Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
1.2k 234 70.0k 220

  • Benim 10 yıllık B1-B2 vizem mayıs 2024'de dolacak. Süresi dolmadan yeni vizeye başvurabiliyor muyuz?

    Mülakatsız başvuru nasıl oluyor? Yanlışım yoksa benim mülakata girmeme gerek yok. Pasaportu posta yolu ile falan mı yolluyoruz? Tecrübe etmiş biri süreci anlatabilirse sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nyclover, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Benim 10 yıllık B1-B2 vizem mayıs 2024'de dolacak. Süresi dolmadan yeni vizeye başvurabiliyor muyuz?

    Mülakatsız başvuru nasıl oluyor? Yanlışım yoksa benim mülakata girmeme gerek yok. Pasaportu posta yolu ile falan mı yolluyoruz? Tecrübe etmiş biri süreci anlatabilirse sevinirim.

    Bu iletiyi inceleyin lütfen.


  • Merhabalar, Ağustos ayı içinde posta ile vize yenilemeye başvuran var mı? Konsolosluğa sordum, yoğunluk var, net bir tarih veremiyoruz ama vizen eline ulaşmadan bilet vs de alma diyorlar. Güncel bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler .


  • @Serapp çok teşekkürler.


  • @nyclover Kişiel bilgilerinizde bir değişiklik yoksa, örneğin soyadı değişikliği, mahkemeyle isim değişikliği vb. bitmeden 6 ay önce veya bittikten 48 ay sonraya kadar başvurabilirsiniz. 2023 Şubatta bitecek vizeyi 2022 Eylülde başvurup yenilemiştik.


  • @deebee çok küçük bir ekleme yapmak istiyorum, benim evlilik sebebiyle soyadım değişmişti ona rağmen mülakatsız olarak yenileyebildim. evlilik cüzdanı fotokopisini de göndermiştim yeni soyisimli pasaportla birlikte ve sorun olmadı.


  • bugun mulakatsiz yenileme basvurum sonrasinda sistem instructions letter gondermek yerine beklemeye aldi. instructions mailinin ulasmasi tahmini 2 hafta yaziyor aisde. benzer durumu yasayan oldu mu?


  • @heroinchains evet o kısım.


  • @atmaca05 son dönemde bu şekilde bir bekleme listesi oluşturulmuş, bir çok başvuru sahibi bunu yaşıyor.
    sebebinin yaşanan yoğunluktan olduğunu düşünüyorum.


  • @gucarslan
    tesekkurler bilgi icin, surec beklenenden daha uzun surecek sanirim. instructions maili geldikten sonra belgeleri gondermek icin kesin bir tarih veya bir sure veriliyor mu? Su tarihe kadar veya su sure icerisinde gonderin gibi. Diger ulkelerin vize islemleriyle cakisma ihtimali olustu bekleme listesi sebebiyle.


  • @atmaca05 yönergelerde böyle bir tarih limiti yoktu ben yaptığımda ama tavsiyem, en erken tarihte gönderin ki süreciniz tamamlansın.

    bol şans.

  • tufankT tufank bu başlıktan bahsetti

  • @atmaca05 merhaba, ben de bekleme listesindeyim. Instruction mailini aldiniz mi?


  • @flyatik merhaba, ben 1.5 hafta once basvurmama ragmen henuz mail almadim.


  • Merhabalar, ben de suresi dolan B1/B2 vizemi mulakatsiz yenilemek istiyorum. Fakat gecen sene Abd'de iken 6 aylik kalis suremi arti 5 ay ihlal ederek toplamda 11 ay Abd'de kalmis oldum. Bunun sebebi ise orada iken hastalanmam ve tam 3 kere farkli hastanelere gidip (2 tanesi kalis surem bittikten sonra) tedavi olmamdir. Bu durumu belirten bir dilekce ile basvurmam halinde vizemi mulakatsiz uzatma sansim var midir?


  • sevgili dostlar bu hafta ds160 doldurdum arkasından odemim yaptım şuan için gelmene gerek yok dediler - ve 2 hafta bekle mail gelecek dediler - bekliyorum ne belge isterlerse göndereceğim- bakalım umarım vizemi yenilerler

    2014 aldığım vizem ile 3 defa giriş çıkış yaptım

    2024 de bitecekti mayıs ayında şimdiden yenilmek istedim.

    bu sefer yeşil pasaportumu kayıt ettim 10 yıllık pasaportum vardı bakalım sonuç yazarım teşekkür ederim. 🙂


  • @Ny-Tx, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Merhabalar, ben de suresi dolan B1/B2 vizemi mulakatsiz yenilemek istiyorum. Fakat gecen sene Abd'de iken 6 aylik kalis suremi arti 5 ay ihlal ederek toplamda 11 ay Abd'de kalmis oldum. Bunun sebebi ise orada iken hastalanmam ve tam 3 kere farkli hastanelere gidip (2 tanesi kalis surem bittikten sonra) tedavi olmamdir. Bu durumu belirten bir dilekce ile basvurmam halinde vizemi mulakatsiz uzatma sansim var midir?

    giriş ve çıkışlarını yazıyorsun - bilmiyorum ne olur kaçak kalma ile ilgili bir soru vardı sanırım - o süreyi hastanede geçirdiysen bilemem. hadi hayırlısı bakalım.


  • @atmaca05, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    @flyatik merhaba, ben 1.5 hafta once basvurmama ragmen henuz mail almadim.

    bende 1 hafta oldu bakalım yoğunluk var sanırım.


  • @nyclover, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Benim 10 yıllık B1-B2 vizem mayıs 2024'de dolacak. Süresi dolmadan yeni vizeye başvurabiliyor muyuz?

    Mülakatsız başvuru nasıl oluyor? Yanlışım yoksa benim mülakata girmeme gerek yok. Pasaportu posta yolu ile falan mı yolluyoruz? Tecrübe etmiş biri süreci anlatabilirse sevinirim.

    cevaplar forumda dostum 🙂 teşekkürler. evet ama .


  • @gucarslan Uğur bey malum süreç bizim APmiz devam ederken bitti ve sizin de önerdiğiniz gibi yol almaya devam edeceğiz. Eşimin 2021 yılında biten abd turist vizesi var. Bu aşamada biz de sizin bu iletide belirttiğiniz şekilde posta yoluyla turist vizesi yenilemeye başvurup henüz 4 yıl geçmediği için şansımızı deneyelim diyoruz. Burada aklıma takılan 2 soru var. İlki eğer turist vize başvurumuza red gelirse bu sonraki süreçte yapacağımız F2A vize başvurusunu olumsuz etkiler mi? Bir diğer soru da DS160 da sizin yaptığınız gibi “daha önce göçmen vizeye başvurdunuz mu?” Sorusuna “evet, Vize kotası dolduğu için süreci tamamlayamadım” şeklinde bir açıklama belirtmeli miyiz ve siz varsa eşinizin abd vizesini de ekleyin demişsiniz ben dv visa basılı sayfayı eklemeli miyim? Sizce nasıl bir yol almamız daha doğru olur bu aşamada? Şimdiden çok teşekkürler.


  • @bernat merhaba.
    evet, eşiniz posta yoluyla vize yenileyebilir, bu mümkün. ancak tavsiyem bunu 30 eylül sonrasında yapın. mali yılın bitmesini bekleyin yani..
    herhangi bir sebepten gelebilecek redi F2A sürecinizi etkilemez. her vize başvurusu ayrı incelenir.
    ilgili soruya da evet diyerek ilgili açıklamayı yapın ve açıklamaya "mali yıl bittiği için mülakat alamadım" yazın, vize kotasını karıştırmayın.
    ve hiçbir koşulda dv vizenizi eklemeyin 😉


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    4 İleti
    565 Bakış
    B
    Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm. Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var: 180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor? 2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak? Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur? Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
  • Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    cetinmutluC
    @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • Devlet memuru olarak B1/B2 turist vizesi başvurusu yapmak

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    ayvalik10A
    @mertem441 günaydın gerçek başlığa zaten bu cümleyi yazdınız aynı şeyi tekrar tekrar başka başlıklara yazarsanız çorba oluyor ondan dolayı ricamız tek bir başlıktan ilerleyin ki çok daha sağlıklı bilgiye sahip olabilirsiniz. @crazycells bu başlığı kapatıp diğer başlıkla birleştirebilir miyiz.
  • Turist vizesi alma ihtimalim nedir?

    Kilitli Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    721 Bakış
    crazycellsC
    @Altaylı639 su konuda cevapladim, bilginize: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1335/abd-vatandasi-ve-gocmen-yakinlarinin-b1-b2-vize-basvurulari/52
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum