Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Abdul-0 Merhaba, normalde kendiliğinden IR-1 olmalı ama bazen atlanabiliyor, sistem otomatik yapmıyor anladığım kadarıyla. Benim mülakatımdan 2 hafta önce ikinci yılımız doldu, memur evet görüyorum dedi ama vizem yanlış basıldı geldi. tekrar pasaportu gönderip düzelttirmek zorunda kalmıştım. Eğer sistemde düzelme görmezseniz memura bu durumu mutlaka belirtin mülakat gününüzde.


  • @ynsmry Sorun olacagini dusunmuyorum. Benimkiler de Nisan tarihli. Belki sadece Adli Sicil Kaydinin son halini alirim. Ama digerleri kalacak aynen..


  • @hermi-abebe Hicbir bilgim yok. Turk olup da Turkiye'de dogmamis olanlar bile bekliyor hala.


  • @ynsmry merhaba hizlandirma talebinizi nasil yaptiniz ve ne gerekçe sundunuz acaba


  • @baharg bizim henuz 2 yil olmadi ama vizemizi IR-1 olarak basmislar. Simdi kafama takildi ve pazartesi ucagim var. Ulkeye giriste problem yasar miyim, sizce?


  • @uogzh iki yılınız vizenizin bitiş tarihinden önce doluyorsa onu hesaplayıp IR-1 basmışlardır diye düşünüyorum. Ülkeye girişte problem olacağını sanmıyorum. Memur green card ın geleceği adres ve iletişim bilgilerini istemişti benden. detaylı baktığını zannetmiyorum.


  • @baharg cok tesekkur ederim, su serptiniz içime 🤣


  • @baharg merhaba, ilk girisi adresimizden farkli eyalete yapmamiz sorun teskil eder mi? Ufak bir gezi planlıyoruz farkli bir eyalete. Ayrica green card feesini ödemeden abd girisinde sorun oluyor mu? Yoksa hemen gitmeden once mi odenmeli bu fee.


  • @Berkan-Duru sorun olacağını sanmıyorum dediğiniz şekilde giriş yapanlar olmuştu, deneyimlemis arkadaşlar daha net cevap verir tabi. Green card ücretini giriş yaptıktan sonra odeyebilirsiniz ama kendi gozlemim sanki girmeden ödeyen arkadaşların kartlari daha erken geliyor.


  • Arkadaslar DQ tarihim Nisan 4 2023. Ocak 6 2022 priority date.
    Ben vatandasim ve amerikada yasiyorum. Esim Rusya dogumlu, Rusya ve Turkiye vatandasligi var. Cogu kisi 40-45 gunde randevu aliyor. Avukatima Rusya dogumlu olmasi bir sorun teskil edermi diye sordugumda hicbirsey farketmiyor diyor ama burda okuduklarim farkli. Sizce tahminen ne zaman beklemeliyim? Suan esimle ayni yerde yasamak icin Turkiyeye tasinmak uzereyim. Islerim, herseyim aksayacak. Bir de mail atmak acaba ise yarar mi? Neredeyse 5 ay bitmis oluyor. Benim gibi olan bi arkadasim 6 ayda almisti. Iyice yavaslattilar sanirim bu isleri. Lutfen birisi icimi ferahlatsin.

    Bazilari da baska ulkeye tasi diyolar Hong Kong gibi. Bu konuda ne dusunuyorsunuz?

    Tesekkurler.


  • @ufukadiyaman Mrb, bende vatandaşım. 77 gün oldu eşim dq olalı hala ses yok


  • @ufukadiyaman
    Öncelik Türkiye'de doğanlara.
    sonra Doğduğu yere bağlı
    Her ülkeye özel bir sayı var.
    Mesela Ürdün'de doğdum, (DQ) olduğumdan bu yana tam bir yıl geçti ve henüz (IL) almadım.


  • Merhabalar, bugün görüşmem vardı fakat benden DS 5535 formu doldurup göndermemi istedi memur. Neden böyle bir şey istemiş olabilir? Sonuçta o formda istenen bütün bilgiler nvc’de var. Başına daha önce böyle bir şey gelen oldu mu? Süreç ne kadar uzar? 18 eylülde biletim var yetişir mi?


  • @cedric Merhabalar, internetten aldığım bilgiye göre 2017 yılında trump tarafından orta doğu ülkeleri için çıkarılan bir güvenlik araştırması. "The purpose is to check your background for any criminal activities that may affect US national security. It is completely random and nobody knows why some people get DS5535 while others don’t" Yani rastgele olarak seçip yapıyorlarmış genelde. Böyle bir bilgi dönüyor.


  • @cedric Merhaba, oncelikle Hayirli Olsun ve Gecmis olsun. Benim vize turum sizinle ayni degil ama ben de Ap’ye kaldim mulakatimda ve DS-5535 formunu emaille gonderdiler. Ben de bilgileri doldurdum kendilerine mail attim hemen ertesi gun. 3 aydir bekliyorum. Henuz bir gelisme yok. Defalarca mail attim. Iki kez donus aldim. “Idari islem sureciniz devam ediyor. Surece etki etmemiz mumkun degil, sonuclaninca sizi haberdar edecegiz” seklinde. Umarim sizinki daha kisa surer.
    Bunun belli bir sebebi yok. Cogunlukla security name check oldugu soyleniyor. Benim ikinci Ap’ye kalisim bu. 2016’da turist vizemi alirken de basima gelmisti. O zaman daha kisa surmustu. 40 gunde onay almistim. Sari bir Ap kagidi aldiniz mi?Pasaportunuz sizde mi? Aldilar mi?


  • @dpdemir pasaportum bende. Sarı kağıt ve aile içi şiddet kağıdı verdiler. Moralim çok bozuldu.umarım bu süreç sizinki kadar uzun sürmez. Ama bana 2-3 hafta belki biraz daha uzun sürebilir denildi. Bilemedim


  • @cedric Haklisiniz. Cok uzucu bir durum. Bana da Ap isaretli sari kagit ile birlikte pasaportumu geri verdi. Mevcut B1/B2 vizemi de iptal etti. Ne kadar surer dedigimde “couple months” demisti. 2 aydir sebepsiz yere oglumdan ayriyim bu surec yuzunden. Umarim en kisa surede sonuclansin.


  • @dpdemir tamamen keyfi yapıyorlar. Çünkü sorun çıkabilecek hiç bir eksiğim vs yoktu. Bana eşimle ilgili doğru düzgün soru bile sormadı. Şu işlemlerim tamamlansın hepsini şikayet edeceğim. Türk memur kadın banada denk geldi. Evraklarımı alırken dokunma,ses vs çıkarma dedi. Gerçekten anlam veremiyorum insanların bu tavırlarına


  • @cedric Ayni memur bana da denk geldi. Psikolojik test mi acaba dedim. Her hareketimde azarladi. Nefes almak disinda herseyde azarliyor. Evet hicbir eksigimiz yok, zaten 2 sene sadece mulakat icin beklemisim. Ne arastiracaklarsa o surede arastirilmis olmasi gerekiyor aslinda. Bu arada Kasim ayinda Abd’ye gittim. Sorunsuz giris yaptim. Demek ki Abd icin risk teskil etmiyorum. Cok mantiksiz bir surec.


  • @cedric öncelikle geçmiş olsun. Nedeni hiç belli değil belkide sadece algoritma meselesi. Ap başlığını incelerseniz çok sık yaşandığını görürsünüz. Moralinizi bozmayın vizenizi alırsınız neticede bu durum çok üzücü olsada biran önce formu göndermek, beklemek ve hızlıca sonuçlanmasını umut etmekten başka çare yok malesef. Umarım hızlıca sonuçlanır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum