle belirtmişti. Unganların önündeyim şu an ve greencard talihlisi biri fiziksel sonuçları almak için tekrar gelmiş. Bütün planları bozuyor şu an aydınlatırsanız sevinirim :D


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    916 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum