DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ATS16 CN 2XX olan arkadaşıma da mülakat geldi.


  • @SeyfettinB Dün mü geldi hocam arkadaşınıza da?


  • @symbi0te Her konsolosluk kendi dinamiğine göre tarihleri dağıtıyor. Mesela Muscat her hafta salı gününe DV planlıyor hatta pasaport teslimlerini bile salıları 12.00-13.00 arası yapıyor. Konsolosluk performansları 2. bültene kadar az çok netleşir. Ama aydan aya da değişiklik gösterebilir. Tmamen onların insiyatifinde


  • @SeyfettinB dosya numaramin düsük olması güzel bir şey ancak ankaradan eğer ki geçen sene ki gibi olursa yüksek ihtimal kasım aralık arası mail alıcaz ama umarım by sene daha hızlı olurlarda herkes yararlanır


  • @symbi0te Submit tarihiniz de erken umarım selected olan herkes amerika macerasına biran önce kavuşur.


  • @heycan merhaba, siz hangi tarihlerde dosya taşıma ile ilgili mail atmaya başlamıştınız. Ve Maskat’ tan ne zaman cevap maili gelmişti.


  • @buraktayiz
    BANA MÜLAKAT GELDİ Mİ?
    ÜÇ YÖNTEM ile mülakat alıp almadığınızı sorgulayabilirsiniz.

    YÖNTEM : DS 260 formunu doldurduğumuz yerden.
    Immigrant Visa - Sign In
    Yukarıdaki adrese giriniz.
    Case number giriniz. Arada sıfırlar dahil tam şekilde gireceksiniz.
    I have read the terms of the Privacy Act Notice yazan yerdeki kutucuğu işaretleyiniz.
    Contunie tuşuna basınız.
    Sonraki ekranda
    Surname -Date of Birth -Visa Confirmation Number giriniz.
    Visa Confirmation Number sizin ilk DV başvurusunda aldığınız ve kazandığınızı öğrenirken 2024 ile başlayan numaradır.
    I am the Applicant seçininiz.
    Kodu girininiz.
    Contunie basın
    Açılan pencerenin sağ üstünde YOUR CASE IS CURRENTLY AT: yazan yerin karşında ne yazıyor.
    ANKARA (veya başka bir konsolosluk adı) yazıyorsa mülakat tarihi verildi veya verilmek üzere. 2. Yöntemi uygula ve mülakat tarih ve saatini öğren.
    KCC yazıyorsa beklemeye devam...

    YÖNTEM: DV 'yi kazandığımızı öğrendiğimiz yerden.
    Entrant Status Check Web Site
    Yukarıdaki adrese giriniz.
    Confirmation Number: Confirmation Number sizin ilk DV başvurusunda aldığınız ve kazandığınızı öğrenirken 2024 ile başlayan numaradır.
    Last Name: Soyadınız girin (İngilizce karakter ile)
    Year of birth: Doğum yılınızı giriniz
    Kodu giriniz.
    Submit tuşuna basınız.
    Eğer karşına You have been randomly selected çıkıyorsa beklemeye devam.
    Eğer karşınıza Dear DV Applicant, This is the official notice for you to pursue your application for a DV-2024 visa. ile başlayan yazı çıkarsa hemen sayfanın altına bakınız orada mülakat yeri tarihi ve saati yazıyor. Tebrikler

    YÖNTEM : 01 Ocak tarihinde aktif olan CEAC sayfası
    CEAC
    Yukarıdaki adrese giriniz.
    Visa Application Type : IMMIGRANT VISA (IV) olarak seçili olmalı
    Immigrant Visa Case Number giriniz. Burada dikkat etmeniz gereken 2024EU'dan sonra ki 0 (sıfır) rakamlarını gitmiyorsunuz. Örneğin CN numaranız 2024EU00099999 ise bu bölüme Case Number olarak 2024EU99999 olarak gireceksiniz
    Enter the code as shown kısmına yandaki harf rakam kodunu girin
    Submit tuşuna basın
    Karşınıza bir pencere açılacak. Açılan yerin en üstünde U.S. Department of State IMMIGRANT VISA APPLICATION yazıyor. Bu yazının hemen altında kalın renkli bir yazı var.
    Ne yazıyor?
    Eğer at NVC veya KCC yazıyorsa beklemeye devam.
    Eğer ile mülakat alıp almadığını yazıyorsa mülakat aldınız. Yukarıdaki 2.Yöntem ile mülakat tarihi ve saatini öğrenebilirisiniz. Eğer burada in TRANSIT yazısını gördünüz ise 2. Yöntemde mülakat tarihinin yansıması zaman alabilir.

    NOT : Vize Bülteni için adres
    The Visa Bulletin
    The Visa Bulletin
    USCIS, in coordination with Department of State (DOS), is revising the procedures for determining visa availability for applicants waiting to file for employment-based or family-sponsored preference adjustment of status. The revised process will better align with procedures DOS uses for foreign...

    travel.state.gov
    The Visa Bulletin
    USCIS, in coordination with Department of State (DOS), is revising the procedures for determining visa availability for applicants waiting to file for...


  • @gubaz53 Devlet Hastanesi enfeksiyon bölümünde istenilen aşıların antikor testlerinizi yaptırabilirsiniz. Özel hastaneler bu antikor testine çok yüksek ücret isteyebiliyorlar. Test sonuçlarına göre Konsolosluğun istediği eksik olan aşıları yaptırınız. Sonuçları e-nabız üzerinden alabilirsiniz. Aldığınız belgeyi Aile hekimine tasdik ettiriniz


  • @gubaz53 Eğer eksik aşılarınızı özel hastanede yaptırmak zorunda kalırsanız, mutlaka e-nabıza işletin ve ayrıca aşı olduğunuza dair bir belge alın. Biz mülakata yurtdışında girdiğimiz için ingilizce olmayan her belgeye yeminli tercüme yaptırdık


  • @Borankartl merhaba, dosyanizi hangi ulkeye tasimistiniz?


  • @SeyfettinB merhaba muscat konsolosluğu nasıl bir konsolosluk yani sıkıntı yaratıyor mu yoksa ılımlı mı birde az bir İngilizce ile (başlangıç seviyesi) mülakat için yeterlimi, vize sürecine kaç gün ayırmak gerekiyor şimdiden teşekkürler.


  • @ozkan-akbulut Moral bozmak için daha çok erken. Süreç daha yeni başladı, verileri analiz ederek gidişatı takip edin, daha önünüzde uzun süre var, geçen sene current olmadan da dosya taşıyanlar oldu.


  • @Ahmet2023 Sıkıntı yaratmıyor genel itibariyle ılımlı bir konsolosluk. A2 seviyesi mülakat için yeterli olacaktır yani neredeyse başlangıç seviyesinde. Son sorunuzu anlamadım 🧐


  • @lumos, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @denizkzltp Merhaba, forum kurallari geregi, maksimum fayda saglamak icin sorulari sormadan once ilk olarak lutfen vize surecinizi imzaniza tasimanizda fayda vardir.

    Forumu siki takip etmenizde de oldukca yuksek fayda var, bu basligin ilk sayfasinin ilk mesajinda sordugunuz her sorunun cevabi var. Lutfen orayi alici gozle okuyun. Forumun islevleri de size yardimci olacaktir, onemli mesajlari kendiniz icin isaretleyebilirsiniz (sag alt uc nokta ile yapiliyor).

    Hepimiz cok yogunuz bu arada, bu surec her ne kadar bizler paylasim yapsak da bireysel ve aslinda DV surecinde kontrol edebildiginiz tek sey olan bilgi sahibi olmak ve bu baglamda da cabalamak.

    Bu arada bilgi kirliligi de oldugunu dusunmuyorum, onemli olan gercekten takip etmek. Esenlikler dilerim.

    Merhaba, öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

    Bilgi kirliliği konusunda yanlış anlaşılmasın genel olarak internetteki yerli ve yabancı kaynakların çoğundan bahsediyorum. Bu forumu insanlar kendi tecrube ve bilgi birikimlerini paylaştığı için takip edip hatta üye oldum. Ve aslında dikkat ederseniz mesajımda da forumu takip edemediğim için yararlanamadığımı belirttim. Hem buradaki insanlara soru sorup hem de bilgi kirliliği olduğunu düşünmem absürt olurdu.

    Attığınız linkteki "Vize Surecinizi Imzaniza Tasiyin!" kısa sürede yapacağım, iyi forumlar dilerim.


  • @Murat-Bice
    Case numaranızın current olması lazım.
    Visa Bulletin den takip edin. Numaranız current olmadan mülakat gelmez


  • @SeyfettinB, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @denizkzltp DS-260 sonrası yapılacak en güzel şey formu her fırsatta takip etmek. Deneyimleri okumak, hayalini kurduğunuz eyalet hakkında bilgi edinmek vs... Uzun ve bir o kadar da stresli bir süreç. Forumdaki paylaşımlar size ışık tutacaktır. Sadece mail beklemek yerine akışı takip etmenizi tavsiye ederim. Zaten mülakat alana kadar evraklık işiniz olmayacak.

    Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

    Zaten mülakat alana kadar evraklık işiniz olmayacak.

    Mülakat zamanına kadar yapılması gereken başka şeyler olup olmadığından emin olamamıştım. Anladığım kadarıyla DS260 formunu doldurduktan sonra sadece mülakat tarihi almayı beklemek kalıyor.


  • @Borankartl teşekkürler tekrar cevabınız için. Yani Muscat'ta işlemlerimizi halledebilmek için ne kadar kalmamız gerekir.


  • @Ahmet2023 Rica ederim. Muscat için 1 yıllık turist vizesi alınıyor. Bu vizeyi aldıktan sonra 30 gün içerisinde Muscat'a giriş-çıkış yapmanız gerekir. Sağlık muayenesi için ayrı git gel yapıyorsunuz eğer mülakat tarihine yakın bir zamanda verilmediyse. Muayene de eksik belgeniz yoksa 1 gün içerisinde hallediyorsunuz. Sonra en son mülakat için gidiyorsunuz ve en az 10 gün orada kalmanız gerekiyor bu süre daha da uzayabilir. Ben şahsen 2 kere gidip geldim, mülakat tarihim 22 Ağustosta bunun için tekrar gidicem.


  • @Borankartl teşekkürler umarım dosya taşıma yapacak arkadaşların hepsinin işleri rast gider.


  • @senaoner Merhaba, Umman/Maskat.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

42.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum