Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @al_ti74 ücreti yatırıp açık olan en yakın tarihe randevu alın. sonrasında randevuyu düzenleyerek takvimde boş bir tarih yakalarsanız o tarihe çekebilirsiniz. (bu tarih değiştirme işlemini dilediğiniz kadar yapabilirsiniz) çok sık sayfayı refresh ederseniz sistem sizi 5-6 saatliğine engelleyebilir(takvimde boş yer olmadığını gösterecektir) gün içerisinde belirli aralıklarla kontrol edebilirsiniz. bu başlıkta yazılan bazı deneyimlere göre sabah erken 5-6 gibi boşluklar olabiliyor. ne zaman açılacağa dair kesin bir bilgi yok, iptal olan randevulara ve çalışma yoğunluğuna göre takvimi güncelliyorlar.


  • @n-cavit evet hazır bilgi önüme gelsin istiyorum çok kısıtlı bir zamanda yazabiliyorum ve güncel bilgi istiyorum ilk ileti 2017 de atılmış 6 sene önce 6gunde neler değişiyor rica ediyorum vaktimi boş muhabbetle alma


  • @tufank 👍👏✌️Tufank hocam teşekkürler


  • @al_ti74 Merhaba, tavrınız hiç hoş değil. Forumun kuralları gereğince, eğer bir sorunuz varsa ilk önce forumda o soruyu aratarak cevabı bulmanız gerekiyor. Eğer ki bulamazsanız ya da daha spesifik bir soru soracaksanız sorabilirsiniz. İlk sayfadaki bilgiler 2017'den dahi olsa eğer onlar oradaysa bu da demektir ki o bilgiler hala geçerliliğini koruyor. Eğer öyle olmasaydı o bilgiler güncellenirdi. Hem yanlış yapıyorsunuz hem de size forumun kurallarını öğretmeye çalışan ve yardımcı olmaya çalışanları vaktinizi çalmalarıyla suçluyorsunuz. Lütfen tavrınızı değiştirin. Zira hali hazırda cevabı verilmiş soruları tekrar sorarak zaman çalan sizsiniz.


  • @al_ti74, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @n-cavit evet hazır bilgi önüme gelsin istiyorum çok kısıtlı bir zamanda yazabiliyorum ve güncel bilgi istiyorum ilk ileti 2017 de atılmış 6 sene önce 6gunde neler değişiyor rica ediyorum vaktimi boş muhabbetle alma

    hocam bu nasil bir usluptur. hani yazmak bana dusmez belki cunku bende insanlara cok yardimci olamadim bu forumda ama bu foruma gecekten ciddi emek harcayan degerli kisilerinin emegini yok saymak nasil biseydir.


  • Bu ileti silindi!

  • merhaba, mülakatta genelde sorulmasa da banka hesap hareketi götürülmesi tavsiye ediliyor sorulma ihtimaline karşı. şimdi bu konuda aklımıza takılan birkaç şeyi sormak istiyorum.

    1. eşimin adına bir hesapta tatil için bir süredir dolar birikimi yapıyoruz. bu yüzden de benim ds160 formumda masrafları eşim karşılayacak diye yazmıştık. bankadan iki nüsha alıp hangimize sorarsa sorsun aynı hesabı mı göstereceğiz?

    2. bu birikim hesabına ayda 3-4 defa alabildiğimiz kadar dolar alarak atıyoruz ama hep giriş var hesapta giriş/çıkış olan bir hesap değil. bu problem mi?

    3. kendi şirketimiz var. şirket eşimin üzerine ben de orada sigortalı çalışanım resmiyette. aynı zamanda şirketin de hesap hareketlerini almamız gerekir mi? şirketin döviz hareketi hiç yok bu arada. yüklü miktar para durmuyor genelde şirket hesabında ama sürekli giriş çıkışlar mevcut.


  • @bulut abd banka hesabıyla ve bankada ne kadar para olduguyla ilgilenmez.


  • @charon mülakat deneyimleri başlığında azınlık da olsa bakıldığını söyleyen iletiler mevcut. kaldı ki abd parayla ilgilenmiyorsa ds160 formunda neden parayı kim verecek diye sorsun. zaten büyük olasılıkla bu konu ile ilgilenmeyeceklerini ben de biliyorum. ilgilenilir ve sorulursa diye sormuştum da neyse. teşekkür ederim yine de cevabınız için.


  • @rebul59 teşekkürler

  • ⭐⭐

    @bulut DS-160 formunda "toplam gelir kısmına" aylık ortalama gelirinizi girmeniz bekleniyor. bunun içerisinde, maaş, kira vb. gelirler dahil. Hem eşiniz hem de kendinize ait bu geliri doğru bir şekilde beyan ederseniz mülakatta görevli de bunu sözlü olarak teyid edecektir. Firmanızda kaç kişi çalıştığını sorabilir. Genelde sözlü beyanı esas alıyorlar. Ama yanınızda destekleyici belge götürmenizin bir zararı yok." Banka dökümüne bakabilir miyim?" gibi bir soru gelirse, "yanımda yok" demektense götürmekte fayda var. Ben bir sürü belge götürmüştüm, eski pasaportlarım dışındaki belgelere bakmadılar, sözlü beyanımı doğru kabul ettiler. Ama bazen tutarsız / yanıltıcı bilgi verdiğinizi düşünüp destekleyici belgelere bakmaya ihtiyaç duyabilirler. Yanınızda gelirinizi gösteren herhangi bir banka dökümünü götürmeniz yeterli olur, paranın cinsi önemli değil.


  • Herkese merhaba, umarım herkes iyidir. Bayağıdır foruma katılamıyorum. Turizm vizeleri konusunda teknik bilgisi olan arkadaşlardan bir detay öğrenmem lazım. Aldığımız turist vize randevusuna gidememe gibi bir durumda herhangi bir sıkıntı yaşıyor muyuz? Biz bu randevuyu ötelemek istesek hangi adımları izlememiz gerekiyor? bilen yardımcı olabilir mi? selamlar...

  • ⭐⭐

    @istanbuladami Planlanmış bir randevuya katılamazsanız aşağıdaki işlemi yapmanız gerekir:

    Screenshot 2023-08-23 at 16.02.50.png

    Bunun haricinde AIS üzerinden randevunuzu uygun olan başka bir tarihe alabilirsiniz. ( devam tuşuna bastıktan sonra Randevu Yeniden Planla) seçeneği ile.


  • @istanbuladami

    su anki durumu bilmiyorum ama bundan 8-10 sene once sanirim kuzen randevusunu kacirmisti, vizeyi yeniden zamanladiginda da red almisti ki o zaman redler bu kadar yuksek degildi biz randevusunu kacirmasina baglamistik o reddi.


  • @tufank öncelikle hızlı bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum yalnız şöyle bir sıkıntı var, randevu başvuru sayfasına girdiğimde devama bastığımda zaten randevu tarihi ile alakalı yeniden planlama erteleme gibi seçenekler karşıma çıkmıyor, orada tıkanmış durumdayım. Başvuru sahibi ekle, acil randevu talep et gibi seçenekler var ama randevu yeniden planla ya da randevu tarihlerine bak gibi o sayfayı göremedim ne yazık ki

  • ⭐⭐

    @istanbuladami devam tuşuna bastıktan sonra çıkan ekranın görüntüsünü paylaşabilir misiniz? (kişisel bilgilerinizi gizledikten sonra )


  • @tufank tabi ki.. Screenshot_2023-08-23-16-16-38-377.jpg

  • ⭐⭐

    @istanbuladami normalde aşağıdaki seçeneğin olması lazım ama randevunuz çok yakın tarihte diye gözükmüyor olabilir.

    Screenshot 2023-08-23 at 16.23.27.png

    Dilerseniz AIS müşteri hizmetlerini arayıp destek alabilirsiniz. şu adreste hem TR destek numarası hem de e-mail mevcut. https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/contact_us

  • ⭐⭐

    Az önce 6 Eylül de ki randevumuzu iptal ettim hadi bakalım kime nasip olacak 😄
    İptal ettikten sonra birşey oldu ben yeniden randevu alacağım para ödeyeceğim diye biliyorum baktım orda randevuyu planla seçeneği var tıkladım yeni randevu oluşturdum normalde Ekim de bir yıl olacak ve yeni ücret ödemem gerekecekti öyle bir ekran çıkmadı bilen varmı nedir

  • ⭐⭐

    @Zelene ödemeyi hangi tarihte yapmıştınız? Ödemenin yapılmasının üzerinden 1 sene geçmeden randevu almanız gerekiyor. şöyle bir duyuru eklendi en son:

    https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/announcements#803-validity_of_the_nonimmigrant_visa_fee_mrv_fee_20230818194707

    Göçmen Olmayan Vize Bedelinin Geçerliliği (MRV Bedeli)

    1 Ekim 2022'den önce düzenlenen Makinada Okunabilir Vize (MRV, Machine-Readable Visa em inglés) Bedelinin ödenmesine ilişkin tüm ödeme makbuzlar 30 Eylül 2023'te sona erecektir. Ücret geçerlilik süresi uzatılmayacaktır. Başvuru Sahiplerinin yeni bir ücret ödememek için 30 Eylül 2023'ten önce bir randevu almaları veya mülakattan muaf başvurusu yapmaları gerekmektedir. Mülakatın kendisinin 30 Eylül 2023'ten önce yapılması gerekmediği, ancak aylar sonrasına planlanmış olsa bile sistemde bir mülakat randevusu alınması gerektiğini lütfen unutmayınız. Ayrıca, randevu almak için 1 Ekim 2022'den önce ödenen MRV ücretlerini kullanan başvuru sahipleri, randevu tarihlerini 1 Ekim 2023'te veya sonrasında değiştirmeye çalışmamaları konusunda uyarırız. Aksi takdirde, hem orijinal randevu tarihi hem de MRV ücreti geçerlilğini yitirir. Başvuru sahibinden yeni bir ücret ödemesi ve yeni bir başvuru paketi sunması istenecektir.

    VİZE ÜCRETİNİZİN GEÇERLİLİĞİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

    Vize başvuru ücretleri, satın alma tarihinden itibaren 365 gün kullanım için geçerli olup 365 günden sonra, başvuru sahibi görüşme randevusunu planlamamışsa veya ABD Göçmen Olmayan vizesine (K nişanlı vizeleri dahil) başvurmak için randevusunu almamışsa, ücretin süresi dolar ve başvuru sahibi vize başvuru ücretini kullanma hakkını kaybeder. Bununla birlikte, 2020'nin başlarında COVID-19 nedeniyle rutin konsolosluk işlemlerinin askıya alınması ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın tüm rutin vize işlemlerini olabildiğince hızlı ve güvenli bir şekilde eski haline getirme çabaları sonucunda, Bakanlık 20 Şubat 2020 ile 30 Eylül 2022 arasında süresi dolan vize başvuru ücretlerinin geçerliliğini 30 Eylül 2023 tarihine kadar uzatmıştır.


Benzer Başlıklar

  • 553
  • 5
  • 968
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

168
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum