Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan iş gereği farklı şehirlerde olduğumuz için şuanlık planlamamızı bu şekilde yaptık.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dgknbb tavsiyem resmi evliliğinizi bir an önce yapın.
    cnn'niz çok yüksek değil, mülakat aldığınızda mümkün olduğu kadar fazla zamandır evli olmanız sizin yararınıza.

    sonrası için yapmanız gereknler de bu başlığın ilk sayfasında detaylıca verilmiş durumda. önemli olan 6 aydan fazla abd dışında kalmamak ve green cardınızı amacı için; yani abd'de göçmen olmak için kullanmak.

    bol şans ve mutluluklar


  • @gucarslan cevabınız için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi iş durumlarını bir an önce ayarlayıp resmi işlemleri yapmayı düşünüyoruz. Düğün için kısa süreli dönmenin sorun olmamasına sevindim


  • Merhabalar 2024 dv talihlisiyim şuan 19 yaşındayım üniversite okuyorum, sorum şu gc ile yaz aylarında tanıdığımızın yanında çalışmayı düşünüyorum eğitimimi burada bitirene kadar,bir de şubat tatilinde 2 hafta kadar orada kalmayı düşünüyorum,üniversitem bitene kadar böyle yapsam sıkıntı olur mu? (6 aydan fazla abd dışında kalmayacağım.) Öğrenci olduğum için bu durumu kabul ederler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasans_ hiçbir sorun olmaz.
    önemli olan bunu sürekli hale getirmemek ve abd dışında kalışlarınızı 6 aydan fazla yapmamak.

    bol şans.


  • @gucarslan çok teşekkürler ❤


  • Eşim Amerikalı. 10 yıldır hastalık nedeniyle TR'deydim. Green kartım expire oldu. SB-1 olmadan girmeye kalkarsam sonuç ne olur acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bosphorus, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Eşim Amerikalı. 10 yıldır hastalık nedeniyle TR'deyim. Green kartım expire oldu. SB-1 olmadan girmeye kalkarsam sonuç ne olur acaba?

    Süresi geçmiş kart ile Türkiye'de uçağa binmenize izin verilmez.


  • Teşekkürler... benim de bildiğim bu kadar :)) TR'de olsam Boarding Foil alırdım ama değilim.. Güney Amerika turundayım. Tijuana'dan RV ile giriş yapmayı düşünüyorum. Gelmişken kartı yenileyim dedim. Karayoluyla girişte prosedür nasıldır onu merak ettim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • @Bosphorus diger postlariniza istinaden , sansiniz bol olsun. Esiniz olsa daha sansiniz olabilirdi.


  • benim sorum aslında ABD dışında kalış süresi değil de ABD'ye gidip Green Card'ı aldıktan sonra ne kadar süre sonra çıkış yapabiliyorum. Kartı aldıktan sonra 1 sene 6 ay 3 ay kesintisiz kalma gibi bir durum söz konusu mu yoksa kartı aldıktan sonra istediğim zaman çıkış giriş yapabilir miyim?

    Bunu sormamdaki amaç yakın zamanda evleniyorum ve eşimi de ben gittikten sonra yanıma almak doğal hakkım tabi. Önce ben giderek orada işimi ve evimi ayarlayıp daha sonra eşim için dönerek vize başvurusunda bulunmak. Bilgi sahibi arkadaşların yorumarını veya özel mesajlarını bekliyorum.

  • ⭐⭐

    @korkmazunal İsterseniz ABD'ne vardiginiz gun ile donebilirsiniz, giriste pasaportunuza bir senelik gecerli damga basiliyor, bu sure icerisinde tekrar girersiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   evrimooloji evrimooloji 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   K korkmazunal 

  • Herkese iyi günler,

    2018 GC talihlisiyim. Türkiye’de üniversite okuduğum için bu süreci 6 ayda 1 giriş çıkış yaparak bugünlere kadar geldim artık eylül ayında da yerleşeceğim inşallah. Benim 2 sorum olacak;

    1. Korona döneminde 1.5 sene bir girişim olmamıştı ABD’ye. Bu dönem normal dışı bir şey geliştiği için mecburen giremedim. Her halükarda benim normalde vatandaşlık için geçirmemem gereken 6 aylık sürem sıfırlanmış mıdır?

    2. ABD’ye her gittiğimde yaklaşık olarak 3-4 hafta kalabildim 2018’den beri. Toplamda orda ne kadar süre kaldığımı bulmam için bir yöntem var mı?

    Teşekkürler


  • @samidkmc

    1- Malesef, vatandaslik icin gerekli olan continuous residence ve physical residence sureniz sifirlanmis oluyor.

    Kaynak: https://www.uscis.gov/archive/uscis-response-to-covid-19

    Even if due to unforeseen reasons, such as COVID-19-related travel restrictions, an absence from the United States for a continuous period of one year or more (365 days or more) during the period for which continuous residence is required will automatically break the continuity of residence (See INA 316(b)). This applies whether the absence takes place before or after you file your naturalization application.

    Unless you have an approved Form N 470, Application to Preserve Residence for Naturalization Purposes, USCIS must deny a naturalization application for failure to meet the continuous residence requirement if you have been continuously absent for a period of one year or more during the statutory period. Form N-470 preserves residence for LPRs engaged in qualifying employment abroad with the U.S. government, an American institution of research, an American firm or corporation, a public international organization of which the United States is a member, or a religious denomination or interdenominational mission organization.

    2- En iyi yontem, TC passporttaki giris-cikis muhurlerindeki tarihlere gore hesaplamak olurdu.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • Merhaba,

    Eşim GC sahibi, son olarak Temmuz 2022'de Abd'den çıkış yaptı, ben de B1/B2 vizemle onunla birlikte Türkiye'ye döndük. Bu süreçte Haziran 2023'te evlendik. GC sahibi olarak 1 yılın üzerinde olduğu için dönüşte soru sorulacağını düşünüyoruz. Bu süre içinde yaşanan deprem sebebiyle düğünümüzün ertelenmesi ile bu süreyi geçtiğimizin farkında olduğumuz bilgisini girişte söylesek sorun yaşanmadan giriş yapabilir mi dersiniz?
    Biz birlikte gideceğiz ve giriş sonrasında benim için AOS sürecini başlatmayı ve yerleşmeyi planlıyoruz.
    Görüş ve deneyimleriniz için şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @mserdarkilic Eşinizin 1 yıl verilen süreyi geçirdiği için greencard hakkını kaybetme durumu var. Eğer belgelerle sunacağı bir sebep olursa belki kabul edilir.
    Umarım bir yol bulursunuz 😞


  • Arkadaşlar, benim greencardım var ve Almanya'dan yüksek lisans kabulü aldım. Okurken 6 ayda bir girip çıksam yine de greencardımı kaybeder miyim? Bir yerde okumuştum başka yerde oturma iznin olursa greencardı kaybediyormuşsun doğru mu lütfen yardım edin acil?


  • @Laçin-Boz, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Arkadaşlar, benim greencardım var ve Almanya'dan yüksek lisans kabulü aldım. Okurken 6 ayda bir girip çıksam yine de greencardımı kaybeder miyim? Bir yerde okumuştum başka yerde oturma iznin olursa greencardı kaybediyormuşsun doğru mu lütfen yardım edin acil?..

    ..belli bir forum doldurup re entery musaadesi alabiliyorsunuz,maksat tahsil ise problem cikacagini zannetmiyorum

  • ⭐⭐

    @Laçin-Boz ne zamandan beri Green Card iniz var. Eger yeni ise master suresince 6 ayda bir giris cikis yapsaniz bir sikinti olmaz. Ilk 1-2 sene pek sorun cikartmiyorlar. Green Card i kaybetmek o kadar kolay degil merak etmeyin.


  • @arnblt Mart 2022 den beri greencardım var yani pasaporttaki vize var o zamandan beri, ağustos 2022 ve temmuz 2023 de olmak üzere 2 defa gir çık yaptım. Master süresince Almanyadan gir çık yapabilirim. Ama Almanyadan gir çık yapınca sıkıntı olur diye düşünüyorum çünkü oraya yerleşmişim gibi görünecek. Re entryi ben yapamam sanırım çünkü daha önce kaldığım yeri soruyor ama ben daha yerleşmedim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

62
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum