Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Özge-Dengiz evet ben öğrenince zaten hızlansın diye dilimden tüğ bitti sürekli başvur bunu deneyen arkadaşlar var işe yaramışki mülakat sürecine kadar gelmişler sağlık durumumuz oldu onuda ekle başvuruya yok vay efendim avukata para verdik o daha iyisini bilir vs iş aylarca sürdü vatandaş oldu ben yine aynı moddayım sürekli söylüyorum yok efendim avukat söyler olacak gibi görünmeyince eşimde Türkiyeye gelecek gelmeden bari başvursun diye ben avukata resmî dil kullanarak Google translate kullanıp yazdım avukatta benim dediğimi onayladı.Bende bana gelen maili eşime attım ozaman icraate geçtim diyor bakalım nolcak inşaallah senatöre yazıp geri olumlu bir yanıt alıp uscisle iletişime geçilirse bu çetrefilli süreçten aydınlık günlere bir adımda olsa 😞😞😞🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻


  • @yasmin982 eşiniz vatandaş olduysa zaten vize kategoriniz değişir uscise bildirdiginizde ve işlemleriniz hızlanır. Umarım en kısa zamanda sonuç alırsınız. En azından f2a daki bu tikanikliktan kurtulmuş olursunuz.


  • @ecom biliyorum inşallah umutlar bazen tıkanıyor psikoloji bitik🥺😮💨


  • @gembruce B1 B2 vizesinde olduğu zamanda başvurmak oluyomu?


  • @Sevinc-Gamid Evet. Herhangi bir vize turu ile ABD'ye gidip AOS başvurusu yapılabiliyor. B1-B2 ile gittikten sonra 90 gün bekleniyor başvuru yapmadan önce ama sizin için bu süre zaten aşılmış. Bir göçmenlik avukatından da yardım alabilirsiniz.


  • @crazycells I-30 formunun alındı çıktısı, adjustment of status yapmak için yeterli mi? Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, bildiğim kadarıyla PD tarihinin gelmesini beklemek gerekmiyor muydu AOS yapabilmek için?


  • @lina merhabalar ,avukata sordum ,göçmen vize başvurunuz olduğu için red alırsınız dedi.o yüzden bsşvuru yapmadım


  • Herkese merhaba,
    Sizlere bir konu hakkinda danismak istiyorum. Ben de herkes gibi Ekim ayinda surecimizde yasanmasi olasi gelismeyi bekliyorum. Fakat ola ki surec tahmin ettigimiz gibi ilerlemezse ve Ekim ayinda da ya da yil sonuna kadar mulakat daveti alamazsak Meksikaya yerlesip sureci orada beklemek ne kadar mantikli olur? Esim San Diegoda Meksika sinirina yakin bir bolgede calisiyor. Eger yakin bir zamanda bir gelisme olmazsa ne yapabiliriz noktasinda fikir alisverisi yaparken bu dusunce var son gunlerde aklimizda. Sanirim Meksikada yasamaya baslarsak mulakat icin de dosyayi oraya alabiliyoruz diye biliyorum. Sizlerin de goruslerini merak ediyorum. Simdiden tesekkurler.


  • @Seher-Gürel , San Diego'nun Meksika komsusu olan Tijuana hakkında araştırma yaptığınızı yerleşmek için ve uygun bulduğunuzu (bence cesur bir karar olur) varsayarak, yerleştikten sonra dosyanızı transfer etmemenizi öneririm zira Meksika'da backlog dünyanın geri kalanına göre neredeyse her daim çok daha uzundur. Bkz. güncel vize bülteni. TC vatandaşlarının Meksika üzerinden ABD'ye iltica sayısındaki büyük artış nedeniyle, Meksika'ya turistik olarak gitmek dahi oldukça zor. Bu konuda da iyi bir plana ihtiyacınız var.


  • @gembruce Merhaba. Geçtiğimiz günlerde turist kafilelerinin Meksika'ya gidişine şahit olunca vize ile alakalı sorun geride kalmış olabilir diye düşündüm. Sürecin en başında olsak böyle bir karar belki alınabilirdi ama şu an için bana da çok mantıklı gelmiyor, bu yüzden sizlerin yorumunu da merak ediyordum, çok teşekkür ederim.


  • @Seher-Gürel Rica ederim. Ekim'de bir düzelme olmazsa sizin Meksika icin planladiginizi biz Kanada icin yapacağız. Benim şirketimin merkezi Detroit'in Kanada sinirinde. Sinirin diğer tarafındaki Windsor sehrine yerleşeceğiz. Eğer esinizin benim gibi uzaktan calışma ya da is değiştirme imkanı varsa, ABD-Kanada sinirinde size uygun bir bölge seçip tasinabilirsiniz. 25 Eylül'e kadar Kanada, Türkler icin TS2023 kapsamında 3 yıllık oturum başvurusu alıyor. Depremzedelere öncelik var ancak sart degil.


  • @gembruce Merhaba, evet yazılım sektöründe olduğumuz için remote iş imkanı var ama California'da bir düzen kurmaya başladığı ve orada devam etmeyi düşündüğümüz için farklı bir eyalet fikri en azından şimdilik yoktu. Fakat sürecimiz sarpa saracak olursa Canada, Meksika'dan çok daha iyi seçenek elbette. Sadece şunu merak ediyorum, bilginiz var mıdır acaba, California ve ABD sınır geçişleri teferruatlı mı yoksa Avrupa'daki gibi giriş çıkış rahat mı? California sınırı içinde yaşayıp, iş için ABD'ye sürekli giriş-çıkış yapılabilir mi? Avrupa ülkelerinde benzer örnekler bildiğim için aynı durum Canada-ABD arasında da geçerli olur mu bilmek isterim.


  • @Seher-Gürel

    Tijuana'ya yerleşmeyi ben de düşündüm ama belirttiğiniz sebeplerden ötürü eşime turistik vize alabilmekten şüphelendim. Bahsedildiği gibi Kanada vize konusunda daha yumuşak olabilir.

    Giriş-çıkışlarda sorun olmuyor diye biliyorum, zira halihazırda Tijuana'da yaşayıp da SD'da çalışanlar var sanırım.

    Ama bunun (Kanada da dahil) bize nasıl bir avantaj sağlayacağından emin değilim. Evet hemen Abd'ye geçiş yapabiliyorsunuz ve hergün giriş-çıkış olacak belki de ama vatandaşlık süreci nasıl olacak? Abd'ye girilen günler vatandaşık sürecine katkı sağlayacak mı? Eğer vatandaşlığa bir katkısı olmayacaksa, uzaktan çalışma fırsatını Tr'de değerlendirmek daha mantıklı geliyor çünkü hem masraflar daha az olacak hem de başka menfaatler olabilir.


  • @ICu sinirin ABD tarafında bir sehre tasinip ikametinizi korursaniz (kira/mortgage, araç, utility, tax return, vb) ve sıklıkla giriş cikis yaparsanız (remote calismiyorsaniz bu hafta ici her gün bile olabilir) vatandaşlık surenize elbette katkida bulunur ancak masraflı olacaktır. Kucuk bir ayrıntı, vatandaşlık suresine katki bakımından bir gunun sayılabilmesi icin tamaminin ABD'de geçirilmesi gerekmiyor. Bizim Kanada'ya yerleşirken ana sebebimiz bu degil çünkü maddi olarak her iki ülkede ikamet tutmanın altından kalkamayız ama ben fırsat buldukça giriş cikis yapabilirim. Hiç yoktan iyidir. Ana sebebimiz, ABD'de gorustugum bir anaokulunun tavsiyesi dogrultusunda, cocugumuzun ilkokula baslamadan önce, bir yil, tamamen İngilizce eğitim almasını saglamak. Bu sekilde ilkokula akranlarına yakin bir Ingilizce duzeyinde baslayabilecek. Kanada'nin K12 eğitim sisteminin daha iyi olması, silah tasimanin serbest olmaması ve sağlık sisteminden yararlanma maliyetinin dusuklugu gibi daha sosyal bir devlet olmasının sagladigi avantajlar da bizi cezbetmiyor degil. F2A'yi beklerken Kanada'yi yerinde tecrübe edip son kararimizi vermek istiyoruz.


  • Selamlar,
    Nvc evraklari accepted et is ama mesaj gondermis 2022 w2 yukleyin diye?? Yanlis mesaj oldugunu dusunduk. Boyle durum ile karsilasan oldu Mu?

    Nvc evraklari accepted ettikten sonra mail alacaktim diye bekliyordum. Gelen mail direk randevu bekle yin mail i miydi ? Paylasabilecek var mi?
    Tesekkurler


  • @hope34, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    Selamlar,
    Nvc evraklari accepted et is ama mesaj gondermis 2022 w2 yukleyin diye?? Yanlis mesaj oldugunu dusunduk. Boyle durum ile karsilasan oldu Mu?

    Nvc evraklari accepted ettikten sonra mail alacaktim diye bekliyordum. Gelen mail direk randevu bekle yin mail i miydi ? Paylasabilecek var mi?
    Tesekkurler

    Siz 2022 yilinin evraklarını yuklemismiydiniz?Mesajla belirtilmiş ise istiyorlar demekki vakit kaybetmeden yükleyin bence dq tarihiniz uzamasın.


  • @ecom yükledim çoktan kabul almıştı. Avukata sordum uscis hataları ile meşhur dedi. Accepted. Hepsi ask nvc Sen yazin dedi. Yazdim. Sistemde de hala Case approved yazmiyor.


  • @hope34, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

    @ecom yükledim çoktan kabul almıştı. Avukata sordum uscis hataları ile meşhur dedi. Accepted. Hepsi ask nvc Sen yazin dedi. Yazdim. Sistemde de hala Case approved yazmiyor.

    Yüklediğiniz bir belgenin aynısını istiyorsa yanlışlık vardır evet gözden kaçmıştır o belge nvc ye yazarsınız düzelir sorun. Ama mesaj kısmına öylesine bir şey yazacaklarini sanmıyorum memur o kısma bir şey yazmışsa hic bir eyleme geçmeden beklemek saçma geldi. Yanlışlık olduğunu düşünüyorsaniz bunu belirtmelisiniz iletişime geçip. Yada bazen bütün belgeleriniz okeydir memur onaylar ama ekstra bir belgeyi daha görmek ister. Yuklemediginiz bir belgeyi istiyorsa yuklemeniz gerekir. Avukatiniz ceac sayfanizdan kontrol etmiştir ve yapilmasi gerekeni yapmıştır diye düşüyorum ve umuyorum.


  • @hope34 CEAC hesabınızdaki mesajlar kısmında "DOCUMENTARILY QUALIFIED" içeriği olan bir mesaj aldınız mı? Almadıysanız, henüz kabul almadınız anlamına geliyor. Bu durumda, 2022 W2'yi yükleyip, bu evrağı submit etmeniz gerekiyor. 😞


  • Selam arkadaslar,
    F2A surecini yillardir beklerken, bu esnada vize randevularinin 1 sene sonraya verildigini varsayarak ailesine (anne-baba) B1-B2 vizesine basvuru yapip vize alan var mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum