DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @eco Avrupa ülkelerindeki başvuru sayısının azlığıyla ilgili olabilir. Refah seviyesi düşük olan ülkelerden başvuran kişi sayısının daha fazla olduğunu düşünüyorum.


  • Kazanırsanız gideceğiniz eyalet/şehirler belli mi arkadaşlar ? yoksa hele bir çıksın mı diyorsunuz 😃


  • @Harpy-Eagle Dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım ki üzüntü olmasın😀


  • @Uçan-hollandalı Zaten HNBS görünce oluyor 😃

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 ay canım benim ya allah rahmet eylesin yine de allah oralarda yaşamayı oraları görmeyi nasip etmiş ona 😞

  • ⭐⭐

    @Harpy-Eagle 20 küsür yıldır her sene Nisan gibi Amerika'da ev bakmaya başlarım. Artık hobi halini aldı :)) Ama heyecanlı ve zevkli bir dönem benim için çekiliş öncesi. Hatta eskiden yani 2004-2006 civarında ücretsiz olarak emlak kataloğu yolluyorlardı kargo ile :)) Oradan bakıyordum. Yani işin özü şu ki çok bel bağlamayın, can yakar :))

  • ⭐⭐⭐

    @Riethian çocuğuna aa bak bu kötü bunu yapma diyip o şeyi yapan ebeveynleri anımsattı sizin bu yazınız bana. Bende sizle aynı düşüncedeyim doğmamış çocuğa don biçip ev bakmalar, ciddi plan yapmalar vs sonuç zamanı sizleri çok daha hüsrana sokan bir durum yaratıyor sadece. Ama sizde bırakamamışsınız anlaşılan bu alışkanlığınızı 🙂 yinede kendinize farklı bir yol çizmişsiniz imzanızdan gördüğüm kadarıyla bence en iyisini yapmışsınız şans sizinle olsun

    Sadece Lotteryden bu şansı deneyen kişiler için önerim, zaten kazandıktan sonra önünüzde oldukça uzun bir zaman var eyalete karar vermek, ev araba bakmak vs gibi durumlar için, bir çekilişe bağlı kalarak kendinizi çok yükseltip sonra sonuç zamanı üzmeyin o güzel canınızı

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 bi de bunu yazmış mı? bize ne ceza verirler falan diye? hey allahım ya


  • @Harpy-Eagle, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @ayvalik10 Ben bu programın asıl motivasyonunun "Rastgelelik" değil, Amerika'daki çeşitliliği arttırmak olduğunu dolayısıyla orada yaşamak isteyen başka ülkelerdeki insanlara sunulan bir çekiliş olduğu kanısındayım.
    Kanada gibi bir puan toplama sistemi zaten olmasın, ancak gerçekten göçmen olmak isteyen ile öylesine başvuran, çıksa da gitmeyecek insanları zaten başka ülkelere seyahatlerinde zorunlu olan pasaport bilgilerinin istenmesi gibi basit filtrelerle ayrıştırılması gerektiği kanaatindeyim.
    Bu sayede gerçekten gidecek insanlar başvurmuş ve gitmiş olacak, Amerika'da kültüre, iş ortamına, kısaca hayatın her noktasında "çeşitlilik" sağlanmış olacak ve program amacına ulaşmış olacak.

    Başvuru ücreti getirilmesi konusu tartışılabilir, üzerine beyin fırtınası yapılabilir ama bu konuları açmazsak nasıl konuşuruz bilemedim 😃

    amerikan hükümeti ya da kentucky'deki ofis her ne ise hala 1990 yılındaki "ana şablon" ile bu işi yürütmeye çalışıyor ve pek umurlarında olduğumuzu da sanmıyorum.

    bir örnek vereceğim; ekimde basvuru yapıp ben neden taa mayıs'a kadar sonucların açıklanmasını bekliyorum yahu? çünkü eskiden posta ile basvuru yapılıyordu ve bu süre kabul edilebilir bir süreydi. çünkü belirli bir zaman alıyordu bu durum. ama artık posta durumu mevcut olmamasına rağmen, günümüz şartlarından basvuruların bitiminden sonra 1 hafta içinde açıklanabilir sonuclar. bunu bile umursayıp düzeltme ihtiyacı duymuyorlar.

    evet "çekiliş" ruhuna ters gelmeyecek, makul ve gerçekten gitmeye niyetli kişileri potaya sokacak bir düzenlemenin gelmesi şart oglu şart. hatta kazandıktan sonra case number gibi bir garabet ve randevu alamama gibi bir durum söz konusu ki felaket. kazanan herkesin magdur olmadan randevu alabileceği güvencesi verilmesi lazım.

    dediğim gibi hala 90'lı yılların düzenlemeleri ile kağnı yavaşlığında işleyen bir sistem. bence her yeri eskimiş ve dökülüyor. umursandığımızı ve önemsendiğimizi sanmıyorum. çok ciddi bir revizyondan geçmesi lazım.

  • ⭐⭐⭐

    @nicky makul ve gitmeye niyetli kişilerin potaya sokacak bir düzenleme demeniz zaten çekilişi çekiliş olmaktan çıkartıyor direk kime neye göre karar verecekler gitme niyetine. Bugün gitmeye en niyetli kişi sizken yarın hayatınızda bir şey olur ve vazgeçebilirsiniz. Case number içinde yaklaşık 120bin kişiye numara atamadan ne şekilde randevu dağıtabilirsin ki. Hatta şöyle örnek vereyim 120bin kişi seçiliyor 55bin kota var yani yaklaşık seçilenlerin yarısı yedek talihli gibi düşünün numara olmaması demek bülten olmaması demek. Bülten sayesinde çok hızlı ve iyi çalışan konsoloslukların bütün vizeyi bitirmesi engelleniyor diğer konsolosluklarada iş düşmüş oluyor. Hele ankara konsolosluğunda işi olan bizler için CN olmaması demek diğer konsoloslukların direk bir kaç ay içinde vizeleri bitirmesi demek olur. Randevu alma garantisi verseler bu seferde 55bin kotayı doldurunca boş yere randevuya gireceksiniz ve ödemeler yapacaksınız sonra randevuda redleyecekler kota doldu diyerek kötü tarafıda olan bir durum randevu kesinliği noktası


  • @Emre-Kurtulmuş
    "çekiliş ruhuna ters gelmeyecek" dedim zaten. bunu en iyi şekilde derleyip, toplayacak ve bunun üzerine kafa patlacak kurum ve kişiler, bu çekilişi düzenleyip ülkesini "çeşitlendirmek" isteyenler olmalı. case number konusunda da yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. "case number tümden kalksın" gibi birşey ima etmeye çalışmamıştım. 120 bin kişi seçmeyecek de ona göre daha az kişi seçip, ana seçilen kişilerden gitmeyenler olursa yedeklerden devreye sokacak bir sistem geliştirilebilir. ben "piyangoyu" kazandıysam bana büyük oranda konsolosluğun randevu vermesini ve bunu garanti altına almasını istiyorum. demek istediğim bunun üzerine kafa patlatılıp günümüz normlarına uygun bir sistem revizyonunun olması şart. hala 90'lı yılların mantığı ile işleyişin devam ettiğini görüyorum. şahsi düşüncem bu yönde.

  • ⭐⭐

    @nicky Benim şahsi tezim 2 defa turist vizesinden red yemiş birisi olarak DV Lottery mantığının
    göçmen potansiyeli tespiti üzerine kurulu olmasıdır 🙂 O yüzden ücretsiz ve üzerinde çok fazla geliştirilmeye gidilmeyen bir göçmenlik türü. Her ne kadar kimi danışmanlar DV Lottery başvurularınızı memurlar göremiyor dese de ben aynı kanıda değilim. Tamamen bunun üzerine kurulu olmasa da ciddi bir indikatör olduğunu düşünüyorum vize memurları için.

  • ⭐⭐⭐

    @nicky 120bin bana görede biraz fazla o konuda size katılıyorum toplam talihlinin %20si olacak şekilde bile yedek tutsan 11bin kişi kadar yapıyor ama ekstra 50-60bin kişi tutmak bencede saçma. 10-15bin kişi red alsa 10bin kişi sürece devam etmese bile ekstra 20-25bin kişi tutsalar yedek olarak yeterli dediğiniz gibi. cn olayını komple kalksın diyorsunuz sanmıştım ben. Ama şöyle bir nokta var ben bu programdan çok memnun olduklarını sanmıyorum zaten onun için pek bir geliştirme yapacaklarınıda düşünmüyorum


  • Günaydınlar. Bu sene KPSS'ye hazırlanıyorum yine süreci çok takip etmeyeceğim bu dönem aktif olmayacağım. Başvurup unutmayı düşünüyorum GC'ı ta ki mayıs'a kadar. Pasaportumun süresi bir kaç gün önce doldu! Bu sene pasaport zorunluluğu geri geldi mi/ gelecek mi bilginiz var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hashirama pasaport zorunluluğu geri gelmeyecek çünkü mahkemenin bozulması için hiçbir başvuru olmadı.

  • ⭐⭐

    @hashirama Biden başta olduğu sürece sanmam geleceğini.


  • Herkese merhaba,

    Çekilişe daha az insanın girmesini istemek çok doğru olmadığı gibi anlamlı da değil. Öncelikle, bu çekiliş zaten bir çeşit piyango. Çekilişe on kişi de girse sonuç tamamen şansa dayalı olduğundan size çıkacaksa yine çıkacaktır, çıkmayacaksa çıkmayacaktır.

    İkincisi, hiçbir insanın yaşam şartlarını, bu ülkeden gitmek istemekteki motivasyonlarını bilemeyiz. Bir insanın yaşının ilerlemesi, maddi imkânlarının iyi olması ya da (durduğumuz yerden bakınca) bu ülkeden gitmesine gerek yok gibi gözükmesi bu çekilişe girmesine (ya da başkası tarafından kaydedilmesine) mani değil, olmamalı. Başka bir yönden bakarsanız, yaşı 60'ın üzerindeki birinin, çekeceği bütün eziyeti çektiğini, hayatının geri kalanını daha sakin ve huzurlu geçirmeyi "daha çok" hak ettiğini de düşünebiliriz (ki bu da doğru bir düşünce olmaz).

    Özetle, "Birileri daha çok hak ediyor, birileri daha az hak ediyor" şeklindeki bakış açısı hiç şık değil. Buradaki herkes birbirine destek olmalı; birbiri için sevinmeli, üzülmeli çünkü (beceriye, bilgiye, uzmanlığa, yaşa, kıdeme dayalı bir yarış içinde olmadığımız için) hiçbirimiz bir diğerinin hakkını elinden almış olmuyoruz.

    Herkese bol şans


  • @esg

    Selamlar hocam. Çekiliş dediğiniz şeyin şansı, verilen ödül adedine ve katılımcı sayısına göre değişiyor sonuçta. Örneğin Türkiye üzerinden gidelim. Verilecek greencard sayısı 3 bin olsun. Buna önüne gelen başvurur ve başvuru sayısı örneğin 600 bin olursa size denk gelme şansı sadece 1000'de 5 olacaktır. Ancak sadece bazı makul ön şartlar konulsa bile (pasaport no, mezuniyet belgesi, temiz adli sicil, yaş sınırı vs. gibi), bu sayı belki de bir anda 60 binlere düşer ve size çıkma ihtimali artık 100'de 5 olacaktır. Eşinizle başvuruyorsanız bu oran 10'da bire kadar gerileyebilir rahatlıkla. Bu şekilde hem yine çeşitlik sağlanmış olacak hem de ABD'de yeni bir yaşama ve adapte olmaya elverişli insanlar seçilmiş olacaktır.

    Diğer değindiğiniz noktalar bence biraz romantik olmuş, realist bir yaklaşım değil gibi pek. Sonuçta bu para ödüllü bir milli piyango ya da loto değil. Yani bu bir oyun değil. Burada ülkeden ümidi kesmiş yetişkin ve çalışmaya uygun insanlar kendilerinin ve (mevcut ya da olacak) çocuklarının hayatını değiştirmek istiyor. Buna ek olarak gittiği ülkeye de katma değer sunmak, faydalı bir birey olmak ve orayı daha üst seviyeye taşımak istiyor. Ununu eleyip duvara asmış, ne ABD'ye ne kendisine ne gelecek nesillere bir faydası olmayacak insanların, ya da yaşı genç olsa bile hiçbir göçmenlik şartını sağlayamayan insanların bu sürece dahil olmasının kime ne faydası var ki? Ya adam daha pasaportu yok, hayatında bulunduğu şehrin dışına çıkmamış, cebinde 5 kuruş parası, mesleği, eğitimi, hayali, idealleri, gelecek kaygısı vs. hiçbir şeyi yok; "hadi gel başvuralım, çıkarsa kervan yolda düzülür bakarız bir hal çaresine" kafasıyla başvuruyor. Bu tarz başvuran insan sayısı o kadar yüksek ki, sizin benim gibi hak eden insanlara çıkacağı varsa da çıkmıyor. Çünkü milli piyango bileti bile parayla, bununsa hiçbir ön şartı bile yok 🙂

    Yaşlıların eziyeti çekmiş olduğu ve belki de daha huzurlu geçirmeyi "daha çok" hak ettiği görüşünüz biraz gerçeklikten uzak. 60 yaş üstü grup Türkiye'deki en şanslı gruptur. Hemen hepsi, tek maaşla birçok çocuk okutabilmiş, emekli ikramiyeleriyle dahi evini arabasını altına çekmiş, çoğu köyünde-şehrinde evini-yazlığını vs. almış, hatta bazıları çocuklarını dahi evlendirirken evini arabasını altına çekebilmiştir. Bu grup o kadar avantajlıdır ki, parasını neye koyduysa (altın-dolar-emlak-emtia-borsa-arsa-emlak fark etmeksizin) parasını misli misli katlamıştır. Çoğu faiz bile ödemeden ya da çok düşük seviye faizlerle mal mülk sahibi olmuştur. Kirada onlarca dairesi olan sade görünümlü emekliler vardır bu ülkede.

    Yeni nesiller ise cehenneme doğdular. Ülke ekonomisi tarumar edildi ve artık bir araba almak bile hayal bu ülkede. Benim 2016 yılında yeni mezunken babamla birlikte 80 bin liraya 0 km aldığımız arabanın şu an 2. el değeri 1.5 milyon TL. Demek istediğim bu bir oyun değil, ne kadar insan kurayla da olsa greencard alabilip geleceğini ve çocuklarının geleceğini kurtarabilirse kardır. Hayatta hiçbir amacı kalmamış, geleceği olmayan, dünyalığını çoktan yapmış, ABD'ye gitse bile ne ABD'ye ne kendine ne bir başkasına zerre faydası olmayacak insanların bu sürece dahil olması anlamsız. Onu belirtmek istemiştik.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    Yine başvuruları orada burada görüp çıkarsa cebinde 100 doları dahi olmayan insanlara çıkacak, yeni lise mezunu heyecanlı gençlere çıkacak, öylesine başvurup sonucunu kontrol dahi etmeyi unutanlara çıkacak, türk vatandaşlığı alıp başvuran sözde vatandaşlara çıkacak. Son senede gördük forumda aktif olup çıkan kişi sayısı bir elin parmaklarını dahi geçmiyordu. Çok zor çok bir çözüm bulmak lazım bu duruma 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum