Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @koray2000 Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

• lumosL lumos bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar. Eşim greencard sahibi. Amerika'da evlendikten iki ay sonra ilk belgeleri ve I-130 formunu yolladık. Case durumunu kontrol ettiğimizde 'we received your response to our Request for Evidence for your Form I-130, Petition for Alien Relative. We will send you a decision or notify you if we need something from you.' şeklinde bir yazı görüyoruz nisan ayından beri. I-130 formunu yolladığımız ilk hafta elimize form I-797C gelmişti ve içinde receipt ve başvurumuzun alındığı yazdığı için pek dikkat etmemiştik. Lakin formda priority date'imiz zaten varmış ve 03/17/2023 yazmakta. Şu an bir an önce AOS sürecini mi başlatmamız gerekiyor? AOS süreci içinde ilk olarak AOS fee ücreti ve I-485'i yollamamız mı gerekiyor yoksa sağlık raporu ve diğer belgeleri de beraberinde yollamamız mı gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.

• Herkese merhaba,

Bugun bir kac yeni bilgi edindim. Oncelikle bundan sonra AOS yapacak arkadaşlara tavsiyem, gideceğiniz eyaletin, şehrin geçmiş yıllardaki davranışlarini arastirmaniz.

Mesela ben bugun dosyamin bekledigi Brooklyn, NY field office’nin 2022 yilinda da AOS dosyalarini FY’nin sonuna doğru işledigini ögrendim.

AOS yapacağınız Field Office cok kritik.

Bu asamada adres değişikligi yaparak FO degistirebilir miyim? Bu degisiklik sureci kisaltir mi? Onu arastiriyor olacagim, bu bilgilere aranizda sahip olan varsa ve paylaşırsa cok sevinirim.

• Merhabalar, AOS yapmak için cut-off olmak gerekiyor mu acaba?

• @asilolcu evet, ilk kural budur.

• @asilolcu AOS dosyanizin isleme alinmasi icin cut-off olmaniz gerekiyor. Ancak $330 dolarlik "Adjustment of Status Fee Payment” odemesini current olmadan önce yapanlar oldu bu sene biraz zaman kazanmak için.

Yine de bülten aciklanmadan basvurmamakta fayda var cunku cutoff içinde olmadığıniz takdirde bir sonraki bülteni beklemeniz gerekecek.

Bu gibi kararlar AOS yaparken gecireceginiz sureyi etkileyecektir.

• @koray2000 Burada cevap aradığım sorularin cevaplarina ulastim. Maalesef AOS surecini baslatip, adresinizin bagli oldugu Field Office’e yonlendirildikten sonra yapilacak adres değişikleri Field Office’nizi hemen degistiremiyor. Oncelikle bu Field Office’te bulunan Interview Officer’in dosyanizi incelemesi ve adres değişikligine onay verip Field Office’nizi degistirmesi gerekiyor. Benim durumumda zaten sorun Interview Officer’in dosyami ele almamasindan kaynaklaniyor. Bu bilgiyi de eklemiş olalim buraya.

• @koray2000 Teşekkür ederiz.

• @koray2000 FY'nin sonuna dogru isledigini nasil ogrendiniz?

• @emreaydıner Congressman ile follow-up amaçlı iletişime geçmenizi öneririm, acaba avukatın kendisi de mi hızlandırmayı Congressman aracılığıyla yapmayı düşünüyordu?

• @Kerem-1 Öncelikle bülteni bekleyin, sizin CN’lere sıra geldiğinde ABD’ye giriş yaparsınız. Sıra gelmeden, süreç başlar başlamaz Eylül’de giriş yaparsanız 6 aylık sürede de bültende olmazsanız overstay duruma düşersiniz ve hakkınız yanar, bilginiz olsun

• Sayin @gucarslan bugun (aos)gc mulakatindan ciktim mayis 2022 size acikca sormustum siz yerimde olsaniz ne yapardiniz demistim o gun b planimi sizin sayenizde belirledim cok tesekkur ederim ve size ayrica @Figen tesekkkur ederim yeri geldi abla, yeri geldi terapist oldunuz dosyamiz gonderildi siz gonul rahatligiyla bilgininde verdigi ozguvenle sakin dediniz ama ben gene de darladim sizi hakkinizi ayrica helal edin :))hersey icin tekrar tesekkur ederim,hersey gonlunuzce olsun.

• Arkadaşlar merhaba. Ekim ayı gibi bir haftalık New York seyahati planlıyorum turistlik amaçlı. Bu gidişim, seneye nisan ayları gibi olası bir AOS girişimde gümrükte sorun yaratır mı sizce?

• @Hope-Breaker Turistik seyahatler bir sorun yaratmaz.

• @Hope-Breaker yaratabilir, giris cikis konusunu minimize etmekte fayda var.

• @Hope-Breaker Ben yaratmayacağını düşünüyorum. Haziran ayında 10 günlük Amerika seyahati gerçekleştirdim ve her hangi bir sorunla karşılaşmadım. Gidiş-Dönüş Uçak Bileti, Otel rez. gibi belgeler ile planlamanızı (Gerek olması halinde) doğru şekilde aktarırsanız problem yaşamayacağınızı düşünüyorum. DV sürecinden bağımsız Amerika Vizeniz olması problem yaşamayacağınız anlamına gelmez. Geçen seneki seyahatim de "DV" kazananı değildim, daha çok soru sormuşlardı. :) Bu sene nerdeyse hiç soru sormadılar.. Özetle gerçekçi bir seyahat planında problem yaşamayacağınızı düşünüyorum.

• Merhaba, gc talihlilerinin aos yapması süreci nasıl etkiliyor. Bu konuyla ilgili bilgiyi bulamadım maalesef bilgilendirirseniz sevinirim. Mesela benim Massachusetts’de yakınlarımın mimarlık ofisi var bende gc talihlisiyim. Cn’im ve re-submit tarihim problemi onların yanında işe başlıyor olarak gözükmem gc sürecimi olumlu etkiler mi standart aos sürecine tabii tutulur muyum?

• RevolterR Revolter bu başlıktan bahsetti

• Herkese merhabalar, eşim dv2024 talihlisi.
    CN 35k ve bu numara ile Türkiye’de sıranın bize gelmeyeceği çok belli. Eşimin,benim ve oğlumuzun Amerika Vizesi mevcut.Bir avukat tutup AOS yapmaya karar verdik.Bu kadar yüksek CN ile AOS mantıklı oldu mu sizce arkadaşlar ?Ben yorumlara baktığımda en son 29k gördüm.Sizlere de bi danışmak istedim.

• @Mert-Çarkı Merhaba, öncelikle göçmen olmayan herhangi bir ABD vizesine sahip misiniz? Yani, ABD’ye giriş yapabilecek bir vizeniz var mı? AOS, ABD’de fiziki olarak bulunduğunuz sürece yapılabiliyor çünkü.

Bunun haricinde resubmit tarihiniz AOS sürecinizi olumlu ya da olumsuz etkilemez. CN’niz bültende current olduğu zaman AOS yapabilir durumda olacaksınız.

ABD’de bir banka hesabı açıp, hesabınızdaki parayı göstermek yeterli olur ($14k olabilir mesela). Bunun yanında iş teklifi de güzel olur. Ama sadece iş teklifi yeterli olur mu bilmiyorum

• @nura maalesef abd vizem yok davet alıp başvuru yapabilirim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k