DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Borankartl umarım sorunsuz bir mülakat olur 🙏🏼


  • @Jiyan-Zoroğlan teşekkür ederim 🙂 umarım


  • @Selcann Teşekkür ederim, sizin de umarım ✌🏻


  • @tgctgctgc merhaba, biz de dosyamızı Viyana’ya taşıdık Nisan ayında aktif Schengenimiz yoktu, konsolosluk taşımayı kabul ederken bunu sormuyor. Mülakat tarihimiz belli olduktan sonra schengene basvurduk ve vizemizi alıp sonrasında gittik.


  • @bernat bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum. Bu dönemde schengen vizesi almak oldukça zor. Ve bir çok insan red edilebiliyor. Direk Avusturya’dan mı vizeye başvuru yapmıştınız?


  • @tgctgctgc Merhaba, aslında 2 yolla da ilerleyebilirsiniz bu tamamen sizin ne kadar risk alacağınızla alakalı. Schengen vizesini önden alıp giriş çıkış yapıp sonra mülakat için kullanadabilirsiniz yada direk dosya taşıma isteğinizi kabul ettirip sonrasında Schengene başvurabilirsiniz. EU konsoloslukları sizin Schengen vizenizin olup olmadığı ile ilgilenmez. Siz dosya taşımayı kabul ettirdikten sonra Schengen alabilecekmisiniz o süre içinde onun hesabını yapmalısınız. Biri zamanı hesaplamakla diğeri ekonomiyi hesaplamakla alakalı maalesef. Biz de Viyana ya taşıdık ama öncesinde Schengen alıp Fransaya tatile gittik. Tabi herşeyden önce sizin biraz daha sabredip süreci izlemenizde fayda var 🙂 bol şans


  • Merhaba herkese DV2023 talihlisi olarak bu süreçteki dosya taşıma ve mülakat deneyimimden bahsetmek istiyorum.

    Her şey Mayısta Açıklandı ve kazandığımı öğrendilten sonra başladı .
    2.başvurumda kazanmıştım. Case number 31K dı. İlk önce formu hemen hatasız bir şekilde doldurup Submit ettim. Case number yüksek olduğunu biliyordum ama erkenden submit etmek de önemliydi. Burdan sonra Her şey bülltenlerin açıklanıp current olmayı beklemekle geçiçekti. Case numara bakarak , bülltenlerin açıklaması ve Ankaranın yavaş çalışmasını göz önüne alırsak mülakat almam imkansız görünüyordu .
    Bu saaten sonra aklımda sadece dosya taşımak vardı.Ülkerin çoğu oturumsuz mülakat taşımayı kabul etmiyorlardı ama forumdaki arkadaşların önceki deneyimlerini okuduktan sonra neden olmasın dedim .
    Çalıştığım işyeri ve mesleğim ile başlayarak ve neden dosya taşımak istediğimi yazarak güzel sağlam bir mail hazırladım ve Bütün ülkere göndermeye başladım. hepsinden aynı mesaj geliyordu oturumsuz olmaz diye . Bunların içinde Avusturya dan Nisan ayında Kabul maili aldım. 2. Bir ilk greencard kazandığımda ki gibi mutlu oldum .
    Bu saaten sonra current olmayı bekliyecektim. Bülten hızlı ilerliyordu devam ederse haziran da Current olurum diye düşündüm ama olmadı Mayıs ayı bülteni sabit kaldı tedirgin oldum biraz.
    Bu arada schangen almak için randevu aldım ve evraklarımı hazırlamaya başladım .daha önce yurtdışına tatil için çok çıktkğımı ve aldığım schangenleri düşünerek vizede bir sıkıntı yaşamıyacağımı düşündüm ve Avusturyadan Schangenimi 1 gün içinde sorunsuz aldım. Haziran ayında bülten açıklandı ve Current oldum , 10 gün içinde viyanadan mülakat maili aldım Temmuz 18 mülakat tarihimdi.
    Artık evraklarımı hazırladım ve mülakat tarihimi beklemeye başladım. Eksik aşılarımı olmuştum Temmuz 17 Molnár dan sağlık randevusu için tarih aldım.
    Her şey tamamdı sadece tarih beklemek kaldı.
    Ama ailemdeki sağlık sorunları nedeniyle 18 Temmuz randevumu ertelemek zorunda kaldım viyanaya mail gönderdim
    Anlayışla karşılayarak Eylül sonuna kadar vaktimin olduğunu yazan bir mail gönderdiler . Mülakat tarihim geçtikten 5 gün geçtikten sonra viyanaya mail göndererek Ağustos ayinda uygunluk varsa mülakat alabileceğimi yazdım ve 1 gün içinde dönüş yaparak 8 ağustos için mülakat verdiler ve onayladım . 7 Ağustos Molnár dan tekrar sağlık randevumu aldım.
    Uçak biletlerimi kalacak yerimi her şeyimi ayarladım ve 6 Agustos da viyana'dayım ,7 Ağustos pazartesi sağlık randevumu girdim evraklarım ve aşılarım hepsi tamdı . İlk önce doktor Molnar sağlıklı ike ilgili sorular sordu , rahatsızlığın var mı , ilaç kullanıyormusun , daha önce bir operasyon geçirdin mi, gözlük ,sigara veya alkoll kullanıyor musun . benden kan aldı diğer odaya geçtim ve orada diğer doktor fiziki bir muayne yaptı .
    Hiç bir sorun yoktu. 375 Euro ödememi yaptıktan sonra beni röntgen için başka bir yere yönlerdirdi.Röntgenimide halletim.
    8 Ağustos mülakat günüm Konsolosluğa gittim güvenlikten geçip sıra numarası alarak beklemeden gişeden çağırıldım .
    Güler yüzlü bir hanımefendi ilk önce merhaba diyerek karşıladı beni pasaportumu ve daha sonra isteği evrakları vererek ve parmak izi aldıktan sonra teşekkür ederek ödeme yapmam için diğer gişeye yönlerdirdi 330 dolarlık ödemeden ve ufak bir bekleyişten sonra başka bir hanımefendi benimle mülakat yaptı ilk önce elimi kaldırarak sadece sadece doğruyu söyliyeceğime yemin ettim ..sorduğu sorular , daha önce Amerika da bulundun mu ,yakının var mı, neyin oluyor, kalıcak yerin,mesleğiniz nedir orada ne iş yapacaksın, greencard hangi adrese gönderilmesini istiyorsun .
    Tüm sorulara doğru kısa ve net cevap vererek .sonunda bana tebrik ederim vizeniz onaylandı .Gerçekten mi dedim 😊 evet dedi. 2 veya 3 gün içinde kargodan teslim alabilirsiniz dedi ve Amerikadaki hayatınızda başarılar diledi. BENDE görüşmek üzere diyerek oradan ayrıldım. Uzun ve yorucu bir sürecin ardından artık rahatlamıştım.Ertesi gün vizemin onaylandığı ve kuryeden alabileceğim mailinide alarak her şey tamamlanmıştı.
    Ertesi gün kurye ye giderek dosyamı ve pasaportumu vizem basılmış halde teslim aldım sonra Standtpark geçerek kendimce küçük bir kutlama yaptım. 1yıla yakın zor bir süreç 3 günde tamamlanmıştı

    Bu süreçte yardımı geçen bütün arkadaşlara , daha önceden mülakata gidip deneyimlerini paylaşan viyana grubumuzdadaki herkese teşekkür ediyorum .
    @gucarslan @cerkezkizi09 sizlere ayrı bir teşekkürler .Emeği geçen herkesin eline sağlık.
    Umarım herkes vizesine sorunsuz kavuşur.
    Vizesini alan herkesin yeni hayatında başarılar diliyorum 😊


  • @Cancan tebrikler, abd deki hayatınızda bol şanslar.


  • @tgctgctgc ummana dosya taşıma talebinde bulunduğunuzda size eğer 30 günden uzun vize alınması durumunda dosya taşıyacaklarını belirtiyorlar. Yani siz şimdi umman vizesi alıp talep göndermeniz durumunda red alabilirsiniz. Zaten dosyanızı taşıyacaklarını belirtirlerse vizenizi alıp tekrar iletin ummana.


  • okumak bile yordu herşey çok zor sanki..tebrikler

  • ⭐⭐

    @Cancan Tebrikler ve hayirli olsun.


  • @Cancan Tebrik ederim, ABD'deki hayatınız için başarılar diliyorum 🙂


  • @kemalyagli Teşekkürler


  • @Mine-İpek Teşekkürler


  • @ozgurcc Teşekkürler


  • @Cancan Vizeniz hayırlı olsun. Zor bir süreç geçirseniz de sonunda meyvelerini toplamışsınız 🙂


  • @Cancan Vizeniz hayırlı olsun. Hayatınızın yeni döneminde kolaylıklar dilerim.


  • @Cancan vizenizi tebrik ederim, viyana tecrübelerini görmek mutlu ediyor beni 😊


  • @Cancan çok tebrikler. Bundan sonrası için şansınız bol olsun.


  • @Cancan Vizeniz hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

  • 296
  • 642
  • 516
  • 1477
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162
Çevrimiçi

41.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum