Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

  • ⭐⭐⭐

    @bloom123 Kosulsuz dosya tasinmasi bir rutin degildir, bu nedenle herkes kendinden sorumlu ve sureci buna gore takip etmelidir. Daha evvel konu ile ilgili yazdiklarimiza da goz atabilirsiniz, tekrar etmis omak istemem.
    DV2023 surecinde, Kosulsuz dosya tasiyan yerlerden sadece Maskat vize istedi ve aslinda bunun nedeni de Turkiye pasaportuna sahip bireylerin ulkeden bulunma haklarini bilmemesinden kaynaklandi, hatta yesil pasaport olayini bile algilayamadi... ki onlarin muafiyetleri vardir. Ornegin, Viyana oyle bir sart koymadi, Viyanaya ilk mail atanlardan biri olarak soyluyorum ki iyi ki de oyle olmadi, cunku bu durumda sadece 10 kisi kabul edilirdi. Para ile satilan vizeyi (Maskat) on kosul koymak zaten her an cozulebilecek bir sart yaratiyor, bir kural bile sayilmaz.

    Sayin @teknomer ve DV2024 adaylari, imkanlar dahilindeyse oncelikle AOS, sonralikla yasal oturum (ogrencilik-calisma vs.) ile dogrudan dosya tasimak en garanti yol. Bu sene olanlar emsal olmayabilir, lutfen deneyimlere guvenin ama detaylar degiskenlik gosterecek bundan emin olun. Esenlikler,

  • ⭐⭐⭐

    @evrimooloji Eger yasal oturum varsa evet haklisiniz, ama dogrudan konsololukla tasimak icin bu sart yok, ben current olmadan alti ay once tasidim dosyami. Tabii bu bir rutin de degil, konsolsoluga bagli o baska.

  • ⭐⭐⭐

    Sayin @bloom123, bu konuda lutfen dosya tasima ile ilgili hatali yonlendirmeler yapmaktan kacinmaya dikkat edelim! Ssonucta her sey var forumda, onlara yonlendirmek yeterlidir.

    Dosya tasima tabii ki de KCC ile (CN nizin aktif olmasina bagli olarak) yapilmaktadir, konu ile ilgili lutfen Dosya Transferinde KCC'nin rolu iletisine bakin.

  • ⭐⭐⭐

    @meecittt Vatandasliginiz olan ulkenin varsa pasaportunu ekleyerek KCC'e tekrar mail atin. Mailinize;

    CN: 2024EU27XXX
    Surname: SOYADINIZ
    BD: M/D/Y (Ay/Gun/Yil seklinde dogum gunu)

    ile baslayin ve mesajinizi yazin. Bol sanslar dilerim.


  • @ozgurcc evet, vatandaşlığımız var


  • @meecittt anladım, kolay gelsin o zaman sürekli talep iletip durumunuzu açıklayarak sonuca ulaşırsınız umarım. bol şans.


  • dv2024 mülakat mailleri en son kaç cn a kadar atıldı ve her hafta atılıyormu


  • Re: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
    Herkese merhaba, green card çıkan herkese hayırlı olsun. Ben DS260 formunu doldururken eşimin pasaportu yoktu ve soyadında “ş” harfi geçtiği için “sh” olarak yazdım. Ama şimdi pasaportu çıktı ve pasaportta soyadının İngilizcesi yok (ben Türkmenistan vatandaşıyım ve pasaportumda “ç” harfi “ch” şeklinde yazılı). Bir de DS260 doldururken Türkçe karakter kullanamıyorduk, sadece “s” şeklinde mi yazmam gerekiyordu :( DS260ı açtırıp bunu düzeltmeli miyim?


  • Tüm talihli arkadaşlara selamlar;

    DV-2024 talihlisi olarak, CN düşük olması sebebiyle dosyamı taşımayacağım ve Ankara'da vize mülakatına gireceğim. Sormak istediğim birkaç husus var ne yazık ki net bir bilgiye de ulaşamadım. Vize görüşmesi için götüreceğimiz belgelerden yeminli tercüme ettirmemiz ZORUNLU olan bir belge var mıdır?

    (Dipnot: Şuanda evliyim ancak daha önce anlaşmalı bir boşanma durumum mevcut. Söz konusu gerekçeli boşanma kararını ve kesinleşme şerhini mahkeme kaleminden mühürlü imzalı olacak şekilde temin ettim. Bunun da çevirisi ve apostil'i vs gerekir mi?)


  • DV2023 excel tablosunu incelerken enteresan bir duruma denk geldim. 22 Kasım 2022 tarihinde gönderilen mülakat maillerinde iki tanesi hariç hepsine 1 Aralık 2022 tarihine randevu verilmiş, yani 9 günlük zaman aralığı vermişler. Hep 40-45 günü geçen süre verilirken, başından beri Dv2023 sürecini takip edenlerden bunun neden olduğu konusunda bilgisi olan var mı? O tarihte bir şey mi oldu? Yoksa onların şansına öyle mi denk geldi? Teşekkürler.



  • @Fırat-ERKAL Konsolosluk oluşan boş slotu randevu vererek doldurmuş oldu.


  • @SeyfettinB Teşekkürler.


  • @Fırat-ERKAL bravo guzel yakalamissiniz, bu durumda evraklari hazirlamak icin panik olur insan. Madem boyle bir sey olabiliyor bazilarini onden hazirlayip elde tutmakta yarar var , teşekkur ederim kendi adima iyi oldu ogrendigim👍


  • @lumos saydıklarınıza istinaden zaten oturum almaya çalışıyorum. O yüzden DV2023 sürecinde oturumu olan kişilere vize görüşmesi sağlayan konsoloslukları öğrenmeye çalışıyorum. Bildiğiniz oturum olduğu zaman zorluk çıkarmayıp mülakat performansı iyi konsolosluklar varsa yazabilirseniz sevinirim.


  • @Fırat-ERKAL konsolosluk, aynı ay içinde boş kalan slotuna yeni mülakat dağıtımı yaptı.
    dv sürecinde öyle doğaüstü şeyler aramayın. bu eforunuzu dünyanın en basit mülakatını vermeyen ankara yerine bunu yapabilen konsolosluklar ararken harcamanızı tavsiye ederim.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar, öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederiz. Ben bir şey sormak istiyorum mülakat için gereken olan belgeler arasında TERCÜMESİ ZORUNLU olan belge var mıdır? Varsa hangileri? Yoksa Türkçe veya İngilizce olması yeterli mi belgelerin?

  • ozpirincO ozpirinc bu başlıktan bahsetti

  • @gucarslan uğur bey Ankara'nın bu kadar kötü veya yavaş olmasının asıl sebebi belli mi


  • Selamlar arkadaşlar.
    Cut-off'u gördüğümden ve sevgili @gucarslan "Ankara'ya güvenmeyin" cümlesini aklıma kazıdığından beri; dosya numaramı da dikkate alarak; bugünden itibaren dosyamı başka konsolosluklara taşımak için tüm konsolosluklara mail atmaya karar verdim; dosyamı KCC'den talep etmeleri için.
    Aklımın bir köşesinden, derinlerden gelen bir ses " oğlum az daha bekle, bi kasım-aralık aylarını gör" diyor ama hayatında dondurma çubuğundan bedava dondurma bile kazanmamış biri olarak bu hakkımı riske atamam. Artık hasbelkader Ankara bu sene çok iyi çalışır, bana da mülakat verecek gibi olursa da; "sana zaten hayatında hiç bedava dondurma çıkmadı olum çubuktan" der devam ederim hayıflanmadan.
    Umarım hepimiz vizelerini alıp, yola düşüp; rahmetli John Denver'ın da Sugacity'de dediği gibi "Today is the first day of the rest of my life" cümlesi ile yeni hayatımıza bir başlangıç yaparız.
    Bu süreç beni çok duygusallaştırdı kusura bakmayın.
    Herkese sürecinde çok çok bol bol başarılar diliyorum, olur da iyi bir haber alırsam; sizleri de haberdar ederim. Görüşmek üzere.


  • @symbi0te eski bir gsm operatörü reklamı vardır, reklamın sonunda şöyle bir replik geçer"tamamen duygusal" diye..

    ankara'nın içinde bulunduğu durum da buna benzer, tamamen siyasi..
    çoğu kişi için coğrafya kaderken, türk insanı için kederden ibaret.

    ez cümle, ankara gibi dünyanın en büyük kapasitlerinden birine sahip konsolosluğun bu kadar kötü olması tamamen kendi tercihleri. buna etki eden konuların en başında da siyasi sebepler geliyor.


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    773k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum