Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @ATS16 durum zaten bu şekilde ilerliyor.
    imzasını ısrarlara rağmen güncellemeyen, excel'i bilgilerini işlemeyen kullanıcıların soruları zaten cevaplanmıyor. eğer bu durumda ısrar ederse önce kısa süreli, sonra da süresiz olarak forumdan uzaklaştırıp hesapları deaktif ediliyor.

ancak; yöneticiler tarafından cevaplanmamasına rağmen, bazı kullanıcılar tarafından cevaplanmış soruların cevaplarını elbette silmiyoruz. kullanıcı uyarılıyor ve devam ettiği takdirde yukarıdaki prosedürü uyguluyoruz.

şahsi deneyimlerim şunu gösteriyor ki; bizler istediğimiz kadar link verip okuması / yazması gerekn başlıkları verelim, kullanıcılar istemediği takdirde bunu onlara dikte edemeyiz. yüzlerce kere cevaplanmış sorular yine sorulur, yine cevaplanır ve yine sorulmaya devam eder. bu hep böyleydi, böyle olmaya devam edecek. bu kültür, bunu türk insanının damarlarına enjekte etti, çıkartması zor olacak.. belki de hiç olmayacak.

• @blackterm Ankara'ya umut bağlamayın her sene istatistikleri belli olmuor imkanınız varsa taşıyın

• @onurr-Ersöz Sabırla beklemek. Fakat dosya numaranızın yüksek olduğunu görüyorum, Ankara'ya çok bel bağlamadan diğer seçenekleri araştırın lütfen.

• Merhabalar, bu şekilde yazdım, görüşünüz almak istiyorum?!

Case Number: …….

PRINCIPAL APPLICANT : ……

PREFERENCE CATEGORY:DV DIVERSITY- ANK/TURKEY

DATE OF BIRTH : ….

Dear KCC Officer,

My name is …. I won the green card lottery (DV 2024) from Turkey via the European region.

Due to the fact that I am a citizen of Kyrgyzstan, and cases of earthquakes in our region have become more frequent because of this, we plan to return to our home to Bishkek/Kyrgyzstan.

So that I kindly request you to transfer my case from US Embassy Ankara/TURKEY to US Embassy Bishkek/KYRGYZSTAN

You can find my passport pictures and evidence of my ability to remain in the Bishkek/KYRGYZSTAN during the duration of the visa process.
    (Passport and ID card) attached.
    We already sent our DC260 to KCC and waiting for check and approve our application.

If you are not the authorized person, I request you to give information about this matter to the authorized person.

I am looking forward to hear your positive response.

Thanks in advance for your time.

• @bloom123 Merhabalar öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacaktı CN numaram aktif olduğu zaman mülakatta elenmediğim sürece vize alamama durumu söz konusu olabilir mi ?

• @blackterm case numberinizin aktif olması mülakat alacağınız anlamına gelmiyor. cutoff içinde olursunuz fakat sıranız gelmezse mülakat alamayabilirsiniz.

• @meecittt ziyadesiyle yeterli.
    bol şans..

• arkadaşlar merhaba bi sorum olucaktı pasaportta ve doğum kısmında Antalya yazdığı için place of birth state ve city kısımlarına Antalya yazdım ama babam ilçesinden olduğu için nüfus kayıt yeri Antalya/Gündoğmuş yazıyo benim yağtığım mı doğru yoksa city kısmına Gündoğmuş yazmam gerekiyor mu

• @gucarslan merhabalar 2023 excel listesini kontrol ettim ancak merak ettiğim bir durum var ankara ay da 1 kere mi mülakat dağıtımı yapıyor yoksa hafta başına geçerli bir durum mu bu

• @gorkem07 pasaportunuzda ne yazıyorsa yazmanız en doğrusudur

• @gorkem07 Merhaba. City kısmına kimlikte doğduğu yer neresi ise o yazılması gerekiyor. Yani Gündoğmuş yazmanız doğru olacaktır. State/Province kısmına da o yerin bağlı olduğu şehri yazıyorsunuz.

• @symbi0te Hayır hafta başına geçerli bir durum değil. Bir sürpriz olmazsa 1 kere mülakat dağıtımı yapıyor. Ve bazen de hiç yapmayabiliyor :)

• ⭐⭐

@symbi0te Maalesef bilemiyoruz bunu, DV2023 için sadece Kasım ayında üç ayrı dağıtım yapılmış ve geri kalan aylarda ya bir kere dağıtım yapılmış yada hiç dağıtım yapılmamış.

• @symbi0te covid öncesi ayda 2 defa yapıyordu fakat 2022 2023 sürecinde ayda birkez yapmaya basladi

• @gucarslan Merhaba korkunç bi hata yaptım sanırım. İsim yerine soyismini, soyismim yerine ismimi yazmışım translate hatasıyla formu açtırmalı mıyım?

• @ozgurcc Bence dv2022 ve 2023 deki kadar artmayacak, dv2022 de ve dv2023 de BU TARİHLERDE (AĞUSTOS 15 GİBİ) exceldeki listede yer alan sayısı 600, 700 lerdeydi, dv 2024 de daha az olacak gibi görünüyor bu sayı...

• Kazananlardan amerika vizesi olanlar, kesinlikle AOS yapma şansını kaçırmasın. Bu kişiler AOS la ilgili sayfaları okumalı. Eğer bu durumda olan varsa, bu arkadaşları forumda bu konuda çok tecrübeli olan arkadaşlara yönlendirebiliriz. Ayrıca arkadaşlar kafanıza ne takılırsa takılsın burada sorun, GEREKİYORSA ESKİDEN BU SORUNLARI YAŞAMIŞ OLAN TECRÜBELİ ARKADAŞLARA ÖZELDEN SORUN...

• @Revolter Kasım ayında yapılan dağıtımda da bir hafta sonrasına mülakat verildiği bile oldu

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

@teknomer Bolge olarak EU secmemis olalisiniz, cunku EU bolgesinde 32000 ve ustu kimseDV icin mulakat alamaz.

Benzer Başlıklar

• Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k