Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

• @ayvalik10, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Aşağıdaki video karşılaşmadığın eminim bizzat @crazycells tarafından hazırlanmış ayrıca pdf olarak açıklamalı olarak belgesi vardır.

https://www.youtube.com/watch?v=KH88Z3vC16o

Burada anlatılan DS-260 formu. Yukarıdaki arkadaşların sorduğu, DV Lottery Application Form. Daha bu arkadaşlar kuraya başvuruyor ya da başvuracaklar, DS-260 formuyla işleri yok. Loto başvurusunda seçeneklerde "Some University Courses", "University Degree", "High School Degree" gibi seçenekler var. İlk arkadaş henüz bir üniversite dersini tamamlamadığı halde "Some University Courses" seçersem problem olur mu demiş. Evet, olabilir. Buna atlayıp "yalan - yanlış bilgi veriyorsun" falan diye saldırgan ve hakaretamiz bir mesaj yazdınız. Yazdığımın doğru, yazdığınızın yanlış olduğunu ispatladım, hala burada ad hominem yapmaya çalışarak alakasız bir bilgiyle ve saldırgan bir üslupla yazdığınızı savunuyorsunuz.

Bakın bu konuda daha fazla münakaşa etmeye gerek yok diye düşünüyorum. Bize yanlış bilgi vermeyin derken kendiniz yanlış bilgiler paylaşıyorsunuz. Yanlış bir bilgi versek forumun yönetimi müdahale eder. Beğenmiyorsanız beğenmeyin ya da engelleyin geçin bu kadar basit.

• ⭐⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@emre911 daha bu foruma geleli 8 gün olmuş bu forumun hangi kısmında hangi yazılar var tam olarak inceleme şansın olması imkansız. Geçen gün yazdığın yazı vefat etmiş birsinin ot gibi amerikan vatadaşlığı bekliyor diye yazmıştın ondan dolayı aykırı yazı dedim. Aşağıdaki video karşılaşmadığın eminim bizzat @crazycells tarafından hazırlanmış ayrıca pdf olarak açıklamalı olarak belgesi vardır.

@newbie97 @Gürkan-1 sizler başvuru yaparken hiç mi destek almadınız hiç mi soru sormadınız aşağıya okullarla ilgili açıklamalı resim bırakıyorum bu resme göre kendini ayarlarsın. Bu kadar basit bir olayı zorlaştırmak gereksizdir.

https://www.youtube.com/watch?v=KH88Z3vC16o

11.jpg

evet bu videoları izledim meslek yüksekokulunu seçmiştim başvuru yaparken en azından o garanti. Olur da lisanstan kaydımı sildirirsem some university courses boşa çıkar diye. Üniversite terki işaretlesem bu sefer okula devam etsem yine yanlış beyan oluyor. Neyse ki kazandıktan sonra ds260 da "güncel" halini giriyoruz bence başvuru yaparken bir sorun teşkil etmez

• @Uçan-hollandalı teşekkür ederim. BDV solutions ile anlaştım. Atlanta, GA warehouse işi. detayları ve deneyimleri ara ara şu başlık altında paylaşıyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2375/eb-3c-ew-green-card-süreci-danışmanlığı-konusunda-sorular-ve-uyarılar/220?_=1692694764787

• @newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

evet bu videoları izledim meslek yüksekokulunu seçmiştim başvuru yaparken en azından o garanti. Olur da lisanstan kaydımı sildirirsem some university courses boşa çıkar diye. Üniversite terki işaretlesem bu sefer okula devam etsem yine yanlış beyan oluyor. Neyse ki kazandıktan sonra ds260 da "güncel" halini giriyoruz bence başvuru yaparken bir sorun teşkil etmez

Hocam başvurularda ya da doldurduğunuz formlarda "olur da" diye bir anlayış yok. Yani tahminler üzerinden bilgi vermemelisiniz. O günkü güncel durumunuz neyse ona en uygun olanı seçersiniz. Başvuru bugün olsa, bugün üniversiteye devam eden ve birkaç ders tamamlamış bir öğrenciyseniz "Some University Courses", bıraktıysanız "University, No Degree", üniversite diplomanız varsa "University Degree", üniversiteye yeni başlamış ve henüz hiçbir ders tamamlamadıysanız en yüksek diplomanız artık hangisiyse önlisans veya "High School Degree", sadece lise mezunu olup hiçbir yüksek öğrenim kurumuna bulaşmadıysanız da "High School Degree" seçmelisiniz. Yani başvuruyu doldurduğunuz andaki güncel durumunuz önemli, sonrasına sonra bakarsınız.

• @emre911 boşverin kendisine cevap vermenize bile değmez pek ilerleme kaydedemezsiniz çünkü. Kendisinin hatalı bir çok postu olmasına rağmen başkalarına ders verir nitelikte yazıları üstten konuşmaları oldukça mevcut ama yapacak bir şey yok. Kendini forum sahibi gibi herkese ahkam kesebilecek bir durumda sanıyor maalesef

• ⭐⭐

@emre911 O eleman biraz değişik. Bende engelli. Ben de onda engelliyim. Anlaşması zor bir tip. Engelle rahat et :)) Basit bir konuda abuk subuk konuşmuştu basmıştık karşılıklı engeli :)

• Hazır değişik karakterlerden bahsetmişken, imza kısmına süreci taşınma zorunluluğu gibi pp zorunluluğu getirilse daha güzel olmaz mı? Gerçi bunu büyük çoğunluğun fotosunun olmadığı bir forumda yazmak da deli cesareti ama fikrimi söylemek istedim yine de :)

• @newbie97 iki durumda da sıkıntı olmazdı bence benim durumumda benzerdi başvurduğumda hala üni okuyordum mülakat geldiği tarihte mezun olmuştum mülakatta dosya teslimi sırasında durumu belirtip hem üni hemde lise diploması verdim ki sadece lise bile yetermiş

• bence olmaması kayıt sırasında daha kolaylık sağlıyor :)

• @Riethian ben hiç bir bilgi olmadan başvurmuştum ve açıklanmayana kadar hiç bilgim yoktu green card hakkında

• @clourpoint tamamen random bir çekiliş zannetmiyorum etkisi olacağını

• @Onurfidan katılıyorum en azından isteyen kişiler başvuruyordu

• @Harpy-Eagle ben mülakata girmeden bir hafta önce kararlaştırmıştım :beaming_face_with_smiling_eyes:

• @hashirama kimse kesin bir şey söyleyemez ama geleceğini düşünmüyorum

• @hdemircanusa umarım bu sene sizin seneniz olur

• @Doğukan-Gürsoy-0 umarım bu sene sizin seneniz olur :)

• @mehmet-ein-avanaş, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@Harpy-Eagle ben mülakata girmeden bir hafta önce kararlaştırmıştım :beaming_face_with_smiling_eyes:

Nereyi seçtiniz ? :D

• @Birgariphayat bu şekilde olup sıkıntı yaşanan bir aile olmuştu ankara için sürece aşlarken başka bir ülke yazıp ankara kotasını kullandığı için ama yanlış değilsem onların süreci de tamamlanmıştı mülakat deneyimleri kısmında paylaşmış olabilir

• @Raskolnikov-0 gelmez diye düşünüyorum

• @caliskanpr bence ümidinizi diri tutun defalarca başvurup sonunda hayallerine kavuşan çok insan var

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k