Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• Selamlar,
    Nvc evraklari accepted et is ama mesaj gondermis 2022 w2 yukleyin diye?? Yanlis mesaj oldugunu dusunduk. Boyle durum ile karsilasan oldu Mu?

Nvc evraklari accepted ettikten sonra mail alacaktim diye bekliyordum. Gelen mail direk randevu bekle yin mail i miydi ? Paylasabilecek var mi?
    Tesekkurler

• @hope34, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Selamlar,
    Nvc evraklari accepted et is ama mesaj gondermis 2022 w2 yukleyin diye?? Yanlis mesaj oldugunu dusunduk. Boyle durum ile karsilasan oldu Mu?

Nvc evraklari accepted ettikten sonra mail alacaktim diye bekliyordum. Gelen mail direk randevu bekle yin mail i miydi ? Paylasabilecek var mi?
    Tesekkurler

Siz 2022 yilinin evraklarını yuklemismiydiniz?Mesajla belirtilmiş ise istiyorlar demekki vakit kaybetmeden yükleyin bence dq tarihiniz uzamasın.

• @ecom yükledim çoktan kabul almıştı. Avukata sordum uscis hataları ile meşhur dedi. Accepted. Hepsi ask nvc Sen yazin dedi. Yazdim. Sistemde de hala Case approved yazmiyor.

• @hope34, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@ecom yükledim çoktan kabul almıştı. Avukata sordum uscis hataları ile meşhur dedi. Accepted. Hepsi ask nvc Sen yazin dedi. Yazdim. Sistemde de hala Case approved yazmiyor.

Yüklediğiniz bir belgenin aynısını istiyorsa yanlışlık vardır evet gözden kaçmıştır o belge nvc ye yazarsınız düzelir sorun. Ama mesaj kısmına öylesine bir şey yazacaklarini sanmıyorum memur o kısma bir şey yazmışsa hic bir eyleme geçmeden beklemek saçma geldi. Yanlışlık olduğunu düşünüyorsaniz bunu belirtmelisiniz iletişime geçip. Yada bazen bütün belgeleriniz okeydir memur onaylar ama ekstra bir belgeyi daha görmek ister. Yuklemediginiz bir belgeyi istiyorsa yuklemeniz gerekir. Avukatiniz ceac sayfanizdan kontrol etmiştir ve yapilmasi gerekeni yapmıştır diye düşüyorum ve umuyorum.

• @hope34 CEAC hesabınızdaki mesajlar kısmında "DOCUMENTARILY QUALIFIED" içeriği olan bir mesaj aldınız mı? Almadıysanız, henüz kabul almadınız anlamına geliyor. Bu durumda, 2022 W2'yi yükleyip, bu evrağı submit etmeniz gerekiyor. :-(

• Selam arkadaslar,
    F2A surecini yillardir beklerken, bu esnada vize randevularinin 1 sene sonraya verildigini varsayarak ailesine (anne-baba) B1-B2 vizesine basvuru yapip vize alan var mi?

• @Neo-0 bilgi için teşekkür ederim. Ask nvc den sordum Cevap gelmedi henüz. Zaten yüklemiştim kabul edilmiş.
    “Other” deyip tekrar mı yükleyim ?

• @hope34 Soruna cevap verebilmem için öncelikle "DOCUMENTARILY QUALIFIED" olup olmadığını bilmem gerekiyor. NVC için "Accepted" demek senin dokümanlarını incelemeyi kabul ettik demektir. "DOCUMENTARILY QUALIFIED" olmadan NVC ile işin bitmez.

• İyi günler 2023 Green Card talihlisiyim Temmuz ayında vizem onaylandı Amerika'ya daha giriş yapmadım 24 yaşında iki kızım Türkiye'de, 26 yaşında olan oğlum 4,5 yıldır F1 vizesiyle Amerika'da yaşamakta çocuklarım için ne zaman Green Card başvurusunda bulunmalıyım.

• @Fayuk çocuklarınız bekar ise kartinizi aldıktan sonra basvurabilirsiniz F2b vizesine.

• @ecom cevabınız için çok teşekkür ederim Peki kartımı ne zaman alıyorum?

• @Fayuk rica ederim. Amerikaya giriş yaptıktan sonra ds formunda belirttiğiniz adrese 3 ay içerisinde gelir. Ama bazılarina 1 ayda bazilarina 3 ayda gonderilebiliyor. Ülkeye giriş yapmadan ücretini ödersiniz daha iyi olur.

• Merhabalar . Biz bu günlerde kızımız için i-485 formuna başvurmak istiyoruz. Burda istenilenler arasında sağlık raporu isteniyormu?

• @ecom Tekrardan teşekkür ederim Peki takriben kaç yılı buluyor bir bilginiz var mı?

• @Fayuk net bir bilgim yok çünkü degisken tarihler. Uscisin sayfasindan bakabilirsiniz servislerin dosya işleme sürelerine ortalama bir şey oluşur kafanızda. Ama o tarihler bile çok sağlıklı bilgi vermiyor malesef. Ama f2b uzun süren bir vize türü. Belki süreç devam ederken vatandaş olursanız vize turunuz değişince daha erken bir sonuç alabilirsiniz. Biz bile eşimle 3 yıldır ayrıyız ve hala vize alamadık çocuklar için çok daha uzun sürüyor.

• @Neo-0 DOCUMENTARILY QUALIFIED diye mesaj Almadim henuz.
    Accepted olmus ama oncesinde yukledigim ve onlarinda accepted ettigi w2 tekrar istemis.

Nvc ye mesaj attim cevap gelmedi henuz. 17 Ağustos ‘ta

Ne kadar sürede mesaja cevap verirler bilmiyorum. beklemeliyim? Evrak mı yüklemeliyim ? Tavsiyeniz nedir?
    Çok teşekkür bilgi paylaşımınız için

• @hope34 Beklemeye gerek yok. Şu anda NVC işlerini henüz tamamlamadığın gözüküyor. Additional AOS Supporting Document kısmından FORM W-2 WAGE AND TAX STATEMENT bölümüne 2022 W2'yi ekleyip, submit tusuna basacaksın.

Bütün bunları yapomadan önce niye 2022 W2 tekrar istenmiş onu bulman daha doğru olacaktır. Mesela I-864 formunun 24. nolu bölümlerindeki veriler W2'ile uyuşmuyor olabilir.

• Merhaba,
    Eşim Greencard sahibi ve benim de B1/B2 vizem var. Ekim’de Atlanta’ya gidip GC için başvuru yapacağız. F2A için Georgia’da bekleme süresi hakkında nereden bilgi alabiliriz?

• @mserdarkilic dosyanızin işlem göreceği servis basvurudan sonra belli olur. Adrese dayalı değil. Yanlış hatırlamıyorsam 5 servis vardı bunlardan birine gönderiliyor seçme şansınız olmuyor ve servislerin dosya işleme süresi farklı olduğu için basvurudan sonra o servisin süresini takip edersiniz uscisin web sitesinden. Ama siz tüm süreci abd içerisinde tamamlayacaksaniz aos basliginada bir göz atın derim.

• @mserdarkilic, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Merhaba,
    Eşim Greencard sahibi ve benim de B1/B2 vizem var. Ekim’de Atlanta’ya gidip GC için başvuru yapacağız. F2A için Georgia’da bekleme süresi hakkında nereden bilgi alabiliriz?

Ayrıca kendi kafalarına göre servis daha sonra bile yerinizi değiştiriyorlar. Bizzat yaşadım. Size bilgi gelmiyor değiştiğine dair. Emma diye bir live chatten sorguladığınızda ancak öğrenebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k